26.4.2024 | Svátek má Oto


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Pavel 22.1.2008 21:14

švejnar x klaus

Hlasujte: www.prima-volba.cz

ana 22.1.2008 21:36

Re: švejnar x klaus

dala jsem hlas tomu s koprivkou, protoze ten s vyrazem odnestetozapachato me pripada mene typicky pro narodni fyziognomii. Jak tvarem hlavy tak vrelosti pohledu.

František 22.1.2008 20:51

Přísaha

je tu hodně takových,kteří znají jen ,,přísahám vačku" z černých baronů a ve skutečnosti je to braní za svědka boha,ale hlavní je to osobní čest a tu by ten, kdo chce kandidovat na hlavu státu,měl mít !!>-

čtenář 22.1.2008 20:24

V Čechistánu

si nikdo s texty nějaké ústavy hlavu neláme. Každý si dělá co uzná za vhodné a nějaké přísahy a podobné pitomosti, ať klidně vezme ďas. Aspoň docházejí uplatnění slova písně Petra Skoumala:  "Svatý Václave, vévodo naší povolnosti, měníme místodržící jako ohlávku."  ;-D

Náhodný příchozí 22.1.2008 18:19

Věrnost Americké ústavě jsou pro mě plus body.

Když neporuší Švejnar text americké přísahy, bude vůbec nejlepším prezidentem, co jsme kdy po Masarikovy měli.  Ostatní slibovali nacistum, pak komunistům, hoch z prognosťáku i KGB.

Jaroslav 22.1.2008 18:36

Re: Věrnost Americké ústavě jsou pro mě plus body.

Milý příchozí, nauč se, jak se píše Masaryk, když ho cituješ a dej si zase odchod. Zřejmě ti nedochází, že člověk, který složil tento slib věrnosti Spojeným státům by byl vrchním velitelem české branné moci.

F.VÍZEK 88.100.57 22.1.2008 18:44

A copak ....

Už se někdy od roku 1918 vrchní velitel naší branné moci nějak významněji "prezentoval" ?    Masaryk, Beneš, Hácha, Gottwald, Zápotocký, Novotný, Husák, Havel, Klaus? Máme parlamentní demokracii a vrcholnýjm orgánem výkonné moci je u nás vláda. Prezident jako hlava státu je pouhgou součástí vládní moci (viz ústava). 

PS: Ta paní Parkanová - odbornice - ta to má "v hrsti"... (nebo v hrdle?)  A vadí - nevadí ?

Magor Milda 22.1.2008 19:24

Jaroslav možná touží po typicky českém veliteli branné moci,

jakým byl třeba Antonín Zápotocký nebo súdruch Gustáv Husák. (ne Rusák, jak pokřikovaly nezodpovědné živly, a jeho policajti také nebyli Gustápo, to je pod úroveň, fuj!)

Milda 22.1.2008 20:13

Re: Věrnost Americké ústavě jsou pro mě plus body.

Ty jsi tak hloupý či nevzdělaný a neznáš základní souvislosti, že bude lepší když budeš rychlý odchozí.

Alan 22.1.2008 21:27

Re: Věrnost Americké ústavě jsou pro mě plus body.

Švejnar slib věrnosti americké ústavě porušil. Takový hajzlík by měl být okamžitě amerického občanství zbaven. V Čechistánu se ovšem za prezidenta hodí. Podvodník v národě zlodějů a  podvodníků králem. Pardon, prezidentem.

F.VÍZEK 88.100.57 22.1.2008 17:05

Uškodí . neuškodí ? Kdo víc ?

Vypadá to, že USA a ČR jsou na úplně opačném břehu,  že nejsou společně v NATO, že nejsou spojenci, že jejich zájmy jsou zcela protichůdné, že občan jedné země je div ne přirozeným nebezpečím pro zemi druhou (a naopak)...  To nám chtěl autor naznačit ?

Pan Švejnar má oboje občanství a v případě zvolení hlavou státu sám nabídne řešení v případě, že Ústavní soud bude "dělat tytyty".  Ale mít obavy předem, když český prezident je pouhou SOUČÁSTÍ výkonné moci, jejímž vrcholným orgánem je vláda - zbytečné !

