29.4.2024 | Svátek má Robert


Diskuse k článku

POLITIKA: Svoboda volby? Pro svátek zavřeno!

Tak nám poslanci vládní koalice zase jednou podlehli pokušení šířit „dobro“ a odhlasovali regulaci otevírací doby během čtyř vybraných svátků.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
V. Vaclavik 26.4.2016 6:53

Jak na onu

'regulaci neskonalých ambicí poslanců a politiků'?

Prece omezenim te nasi dnesni demokracie pravy cloveka (temi pravymi pravy, nenarokovymi), v tomto pripade se zuzujici na pravo volneho konani, pokud je toto nezlocinne, tedy v tomto pripade konkretne podnikani, ktere by v takto omezene demokracii nesmelo byt omezeno.

T. Pansky 26.4.2016 3:44

Autor uhodil hrabicek na hlavicku !!! Cesko se meni ...

... zpet v socialisticky skanzen. Ano, deje se to pomalu, ale trvale postupujeme nalevo. Svuj lvi podil na tom ma i VK. Jak to? Ve sve dobe uzaviral s CSSD (dominantni levicovou stranou) velke koalice (opozicni smluva, urednicka vlada), ale hlavne nebyla v te dobe ceska pravice vedena ODS ochranit male podnikatele a investory a vytvorit prostredi pro podnikani a investice. Drtiva vetsina zbankrotovala a dnes voli levici. Ze tedy dnes kracime doleva je smutne, ale je to vysledkem kapitalismu v prostredi, kde pravo neni vymozitelne.

Z. Čábelka 26.4.2016 4:41

Re: Autor uhodil hrabicek na hlavicku !!! Cesko se meni ...

Vážený pane Panský, pamatuji se dobře, jaké byly možnosti koalovaní ve Vámi zmíněné době. Moc jich nebylo. Tlak jinak přirozených partnerů vedených Rumlem byl jednoznačný, odstavit ODS. Nebyla to chyba těchto partnerů, co jiné řešení nepřipouštěli a evidentně byli ochotni k úplně stejné kolaboraci?! Těžko ale vysvětlovat, co a někomu nejde. Hlavně, že jsme dosáhli vítězství a vymlátili se a mlátíme stále spolu.

PS: Zajímal by mne postoj Rumla dnes k Islamizaci Evropy. Mám obavy, že by mne nepřekvapil. Třeba ale ano. Rozhodně dnes to není profesionalizovaný syn jako ten J. Diensbiera.

J. Kanioková 26.4.2016 9:24

Zapomněl jste na Luxe..

Š. Hašek 26.4.2016 10:41

Re: Autor uhodil hrabicek na hlavicku !!! Cesko se meni ...

Souhlas s panem Čábelkou! Jednoduchý, jasný popis situace.

Fascinuje mě, že tehdejší koalice/smlouva ODS/ČSSD (řekněme velká) a trvající relativně okamžik, v Rakousích a jinde to za chvíli bude snad století, podle "politprofesorů JelínkaPutnyPehe" nadělala takové škody, že snad i druhá válka byla lepší!!

A nedají pokoj a nedají.

Doufám, že všichni zde známe životopis Rumla st. Nepište ale něco o dětech, co nemohou za svoje rodiče. Staří latiníci vědí něco o jablku, co ...........

Z. Švrček 26.4.2016 9:26

Re: Autor uhodil hrabicek na hlavicku !!! Cesko se meni ...

Trošku jednoduše jste našel viníka, za kterého lze schovat nenažranost,vychcanost, neschopnost, či snad všehoschopnost daleko širšího okruhu osob, stran, spolků, asociací, neziskovek, takypodnikatelů, odborů a těžko vypisovat koho všeho. A nezapomeňte, kdy se ten náš socialistický skanzen začal výrazněji znovuobjevovat a prosazovat - nebylo to náhodou pod tlakem "legislativy" EU po vstupu do tohoto socialistikého spolku?