29.6.2024 | Svátek má Petr, Pavel


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Karel. 3.2.2010 11:36

Cenzura.

Nevim čemu se diskutujici divi. Cenzura tady byla je a bude.Byla tady ve středověku kdy cirkev a kral nemilosrdně likvidovali sve kritiky, byla za prvni republiky, kdy vychazely noviny s prazdnymi misty, o valce a budovani socialismu ani nemluvim.Jenom se měnily kriteria cenzury a tresty za ni. Za komunistu jsme taky mohli svobodně nadavat na kapitalisty, buržoasii, na americke imperialisty, německe revančisty. Ale nesměli jsme pomlouvat Sovětsky svaz, naši rodnou stranu a pod. Po revoluci a konsolidaci jsme mohli nadavat na komunisty, na Sovětsky svaz ( dokonce to bylo žadane a mělo to vliv na karieru) mohlo se nadavat i na vladu. Naopak se nesmi poukazovat na naši největši a nejnakladnějši menšinu musi se povinně věřit v holokaust, nesmi se nadavat na kapitalisty,  do nemilosti upadl nejen hakovy křiž, ale dokonce nastroje jako je srp a kladivo. To všechno je zakazane na všechno jsou zakony s nemalymi tresty. To že si vladci posiluji moc tady bylo taky, vžycky všechny zakony pamatuji na naše nejmocnějši.

guerrier 3.2.2010 11:26

Re: Svoboda slova

Rudé kreatury jako vy se měli hned zkraje pověsit a dílem vyštvat do S.Koreje a neměli bychom dnes takové problémy. Ale co není může možná být.

guerrier 3.2.2010 11:24

Re: Pane Frýbort,

Budu hádat Brouku Zimo - Illumináti! Ještě že vás máme aby jste nás poučil vy geniální vševěde.

Pamětník 2 3.2.2010 11:18

Re: Novináři

Jonatane,proč musí být hned každý s jiným názorem komunistický kádrovák?Pokud víte a znáte někoho,kdo byl opravdu sluha KSČ,kádrovák,milicionář či člen STB a sedí na významném místě tak ho klidně označte,jinak se cejchování lidí nezbavíme.Tím méně,když se budeme vzájemně titulovat výrazy jako komunistický kádrováku či jinými lichotivými názvy.

Jakub S. 3.2.2010 11:17

Re: Novináři

Osvícený absolutismus je vždycky nejlepší, to je dávno znalcům dějin známo - má však jisté mouchy. A taky ho nelze mýrnyks týrnyks prostě najednou zavést: s kým v čele - ? Hlavní problém: Osvícený náhle zemře - a kdo po něm?!

Jakub S. 3.2.2010 11:14

Re: No to se ví, že je platí

Ježiš to je paráda. Teda je to úděsně tristní, ale paráda je vaše psaní a vývody! Proč jsem neemigroval... opakuju se. Sorry.

Jakub S. 3.2.2010 11:12

Re: A PES také zavádí defakto cenzuru registrací....taky máslo na hlavě?

No právě když rezignuje většina, vládnou důvěrnice a pomocníci...

Jakub S. 3.2.2010 11:11

Re: Absurdistan

Přijde na to, kterou. Dělnickou - ?

Jakub S. 3.2.2010 11:10

Re: Vážený pane Frýborte,

Je to tak. Tím víc vynikne to tristní téma... to jsou pane Nadějné vyhlídky, Mr Dickens!

Jakub S. 3.2.2010 11:08

Re: nervozita

Ano, ale to je přece vedlejší. A mmch - Havíř V. snad není žádný bolševik, stačí myslet a umět číst a nereagovat střemhlav.

Jakub S. 3.2.2010 11:06

Re: Moc pěkně napsáno

- jediné vhodné použití. Jinak nic pozitivního. Tatínek by zaplakal.

Jakub S. 3.2.2010 11:05

Re: Moc pěkně napsáno

Do kamene tesat. Vystiženo dokonale, přesné!!!

