1.5.2024 | Svátek práce


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Poklop 14.12.2009 11:45

Re: Vypadá to na TOP 09

vy něco dělejte s tím pitím a nebo s fetováním.Píšete úplně z cesty.

éolo 14.12.2009 12:06

Re: Vypadá to na TOP 09

 To už vám došly nápady? Nebo slovní zásoba ?

Poklop 14.12.2009 12:31

Re: Vypadá to na TOP 09

Nápad bych měl,ale chci být slušný.

éolo 14.12.2009 13:12

Re: Vypadá to na TOP 09

 Nuže ,do toho?

Letowitz 14.12.2009 12:02

Re: Vypadá to na TOP 09

Ano. To je pravda. Kalous je Machivelli, o tom není pochyb. Tehdy se ještě snažil zachránit lidovce a podle mne jinou možnost asi neměl. Až s Karlem nelezl jinou konstrukci pro svoji partaj. Ale proč ne ? Politika samozřejmě není o pravdě a lásce. Čí by to ostatně byla pravda a ke komu láska. Politika je boj. Oranžové sebrance nevyčítám to, že si sociálními úplatky z peněz daňových poplatníků kupují hlasy voličů. To je jich způsob boje o moc. Vyčítám voličům, že si to neuvědomují a v klidu plují do pekel. Proto volím pravicovou partaj, i když ani o ní si iluze nedělám. Nevolit, by byla blbost. Kormidlo by se snad přece jenom mohlo poněkud pohnout před mělčinou. O víc mi nejde.

éolo 14.12.2009 12:03

Re: Vypadá to na TOP 09

 Přesné.

ranbow 14.12.2009 5:59

a bude mít TOP09 koho nabídnout

Což je problém, né v každém volebním obvodě budou mít na vrcholu kandidátky charismatického pana knížete.. Do většiny krajů budou muset nasadit stranické přeběhlíky a politické nuly, co se dokázali leda zkompromitovat na předešlých působištích. Jak je budou voliči volit, je mi záhadou. tak aby nakonec  v parlamentu neskončil pan kníže sám jako nezávislej...

mojo 14.12.2009 4:53

top

Ta situace je komplikovanější, než jak ji autor prezentuje a většina předchozích příspěvků míří do černého. Onen ODA / 4k / zelený volič (u toho zeleného ovšem opatrně) totiž vždy lovil nejen ve vodách MEZI ČSSD a ODS. On lovil napravo od ČSSD a VŠUDE OKOLO ODS - tedy z obou stran, zleva i zprava. ODA byla svého času rozhodně napravo od ODS. A nezapomínejme - bylo dokonce i několik oblastí, kde i ČSSD byla napravo od ODS (privatizace bank, přenesení kompetencí z centra do oblastí - kraje, rozdělení rozhodovacích pravomocí - senát)! Navíc k tomu připočítejme fakt, že ODS měla často pravicovou hubu, ale levicové (či snad přesněji levé) ruce.

Současný typický volič TOP 09 stojí dle mého názoru napravo od ODS - to jeden důvod jeho profilace a tím druhým důvodem (tím, který ho v minulosti přiměl volit 4k a snad dokonce i Zelené) je odmítnutí korupce, klientelismu, pojetí strany jako servisní organizace silných vlivových skupin (Řebíček, Bém, Jančík, Dalík a přeneseně Lajos Bacs, Pepa z Hong Kongu a spousty dalších).

Chris Kelvin 14.12.2009 9:40

Re: top

Velmi správně R^

Letowitz 14.12.2009 12:22

Re: top

Ano. Přesně tak.

me first 14.12.2009 4:47

Datpys

Mimochodem, po té, co ODS nechala vyhrát Paroubkovi rozpočet, si může o tom, že bych ji opět volil jen nechat zdát.

me first 14.12.2009 4:42

Datpys

Tak tedy ještě napofledy ty jedno neinformované Vofáhlo: TOP 09 je hóóódně napravo od ODS, brouku. A ještě další info: hoši z ODS jsou už tak provaření, že bych se vůbec nedivil, kdyby ODS dostala 10% a TOP 09 30%. Nicméně se domnívám, že ty to víš, a že se jen děláš, nebo pro někoho děláš, asi pro ODS, že?

