12.5.2024 | Svátek má Pankrác


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
éolo 14.12.2009 11:19

Re: Pro Kristovy rány ...

 Neodpustím si poznámku k té Gaze. Takže, jako ministr zahraničních věcí předsedající země EU učinil věc nevídanou a neslýchanou ze strany Evropy posledních třicet let. Prohlásil totiž, že "podle Ženevské konvence má Izrael právo na přiměřenou obranu před nevyprovokovaným útokem !!!" Proto se ihned do toho vložil Kouschner a převzal iniciativu a vláda v Praze se musela poroučet. Tolik k faktům.

Poklop 14.12.2009 11:16

Re: Gulášek

Jak už někdo někde napsal ,že TOP9 je nový bordel se starýma kur....je bohužel pravda.Co můžete čekat od Kalouska,který chtěl vládnout s komunistama?Co čekáte od Severy,Parkanové a další sebrankou.

Poklop 14.12.2009 11:14

Re: Dobrý den,

Smím se zeptat kolik vy máte IQ?Ferry má vcelku pravdu.Všude je jenom Kalousek a předseda je schovaný za bukem.

Letowitz 14.12.2009 11:13

Re: Vypadá to na TOP 09

SSO bych volil rovněž. Nedostanou se ovšem do parlamentu. Takže pořád vidím jenom TOP. Nevolit nelze. Takový komunista vyleze i z truhle, aby se doplazil k urně.

Poklop 14.12.2009 11:08

Re: Pro Kristovy rány ...

Ten rozhled jako ministr moc neukázal.Jeho blamáž v OSN a potom jeho vystupování v Gáze.Trapas.Prostě je to starý nemocný člověk a měl by už dát pokoj a užívat si stáří.A jeho mluva?Jemu snad rozumí jenom vlezprdelkové.Pamatuji,jak jako kancléř četl jména vyznamenaných a ti chudáci nevěděli,koho zrovna jmenoval.

StandaU 14.12.2009 10:58

Dobrý den,

nick, který se zove "ferry" co slovo to perla, už kvůli takovým lidem je třeba změnit školství. Shrnuto, prostě děs. Do diskusí mohou vstupovat lidé s ověřeným IQ minimálně 130, a bude klid a pokoj od těchto rozumbradů. Problém je, že poté zde bude minimum příspěvků, neboť lidé s IQ 130 a vyšším nemají zapotřebí ventilovat své názory s .., i když občas, se také neudrží a diskutují. Dzp

éolo 14.12.2009 10:58

Re: Nesprávný předpoklad o voličích TOP09

 Sohlasím a podporuji.

éolo 14.12.2009 10:56

Re: ...Kachna

 Tak se s tím smiř. Zdraví tě jedna kachna.

třetí 14.12.2009 10:56

Re: Nesprávný předpoklad o voličích TOP09

Máte krátkou paměť, pane, či paní. Za páně Kalouskova ministrování financím, což je rok minulý vznikl strašný letošní 200 miliardový deficit. Což si nevzpomínáte na jeho ujišťování, že nás krize mine ? Neudělal jako ministr nic, nepřipravil žádná úsporná opatření státu, který nakrásně nyní prožírá miliardy našich potomků. Rychle vycouval z KDU a využil blbosti voličů a pana knížete, který trpce v budoucnu zalituje tohoto spojenectví.

Esmerald 14.12.2009 10:49

Re: Vypadá to na TOP 09

No, ano, ale Vy sám do funkce nekandidujete zřejmě právě jen proto, že víte, že nemáte naději. Mít tu naději, řekněte; odmítl byste tu šanci Vy ? A to na základě " vyšších principů " ?

éolo 14.12.2009 10:44

Re: Opět plané mudrování.

 Souhlasím s Vaším postřehem, je to mnohem širší spektrum těch ,pro které je TOP 09 volitelná. Já, ač se považuji za liberála, tak s mnohými excesy liberálů neschvaluji, ač protestant, katolíky mám rád a vážím si jich, ač konzervativní v politickém názoru  Darwina oceňuji. Ač jsem volil mnohokrát ODS nenaříkám jak mne zradili, dělali co mohli a už prostě nevěřím ,že budou moci dělat něco lépe.Nevyhodili Langra, Řebíčka, Tluchoře Béma i s Jenčíkem a když vidím ,že jeden z těch slušných Laudát, přešel k TOP 09, myslím že s ODS je konec, alespoň pro me ač jsem nikdy nebyl členem.

JardaB 14.12.2009 10:43

Re: Pro Kristovy rány ...

