21.5.2024 | Svátek má Monika


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Magor Milda 22.1.2008 17:52

Klaus a jeho doktorát, případně habiltace

dokud se obě slavné práce neobjeví v plném znění na internetu, nebo alespoň v každé universitní knihovně, není náš pan president ani doktorem, ani profesorem. Z titulu své funkce jako president má sice moc, nechat si udělit jakékoliv akademické hodnosti ale pokud neprokáže výkon, srovnatelný s ostatními držiteli takových akademických hodností, pyšní se tím neprávem.

Starý J. 22.1.2008 17:49

Re: Milej Starej, já třeba ani v Pionýru, ani v ČSM nikdy nebyl,

To si může Vaše paní maminka gratulovat. Můj otec také neměl zaměstnance a sebrali všechno! A navíc, pokud vím, moje dorá známá, jejíž otec spravoval kola, mněvždy tvrdila, že její otec byl celou dobu jedinej živnostník v celém Brně!

Já yl také v Orlu, než jej zlikvidovali! A kdy mohli být u nás skauti a junáci? V terém roce, že jsem si nevšiml? Rozhodně ne v době, kdy bych tam mohl být já! Byl jsem jen u trampů na osadě!

jirka.s. 22.1.2008 17:47

Re: Re: Re: Re: Chěl bych, ale nemůžu Švejnarovi věřit.

Koho pan kníže reprezentuje? No, třeba mně naprosto vyhovuje! Nejspíše ho ale musí mrzet, že "reprezentuje"  i takové boží pitomce jako jsi ty!

jirka.s. 22.1.2008 17:44

Re: Re: Re: Re: Re: Chěl bych, ale nemůžu Švejnarovi věřit.

To nikdy nevíš! Každý muže mít nějakou tu milenku, ty máš evidentně za milenku svou rudou stranu, viď? Ale té se drž, ta je věrná! ;-D

jirka.s. 22.1.2008 17:41

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Vojenská přísaha

Prosím, prosím, smutně koukám, řekni mi, zarezlý poklopče, kdeže to ti komouši lehli? A leží tam ještě dodnes? Že bych jim šel nach/cat na hrob! ;-D

hulvát 22.1.2008 17:39

Re:To jako myslíš, že podpis prezidenta je na mezinárodní smouvě hov/no?

Bolševická značko Vízku, jen potvrzuješ, že jsi bolševický blb.

jirka.s. 22.1.2008 17:38

Re: Re: Chodili jsme po čtyřech.....

;-D.... a ty jsi se od té doby ještě zřejmě na dvě nepostavil, viď, poklopče? ;-D

Magor Milda 22.1.2008 17:33

Milej Starej, já třeba ani v Pionýru, ani v ČSM nikdy nebyl,

za to ale u skautů- junáků. Důvodem k tomu bylo nevhodné povolání mé maminky, troufala si až do své smrti zůstat nezávislou živnostnicí (ta hrůza, kapitalistka!) a až do r. 1972 šila sama v domácnosti na zakázku oděvy svým zákaznicím. Zaměstnávat švadleny nebo učnice jí soudruzi zakázali.

jirka.s. 22.1.2008 17:33

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Buďme rádi,

Tož, co kdybys, ty demente, předal ty své starosti bufo bufovi, on ti od nich určitě velmi rád pomůže! S tou závistí to ovšem bude horší, ta je každému sosanovi přímo určená v  DNA, s tím nic nenaděláš! Ale můžeš třeba závidět sousedovi tu jeho profláknutou kozu, případně že má na zimníku o jeden knoflík víc!

jirka.s. 22.1.2008 17:26

Re: Re: Re: Re: Re: Buďme rádi,

R^;-DR^

jirka.s. 22.1.2008 17:24

Re: Re: Nic nového v České republice

No, víte, JJ, on soudruh lidový milicionář "třetí", má problém se všemi státními celky, které následovaly po ČSSR!

F.VÍZEK 88.100.57 22.1.2008 17:15

Máme parlamentní demokracii !

Prezident v ČR nemůže podepsat nic, co nepřijme parlament.  Prezident je pouhou součástí výkonné moci, takže vláda - jako vrcholný orgán moci výkonné - rozhoduje i o zahraniční politice země.  Český prezident zastupuje stát navenek tak, jak rozhodne vláda a schválí parlament.  Ten konceckonců může poslat k ledu i vládu...

