29.4.2024 | Svátek má Robert


Diskuze

POLITIKA: Tornádo a zmatená Schillerová

Tornádo na jižní Moravě šokovalo svou silou. Ministryně financí Alena Schillerová, která řeší kompenzace poškozených, naopak nijak nepřekvapila svou zmateností.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PV

Hele, a budeme přispívat i na koupi nových aut ? Přece majitelé nemohou za vzdušný vír...

0 0
možnosti
LB

Je vcelku logické, že kabinet (na rozdíl od pojišťoven) nemá jasná pravidla, jak v případech živelních pohrom postupovat. Pojišťování rizik není totiž primárně byznysem vlády. Na rozdíl od pojišťoven. Jak to nakonec dopadne, ví jen pámbů. Pojišťovny sice nějaká pravidla mají, co z nich nakonec ale vypadne, je rovněž v nebi. Naši předci říkali, že pojišťovna je jako loterie: Vsaď, vyhraješ snad!

0 0
možnosti
VK

V14. 93K85u19h63a54j

2. 7. 2021 9:50

Tenhle etický problém se řešil už po povodních - někdo z kanceláře pojistitelů vznesl řečnický dotaz, že je sice pěkné, že stát odškodní všechny, ale jak k tomu přijdou ti, kteří se pro případ takové události pojistili. Ta věc má více rovin, ale myslím, že v takovou chvíli je neetické (a hlavně politicky neúnosné) nechat na holičkách ty, kdo se nepojistili. Takže za mě by bylo řešením buď aby se stát zavázal, že tyhle věci odškodní, tzn. nebyly by předmětem pojistného plnění, nebo ať dá všem paušální částku, a ti co se pojistili ať dostanou pojistné ještě navíc. Nebo nevím, je to fakt problém. Co třeba s dary od občanů? Taky jsem přispěl.

0 0
možnosti
PV

a proč je to neetické ? Ano, je to politicky neúnosné. V době, kdy se stát s e r e do všech soukromých záležitostí, nemůže najednou hlásit že toto je vaše soukromá věc...

mimochodem, jak je to se zničením auta vichřicí ? kolik havarijních pojistek toto kryje ? budeme dotovat nová koupě aut ? tech otázek je mnoho...

0 0
možnosti
JP

Proč vyčítat právničce paní ministryni Schillerové, že jí nesedí obor financí. Pojištění snad rozumí běžný dospělý člověk bez širšího vzdělání. Ministerské kecy proti pojištění jsou natolik absurdní, že to vyvolá pochybnosti o jejích schopnostech nejen v oblasti financí, ale i ve věcech právních.

0 0
možnosti
LN

:-) R^ !!

Socialistické "myšlení"... a budou volby. ;-)

0 0
možnosti
Foto

Shillerovou může kritizovat jen levičák za to, ze nechtěla ze státní pokladny dát všem stejně.

Správný pravičák by měl Shillerové poradit, ať pošle postižené do hajzlu s jejich prosbou o pomoc. Je to jejich problém a měli se pojistit.

Stát by měl řešit jen opravu silnic a infrastrukturu. To je správná pravicová politika.

0 0
možnosti
PK

Šejno, tak to už je moc !

0 0
možnosti
FN

Autor kritizuje, že vláda nemá pro podobné události jasná pravidla. K tomu je nutno dodat, že ani tornáda nemají pro své zničující působení jasná pravidla a autor by jim proto měl řádně vyhubovat. Problémem pojištění je to, že v případě pojistného plnění vám pojišťovna dokáže, že ve smlouvě na poslední stránce pod čarou stojí, že na tyto případy se pojištění nevztahuje.

0 0
možnosti
LN

Pojišťovny nic takového nedělají a instrukce pojištěným už dávno proběhly v médiích ke všeobecné informovanosti. Zřejmě šly mimo vaši pozornost...

Pojišťovny pro takové případy jasná pravidla mají, takže dezinformujete. Rv

0 0
možnosti
JM

Pravicová politika - občane postarej se o sebe, buď zodpovědný, samostatný a svobodný,

Levicová politika - občane nemusíš to řešit, my se postaráme, my to vyřešíme, máš na to právo.

Tak si občane vyber.

0 0
možnosti
MK

Samozřejmě, že si vybírám tu pravicovou. Samozřejmě si vybírám svobodu i se všemi nevýhodami, které k ní patří. Chová se tak každý normální člověk se zdravými instinkty. Jen otrok to nikdy nepochopí.

0 0
možnosti
ŠZ

Stát tu skutečně není od toho, aby řešil škody soukromníků. Ten má řešit pomoc skrze hasiče, policii a obec. Prostě veřejnou infrastrukturu. Pak už jen nezbytné sociální věci - provizorní ubytování apod. Soukromníci se mají pojistit a kdo se nepojistí, sám sobě škodí. To je prostě risk, který se někdy nevyplatí, někdy vyplatí. Je mi upřímně líto lidí, kteří přišli o vše co za život vybudovali, ale pokud se nepojistili, jsou lehkomyslní. Navíc - pokud někde spadne barák jednotlivě, tak mu stát od teďka automaticky dá dvě mega? Nebo to platí jen pro hromadné škody? Proč těmhle jo a tamtomu ne? Kde bude ta hranice? To opravdu dělá ze zodpovědných a pojištěných pitomce.

0 0
možnosti
JS

Co si představujete pod pojmem soukromník?

0 0
možnosti
LN

Odborářský mafián Středula je ukázkový hlupák (a zřejmě i "tajný" kandidát ČSSD na prezidentský úřad), takže jeho bláboly pro média neberu vážně, podobně jako tlachání jemu podobných parazitů. :-P

0 0
možnosti
Foto

Ministrině Schillerová byla a je v těžké situaci. Bylo by úplně spravedlivé, nedávat nepojištěným žádnou kompenzaci? Přísně vzato ano. Ale v této konkrétní situaci to není lidsky a politicky už vůbec průchodné. Tak se do ministrině laskavě nestrefujte, když okamžitě neví, jak věc souhlasně se všemi a se vším vyřešit. Niedermayer je chudák; když se po prohraných volbách nestal primátorem, vycouval a už si hledal něco atraktivního - dnes je europoslancem. Tomu nikdy nešlo o věc, o lidi. Tomu šlo a jde jen o sebe.

0 0
možnosti
LN

Niedermayer je kvalifikovaný ekonom, což u Schillerové lze tvrdit jenom sotva. No a podle toho taky její činnost a výstupy Min. Financí vypadají... ;-D

0 0
možnosti