Vás bych opravdu chtěl vidět.když kritizujete nechutný vzhled a nechutnou mluvu.Já nehodnotím člověka podle vzhledu.A že by Schwarzenberg neměl žádný názor? Nepochybuji,že má větší rozhled než Vy.

Babča 14.12.2009 10:39

Re: Takže jakou stranu hledám já

A co si myslíte o Věcech veřejných? Může to být alternativa?

Nemo33 14.12.2009 10:39

Re: Vypadá to na TOP 09

Jednou jsem Parkanové vynadal na ulici,proč tak kradnou!!!Jediné pozitivni co oni mohu řic.Tak držela hubu!Odpověd žádná.8-o8-o.A na konec mi chtěla demokraticky podat ruku!;-D;-D;-D.Takže hodnocení .

Vyslechnutí za 1:-D:-D

Co udělá    za   5;-€;-€

Múj pocit  nevyšel by levněji mluvící papoušek?;-D;-D;-D

Dolly 14.12.2009 10:37

TOP09 je účelové seskupení

které má dobrý management s předpokladem rozumného státního nikoliv osobního účetnictví. Několik postav z tohoto seskupení sice nemusím, proto jim opatrně, ale věřím, že budou krást nejméně a zkusím je zvolit.

Esmerald 14.12.2009 10:37

Re: milý pane Vosáhlo,

Správně, mluvíte pouze za sebe; ale já nebudu volit stranu, která šanci na odstranění nešvarů prokazatelně znásilnila. Jedna dříve, druhá později.   

éolo 14.12.2009 10:30

Re: Gulášek

 Milý Nelde, velmi přesně jste popsal i mé pocity. Tato strana je schopna oslovit široké spektrum sympatizantů, kteří očekávají změnu a to alespoň ideovou a personální .Dnešní strany jsou už jen smutným zbytkem po vizích, kterých byly kdysi nositeli.Jsou zkostnatělé a jenom konzervují udržení vydobytých postů.Stejně jako Vy stále ještě věřím v demokracii a v to že volby mohou všechno změnit k lepšímu.

Esmerald 14.12.2009 10:29

Re: Nesprávný předpoklad o voličích TOP09

Plně souhlasím. R^R^

Poklop 14.12.2009 10:24

Re: Pro Kristovy rány ...

R^souhlas

-ferry- 14.12.2009 10:20

Pro Kristovy rány ...

 ... co to je charismatický vůdce..? Mohl to být Hitler,mohl to být Stalin,Fidel Castro ... svým způsobem sem patřil i Klaus. Všichni tito "vůdci" měli jedno společné. Byli totiž neustále na veřejnosti.Mezi davy lidí,v moderní době pak v rozhlase a v televizi.A citováni v tisku... To vše se ale netýká onoho Schwarzenberga. Kdo ho kde vidí,kdo kde slyší... kdy byl naposled třeba v televizi,kde by třeba půl hodiny souvisle hovořil o věcech politických,hospodářských,lidských a tak... Už jen představa toho je děsivá.Nechutný vzhled,nechutná mluva,žádné názora,žádné přesvědčení,ke kterému by získával souvěrce.Vypadá to spíš tak,že úkolem Schwarzenbverga je být zalezlý,aby nikdo neviděl a neslyšel a aby za něj mluvili najatí novináři a jiní psavci.Mluví hlavně Kalousek.v 70.letech,jako učeň na Silonu v Plané n.L. platil za vynikajícího recitátora,který prý získával v tomto oboru jednu cenu za druhou.Co se v  mládí naučíš ... ve stáří dobře prodáš... O Kalouskovi si zřejmě pořád ještě dost lidí myslí,jaký to je vynikající politik. Já si o něm spíš myslím,že to primitivní člověk,v oboru diletant. Včera v televizi mi to dokázal,když tykal - netykal Miloušovi Zemanovi. Dva odborníci se sešli ...

 Kdo dál ještě kdy viděl další genie TOPu 09..? Parkanovou,Severu,Drábka ... Můj názor je jasný. Tuto stranu dělají noviny,noviny hloupé,zapšklé,s jednoduchým uvažováním.Pro ty je důležité mít někoho,o kom by se mohlo psát a zviditelňovat ho.Je-li takový předmět,i novinám to může pomoci zvýšit náklad.Udělaly Zelené,před tím DEU,na počátku pak OF ... Stokrát opakované tvrzení se stává platné ... Stokrát opakované tvrzení,že Schwarzenberg je charismatický vůdce,který nám odstraní ty Topolánky,Paroubky,Filipy,Svobody a jiné  už mechem načichlé živočichy se může stát za půl roku pravdou. No jo ... komu není shůry dáno v apatyce nekoupí ...

