31.5.2024 | Svátek má Kamila


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
milkom 22.10.2006 22:28

Vzkaz O. Neffovi

Nevěřím, že jste psal tento článek. A jestli ano, tak jste tvořil snad až příliš rychle.

kanuk 22.10.2006 19:55

Pár poznámek ke korupci

1) Pro korupci se dá nachytat jen blbec. Korupce správně provedená nezanechá žádný důkazní materiál. Všechno je jen per huba, z ručky do ručky, beze svědků.

2) Korupce je tak stará, jako lidstvo samo, nebo nejmíň od času Hamurabiho (ten prý nechal napsat první "sbírku zákonů" - nebo takového něco).

3) Většina psavců tady na NP (shodou okolností je také většina stoupenci ODS) obviňuje z korupce "socanský system". Já jsem přesvědčen, že kdyby se k veslu dostala ODS (což není vyloučeno), tak to bude stejné, nebo spíš ještě horší. Protože korupce není problém systému, ale problém lidí.

4) Jedna paní tu psala, jak v Kanadě je to krásné, že tam státní úředníci nepodléhají korupci. Ta paní neříká pravdu buď záměrně, nebo z neinformovanosti. Já žiji v Kanadě skoro 40 let, a něco podobného bych netvrdil. Je možné, že nějakého čičmunďáka občas nachytají kvůli nějaké stovce dolarů. Ale když se jedná o miliony, je to "nevidím, neslyším, nemluvím".

pertinax 22.10.2006 22:16

Re: Pár poznámek ke korupci

Ahoj, zdravím do Vancouveru. Jen takovou malou poznámku: ono se i to větší v Kanadě občas provalí. Nač zašla poslední vláda Liberálů? Rozdíl je ale v tom, že když už to rupne, tak vláda padne. V ČR se podá trestní oznámení na noviny nebo na policii.

jasan 22.10.2006 22:17

Re: Pár poznámek ke korupci

kanuku, nejde o lidi ale o system. Cim vetsi rozhodovace pravomoc ma urednik, tim je vice potreba mazat. Kdyz pravomoce ztrati, neni proc mazat...  to je rozdil mezi KSCSSD a ODS.

Starý J. 22.10.2006 18:02

Joska

…. Jak si Vás tak čtu, pro Vás ta má reakce výše neplatí. Vy jste přesně ten škarohlíd, který si myslí, že všichni jsou přesně tak labilní jako Vy….

… Ano, já už bych také dnes věřil asi jen novinářům….

Ve svém svatém nadšení a idealismu přeháníte a motáte se v tom. Ani trochu jste nepochopil to, co jsem psal. V prvém případě jsem napsal, že v …v každém z nás je trocha závisti, že si někdo mastí kapsu…Je to věc názoru, pokud máte jiný, prosím. Byl jsem na pozici, a to takové, ve které bylo možno brát plnými doušky, Můj nadřízený tak činil 20 let. Já ani jednou. Jsem nerad, že jste mě donutil se s tím chlubit. Je to moje svědomí a patrně mě nikdo neuvěří, proto o tom nerad píši. Byl jsem tak vychován, jen jsem trochu záviděl, že to šéfovi tak prochází. A o tom jsem psal.

Ve druhém příspěvku již nerozumíte vůbec. NIKDE jsem nenapsal, že Hybášková, nebo Kořistka nedostali nabídku úplatku. Je to možné, ale já to nevím! Vaše svaté nadšení pro jejich „válku až za hrob“ má něco do sebe. Problém je jinde: V příspěvku poukazuji na naprosto liché argumenty nějakého SLAVY, na jejich nesmyslnost. Prý „Kořistka nechtěl zveřejnění“ a přesto šel k novinářům, kde i málo chápajícímu musí být jasné, jak to dopadne. Stejně tak Hybášková – Kořistkův případ znala a jednala stejně. A o tom, že „u soudu ODS NECHCE PŘIPUSTIT ODPOSLECHY“ se nemá cenu bavit vůbec. O uznání těch nebo oněch důkazů  mluví jasně zákon. A pochybuji, že by si soudce v tak sledovaném případu dovolil jít ostře proti zákonu! Ta Slavova věta ODS NECHCE PŘIPUSTIT ODPOSLECHY je z řady propagandistických výkřiků pro blbce.