Ivan 3.2.2010 11:02

Re: Svoboda slova

Zase jeden, co by chtěl trestat "zrůdnou ideologii" a přitom se bojí omezení svobody slova. Samé nesmysly. Zrůdná ideologie je třeba ideologie kapitalismu. Ideologie katolické církve atd..

whaler 3.2.2010 10:43

Re: nervozita

Faktická poznámka: Bastila byla dobyta za Ludvíka XVI.!

Haviř Vodka 3.2.2010 10:39

Re: nervozita

já jsem vžbycky byl proti bolševikům, typu Bilaka, Jakeše, Husáka, tzv.normalizačním a proti modré mafii, to je jejich odnož, i když se skrývají za antikomunistickou rétorikou, bohužel ale to vše co dělají, proto tady vládnou estebáci, modří neobolševici, veksláci a kádrováci dál

Petr Benes 3.2.2010 10:35

Re: Moc pěkně napsáno

v tom pripade na rozen s nim! :-)

M. Zima 3.2.2010 10:17

Pane Frýbort,

nelžete sice o té cenzuře jako pan Neff, ale Vy jste momentální situaci vůbec nepochopil. Není Vám jasné, že současné disciplinování médií předchází převzetí státu ještě horší mafií, nežli jsou ti momentální druhořadí komunističtí maňáskové, kteří tam šaškojí dodnes? Áť tu vyzýváte k čemukoli, na tom bankrotu máte selháním Neffovy party podíl sám

Máňa z Dejvíc 3.2.2010 9:58

Re: Moc pěkně napsáno

Na Marečka Bendůj nám nesahejte, je to idol nás pražských žen, on je tak růžovoučký, že je k zakousnutí.

Puck 3.2.2010 9:49

Re: Moc pěkně napsáno

Smůla je v tom, že slušný volební zákon, pokud by se přece jenom objevil, neslušní poslanci neodhlasují.

PROKOP BUBEN 3.2.2010 9:40

Re: Moc pěkně napsáno

Ano Benda sice spíše menší kalibr mezi vládnoucími hochštaplery by měl po svém šulení na studiích odstoupit ze všech veřejných funkcí....Voliči by si měli opravdu dopřát experimentu a zkusit dostat do parlamentu jiné osazezenstvo.......Zajisté by prospěla i změna volebního zákona, aby bylo možno volit osobnosti přímo odpovědné svým voličům a přinutit strany sloužící jako výtahy k moci, aby na své kandidátky dávaly skutečně kvalitní jedince i když třeba bezpartijní....

Pedrák 3.2.2010 9:38

No to se ví, že je platí

Vy byste taky nedělal bez výplaty. Výplata nebude, když nevydělají noviny. Noviny nevydělají, když nebude reklama. Reklama nebude, když jí někdo nezaplatí. Nikdo jí nezaplatí,  když se mu to nevyplatí. Nevyplatí se mu to, když ho nezvolí. Nezvolí ho, když novinář správně nepíše. Novinář nepíše bez výplaty. Výplata nebude, když nevydělají noviny.....

Skrew77 3.2.2010 9:38

Svoboda slova

V zemi kde vas mohou zavrit kvuli clankum, pisnim ale i treba jen kvuli vtipu nelze hovorit o svobode slova. A vzhledem k tomu, ze komunisti mohou beztrestne propagovat tu svou zrudnou ideologii, neodvazil bych se obhajovat potlacovani svobody slova bojem proti extremistickym nazorum.

Omezena svoboda slova, neni svobodou slova. Stejne tak jako socialni spravedlnost neni spravedlnosti a socialni demokracie neni demokracii.

Puck 3.2.2010 9:32

Moc pěkně napsáno

A demokrat Benda chodí s hlavou hrdě vztyčenou, jistě s volitelným pořadím na kandidátce. Ano, hrdinství může mít různé podoby. :-)

j 3.2.2010 9:10

Re: nervozita

ne každý se musí chovat jako vy bolševici. Doufám též, že revoluce bude krvavě potlačena protože jenom na to slyšíte

lojza 3.2.2010 9:06

Re: Novináři

Možná lepší osvícená totalita, než vláda lůzy. Jak jinak byste nazval posledních 100 let. Podprůměrní s průměrnými těžko mohou společně vytvořit něco nadprůměrného. Všeobecné volební právo je jako ptát se dětí, jestli chtějí raději do školy nebo do cukrárny.