F.VÍZEK 88.100.57 22.1.2008 17:11

Kvalitu každé normy....

prověřuje až praxe.  U nového Zákoníku práce to nebude jinak.  Diskuse nad tímto zákonem byla v obou komorách paralmentu, zatímco změny 50 zákonů v souvislosti s tzv. reformou se za Topolánka v horní komoře projednávat nemohly.  Většinu  má v Senátu ODS - a tak pěkně jako za totáče: bez diskuse schváleno.  Polovina senátorů nesměla ani pípnout !  Demokracie na bolševický způsob ?

F.VÍZEK 88.100.57 22.1.2008 17:05

Uškodí . neuškodí ? Kdo víc ?

Vypadá to, že USA a ČR jsou na úplně opačném břehu,  že nejsou společně v NATO, že nejsou spojenci, že jejich zájmy jsou zcela protichůdné, že občan jedné země je div ne přirozeným nebezpečím pro zemi druhou (a naopak)...  To nám chtěl autor naznačit ?

Pan Švejnar má oboje občanství a v případě zvolení hlavou státu sám nabídne řešení v případě, že Ústavní soud bude "dělat tytyty".  Ale mít obavy předem, když český prezident je pouhou SOUČÁSTÍ výkonné moci, jejímž vrcholným orgánem je vláda - zbytečné !

Starý J. 22.1.2008 16:11

Re: Tak to je pamet(?)!

Tisíce pracujících nestačí potlačovat slzy, které se jim derou do očí!

Starý J. 22.1.2008 16:10

Re: Prezident nadstranicky.

....Vracel rozumne zakony ....

Rozumné podle Vás. Jste si jistý, že za rozumné je považují kromě Klause i všichni ostatní? Pročpak třeba Zákoník práce, u kterého bylo potřeba novelizovat více jak 200 věcí, se Vám zdá rozumný? A proč pro tyto "rozumné zákony" nehlasovala opozice?

Reforma financí se zdá rozumná celé koalici, mnoha předním ekonomům dokonce jako málo razantní. Proč se nezdá rozumná Vám?

Starý J. 22.1.2008 16:02

Re: odpověď yxy

Pokračování:

O seznamování s Klausovou prací autor (zřejmě člen akademické obce ČR) uvádí:....Je mi umožněno práci jenom prolistovat na místě, bojí se, aby to nikdo neviděl. Udělat xeroxové kopie mi nebylo umožněno....... Nevím o tom, že by bylo možné dělat xeroxové kopie z cizí práce (a čím dokládá údajný "strach z toho, aby jeho listování nikdo neviděl???). Dále autor rozsáhle popisuje, jak Klaus ve své práci používá práce i z období "socialistické ekonomiky". K tomu mu mohu doporučit pouze jediné: Nechť se postará, aby byly odebrány učitelské a akademické tituly naprosto všem kandidátům, docentům a profesorům, kteří je získali již za komunistického režimu. Protože o ničem jiném, než o socialistické ekonomice, vědě, zdravotnictví a podobně, nemohli nositelé psát. Teprve ty, kteří získají titul za práci, kde se neobjeví slovo "socialistické", nechť se honosí akademickým titulem. A jestli měl Klaus uvádět pro habilitaci svoje dřívější práce, bohužel mu nezbývalo nic jiného, než použít i ty "socialistické",za něž dnes nosí své tituly většina členů "akademické obce".

A tak by se dalo polemizovat s každou větou odporného článku.

 

Starý J. 22.1.2008 16:02

odpověď yxy

PROFESOR VÁCLAV KLAUS A BÍDA DUCHA:

Díky za Vaše připomenutí úděsného pamfletu, ze kterého pro své přesvědčení čerpáte. Pamfletu, kde se vyskytují i takové důležité údaje, jako:...Je známo (komu a z čeho???), že V. Klaus byl vzorným pionýrem a jako jediný ze třídy si pořídil hedvábný pionýrský šátek.... (nechcete spočítat, kolik dětí v republice nebylo v padesátých letech v pionýru, kdy byl doslova povinný?)

Celý článek se snaží dokázat, že Klaus nedělal celou dobu normalizace nic jiného, než usilovně kolaboroval z komunistickou mocí. Přesto si autor nedává pozor a uvádí:...Do roku 1970 je V. Klaus v EÚ ČSAV. Potom je dlouhodobě v závětří a působí jako bankovní úředník ve Státní bance československé až do roku 1988. .... Tak to je opravdu pozice kolaboranta s komunistickou mocí, když vlastně celou dobu normalizace pracuje v závětří jako - světe div se - bankovní úředník!