Starý J. 22.1.2008 17:53

Re: Uškodí . neuškodí ? Kdo víc ?

...Vypadá to, že USA a ČR jsou na úplně opačném břehu,  že nejsou společně v NATO, že nejsou spojenci, že jejich zájmy jsou zcela protichůdné, že občan jedné země je div ne přirozeným nebezpečím pro zemi druhou (a naopak)........

Už jsme měli zapomenout na to, jak jste usilovně horlil proti radaru? To přece není tak dávno! To myslíte, že tak rychle zapomínáme?

F.VÍZEK 88.100.57 22.1.2008 18:37

Jsem a byl jsem...

Jsem zásadně proti tomu, aby se za zády spojenců (v NATO i EU) jednalo dvoustranně o čemkoli, co se týká všech dohromady a každého zvlášť.  Česko a ani Polsko nemají právo "kašlat" na spojence...

ČILI:  O obraně Evropy, o raketách i protiraketových systémech - jedná NATO a EU !  Orgánů i odborníků na to mají dost...

F.VÍZEK 88.100.57 22.1.2008 18:51

Můj starší text k RADARU - připomenutí...

Radar v Česku, základna USA v Polsku...  Pořád obcházíme to podstatné, to "nadčasové" a  trvale platné pro všechno příští konání:   Česko je součást EU a je i člen NATO.  USA je nejvýznamnější člen aliance.  Na půdě NATO a EU se mají projednávat  strategie i taktika i koncepce a změny všeho, co se Evropy a NATO týká - podle zásady rovný s rovným.  Je zarážející, že česká vláda v otázce evropské bezpečnosti ignoruje i NATO i EU a jedná separé s USA o věcech, které se týkají každého a všech !  Toto chování považuji za neomluvitelné, protože přehlížení partnerů vždy bylo a je podle mne - podlé...

Můj osobní postoj (jistě tak nesmýšlím sám) by byl zcela jiný, kdybych viděl, že se o evropských otázkách jedná s Evropany a o vojenských otázkách s velením NATO.  V potaz by se tak brala i očekávaná reakce všech těch ostatních, se kterými  chceme i nadále udržovat přiměřeně přátelské kontakty a nechceme z nich dělat nepřátele...

čtenář 22.1.2008 20:36

Re: Můj starší text k RADARU - připomenutí...

Možná by stálo za úvahu, jestli USA, ČR a Polsko jako spojenci těch ostatních zemí sdružených v NATO, vůbec dělají něco, co by mělo být proti zájmům těm zemím. Možná to je tak, že právě ty ostatní země svou laxností v přístupu ke strategické obraně poškozují své tři prozíravější spojence, tj. USA, ČR a Polsko.

jirka.s. 22.1.2008 18:05

Re: Uškodí . neuškodí ? Kdo víc ?

jirka.s. 22.1.2008 18:07

Re: Uškodí . neuškodí ? Kdo víc ?

UŽ JE TO TADY!!! UŽ JE TO TADY!!!  UŽ JE TO TADY!!!

F.VÍZEK 88.100.57 22.1.2008 18:38

Narovinu...

Vidím, že myšlenky k věci  se značka jirka s. opět nedopustila...  Škoda, jsme na diskusní stránce.

Ladislav N. 22.1.2008 19:31

Re: Komunistický "Goebbels" Vízek

Ty jsi Vízku ten poslední, kdo se na NP může chlubit vlastními "myšlenkami"... ;-P

jensina 22.1.2008 22:03

Re: Uškodí . neuškodí ? Kdo víc ?

Vízku, třeba to pochopíte, to není o tom, že jsme ve společném NATO, to není o tom, že jsme spojenci. Pořád jde o svébydné státy, které mají svoji vlastní ústavu. Ale vy To asi stejně nepochopíte.