Odporujete si – na jedné straně věříte bezmezně Kořistkovi a Hybáškové, na druhé nikomu, „asi jen novinářům“ (no to jste tomu dal!!!).Takže příště raději dvakrát čtěte a zamýšlejte se, než emotivně reagujete. Nic ve zlém -  Zdravím Vás!

Joska 22.10.2006 23:29

Re: Joska

Pane Starý, máte pravdu jsem idealista a vůbec se za to nestydím. ( To svaté nadšení si můžete určitě odpustit, že?). Jako správný "idealista" nemám vůbec nic proti tomu, když si člověk za svou práci vydělá a třeba i miliardy. Vaše "trocha závisti" mne vůbec nezajímá, takovými pocity vůbec netrpím. Neměl jste ani správně napsat, že jste "záviděl" svému šéfovi, že mu nefér jednání prochází. Měl jste napsat, že Vás to "se.."!

Nevšimnul jsem si, že bych emotivně reagoval. Reaguju tak normálně. Opravdu nevím co napsal SLAVA. Zaujala mne však jedna věc, která Vás zjevně nezaujala... Veškeré lumpárny, o kterých se dozvíme, jsou nám sděleny většinou jen novinářskou obcí, nikoliv Policií!!! Vás to vůbec nepřekvapuje?? Můžete mi třeba třikrát doporučovat co mám číst a nad čím se zamýšlet.. Jestli o něčem přemýšlím, tak je to fungování našeho státu a to jsou opravdu neradostné úvahy.. Nic ve zlém, taky Vás zdravím

lajstro 22.10.2006 14:19

ODS přece není pravice !

čím je ODS pravice ? "jasný" pravicový vítěz voleb je kamufláž, když 60 % voličů na protest s metodami ODS odmítne volby .. protože je mu jedno zda modří, anebo oranžoví komunisté .. proč ODS neútočí na KSČM ? jak mohou MODŘÍ komunisté ODS sjednotit pravici, když oni pravicí nejsou ! proto padla tří koalice a proto ten konkurenční vztah k Hybáškové !

Kestrelcz 22.10.2006 12:07

Goebelsova metoda

Mozna je treba vratit se k diskusi na zacatek. To sdruzeni, ktere narokuje penize od MF neni politicka strana SDK-ED, ale 'Sdružení ED, NK' (zdroj www.volby.cz,). Je Kasal vi, proc sel do voleb tento pravni subjekt a NIKOLIV politicka strana nebo koalice (ktera ma narok na prispevek). Take rozhodnuti spravniho soudu, tak casto citovane, nema charakter urcovaci zaloby.

Bohuzel nase novinarska obec (a Aston je bohuzel jeji casti) funguje na principu tiche posty. Vyznamenani Petra Hajka a virtualni realita v ceskem tisku je zarnym prikladem. Chybi overovani faktu a naopak kvete pristup '... udelat z prdu kulicku...'.

Rikavalo se tomu profesionalita ...

Tony 22.10.2006 4:06

On

Neff a jeho psani o korupci. Joke;-D;-D;-D

P 21.10.2006 21:36

Proč souhlasím s Neffem

Máme tu několik podivností, Kořistka, Kubice, Hybášková. Co když má Kubice pravdu a věci se neřeší tak, jak mají. Nepřímým důkazem je i únik určitých informací. V povolebním horlení si pan Paroubek našel čas na kritiku pana Kubiceho. Dávám si otázku, proč je nějaký policista až tak důležitý. Podle mne postupoval běžným postupem, nikoho nepoškodil tak, aby se mohl cítit ukřivděn. Materiály se dostaly na veřejnost až po jednání poslanců (s velkou pravděpodobností). A naskýtá se otázka, co dělat s korupcí, když se domníváte, že se na ní podílejí ti, kteří ji mají bránit. Možná jste se s tím také setkali, stěžovali jste si na někoho, a stížnost řešil právě ten, koho jste kritizovali.

Jaka 21.10.2006 18:56

a co takhle provokace - ODS pošpiní, EDy znemožní

nebyl to záměr? Cui bono?

Karel008 21.10.2006 18:47

Geniální stratégie, jak na sebe upozornit, jinak "šum svistu".

Starý J. 21.10.2006 17:56

Svatá prostato – pardon prostoto

Slava píše o Kořistkovi:… Jaksi se už zapomnělo, že ho do toho zatáhla MF a on s tím nikam jít nechtěl…..

