9.5.2024 | Svátek má Ctibor


Diskuse k článku

POLITIKA: Trable s financováním voleb

Pozoruhodné je už to, že David Rath najednou nastoupil na stejnou loď s dosluhujícím moravskoslezským hejtmanem Jaroslavem Palasem, se kterým dříve urputně válčil. Společné měli v minulosti snad jen jedno: patřili k sdělovacími prostředky nejkritizovanějším sociálním demokratům. Rath za svůj styl, Palas za dávné vazby se světem byznysu a za nedostatečně průhlednou výstavbu luxusního rodinného penzionu v Jeseníkách.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
V. Mlich 30.8.2012 17:10

Pomůže jediné

Omezit balík peněz, kterým vládnou. Jenže ješte se nevylíhnul kapr, co by si vypustil rybník. Takže voličům zůstává jen možnost alespoň vykroužkovat tu nejzažranější špínu a doufat, že než se ti noví rozkoukají, bude po volebném období.

V. Michl 30.8.2012 17:08

Jak Vás nemám

s Vašimi socanskými názory rád, tak Vás tentokrát musím za tento článek pochválit. Je nestranný a má hlavu i patu. Jen tak dál. Budete i více čten a oblíben.

P. Kolář 30.8.2012 7:01

Re: Návrh diletanta:

Jak chcete zabránit tomu,aby volby platila firma z Kanárských ostrovů?Tím povinným účtem u ČNB by to asi nešlo.Stát už dávno ztratil kontrolu nad takovými financemi a takové firmy si mohou koupit nejen volby do sněmovny ale třeba i presidenta.A stát neumí chránit před podvodníky ani vlastní občany,zákony reagují na nové formy podvodu třeba až po pěti letech,protože poslanci hájí především vlastní zájmy.Ryba smrdí od hlavy.

P. Pavlovský 30.8.2012 0:53

Návrh diletanta:

Schválit zákon, že všechny politické strany jsou povinny mít účet u ČNB, a že žádné jiné peníze mít nesmějí (ani přijímat, ani vydělávat, ani vydávat), že prostě veškeré finance strany mohou a musít jít pouze a jedině přes tento účet!

Kdo mi, páni právníci, odpoví?