16.5.2024 | Svátek má Přemysl


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Pete 12.3.2009 8:00

A tohle je rozdíl mezi Českem a Amerikou.

Tam by to byla aféra stylu Watergate a Hollywood by o tom natočil film. Ale my jsme blíž Asii a Rusku než Americe. A to nejen geograficky.

Štváč 12.3.2009 8:00

je neuvěřitelné,

že se lidi navážejí do Spurného, ač je problém jinde a on /a není jediný/ na něj jen ukázal. Zblblé masy tady uvažují stranicky ač to tzv. politikům vyčítají. Jasně, všechny pravomoce do Bruselu, než to nechat Čechům, horší to nikdy nebude. Samostatnost tehdejší ČSR a ostatních států, které se "zbláznily" začátkem min. století, přinesla jen nacionalismus a touhu, kdejakého bambuly se vyšvihnout do čela i kdyby měl státeček 5 obyvatel.

Jura 12.3.2009 7:57

Re: trnité cesty pravdy a poznání..

TY JSI BLBEJ JAK BEDNA VOD KYTU....

Houmr 12.3.2009 7:57

Krakatice?

Hlavně ať se "detektívním" novinářům hejbou kšefty.

Ghost Dog 12.3.2009 7:55

Re: Spurný snad neumí chápat smysl psaného textu?

..tak to se omlouvám, tato informace mi známa nebyla..hezký denR^

Jura 12.3.2009 7:54

JEDNOZNAČNĚ KRAKATICI ZVEŘEJNIT!

"Krakatice je zprávou o tom, jak se šest let sbíraly materiály na

kdekoho a za těch šest let nebyl na základě informací z Krakatice nikdo

odsouzen."

ALE HLAVNĚ JE O TOM ŽE JE HODNĚ SHNILÉHO VE STÁTĚ ČESKÉM - CHCEME TO????????? Nebo to musí dojít do obdobné situace v minulosti - V ITÁLII....KDE SEDĚLA VĚTŠINA POLITIKŮ a Itálie se zmítala v krizi. Je to náš stát, STÁT OBČANŮ - NE STÁT POLITIKŮ A ZLOČINCŮ. KRAKATICI jednoznačně zveřejnit - a jestli ne - LANGR ODSTOUPIT!!

Martin 12.3.2009 7:53

Re: Pane Spurný, už jsem Neviditelného psa málem utratil

ale vy, pokud budete bít všechny politické strany stejně, tak je to na dobré cestě. R^

Martin 12.3.2009 7:52

Pane Spurný, už jsem Neviditelného psa málem utratil

právě kvůli tomu všeználkovi Nefovi, který má sice hodně zájmů, ale je často naprosto plytkých a často nepochopitelně natvrdlých (u)mínění = radar, jeho vlastní dcera, kterou mu za jeho nezájmu o její život uškrtil zeť... no prostě Všeználek ze Slunečního města Rv

Vendy 12.3.2009 7:45

Re: tento článek

Ano, Spurný je novinář. Jde mu o skandály. Mě vadí to, jak málo je u nás mrtvých novinářů. Lžou, provokují...a přesto se nenajde v Čechách šílenec podobný tomu, co postřílel děti. Co takhle ročně několik novinářů neutralizovat zabitím? A že by se vychovali ke slušnosti!

ladik53 12.3.2009 7:43

Re: Spurný snad neumí chápat smysl psaného textu?

Ale to co jsem napsal, Langer v televizi (U Moravce v neděli v poledne) řekl. Je to názor právníků z MV.

DS 12.3.2009 7:35

tento článek

je typickou ukázkou novinářské snahy co nejvíce poštvat pracující lid proti všem politikům,co nejvíc otrávit vzduch.Jsou to vše jenom dohady a něco co si redaktor vymyslí a aby byl zajímavý ,mluvilo se o něm,prodávaly se noviny to vše je podkladem pro tyto nepodložené chyméry  autora.Když vám autore zavolá vrah,stane te se tím pádem vrahem? Asi ano podle vaší konspirační teorie.

usama 12.3.2009 7:32

Re: Lidé mají jaksi krátkou pamět

Souhlasim, jen musim dodat, ze Ickovi jsem neveril nikdy..ac jsem je volil...

Ghost Dog 12.3.2009 7:32

Re: Spurný snad neumí chápat smysl psaného textu?

..vy si myslíte 8-o..a jiní právníci mohou mít jiný názor ?..

..to jsou zase jen a jen vaše dohady, které nejsou nijak relevantní..musíte vědět a musí existovat právní rozbor, který tvrzení Langera vyvrátí..my ani nevíme, jestli nějací právníci z MV nějaký právní rozbor dělali..vaše dohady (to není z vaší strany ani tvrzení) nejsou k ničemu..

..můžete a nejspíš máte  v jednom pravdu (ale zase je to jen dohadování, tentokrát i mé), že spousta bývalých i současných politiků si otevření Krakatice nepřeje (a i tento dohad je irelevantní, přesto, že všechny indicie tomu nasvědčují)..

..takže dle staré dobré a stále platné poučky: něco si myslet znamená, exkrement vědět...