 Ale o jedno se vsadím.Vyhraje-li TOP 09 volby,pak nebude předsedou vlády Schwarzenberg,ale Kalousek... A exkníže půjde lesničit na svém panství ...

Nelde 14.12.2009 10:09

Gulášek

Každá strana je holt mix, gulášek osobností, názorů, slibů a reálné politiky. A každý volič si z toho vybírá. Je mi jedno, jestli je TOP konzervativní nebo liberální. Fakt je, že vnesla do českého prostředí jiný styl, není populistická a přijde mi, že se hodně inspiruje dobrými věcmi. Kalouska nemusím, ale jako ministr byl fakt dobrý. Způsob, jakým se vypořádali z situací kolem nabídky úplatků jsem také dlouho neviděl (žádné mlžení, vyhazov a poděkovali, opakuji poděkovali novinářům - první strana, co chápe smysl novinářů, jako hlídacích psů demokracie). Projev na sjezdu - loajalita předsedovi plus tvrdá práce (politika je těžká práce, nikoli flákárna s občasným projevem). To všechno mi dává naděje, že by opravdu mohlo dojít ke změně. Program je jen třešnička na dortíku. Tenhle mix si podle mě zaslouží šanci.

éolo 14.12.2009 9:57

Re: Vypadá to na TOP 09

 Právě v tom je to přitažlivé kouzlo mistra politických činů páně Kalouska. Ve všech vznikajících stranách je tvůrce a zakladatel vždy předseda, zde Kalousek ustoupil Schwarzenbergovi a udělal mu místo. To je ,právě v českém prostředí pozoruhodné a lidé, jako já, to vnímají jako nadějné.

šakal 14.12.2009 9:52

...Především ta!...

...Stejní tvůrci, stejní protagonisté, stejné okolnosti vzniku...

...Když to vypadá jako kachna, kolíbá se to jako kachna, káchá jako kachna a chutná jako kachna - tak je to kachna ;-)

Chris Kelvin 14.12.2009 9:40

Re: top

Velmi správně R^

Chris Kelvin 14.12.2009 9:39

Re: Moravcovi a ČT

Váš příspěvek, milý Marconi, považuji za velmi, opravdu velmi hloupý. A nepomůže mu výzdoba sebelepšími zdejšími smajlíky.

Celé včerejší "Otázky VM" byly bitím na poplach nad narůstajícím deficitem rozpočtu a rozporuplnou činností většiny parlamentních stran. Byla to dobrá informace pro občany, kteří naletěli populistickým slibům tzv. levice a naivně věří prázdným pravicovým deklaracím tzv. pravice.

Horal 14.12.2009 9:21

Re: Vypadá to na TOP 09

Pane Letowitz přece víte,že lidovce chtěl po posledních volbách spřáhnout se socany a komouši právě Kalousek !!  Nebýt Schwarzenberga, tak TOP 09 by se pohybovala nyní na hranici volitelnosti.

Saul 14.12.2009 9:20

Re: Vypadá to na TOP 09

Řekl bych, že existuje: pro pravičáka a odmítače superstátu EU (jsem obojí) to myslím může být SSO - Svobodní. Hodlám je volit i přes riziko ztráty hlasu (ostatně - svůj hlas jsem hlas jsem zřejmě vyhodil při posledních parlamentních volbách volbou ODS, která v rozhodujících momentech svižně měnila kurs).

jar.san. 14.12.2009 9:18

Opět plané mudrování.

Kde vzal autor jistotu, že jejich voliči jsou liberálové? Když se podíváme na  výsledek ODS při posledních volbách a současné preference, snadno tam těch 10% najdeme. Ono nejde vůbec o nálepky liberála či konzervativce. Jsou zde voliči, kteří chtějí konečně odpovědnou hospodářskou politiku bez dalšího zadlužování. A ODS už tolikrát selhala, že se pro ně stala nevolitelnou.

jrmh 14.12.2009 9:18

Nesprávný předpoklad o voličích TOP09

TOP09 nebudou volit (jenom) bývalí voliči US, ODA a Zelených. Vnímám TOP09 jako reálně pravicovější než ODS. Hlavní důvod, proč ji budu volit, je deklarovaná snaha o rozpočtovou kázeň, která je pro mě věrohodná. Potvrzuje ji Kalouskovo působení v minulé vládě i chování TOP09 v posledním týdnu. Navíc mě láká slovně deklarovaný konzervativismus, který ale musí být teprv potvrzen praxí.

krabaťák 14.12.2009 8:57

Moc pochybuju,

že TOPku bude volit zrovna Pravda a Láska.