Ale vždyť šel!!! Šel na to správné místo –  k novinářům! Nešel ke zpovědi! Postrčený (kým asi???) se šel vykafrat tam, kde jej nemohlo nic jiného čekat, než tento malér. To je ta nezkrotná touha politiků ze „skladů vyhořeleého paliva“ pomstít se té zlotřilé ODS, že zcela ztrácejí soudnost a neubrzdí své nadšení nad možnou pomstou. Kořistka, Hybášková – oba z prakticky stejné líhně exprezidentem  opatrované a zahřívané.

…hysterická snaha ODS nepřipustit odposlechy jako důkaz svědčí pro Kořistku… Ale jděte. Kořistka se dostal až k soudu. Soudce má dost přesně nalajnováno, které důkazy může a nemůže připustit. A pokud by to chtěl jaksi upytlíkovat, je zde advokát a odvolací soud. Žádná ODS! Už zase ODS! To je přesně to zatemnění, na které Kořistka a Hybášková dojeli a na kterém byste ztroskotal i Vy! Ne na ODS (žádní andělé), ale na pomstou zatemnělé mysli.  Hr na ně!

Joska 22.10.2006 0:22

Re: Svatá prostato – pardon prostoto

Nesouhlasím s Vámi. Věřím, že jak Kořistkovi, tak Hybáškové úplatek nabízen byl. Co byste dělal Vy? Věříte naší policii, odkud se ztrácí adresy svědků, protokoly výslechů, jejíž členové se podílejí na organizovaném zločinu? Je to hrozný stát! Ano, já už bych také dnes věřil asi jen novinářům. Zdá se mi, že to už je snad poslední důvěryhodnější instance. Musí to být zdrcující pocit, a věřím, že to tak je, když se nakonec obětí stane ten, který mj. bojuje za nás... Vím, že soudy nějak rozhodly, vím, že nejsou důkazy, ale,.. dokázal byste si něco takového jen tak pro nic zanic vymyslet a stát si za tím? Uvědomujete si ten obrovský risk a to naprosté lidské selhání až ke dnu, kdyby si to oni vymysleli? Dokázal byste to Vy? Nedělejte prosím, zrovna z těchto důvěryhodnějších osob, ty největší lidské stvůry...

Starý J. 21.10.2006 17:55

Je snadné být ctnostný, když chybí ti k životu síla

Napsal Nezval v legendární a nádherné Manon. Je lehké být největším bojovníkem proti korupci, když MĚ NIKDO NEUPLÁCÍ! A proč by měl, když o ničem nerozhoduji. Poběžíte pane Neffe s úplatkem k lékaři do Ostravy, když tam nebydlíte a on Vás neléčí? Nikdo neví, jak „protikorupční“ by byla madam Hybášková po dvou letech rozhodování o milionových zakázkách. Boje proti korupci má plná „křivá ústa“ i Paroubek. V každém z nás je trocha závisti, že si kapsu mastí někdo jiný a ne my. Zdůrazňuji „malá trocha závisti“!

Horší je, že z článku vyplývá, jak moc je pan Neff přesvědčen o tom, že o korupci skutečně šlo a hlavně, že v tom lítá Tlustý.  Že je Hybášková husa a že nedokázala zkrotit svou nelásku k ODS a počkat si na předání úplatku pod dohledem policie, je jen a jen její věc. Teď se v tom jistojistě vykoupe.

Joska 22.10.2006 0:27

Re: Je snadné být ctnostný, když chybí ti k životu síla

Jak si Vás tak čtu, pro Vás ta má reakce výše neplatí. Vy jste přesně ten škarohlíd, který si myslí, že všichni jsou přesně tak labilní jako Vy. Tedy, že po dvou letech byste si taky úplatek vzal a lidská závist Vám taky není cizí. Nojo.. s takovými jako Vy to fakt nevyhrajem...