JaS 14.12.2009 3:48

"Jsou to prostě lidé, pro které je ODS moc napravo, ČSSD naopak příliš vlevo"

To je nesmysl!!! ODS není nijak moc napravo, u ČSSD nemá o pravosti nebo levosti vůbec smysl mluvit. ČSSD je ovládaná populisty, kteří se sociálně demokratickým názorem nemají vůbec nic společného, ve své touze po osobní moci bourají politickou scénu tak, že se nedá nikomu věřit. Základní problém a odlišování není v pravicovosti nebo levicovosti, ale v základní důvěryhodnosti. To, co tady spustil Paroubek a jeho parta, způsobuje zhoršování důvěryhodnosti i u ODS, protože opoziční strana nehlídá vládnoucí stranu, aby nedělala fauly. Fauly pak dělají všichni, protože to pak už jinak nejde a ti slušní se nemohou prosadit. Jestli se TOP 09 podaří získat dost hlasů, tak se může začít prosazovat solidností - jedině to může ostatní strany tlačit opět ke slušnému chování, kde se bude prosazovat důvěryhodnost - názor a ne podrazy. V nedělní diskusi se nadějně projevoval i Zeman, který by mohl dát zahulit Paroubkovi. To byla diskuse a ne obvyklé házení s*aček.

Kačka 14.12.2009 4:41

Re:

Solidností? S profláknutým Kalouskem?

me first 14.12.2009 4:44

Datpys

Na tohle bych za normálních okolností zareagoval pouze vulgární urážkou, ev. rasismem.

J.B.Marconi 14.12.2009 6:03

Moravcovi a ČT

připadá současná ekonomická situace jako děsná P R D E L. Věčně se tlemící Moravec je opět  ukázkou toho jak lze odřít občana o OSM miliard. Moravec je obraz vysmátého vyžírky. Paroubek tam nechyběl Moravec ho zastoupil. Stejná odpornost - stejné kecy.  Pryč se státní zlodějnou VEREJNOPRAVNOSTI. ;-€ Rv  Zíra už to asi napsat nebude možné. (Y)

Chris Kelvin 14.12.2009 9:39

Re: Moravcovi a ČT

Váš příspěvek, milý Marconi, považuji za velmi, opravdu velmi hloupý. A nepomůže mu výzdoba sebelepšími zdejšími smajlíky.

Celé včerejší "Otázky VM" byly bitím na poplach nad narůstajícím deficitem rozpočtu a rozporuplnou činností většiny parlamentních stran. Byla to dobrá informace pro občany, kteří naletěli populistickým slibům tzv. levice a naivně věří prázdným pravicovým deklaracím tzv. pravice.

Esmerald 14.12.2009 1:49

Vosáhlo,.....

...přestaňte si dělat starosti s tím, jaký liberál volí TOP09; kompletně totiž, ( nevím, zda úmyslně ), přehlížíte ty jediné závažné důvody pro volbu této strany. Snad Vám to někdy dojde. A když ne, nic se nestane.

Chris Kelvin 14.12.2009 1:49

Takže jakou stranu hledám já

Nejsem si jist, jestli jsem typickým voličem, či alespoň typickým představitelem skupiny, o které hovoří autor.

Ale řekněme, že nechci volit levici v žádné její podobě, tedy ani Paroubkovce (to je přesnější název české sociální demokracie), ani komunisty. Lidovci jsou pro mě příliš rigidní a ve straně zelených je 90% názorových proudů neakceptovatelných.

Takže snad ODS? Jenže tahle strana si myslí, že pravicová strana rovná se napojení na podnikatelsko-mafiánské (či spíše mafínsko-pseudopodnikatelské) kruhy, od kterých je možno získat hodně peněz na volební kampaň výměnou za přihrání přímých majetkových prospěchů ve formě zmanipulovaných státních zakázek a stále neprůhlednějších privatizací (musí se zneprůhledňovat, už je na ně lépe vidět než počátkem devadesátých). Zároveň ODS prosazuje jakýsi ultraliberální směr spočívající v tom, že prohlásí, že stát není dobrý vlastník čehokoli, a tak se toto tvrzení absencí jakékoli správy veřejných věcí snaží dokázat. Nejvíce viditelné je to samozřejmě na menších obvodech, na radnicích, kde devastující činnost politiků ODS, pracujících často ve skryté či otevřené koalici s ČSSD, dosahuje naprosto devastujích výsledků. Navíc tito politici již za oněch prakticky dvacet let "vládnutí" získali pocit naprosté beztrestnosti, což považuji za velmi nebezpečné.

