2.5.2024 | Svátek má Zikmund


Diskuse k článku

POLITIKA: Topolánek ante portas

V Čechách může být i smutno, hlavně když je alespoň trochu veselo. Už už to vypadalo, že žádná sranda nebude, ale bude. Do boje o křeslo prezidenta se vložil Mirek Topolánek, druhdy premiér a také šéf ODS.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
P. Smatlak 7.11.2017 16:56

Re: Lžete si do kapsy.

A nejen do západního,o civilizovaném se u tohoto blba nebudu ani zmiňovat.Je to zkrátka dítě Klause,darebáka a ODS.

A. Alda 7.11.2017 8:49

Opět výborný článek.

Souzním s Vámi, pane. Také mám radost, že se Topolánek dostavil do ringu.

M. Valenta 7.11.2017 8:43

Hm.

a) budou rozhodně jiní než Miloš Zeman - to je předpoklad

b) v politice si neodpracovali ani minutu - to je spíše výhoda, zvláště nyní v přímé volbě.

c) budou spojovat a ne rozdělovat - to je základní atribut prezidenta.

ČAU.

P. Švejnoch 7.11.2017 9:06

Re: Hm.

a) každý bude jiný - prostě proto, že každý z nás je unikát, žádný pan Y není totožný s panem X.

b) to je velmi diskutabilní. Já kupříkladu neznám (aktuálně platné) politické názory pana Horáčka, a zejména proto ho nemohu volit za svého politického reprezentanta (mohu se samozřejmě orientovat podle lidí, kterými se obklopuje a kteří mu vyjadřují podporu, jejichž politickou orientaci znám - to je ale jiná pohádka). Takže fakt, že někdo, vzhledem k absenci politické minulosti, je politicky málo čitelný, z mého pohledu nepředstavuje žádnou výhodu

c) jak zaznělo už v článku - nelze spojovat nespojitelné. Nedovedu si představit sílu, která by mě mohla v čemkoli spojit s madame Netzer, s panem Rudolfem, s panem Mertlem či, konec konců, s Vámi... ;-)

NAZDAR! :-)

M. Valenta 7.11.2017 9:15

Re: Hm.

Vaše představivost je značně chabá. Tak třeba. Po ztroskotání výletní lodě se ocitnete s Vámi jmenovanými i třeba s mou maličkostí na opuštěném ostrově .....

P. Švejnoch 7.11.2017 9:22

Re: Hm.

No, vidím to tak, že v historicky krátké době zbude na ostrově jen jeden ze ztroskotanců. Zejména, pokud ostrov nebude oplývat mlékem a strdím... :-)

Ale já jsem sice napsal "v čemkoli", ale měl jsem tím na mysli "v čemkoli, co se týká politiky dnešních dnů" - což by mělo být ono "prezidentské spojování".

Z. Lapil 7.11.2017 15:41

Re: Hm.

Ad a): Dobrá připomínka

Ad b): Jste si jist, že prezident je v ČR POLITICKÝ reprezentant? Ne že by s politikou neměl nic společného, jmenování premiéra je zrovna dobrý příklad, ale přesto bych raději viděl charakteristiku "společenský" reprezentant. A úplně nejlepší by byl reprezentant bez přívlastků, na způsob úvahy "steak s přívlastkem je nejspíš karbanátek".

Ad c): spojit = posadit k debatě. Nerovná se "najít shodu". I s paní Netzer lze prohodit slovo, aniž by došlo na urážky a virtuální facky, to mám vyzkoušené. Samozřejmě je třeba začít tím, že reaguju na smysluplná (ne nutně pravdivá) tvrzení, což - bohužel - u zmíněné dámy není obvyklým obsahem příspěvků. Taky se s ní moc nepotkávám :-).

I. Schlägel 7.11.2017 8:18

Tak Zemanovi moc spojování nejde.

I když se mnohdy velmi snaží spojit nespojitelné. Třeba pana Peroutku s jistým článkem. Má v tom dlouholetou tradici. Například když se v Bamberku snažil spojit jisté rakouské podnikatele s teplými místy v naší státní správě. Výsledkem mělo být spojení zajímavé finanční částky se stranickou pokladnou. Na proces spojování je prostě Miloš machr. Studené spoje mu jdou ze všeho nejlépe. Dobrou chuť.

A. Zajícová 7.11.2017 8:40

Re: Tak Zemanovi moc spojování nejde.

Bamberk byl boží. Jen je škoda, že tato zábavná historka, dokazující, jaký je náš prezident lhář a zbabělec zapadla v běhu dějin....dnešní jeho voliči dělají, jako kdyby se to nikdy nestalo.

P. Klíma 7.11.2017 6:55

Dobře popsáno, dobrá zpráva 👍

P. Lenc 7.11.2017 8:05

Re: Dobře popsáno, dobrá zpráva 👍

Přidávám se, tentokrát souhlas.

R. Houška 7.11.2017 6:55

Hlavně mají oba ten správný názor na Putina, že gospodin Chólasek...