Petr Kohout 12.3.2009 7:31

Myšlenka, že by pan Tichý výběrově prozrazoval, co si vybere, je šílená,

nesmyslnmá, nebezpečná. Když už zveřejnit, tak umístit celý spis Krakatice na internet. Protože neúplná pravda (pan Tichý ani fyzicky nedokáže odříkat monotóním hlasem celý spis) je vždy tou nejdrzejší lží.

Slávek_Valašsko 12.3.2009 7:22

trnité cesty pravdy a poznání..

To asi nepůjde, kdo ví co by " profláknu" To brarstvo kočičí  packy nemůže  takové vylomeniny dovolit. Všichni totiž nejsou tak  sk vostně čistí jako Míra Šlouf.To by mohla být peprná gulášovka. Možná by to nemuselo zachránit ani nejkvalifikovanější konzilium z nejlepřího evropského či euroatlatnického blázince, aby nám  pracně vysvětlili že vypravěč se  nám jaksi pomátl a zhola nic  není pravdou.To by mohl být smutný konec mnoha legend. A to panu Tichému není třeba lepší pro  obě strany bude když to všechno utichne a  nejlépe když  pan Tichý bude  zticha. Akdyž ne tak nasadit náhubek a dobře ho hlídat.Pak tu bude jako v pohádce aspoň některým. My občejní se tak máme od roku 1989 co tu za námi  vtrhla  laska ,pravda a svobodný trh.

ladik53 12.3.2009 6:50

Re: Spurný snad neumí chápat smysl psaného textu?

Já si zase myslím, že pravdu má článek. To co tvrdí Langer je podle něho názor po právním rozboru právníků MV. No a jiní právníci mohou mí jiný názor a třeba by to bylo možné. Ale asi si to nepřeje spousta bývalých i současných politiků, takže to zase vyšumí.

Modrá volička 12.3.2009 5:33

Není nad Íčka důvěryhodnějšího člověka....

To víme všichni....

Ladislav N 12.3.2009 3:50

Spurný snad neumí chápat smysl psaného textu?

Spurný napsal: "...Langer může ve spolupráci se sněmovnou zbavit policistu Tichého mlčenlivosti a měl by pro to udělat vše. Jeho komentář naznačuje, že pro to neudělá nic, stejně jako desítky dalších person, které by měly pracovat na odhalení pravděpodobné korupce popsané na stránkách Krakatice. ..."

I. Langer (mimo jiné) napsal: "...Povinnost mlčenlivosti o utajovaných informacích - a spis Krakatice je veden v režimu utajení -upravuje zákon č. 412/2005 Sb., o ochraně utajovaných informací a o bezpečnostní způsobilosti. Tento zákon zcela jasně ve svém § 63 odst. 1 stanoví, že odpovědná osoba (v tomto případě ministr vnitra) může zprostit fyzickou osobu povinnosti zachovávat mlčenlivost jen v řízení před orgánem státu a jen na žádost tohoto orgánu. Pokud bych toto nedodržel, porušil bych zákon. Navíc pana Tichého jsem již mlčenlivosti zprostil, a to na žádost Inspekce policie pro účely jejího řízení.   Zákon striktně dodržuji i přes to, že vím, že to bude a je použito proti mně. ..."

..... "Panu předsedovi Bublanovi bych prostřednictvím tohoto článku chtěl vzkázat, že podle § 63 odst. 4 zákona č. 412/2005 Sb., týká-li se povinnost mlčenlivosti věci, kterou projednává orgán parlamentu (v tomto případě výbor pro bezpečnost pana předsedy Bublana), může zproštění mlčenlivosti fyzické osoby provést Poslanecká sněmovna po vyjádření odpovědné osoby orgánu státu, do jehož oblasti věcné působnosti utajovaná informace náleží (v tomto případě ministr vnitra). Já se tedy k případné žádosti před plénem Poslanecké sněmovny rád vyjádřím, rozhodnout o takové žádosti však musí ze zákona Poslanecká sněmovna, resp. její plénum. Ministr vnitra zprostit mlčenlivosti k utajovaným informacím pro jednání poslaneckého výboru pro bezpečnost nemůže."

Tento způsob Spurného novinářské manipulace zdá se mi poněkud odporným.

vlasta.232 12.3.2009 3:43

Lidé mají jaksi krátkou pamět

V květnu 2006- když inspekce min. BUBLANA- zabavila počítače utvaru plukovníka KUBICE- s neskutečně pruhledným duvodem, že jde o zneužívání cestovních výloh! A následné požádání - /jinou možnost již pl. Kubice k obraně neměl/ o uzavřeném slyšení na BBV sněmovny- Tak v tomto momentě se vlastně začal boj politiku napříč celým politickým spektrem o utajení tohoto spisu na kterém pracoval i velmi uspěšný a jeden z nejčestnějších policistu  plukovník JAN KUBICE!  Proč myslíte , že odešel od policie on a s ním i celý jeho utvar???  A v této chvili jsem přestala věřit  já pravicový volič- ministru  Ivanu Langrovi.

Svatopluk 12.3.2009 2:33

Šéf BIS tedy říká, že bral a bere peníze za nicnedělání ?