Starý J. 22.1.2008 16:02

odpověď yxy

PROFESOR VÁCLAV KLAUS A BÍDA DUCHA:

Díky za Vaše připomenutí úděsného pamfletu, ze kterého pro své přesvědčení čerpáte. Pamfletu, kde se vyskytují i takové důležité údaje, jako:...Je známo (komu a z čeho???), že V. Klaus byl vzorným pionýrem a jako jediný ze třídy si pořídil hedvábný pionýrský šátek.... (nechcete spočítat, kolik dětí v republice nebylo v padesátých letech v pionýru, kdy byl doslova povinný?)

Celý článek se snaží dokázat, že Klaus nedělal celou dobu normalizace nic jiného, než usilovně kolaboroval z komunistickou mocí. Přesto si autor nedává pozor a uvádí:...Do roku 1970 je V. Klaus v EÚ ČSAV. Potom je dlouhodobě v závětří a působí jako bankovní úředník ve Státní bance československé až do roku 1988. .... Tak to je opravdu pozice kolaboranta s komunistickou mocí, když vlastně celou dobu normalizace pracuje v závětří jako - světe div se - bankovní úředník!

Pokud se týká Klausovy habilitace:.....včera v dopoledních hodinách obhajoval před vědeckým kolegiem Fakulty financí a účetnictví Vysoké školy ekonomické v Praze svou habilitační práci (zpráva z novin Telegraf)....což autor oceňuje další idiotštinou:.... Udělení profesury V. Klausovi je proto výsměchem a urážkou akademické obce ČR. Doporučuji, autorovi slátaniny,nechť podá stížnost "akademické obci na vědecké kolegium Fakulty financí a účetnictví Vysoké školy ekonomické za to, že uráží akademickou obec ČR.

Starý J. 22.1.2008 16:02

Re: odpověď yxy

Pokračování:

O seznamování s Klausovou prací autor (zřejmě člen akademické obce ČR) uvádí:....Je mi umožněno práci jenom prolistovat na místě, bojí se, aby to nikdo neviděl. Udělat xeroxové kopie mi nebylo umožněno....... Nevím o tom, že by bylo možné dělat xeroxové kopie z cizí práce (a čím dokládá údajný "strach z toho, aby jeho listování nikdo neviděl???). Dále autor rozsáhle popisuje, jak Klaus ve své práci používá práce i z období "socialistické ekonomiky". K tomu mu mohu doporučit pouze jediné: Nechť se postará, aby byly odebrány učitelské a akademické tituly naprosto všem kandidátům, docentům a profesorům, kteří je získali již za komunistického režimu. Protože o ničem jiném, než o socialistické ekonomice, vědě, zdravotnictví a podobně, nemohli nositelé psát. Teprve ty, kteří získají titul za práci, kde se neobjeví slovo "socialistické", nechť se honosí akademickým titulem. A jestli měl Klaus uvádět pro habilitaci svoje dřívější práce, bohužel mu nezbývalo nic jiného, než použít i ty "socialistické",za něž dnes nosí své tituly většina členů "akademické obce".

A tak by se dalo polemizovat s každou větou odporného článku.

 

Magor Milda 22.1.2008 17:33

Milej Starej, já třeba ani v Pionýru, ani v ČSM nikdy nebyl,

za to ale u skautů- junáků. Důvodem k tomu bylo nevhodné povolání mé maminky, troufala si až do své smrti zůstat nezávislou živnostnicí (ta hrůza, kapitalistka!) a až do r. 1972 šila sama v domácnosti na zakázku oděvy svým zákaznicím. Zaměstnávat švadleny nebo učnice jí soudruzi zakázali.

Starý J. 22.1.2008 17:49

Re: Milej Starej, já třeba ani v Pionýru, ani v ČSM nikdy nebyl,

To si může Vaše paní maminka gratulovat. Můj otec také neměl zaměstnance a sebrali všechno! A navíc, pokud vím, moje dorá známá, jejíž otec spravoval kola, mněvždy tvrdila, že její otec byl celou dobu jedinej živnostník v celém Brně!