P. Han 7.11.2017 7:44

Re:

To já nevím. Můžete dát nějaký odkaz?

P. Lenc 7.11.2017 8:06

Re:

Také bych nějaký čekal, gospodin Chouška.

M. Krátký 7.11.2017 6:08

Slušně a rozumně shrnuto

dobré ráno a hezký den

M. Šurgot 7.11.2017 6:04

Neni pravdou, ze hlavou kyvajici pes sedel za zadnim oknem kazdeho druheho auta na zacatku osmdesatych let.

Tech hracek bylo jak bilych vran, takrka zadna.

A podobne to je i s dalsimi "pravdami" autora.

R. Houška 7.11.2017 6:58

Ano, podobné hračky měli v autech především kariérní bolševici, veksláci a zelináři. Tedy hlavní vítězové "sametu" a ti, jichž byli Zeman a Topolánek premiéři..

P. Švejnoch 7.11.2017 7:18

Re:

Mohu se, drazí pánové Šurgote a Houško, zeptat, o čem to tu tak svorně a zaníceně blábolíte?

Máte dojem, že článek je tématicky zaměřen na "kývající psy za zadními skly automobilů v ČSSR v osmdesátých letech minulého století"? No, když myslíte...

Tedy když už jste se pustili do vědeckého rozboru kývajících psů, pak: Možná zmíněná hračka nebyla v každém druhém automobilu, ale byly jich spousty a spousty - bylo jich zkrátka jak psů. A teórie, že kývající psy měli v autech "kariérní bolševici, veksláci a zelináři", ta už se zcela vymyká jakémukoli hodnocení.

Ti kývající psi byli sice neobyčejně blbí, ale dalo by se asi říct, že úrovně vašich příspěvků by dosáhli jen stěží... :-)

A. Alda 7.11.2017 8:51

Jo.

Ale zbytečno s takovými žvanily ztrácet čas...

P. Han 7.11.2017 7:19

Re:

Bolševik, vekslák ani zelinář jsem nebyl. A žádnou hračku na zadním ani předním okně jsem nevozil. Ale vídal jsem jich dost a dost - ne u bolševiků, ale u těch, kdo si svého plechového nebo pertinaxového miláčka zbožštili jako symbol. A kupodivu se pokládám za jednoho z vítězů "sametu", i když materiálně jsem si zase tak moc nepomohl. Kdo má pocit, že to 17. listopadu prohrál, měl nechat doma klíče a čekat s mávátkem na 1. máj.

V. Heidlerová 7.11.2017 7:56

Re:

Perfektní! Ani já netrpím pocitem, že 17.listopad byla vlastně prohra, jen mne neskonale mrzí, jak se vysunula do popředí až historicky stará česká vlastnost - malomyslnost a netrpělivost. Je přirozené, že toto datum nenávidí a samozřejmě neslaví rudé hlavy, ale proč tolik odpadlíků právě z řad "klíčkařů"??? Ano, moc věcí se nepodařilo, moc věcí se udělalo špatně, protože jsme nebyli připraveni, ale stále je tu velký prostor pro osobní iniciativu a aktivitu v nejrůznějších oblastech - a ne jen na věčné remcání po hospodách, čekárnách, lavečkách. Ti, co nadávají a na ničem nenajdou ani zbla dobrého, ať se zeptají sami sebe, co udělali oni sami pro dobrou věc. Že skuhrají babky, to snad patří k folkloru, ale kde zůstali muži s velkým M???Muže šlechtí čin a ne fňukání a vzpomínka na staré zlaté časy, kdy se vraždilo a zavíralo pro odlišný názor!

P. Švejnoch 7.11.2017 8:16

Re:

No, v kontextu toho, že níže píšete, že už si vlastně ani nevzpomínáte, co pro nás znamená Lisabonská smlouva, je skoro zbytečné Váš budovatelsky-zanícený příspěvek komentovat.

Ale přesto: Já osobně nepamatuji pozdní padesátá a raná šedesátá léta v ČS(S)R, ale mám neodbytný dojem, že příspěvky s velmi podobnou dikcí i obsahem (jistě se mnohé nepodařilo, staly se chyby, ale je zde velký prostor pro iniciativu kolektivů i jednotlivců...) zaznívaly na mnoha nejrůznějších stranických aktivech a odborářských schůzích.

Já si, na rozdíl od Vás, myslím, že někdy je lepší definitivně opustit nastoupenou cestu k socialismu a k budování šťastných zítřků, a raději, byť s obtížemi, začít znovu od základů.

V. Heidlerová 7.11.2017 8:25

Re:

To je velmi zajímavý názor, mně je 81 let a určitě jsem ovlivněna formální dikcí minulosti, za což se omlouvám. Byla bych Vám vděčná, kdybyste mi nastínil svou vizi o "začátku znovu od základů" - není to tak trochu myšlenka VŘSR. Neumím si to představit v dnešní hodně propletené době, ráda bych se připojila, pokud to věkově stihnu.

