30.4.2024 | Svátek má Blahoslav


Diskuse k článku

POLITIKA: Tlačit a nevysvětlovat

Obrazům – fotografiím i televiznímu vysílání – lidé obyčejně věří víc než psanému textu, byť jsou potenciálně mnohem více manipulativní. Někdy ale mají takovou vypovídací hodnotu, že se o ní i tlusté a dobře napsané knize může jen zdát.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
P. Schuh 18.7.2012 10:06

Obhajovat či neobhajovat ?

Možná, že ty jejich kroky (reformy, církev atd.) ani obhájit nejde díky vadám a evidentním nedostatkům, že by tu jejich obhajobu nespoklo ani desetileté dítě....Proto to možná ani obhajovat nezkouší....Prostě to nedemokraticky protlačí a občane drž ústa stejně nic neovlivníš...

J. Boleslav 18.7.2012 13:58

Re: Obhajovat či neobhajovat ?

Myslíte, že bychom se bez reforem a církevních restitucí obešli? Asi určitě, ale lépe bychom na tom určitě nebyli. Uvidíte, až to tady po dalších volbách vezmou do ruk rudí oranžgutani, jak teprve půjde všechno rychle do kytek.

V. Vlach 18.7.2012 22:06

Re: Obhajovat či neobhajovat ?

Tak mám pocit, že kdyby nebylo pravice a levice, spoustě lidu by explodoval mozek vakuem!Pravda je jenom jedna: Ani ti ani ti, kapišto? A na nadměrné infantilní dotazování stran technikálií mozku typu: A jak bys to chtěl dělat? Kdo je nahradí? Jinak to nejde.Je to všude stejné a pod. jenom dokazuje neprogresivitu lidského vývoje( správným směrem???) či spíše trvalou a neměnnou paralýzu, která se ukazuje jako neléčitelná.Tedy...alespoň v té slavné euroamerické společnosti!

J. Schwarz 18.7.2012 9:53

V čem má autor

nepochybně pravdu je skutečnost, že argumentační schopnost zatím všech ve vládách se vyskytujících "pravicových" politiků byla menší než malá. To se dá vysvětlit tím, že o žádné pravicové politiky nešlo a nejde - proto se taky - pokud vůbec - svá opatření snaží vysvětlit z kolektivistických a  levicových hledisek. Vždyť tahle vláda vůbec neredukuje úřednický aparát a státní agendy spíš rozšiřuje než omezuje. Svými opatřeními se pak snaží "sociální stát" spíš zachránit než zrušit.

Z. Rychlý 18.7.2012 15:15

Re: V čem má autor

vidím to  úplně stejně.  Tu  neochotu k redukci si vysvětluji tím, že vyšší místa v hierarchiích úřadů a institucí jsou spojena s výpalným placeným do partajních pokladen - přitom klidně vedle sebe koexistují dva náměstci každý z jiné partaje a dohadují se kdo je na řadě s lizem (výpalným). Něco samozřejmě ukápne i jim. Paraziti zprava zleva.

Pomůžou jedině průhledné účty partají, ve kterých se bude dát šňupat přes internet do poslední pentilky a ruličky toaleťáku.

J. Boleslav 18.7.2012 18:19

Re: V čem má autor

V loňském roce byl počet státních zaměstnanců snížen o 12 000 a tím ušetřeno 5 miliard.

M. Trhlík 18.7.2012 20:15

Re: V čem má autor

Nesmíte všemu věřit pane Boleslave, nebo spíš věřit tomu, co se Vám hodí.

Z. Rychlý 18.7.2012 22:18

Re: V čem má autor

žalostně málo. A určitě byli jen přesunuti do nějaké státem placené instituce.

P. Pavlovský 18.7.2012 0:56

Prozření přijde samospádem,

nejpozději o volbách. Pokud se obě strany nepřestanou chovat takto arogantně, voliči jim to spočítají.

Jistě, nepůjde o volby parlamentní (i když ta senátní třetina také něco váží), ale druhé oranžové tsunami bude k nepřežití, tím spíš, že si všichni budou uvědomovat prošvihnutí šance, kterou nabídla kauza Rath.

Pravici zůstane jenom Praha a možná, že i Plzeňský kraj, paradoxně pokud se Pospíšil dokáže dostatečně distancovat od ODS!

Pravicový volič se nemusí k volbám vůbec obtěžovat, nebude mít koho volit!!!

H. Míčková 18.7.2012 1:18

Re: Prozření přijde samospádem,

já bych to neviděla tak  hrůzostrašně  .dnes jsem se ptala několik lidí ,co říkají  na toho Lessyho ..nikdo  ho nezná ,nikdo nic neví ,na Kalouska nadávají,ale to jen proto ,že utahuje šrouby ,jinak nic víc,,

J. Novak 18.7.2012 8:51

Re: Prozření přijde samospádem,

Asi se málo šťourá v tom, jak si pan Kalousek hezky "odkláněl" přes kamarády z Omnipolu, EDS apod. z armádního rozpočtu za nevýhodné nákupy a nefunkční služby.

P. Lenc 18.7.2012 9:39

Re: Prozření přijde samospádem,

Paní Míčková, celý ten hunbuk Kalousek- Lessy tvořený klakou novinářů a rozdmýchávaný socany je samozřejmně účelový.Ale o čem by mnozí diskutující mohli psát a nadávat?Máme démona Kalouska a proradnou ODS.Všichni ostatní jsou v podstatě hodní a Lessymu začínají růst křídla.

J. Boleslav 18.7.2012 13:55

Re: Prozření přijde samospádem,

Nějak tak.

V. Vlach 18.7.2012 22:11

Re: Prozření přijde samospádem,

Ale ale...to je to jednoduché. No, některým lidem to stačí, že?