Já yl také v Orlu, než jej zlikvidovali! A kdy mohli být u nás skauti a junáci? V terém roce, že jsem si nevšiml? Rozhodně ne v době, kdy bych tam mohl být já! Byl jsem jen u trampů na osadě!

jirka.s. 22.1.2008 18:14

Re: Re: Milej Starej, já třeba ani v Pionýru, ani v ČSM nikdy nebyl,

A budete se, pane Starý, divit, že franckovu fotrovi to košíkářství nezhabali?

Autor: F.Vízek IP: 88.100.57.xxx Datum: 29.06.2006 10:55

Můj otec, milý pane Starý, Alois Vízek měl živnost v Jablonci nad Nisou dokonce až do roku 1960.  Byl košíkář, měl dílnu a obchod na hlavní jablonecké třídě. Když jsem šel v kariéře dolů, byl jsem tudíž pokaždé syn živnostníka, i když otec vykořisťoval jenom manželku a nás čtyři děti. 

Magor Milda 22.1.2008 19:37

Re: Re: Milej Starej, já třeba ani v Pionýru, ani v ČSM nikdy nebyl,

junáci byli mezi 1945 a 1948, pak je zlikvidovali.

Magor Milda 22.1.2008 17:52

Klaus a jeho doktorát, případně habiltace

dokud se obě slavné práce neobjeví v plném znění na internetu, nebo alespoň v každé universitní knihovně, není náš pan president ani doktorem, ani profesorem. Z titulu své funkce jako president má sice moc, nechat si udělit jakékoliv akademické hodnosti ale pokud neprokáže výkon, srovnatelný s ostatními držiteli takových akademických hodností, pyšní se tím neprávem.

Starý J. 22.1.2008 17:57

Re: Klaus a jeho doktorát, případně habiltace

....Z titulu své funkce jako president má sice moc, nechat si udělit jakékoliv akademické hodnosti ....

Kecáte. Jednak nebyl president a jednak takovou pravomoc ani president nemá!

Starý J. 22.1.2008 17:59

Re: Re: Klaus a jeho doktorát, případně habiltace

P.S. A práce všech profesorů jsou v KAŽDÉ universitní knihovně? Opravdu? Nebo na internetu? A dotyčný hanobitel přece jeho práci dostal ke studiu, ne ke xeroxu!

Magor Milda 22.1.2008 19:01

Re: Re: Re: Klaus a jeho doktorát, případně habiltace

Dobře, proberme ty body jeden po druhém. Já jsem náhodou také doktor, promoval jsem ale v Cáchách na RWTH, takže jsem musel svoji disertaci nechat vytisknout v nákladu 400 výtisků. Protože jsem měl Summa cum lauda, přispěla mi fakulta téměř na celé náklady tisku. Vytištěné práce jsem v počtu 280 kusů odevzdal fakultě, ta je rozeslala do všech universitních knihoven v Německu. Zbytek jsem rozeslal zájemcům, kteří se přihlásili a nebylo jich málo, zbylo mi nějakých 6 výtisků. které nechám vnoučatům, po 29 letech je i nejlepší práce pouze historie.

Pokud jde o hanobitele, našel jsem na internetu pouze sdělení, že si dotyčné práce soudruha presidenta chtěli vypůjčit, bylo jim však sděleno, že si je kdosi kdysi vypůjčil a už nevrátil. Jinak samozřejmě je knihovna povinna, za přiměřený poplatek ten Xerox poslat, jinak se nejedná o zveřejněnou vědeckou publikaci! Habilitace je ve vědeckém světě zpravidla i učebnice a vydává se v několikatisícovém nákladu, typický je náklad 5000. Pokud ovšem Klausova habilitace nárokům nakladatelství nedostačovala, pak to také žádná hodnotná práce nebyla.

V době své habilitace byl V. Klaus už vlivným politikem. Proto měl možnost, objednávat čestné i nečestné doktoráty na běžícím páse, stejně jako to dělal jeho předchůdce Václav Havel. O doktorátu nebo habilitaci Václava Havla jsem se dosud nedozvěděl vůbec nic, těch vynucených má ale víc, než Václav Klaus.