P. Švejnoch 7.11.2017 9:17

Re:

Velice ve zkratce to, co já považuji za naprosto nejdůležitější:

Je třeba revidovat o radikálně! zredukovat a odplevelit náš právní řád, a je třeba co nejrychleji vystoupit z EU (která se na zaplevelení zmíněného podílí měrou vrchovatou).

Žádné "kosmetické" korekce (ve smyslu "nastoupený směr je dobrý, je potřeba jen upravit parametry" - jak vyznívá Váš příspěvek), v dnešní situaci už ničemu nepomohou.

Možná je to revoluce, ale revoluce nemusí být nutně počin historicky negativní...

L. Písařík 7.11.2017 10:57

Re: A ještě napište

jak nás vystoupení z EU povznese a kolik na tom vyděláme, až budeme pro 84% našeho vývozu hledat uplatnění jinde. A jak vystoupíme z NATO a přichýlíme se tomutam k velikému dubisku, jež vzdoruje zhoubným až dosaváde časům. A nakonec tu o Otesánkovi.

P. Švejnoch 7.11.2017 11:29

Re: A ještě napište

Blábolíte.

Pro 84% našeho exportu nebudeme muset hledat žádné "uplatnění jinde". Ten export má své tradiční a nasmlouvané (leckdy i velmi dlouhodobě) odběratele, a ČR se vystoupením z onoho podivuhodného spolku neodstěhuje na pustý ostrůvek ztracený kdesi v Pacifiku. Ty obchodní vazby se vystoupením z žádného politického spolku nepřeruší - to se nám jen snaží namluvit strašílci, jako jste Vy, milý pane Písaříku.

Nevšiml jsem si, že bych psal cokoli o NATO nebo o velikém dubisku (které ovšem - jistě k Vašemu velkému zklamání - opravdu vzdoruje časům), Vy ano?

O Otesánkovi Vám vyprávět nebudu - Vy očividně věříte jiným pohádkám. Třeba té o zářných zítřcích pod vedením Nejvyššího Sovětu Svazu Evropských Socialistických Republik. Zatímco já už jsem z pohádek vyrostl... :-)

L. Písařík 7.11.2017 12:08

Re: A ještě napište

Promiňte, většinu jsem myslel ironicky. Částečně máte pravdu, přál bych si abychom zůstali EU, lituji Brexitu, myslím, kdyby zůstali, bylo by nás víc, co bychom mohli EU dostat k normálnímu lidskému sdružení, které prospivá všem členům, na rozdíl od současné situace. Věřím, že kontrakty by nějakou dobu vydržely, ale co udělá politický tlak, to je možno vidět jinde. Já, milý pane, se nebojím, 75pětka klepe na dveře a budoucnost bude patřit našim dětem a vnukům, už teď je to jejich svět.

NATO jsem přidal já sám a citát je z Kollárovy Slávy dcery a dubisko je Rus. Taktéž Otesánek.

Pokud se týká těch zářných zítřků, musel jsem se před jejich propagátory sakramentsky schovávat, neboť jsem synem kulaka a nepřítele socialistického zřízení, za což jsem byl vyhozen z gymplu a šel se učit zedníkem. Otec jenom přišel o veškerý majetek a napravoval se kopáním uranu v Jáchymově. Věříte, že zářné zítřky nikdy nebyly mým šálkem čaje?

Mějte se dobře.

V. Heidlerová 7.11.2017 12:31

Re:

Jenže - jak si představit ČR jako státeček mezi státy - členy EU?A jak vyřešit vazby na ostatní státy v ekonomice, atd.? Sleduju vývoj ve VB, je to obrovská a samostatná země, oddělená mořem, má svůj velký trh, ta se může odloučit, ale i tak ji to vrhá do právních nesnází a bude dlouho trvat, než se vše ustálí. Četla jsem studii, že po vystoupení z EU by naše životní úroveň klesla o mnoho procent. Myslíte, že bychom zase potřebovali bratrskou pomoc RSFSR? Kam bychom se orientovali, když dnes 80 procent obchodu provozujeme se západem? Já na východ nechci. Myslím, že to by byla cesta do pekel.

No, revoluce, to zní docela aktuálně, ale i hrozivě zrovna v den výročí. Nevím, která revoluce "důkladná a od podlahy" dopadla dobře. Snad se pletu. Vývoj nelze přeťat od základu, vždy se najdou cévy a žíly vedoucí k původnímu stavu, viz strašně nezdařený pokus o zavedení komunismu.

M. Těhanová 7.11.2017 12:31

Re:

Není chyba paní Heidlerové, že jste nepochopil co měla svými slovy na mysli.

Když se chci mít dobře, nemůžu mít nataženou ruku, ale taky musím sama máknout.

V. Heidlerová 7.11.2017 12:33

Re:

Odplevelení právního řádu považuji za redukci, nikoli za revoluci a nový začátek. Všechny zákony nelze změnit, to by vedlo k naprostému chaosu a rozkladu státu, stačí, že máme presidenta, který nedodržuje Ústavu.