tich@dohoda 22.10.2006 8:21

ja si naopak myslim, ze to je snad vubec poprve, kdy komenrar pana Stareho ma

hlavu a patu, dokonce i argumenty ktere pouzil jsou velice padne a rozumne. Ono je skutecne snadne nebyt devkou, kdyz o vas chlapi nestoji, kdyz uz pan Stary pouzil trefne "Manon". Co si bohuzel pan Stary ve svem klubovem fanatismu neuvedomuje, ze tady nejde o nejaky uplatek, nybrz snahu jednoho politika se diky citlivemu tematu zviditelnit v mediich a soucasne konkurenci pospinit. Zde uz se ovsem pan Stary zacina menit na soudruha Stareho, kteremu zadne svinstvo neni dost dobre k tomu aby jeho barvy vyhraly. Budiz mu uznano, ze to alespon poctve priznava, tedy pokud by nabidli uplatek zrejme by vzal a priznejme kdo z nas ne, "kazdy mame svou cenu" :-)  Takze pana Stareho zdravim a tesim se na nejaky dalsi zajimavy prispevek :-)

Moravanka 22.10.2006 10:33

Re: Je snadné být ctnostný, když chybí ti k životu síla

Pane Stary,

Mimo jine jsem clenka SNK ED a znam pani Hybaskovou pomerne dobre.Nedovolila bych se ji nazivat husou a neznaje ji, nemel byste to delat ani vy. A uz vubec ne spekulovat o tom, co by udelala kdyby.Predpokladat, ze kazdy je zavistivy a potencionalne zkorumpovatelny a uplatitelny je scestne. Moje babicka rikala, podle sebe soudim tebe!

Ja osobne jsem v zivote nikdy uplatek ani nevzala, ani nedala, i kdyz jsem k tomu mela spoustu prilezitosti.Proste jsem tak byla vychovana, ze to patri ke slusnemu chovani.A myslim, ze je to cesta do pekel, ktera nejen poskozuje lidi co na ty uplatky nemaji, ale krivi spolecenske vztahy vubec.Zila jsem dlouhou dobu v Kanade, kde se brani uplatku tresta vezenim/ve verejnych sluzbach/.Je za to 1-10 let natvrdo, ztrata naroku na statni penzi a realna hrozba, ze dotycny po odslouzeni trestu je nezamestnatelny, nebot toto chovani se vseobecne odsuzuje jako zavrzenihodne.Timto zpusobem jsou statni urednici a politici udrzovani v poctivosti, a je to tak, myslim dobre.Chodi namatkovi nabizeci uplatku z rad Federalni policie a beda tomu, kdo se chyti. Myslim, ze neco takoveho by se mohlo zacit v Cesku, statni urednici a politicka garnitura by se rapidne procistila, i za cenu ze by se na cas zvedla populace vezeni.

AAA 22.10.2006 22:52

Re: Re: Je snadné být ctnostný, když chybí ti k životu síla

Jo to vas zajiste slechti, ale co z toho plyne ve vztahu k madam Hybaskove?

Joska 22.10.2006 23:05

Re: Re: Re: Je snadné být ctnostný, když chybí ti k životu síla

Vy asi nechcete nic pochopit, že?

vládík 21.10.2006 15:30

Problém Hybáškové je zcela jinde

A pan Neff jako  obvykle mimo ....  Chyby, které by mohl udělat jen politický blb. Zejména pak bojovník proti korupci:

1. Strana (a tedy i Hybášková) týden (!!!) přemýšlejí, zda mají korumpovat.

2. Když konečně dospějí k názoru, že se korumpovat nemá (sic), vzpomenou si na svá volební hesla s běží s tvrzením o korupci "na buben". Přitom snad ani nevědí, kdo je ten, kdo jim nabídku předložil. A nakonec:

3. Jen proto, že jedna paní (možná pán) povídala obviní dvě osoby jmenovitě a třetí neadresně.

I kdyby měli pravdu, do politiky takoví blbci nepatří.

Aleš 21.10.2006 12:51

ano

ten případ ukazuje strašný přístup  medií, politiků a veřejnosti ke korupci. Existuje někdo , kdo nabídl úplatek.  Jaký by byl scénář? Pokus SNK ED skutečňuje bojuje proti korupci- neřeší to deset dní, ale hned druhý den jde na policii, mlčí  a policii řekne, že to rozsvítí, pokud uniknou informace na veřejnost a přistoupí na spolupráci a snaží se to dotáhnout do konce. ODS předvedla svou klasiku- vždy bojuje proti korupci do chvíle kdy se korupce ně+jak týká ODS- potom přejde do protiútoku a obviní všechny kolem. A media- místo, aby se pozastavila nad tím, se pustí do Hybáškové- ne proto, že jí to trvalo deset dní a že nejdříve dala zprávu do medii a ne polici ale proto, že bezdůvodně obvinila ODS. Ano ukazuje to, že jsme nepoučitelní- Kořistka přece bylo něco podobného- kdyby Kořistka byl erový chlap , tak potichu jde na policii a viděli bychom jak je to s Dalíkem