Pokud se týká Klausovy habilitace:.....včera v dopoledních hodinách obhajoval před vědeckým kolegiem Fakulty financí a účetnictví Vysoké školy ekonomické v Praze svou habilitační práci (zpráva z novin Telegraf)....což autor oceňuje další idiotštinou:.... Udělení profesury V. Klausovi je proto výsměchem a urážkou akademické obce ČR. Doporučuji, autorovi slátaniny,nechť podá stížnost "akademické obci na vědecké kolegium Fakulty financí a účetnictví Vysoké školy ekonomické za to, že uráží akademickou obec ČR.

kurbet 22.1.2008 16:01

Re: Re: Prezident je hlava suverenniho statu a vrchni velitel

No prý na každého velitele připadá 4 a půl vojáka včetně vrchního velitele brané moci.A to už je nějaká síla.

jiný franta 22.1.2008 15:59

Re: Vojenská přísaha

Pane Hrbku, pouze Váš pokročilý věk omlouvá to, že Vám uniklo, že lidově demokratická republika Československá už drahnou dobu neexustuje. Já vím, skleróza je sviňa.

Magor Milda 22.1.2008 15:57

Re: Re: Jaký je lepší prezident?

Bohužel ani soudruch Dienstbier nemá tak docela uklizeno pod svým koberečkem. Disidentem byl až teprve po své stranické činnosti. Pokud něco navrhují gerontové z KSČ(M) tak je to zase geront, ti správní komunisté jsou už dávno v ČSSD a ODS!

hulvát 22.1.2008 15:55

Re: Ty nejsi údajně...

Ty jsi skutečně blbeček.;-D

Magor Milda 22.1.2008 15:49

Re: Re: Re: Re: Problem je hlavne v tom, ze je Svejnar vazan zakony US

I ty hulváte, takhle se to neříká! Jde přece jenom o předmostí pro příští invazi!

VLADIMÍR 22.1.2008 15:31

Re: Re: Re: Re: Chěl bych, ale nemůžu Švejnarovi věřit.

Hlavně, že je o proti VK věrný manželce.

Oliver 22.1.2008 15:30

Re: Re: Re: Re: Chěl bych, ale nemůžu Švejnarovi věřit.

Ten, jehož ministrem zahraničí je. Těžko si představit, že by mu Švýcaři dovolili, aby v zahraničí zastupoval je.

VLADIMÍR 22.1.2008 15:29

Re: Re: Nevím kam se řadíš. Nechám to na tobě.

Klaus údajně přísahal Franc. legiím.

JL 22.1.2008 15:19

Re: Prezident nadstranicky.

No a právě na ten charakter bych u Švejnara nesázel.

Oliver 22.1.2008 15:17

Re: Re: Re: Re: Proč nemůže být prezidentem ČR občan USA?

Pan Schwarzenberg skutečně ovládá češtinu lépe než kdekdo z nás. Má však vadu řeči, a proto to vypadá, jakoby česky uměl špatně. Stejně podivně zní i jeho němčina a z neznalosti němčiny bychom ho asi nepodezřívali.

derik 22.1.2008 15:16

Tak to je pamet(?)!

Ucitelka z materske skolky vzpomina ze Honzik byl velice sikovny chlapec ktery vynikal nad ostatnimi, a mysli si ze by byl dobrym pezidentem. A Svejnarova mluvci uvedla "Ano. Pan Svejnar si vzpomina na oblibenou pani ucitelku Alenku".

To si opravdu lidi pamatuji jmena ucitelek z materske skoly? A kdyz ma nekdo tak dobrou pamet, proc si nepamatuji zda jejich prisaha neco znamena?

hulvát 22.1.2008 15:00

Re: Nevím kam se řadíš. Nechám to na tobě.

Přísahu nějakého Pepka Picánka nelze srovnávat s přísahou prezidenta. Pepka nechají znovu přísahat a je po srandě. U prezidenta je to poněkud jiné. On, ten prezident podepisuje mimo jiné taky mezinárodní smlouvy. Mnoho lidí si myslí, že o nic nejde, ale opak je pravdou. Představa, že smlouvu mezi ČR a USA o umístění amerického radaru v ČR podepisuje za ČR americký občan je dost divoká, ale v případě zvolení Švejnara možná.