29.4.2024 | Svátek má Robert


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Magor Milda 1.2.2009 10:17

Jsou to štěpné produkty vzniklé z ODS vnitřním napětím

ODS je strana, sdružující velkou část bývalého OF, kterou z OF vyvedl V. Klaus. Není to zdaleka stabilizovaná strana, stejně, jako jí není ČSSD. Obě strany usilující o moc jsou ověšeny oportunisty, kteří doufají, že se na nějaký ten liz dostanou. Přežívá zde česká 40.letá tradice, kdo není ve straně, nemá šanci na postup. Stejně tak zůstává i postoj úředníků k vedení, výměna politika na významné funkci znamená ztrátu místa pro desítky jeho podřízených úředníků, budou nahrazeni straníky. Pro srovnání třeba Německo, tam jde zase ta stabilita tak daleko, že se desítky let nikdo ve státní službě nemusel bát o místo. Státní úředník musí být nestranný a loyální ke svému úřadu, pak má také jistotu. Zda vládnou socialisté nebo křesťansští demokraté, to na úřednictvo nemá vliv. Totéž platí i pro policii a armádu. Jakmile tam začneme s partajnictvím, zaděláváme si na občanskou válku, jako Palestinci.

Magor Milda 1.2.2009 10:03

Re: Výborně pane Procházka, Karel H. Borovský často psal o blbech:

Ten Amos je hebrejské jméno, v té době neobvyklé. Svědčí o tom, že Čeští Bratři jako evangelíci měli dobrý vztah k starozákonním prorokům, považovali totiž Bibli za jednu souvislou knihu, Starý i Nový Zákon pro ně byly jedno. A evangelismus spočíval pro ně v tom, že v Bibli se nachází návod k životu, základ všeho. Pozoruji i zde, na NP, že se vyskytují nežidovští diskutéři, kteří stojí na straně těch obecně nenáviděných Hebrejců. Jezdím často do Tábora, kdopak dnes ví, že to bylo biblické jméno, kousek před Příbramí je Jerusalém.  V dobách protireformace mělo mnoho Čechů tři možnosti: zůstat evangelíky, pak vystěhování, nebo se stát katolíky, kdo nechtěl do ciziny a nechtěl být katolíkem, mohl konvertovat k Židům. Takže se nedivte, až uvidíte blonďaté a modrooké Židy.

Magor Milda 1.2.2009 9:53

Re: Qui bono "liberálové" ?

To je správné, také proto se musí Evropa na té vojenské pozici domluvit a NATO s EU pevně svázat. Pacifisté zde nemají místo, kvůli nim jsme měli už dvě světové války. Mír se dá zajistit pouze obranyschopností a ne čekat, až nás někdo očeše.

jirka.s. 30.1.2009 16:39

Re: Výborně pane Procházka, Karel H. Borovský často psal o blbech:

No vidíte, pane Heincl, kam jsme se až dostali od nomenklaturníkovy blbosti!!! ;-D;-D;-D

Jiří Heincl 30.1.2009 14:35

Re: Výborně pane Procházka, Karel H. Borovský často psal o blbech:

Já bych si ještě dovolil připodotknout, že Karel H. Borovský nebo K. H. Borovský není správně. Příjmení totiž je Havlíček a Borovský znamená, že pocházel z obce Borová u Havlíčkova Brodu. Pokud by příjmení bylo Borový, neměli bychom Havlíčkův Brod, nýbrž např. Borového Brod.  Proto by se mělo správně psát K. Havlíček Borovský nebo Karel Havlíček Borovský. I když fakt je ten, že Jan Ámos je pro nás po staletích hlavně Komenský a málokoho napadne místo původu slavného pedagoga pravděpodobně Komňa.

NobodyWasHere 30.1.2009 12:20

Re: Qui bono "liberálové" ?

idealisto, supermocnost musí být ochotna své HDP podepřít reálnou silou (což jsou ochotny USA a nyní i Rusko), jinak je pouze kavkou nachystanou k očesání.

Saul 30.1.2009 9:57

Re: Výborně pane Procházka, Karel H. Borovský často psal o blbech:

Promiňte, že se o tom zmiňuji, ale i Vy jste se, pane Franku" sekl, a to hned dvakrát:

1) Čárka má být až za "ten"

2) Správný tvar je "pro MNE" 

Dušan Streit 30.1.2009 8:57

Nepochopil jste nic

Ta překřtěná LIRA s Tomášem Ježkem navrch to je parodie, něco ve stylu Zielence. Bohužel mají v plánu jen se přiživit. Bude to drobit hlasy - protože lidé to moc nerozliší - které by měla dostat SSO.

Je to stejné zneužití zavádějícího jména, jako zneužití jména K. H. Borovského ve vašem případě.

Chalupa 30.1.2009 8:52

Qui bono "liberálové" ?

Evropa má větši HDP než USA. Sjednocená Evropa by se stala hlavní supermocností, a to zejména v době kdy relativní bohatství USA rapidně chřadne a Čína naopak.

krok 30.1.2009 8:03

Re: dvě strany...

Ne, ne. Nová strana je jen SSO, kdežto LIB je přejmenovamá LiRA.

Frank 30.1.2009 7:54

Re: Výborně pane Procházka, Karel H. Borovský často psal o blbech:

Blb je samozřejmě i ten, který není schopen psaného projevu bez gramatických chyb. A jen tak mimochodem, před "ten" se píše čárka a nepíše se "mě", ale "mně". Ale hlavně, že jste pochopil.

Vaša 30.1.2009 7:51

Re: Výborně pane Procházka, Karel H. Borovský často psal o blbech:

Pro mě tedy blbem zůstavá ten kdo nepochopí pointu, souvislost nebo princip...

Hubený 30.1.2009 7:40

Re: dvě strany...

Neblbněte,víte jakej je pres o místa předsedů,místopředsedů,managerů,pokladních,tiskových mluvčích atd......čím více stran,tím více funkcionářů....:-D

Nomen 30.1.2009 5:39

Výborně pane Procházka, Karel H. Borovský často psal o blbech:

Cituji z vašeho exkrementu: A udělili sdělovací prostředky tolik očekávaným původcům dalekosáhlých změn prostor pro objasnění na výsost určujícího stanoviska?

České školi Vám moc velkého vzdělání nenadělili...

Zase jeden vzdělanej českej modroblb....

ortelius 30.1.2009 0:22

dvě strany...

Je hezké, že vznikají nové strany. Ale pokud jsou natolik na stejné lodi, měly by se hned sloučit v jednu... I tak bude jejich šance na dobrý výsledek mizivá. Ale každá zvlášť je naprosto bez šance narušit monopol moci stran stávajících.