watabi 21.10.2006 14:32

Re: ano

Myslíte, že by měla média Hybáškovou pochválit, že (jak ostatně píšete i vy) obvinila ODS bez nějakého hmatatelného důkazu? Je naprosto v pořádku, že novináři myjou Hybáškové záda za to, že mele každý den něco jiného. Pokud měla potřebu nejdříve vytroubit svoje fantasmagorie do novin a teprve poté se odebrat na policii ,je to jen a jen její problém. O ODS si můžu myslet  ledacos, ale opravdu by museli být parta debilů, aby v době, kdy tak krásně vyplouvají na povrch průsery socanů, si takhle primitivním způsobem sami pod sebou řezali větev.

Vážný 22.10.2006 9:22

Re: Re: ano

Jenže ona to řada "debilů" je.

Ale ne debilů, ale stejně blahosklonná k vlastní korupci jako ČSSD. Akorát to dělají chytřejc- všechno jde přes podnikatelské subjekty, nikoli do kapsy.  Ona ODS sice nedosahovala v poslední době na zakázky ze státu, ale na různých půdorysech (hl.m. Praha, obvody), kde jde též o velké prachy se dokázala opevnit, zkorumpovat policii a zajistit se i koalicí s ČSSD. Čili pokud by se jim před komunálními volbami podařilo zaháčkovat ED, tak by měli jistotu pro případné koalice v Praze i na radnicích v situaci, kdy s ČSSD by to nemuselo být jednoduché.

Nakonec je nebudou potřebovat, myslím, že Hybášková z toho udělala zbytečně akci a že i to sloučení s SNK se na ED podepsalo... Ale jinak jí to věřím

janoryna 21.10.2006 16:59

Re: ano to je přece jasný. ODS už dávno korupci

ve svých řadáchavšude, kde je u moci vymýtila. Prot také musela hlavní prokurátorkaBenešová odstoupit, když prohlásila, že těžiště korupce je na radnicích a krajích,  kde je velkou většinou u moci ODS. A to , že žádné výběrovéřízení na velkou státní zakázku neproběhlo bez protestů a stížností je logické. Věcně třeba jen proto, že nejlevnější řešení opravdu nemusí bejt nejlepší a z hlediskaformálního proto, žeo velké peníze je třeba také velice bojovat. Když za velké penízezastupuju velkou firmu, nemůžu pak jim říct: jo pánové.jejich nabídka byla opravdu lepší. Musím potom pod jakoukoliv záminkou podat stížnost. a na tom bohužel ani vláda ODS nic nezmění. soukromé podnikání je soukromé, i když za státní peníze to nejlepší.

dvd 21.10.2006 17:08

A proto taky paní Benešová

jejíž výroky by ji v civilizované zemi diskvalifikovaly, se hned posaadila do stínové vlády ČSSDm aby předvedla svoji apolitičnost.

jasan 21.10.2006 12:31

korupce

kvete predevsim diky stosu predpisu, narizeni a urednikum....  a EU to jen podporuje.

"maly" stat - to je jedine co pomuze.....

janoryna 21.10.2006 17:01

Re: korupce nechci malý stát

státní jevždy špatné. je třeba stát privatizovat.vlstnící ho budou spravovat jak nejlépe dovedou, rozhodně líp než úředníci a volení zástupci.

borys 21.10.2006 11:52

Metodou pi Hybaskove muzu obvinit z korupce kohokoli, treba polit. konkurenta pred volbami.

.

Otakar 21.10.2006 11:33

Plácnutí do vody.

Opět jedno plácnutí do vody v rámci předvolebního hemžení, které se stejně nebere vážně.Ať politici řeknou dnes cokoli stejně jim většina už nevěří. Pokud chce někdo bojovat proti korupci, tak ať je laskavě zticha a za asistence policie ať ten úplatek předá, tj. věrohodné už je dnes pouze chycení při činu, vše ostatní je jen mediální a nedokazatelné a jen se to podobá čůrání proti větru, což je u pí Hybáškové představa dosti směšná. Pokud jí za tuhle blbost (úmyslnou?) odvolají z postu, bude to po zásluze a za blbost.