BuBu 3.2.2010 9:03

Ano - doba návratu budování socialismu v Českých zemích . . .

. . . se nezadržitelně blíží - resp. . . . . v srdcích KSČSSD a jejich voličské lůzy . . . už je tu !!!!!! A k socialismu nesporně patří i náhubkové zákony, odposlechy . . . a privilegia pro mocné !

Ani NP nezůstává pozadu  . . . a kdo si na něm od poloviny února bude chtít vyslovit svůj názor . . . . bude nucen ještě před tím, než ho vysloví . . . zaregistrovat svoji osobu . . . aby to trestní stíhání za názor, mohlo mít rychlejší spád !!!

Po 20-ti letech se opět vracíme do dob, kdy se "za názor" . . . . chodilo bručet !!! A první český ryze internetový deník, založený 23.dubna 1996 tomu všemu dává "zelenou" !!! Důvody, kterými jeho vydavatelé tuto "zelenou" ospravedlňují . . . jsou směšné, hodné maximálně tak s. Bilaka, či s. Jakeše !

Já osobně nikdy nepochopím . . . co je urážlivého či hanlivého na tom, když v diskusi napíši např., že s. národně-frontovní bratr z RAJe . . . že je to pravý a nefalšovaný klon J.V.Stalina, který prodejem odpustků post-bolševikým, kvičím podsvinčatům připravuje státní bankrot !!!! Je to přece pouze můj názor . . . . a v kontextu toho, co opravdu ve své podstatě s. Jyrka Paroubek doopravdy je . . . . to vlastně je pouze jeho "lichotka" !!!

Ano - i konec NP . . . se nazadržitelně blíží, protože jeho "čtivost"  byla  na možnosti svobodného vyjádření svého názoru . . . . . přímo bytostně závislá !!!

Haviř Vodka 3.2.2010 8:56

nervozita

nejen v řadách poslanců panuje nervozita, ale i v různých normalizačních redakcích, jako jsou LN, ty zavedly registraci dokonce před Lukašenkem, jen tak dál soudruzi, příště pusťte na internet jen dobře prokádrovaného soudruha, který bude pět ódy na modré zloděje , zvláště v Praze, kteří staví km cyklostezky za 50 mil.Skutečně jako za Ludvíka XIV, bude potřeba nové revoluce, Bastila musí být znovu dobyta. 

AKUBES 3.2.2010 8:50

Re: Novináři - moje pojetí demkracie

U nás už dávno není svoboda slova. Pokud jsou lidé za verbální či psané názory dle platných zákonů stíháni, není to demokracie v pravém slova smyslu o svobodě slova nemluvě. Proti verbálním (či psaným) útokům proti demokracii se dá bránit jedině správným fungováním této demokracie. Pokud demokracie nefunguje, není demokracií a musí se bát i mluvených (psaných) názorů. Zdá se mnohem snažší kriminalizovat lidi za jejich názor či přesvědčení než eliminovat jejich vliv fungováním demokracie.

Spousta demagogů svou argumentaci opírá o existující problémy a nabízí primitivní řešení. Pokud tyto existující argumenty nejsou řešeny nabývají primitivní řešení těchto demagogů na síle. I z tohoto důvodu (kriminalizace názorů) je žádoucí mít diskuse anonymní a svobodné (snad těch psychopatů není tolik, abychom je nemohli při čtení přeskakovat). A na závěr musím sprostě říct, že nejvíce mě na tomto stavu (kriminalizace názorů) s_re, že se musím zastávat lidí, o které bych si díky jejich názorům, pokud by je mohli svobodně vyjevovat, neopřel ani kolo.

AKUBES 3.2.2010 8:48

Re: Novináři

Definujte nám prosím Váš pojem slova demokracie?

milanS 3.2.2010 8:41

A ještě tu o "Nezávislém novináři", prosím ...

Jak rád bych věřil tomu, že novináři jsou nezávislí !! Jenže to by nesměli být jen "užitečnými idioty", které využívají politické strany a zájmové skupiny v boji s konkurencí.