Takže asi hledám stranu, která mi k této situaci nabídne nějakou rozumnou alternativu. A jestli se mnou výše popsaná situace dá zařadit do kolonek "liberální", "levicová", "pravicová", "konzervativní"..... tak je asi jedno, jestli můj favorit bude konzervativní či liberální, protože horší již to být nemůže ;-(

Ilustrační ukázka potvrzující, že šedá je teorie, ale zelený strom života: http://www.kauza3.cz/kauza-radnice/svet-podle-hurdy.html

Z. Novotny 14.12.2009 8:17

Re: Takže jakou stranu hledám já

Souhlas! Pojdme k volbam a volme kohokoliv jineho jen ne CSSD, OD a komance!

Babča 14.12.2009 10:39

Re: Takže jakou stranu hledám já

A co si myslíte o Věcech veřejných? Může to být alternativa?

éolo 14.12.2009 13:56

Re: Takže jakou stranu hledám já

Souhlas, milý Kelvine. S tou správou věcí veřejných jsi udeřil na hlavičku problému. Prostě kdo přijde a důvěryhodně bude mít v programu ,že udělá něco s tou byzantinskou korupcí, a bude-li k tomu mít ještě pro nás přijatelný program a naději na vstup do parlamentu,tomu dám hlas.

t. pansky 14.12.2009 1:49

Pan Vosahlo se rozhodl pro manipulovani fakty ... budiz

Autor naznacuje, ze TOP luxuje hlasy CSSD, Lidovcu, a ODS. Budiz. Prirovnava TOP ke Ctyrkoalici, ODA, Pravdelasce... manipulace.  Zda se, ze je v Cechach zabehle klise: kdo neni v  ODS, CSSD, Lidovcich, kom-istech, potom je Pravdolaskovec. Ze existuje konzervativni pravice, to autor neuznava a ceska spolecnost na to neni zvykla.  U nas existuje Konzervativni strana (programove skoro totozna s TOP) s cistymi tvaremi, jenze nema potrebne tahouny Kalouska a knizete. TOP ma citelny konzervativni zaklad. Ze se k ni pripoji volici, protoze ostatni strany se ukazaly jako "prozrane moly", to je fakt.  Uvidime, zda je v Cechach dobra puda pro konzervativni pravicovou stranu nebo obcanum staci pseudoprava modra beztvara ... top0625top@hotmail.com

Gaston 14.12.2009 0:54

ODS je již nevolitelná

Velmi mne mrzí, že to takto musím napsat, ale v ODS je tolik gaunerů, že možná jich nemá tolik ani RaJská ČSSD s demagogem a zeměškodičem Paroubkem v čele. Už jsem v takovém stadiu, že podpořím všechno, co nebude mít společného nic se stávajícími stranami. Kdyby se tak našel nějaký osvícený panovník a celý ten kolotočářský parlament vyházel z oken

Z. Novotny 14.12.2009 0:42

ODS se stala nevolitelnou

ODS se stala nevolitelnou stranou pro leve (je prilis prava) i pro prave (je naprosto leva) strnou.

Schvalila deficitni rozpocet tzv nohama (t.j. odesla ze snemovny) a tim:

a) nemuze nabulikovat levym volicum, ze ji jde o jejich dobro jako CSSD

b) nemuze zarucit prvym volicum, ze bude chranit jejich zajmy

Je to proste pijavicovy hybrid, ktery ma jediny cil: nechat Janousky, Bemy a ostatni prizivniky cucat z obecnich penez co nejdele. Snad to TOP nejak zmeni...

marek 14.12.2009 0:35

ehm - ODS moc napravo?

To bylo jen takové přirovnání hádám... ;-D

... 14.12.2009 1:12

Re: ehm - ODS moc napravo?

Taky mě to zarazilo.

Autor píše pěkně, ale o ničem - voliči TOP09 JSOU jen masa zmanipulovaná mediální masáží. Nikdo s aspoň polovinou funkčního mozku nemůže zvolit stranu postavenou ze starých kádrů a doufat že přinese něco nového.

S.T.K. 14.12.2009 1:23

Re: ehm - ODS moc napravo?

Hmmmm.... A co doporučujete Vy?

... 14.12.2009 2:29

Re: ehm - ODS moc napravo?

Cokoliv neparlamentního a nelevého. (tzn. žádná Dělnická strana a podobní idioti)

exulant 14.12.2009 3:08

Re: ehm - ODS moc napravo?

A kdo to tedy je a jakou ma sanci neceho dosahnout?