17.6.2024 | Svátek má Adolf


Diskuse k článku

POLITIKA: Švýcarsko, Masaryk a Okamura

Nějak jsem po posledních volbách nabyl dojmu, že mne již nic nemůže překvapit natolik, abych reagoval na slova politiků, ale po pondělním Hyde parku Tomia Okamury nemohu jinak.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Schwarz 7.11.2013 4:58

Zajímavý postřeh -

výsledkem činnosti politika   nebývá "škoda všem", ale spíš zisk pro skupinu jejíž zájmy politik haji. A jsme u toho - proč by mělo být v pořádku jakékoli "politické rozhodování" , je-li jeho výsledkem zisk politikových podporovatelů? Samozřejmě ke škodě těch ostatních, jinak by to nebyla politika a kdokoli, kdo se cítí poškozen by měl právo se nezůčastnit / pokud by vítězná skupina nerealizovala svůj profit na účet ostatních / protože by taková neúčast neměla na zisku oné skupiny žádný vliv a ona by tedy nezapojení se ostatních neměla důvod nijak bránit. Jaká je  ale společenská praxe? Tam se neustále hauzíruje "jednotou", "solidaritou" a vůbec pojmovým repertoárem realizujícím citové vydírání a psychologický nátlak s cílem oprávnit "přerozdělování" ve prospěch vítězné skupiny. Bez  možnosti "politicky přikrýt" a legalizovat loupež by dnešní politiky ztratila svůj smysl a omezila by se na možnost každé dobrovolně vzniklé skupiny lidí vybrat si "vůdce" který by jí pomohl nejlépe využít vlastních zdrojů.

P. Krasny 7.11.2013 3:12

Hloupost, neznalost a drzost?

No to seš ty, Křečku, jak vyšitej.

Křeček - blbej jak dlabaný  troky a keců jak palackej!

J. Kulišek 7.11.2013 2:46

Re: Okamura je podivín,

Vsak take Okamura nedostal cenu za propagaci komunismu pro nic za nic, ale protoze to myslel uprimne

L. Krajicek 7.11.2013 2:16

Re: Okamura je podivín, . . . ale myslí to upřímně.

Takových je. Všichni, kteří jsou v ústavech jistého typu, to myslí upřímně. A navíc si myslí, že oni jsou normální a ti ostatní kolem nich blázni.

J. Vozábalová 7.11.2013 1:34

Souhlas

S panem Křečkem obvykle velmi nesouhlasím - nepamatuji se, že bych někdy měla pocit, že mi mluví z duše, to ani náhodou. Tentokrát je to však zcela jinak, s obsahem článku souhlasím - také velmi.

Příslušný Hyde Park jsem v zájmu duševního zdraví (vlastního) nesledovala, nicméně si nemyslím, že by si pan Křeček o jeho obsahu vymýšlel - proč by tak činil - důvod není veškerý žádný. Krom toho jsem sledovala mnohá jiná vystoupení a dospěla k názoru, že noční můra jménem Tomio je opravdu nad mé síly - já vím, jména jsou nám dána a není úplně "košer" je používat k nějakým hrátkám - budiž mi omluvou, že je to - stejně jako souhlas s panem Křečkem - poprvé.

No, našli se lidé - a bylo jich docela dost - kteří způsobili, že oné čistočisté demagogii postavené na dezinterpretaci historických faktů, bude muset čelit poslanecká sněmovna. Lze si jen přát, aby čelila úspěšně.

P. Sulc 7.11.2013 1:34

Radl mel pravdu, vsak to take spatne dopadlo

a ten dobry narod "cesloslovensky" prezil jen 20 let. Ale ten stat svycarskeho typu sliboval ten znamy lhar Benes, nad kterym ten dobry, milovany "Taticek" drzel ochranou ruku A to zle, "prohnile" Rakousko vydrzelo 4 stoleti, zrejme diky nedostatku Taticku a politickych super-lharu.

V. Grycz 7.11.2013 0:36

Okamura je podivín,

trochu idealista snad by si měl něco nastudovat, ale myslí to upřímně.  Vy socani jste tu nadělali slušně řečeno jen binec.