24.5.2024 | Svátek má Jana


Diskuse k článku

POLITIKA: Svátek poznamenaný nadutostí a arogancí

Letošní oslavy smutného výročí 75 let od nesmírně odvážných studentských protestů proti německé okupaci Československa a 25 let od svržení komunistické totality byly v naší zemi očekávány s velkým napětím, zejména s ohledem na dosavadní, mírně psáno, kontroversní vystupování hlavy státu.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Z. Baldova 22.11.2014 16:48

Re: Klaus dráždí naše západní přátele

Klaus byl pohodlny jen k Vam Potrhlemu Mrazkovi a  vymazane hlave Klausova pucfleka  Donata

J. Kanioková 22.11.2014 22:36

Souhlas !

P. Vaňura 22.11.2014 12:30

Celá "kauza Ukrajina" je následkem imperialistického

myšlení kremelských vládců. Oni prostě považují některé země za svoji "zájmovou sféru," což by bylo možno tolerovat, POKUD by si, jako soudruh Brežněv r. 1968, neosobovali právo držet tyto země vé "zájmové sféře" VOJENSKOU SILOU i proti vůli tamního obyvatelstva. Navíc si osobují právo diktovat zemím v "jejich" zájmové sféře i to, s kým mohou a nemohou ochodovat a za jakých podmínek (Lavrov). Tím poděsili dokonce i svého spojence, běloruského presidenta Lukašenka.

Jako důkaz "imperialismu" EU a USA uvádí Rusko to, že podporovaly finančně některá ukrajinská občanská sdružení, koho naopak financovali oni, raději neuvádí. Představa, že nebýt toho, Ukrajinci by "přirozeně inklinovali k Rusku," je představa hodá pomocné školy. Mě to připomíná stezky našich stalinistů z počátku Husákovy "normalizace," jak jim refomní komunisté "ukradli duši lidu."

Je to už pár let, co se jejich "bratrské vztahy" s Ukrajinou ukázaly v plné nahotě, když ODMÍTLI umožnit přes Rusko tranzit plynu z též údajně "bratrského" Kayachstánu, když ten Kazachstán nabízel plyn za výrazně nižší cenu, než Rusko. Ostatně, Kazachstán chtěl plynem zaplatit i své dluhy v Česku, ale Rusko toto odmítlo umožnit. Nakonec ten dluh koupily za pětinu původní ceny za nejasných okolností jakési "ruské subjekty."

T. Czernin 23.11.2014 3:23

Otázka: S kým sousedí Rusko?

Odpověď: S kým chce...

M. Košťál 22.11.2014 12:12

Zeman je hráč a dobrodruh

Provokuje, aby vyvolal odpor a nenávist, což mu zajistí, že jeho užiteční idioti ho budou dále uctívat. A za ruský příspěvek na volební kampaň dělá putinovi hlásnou troubu, což mu v tomto jeho úsilí může jenom prospět. Rizika, jež taková politika přináší, zejména pro vztahy česka se spojenci, mu jsou šumafuk.

Š. Hašek 22.11.2014 11:17

Negativismus

a neschopnost posuzovat fakta z článku přímo tečou. Kape to z monitoru. Takové články miluji.

Jen tak na okraj - to si fakt pomůžeme, když budeme třeba Čínu, Rusko a já nevím koho ještě, "strategickypřiblble" hospodářsky ignorovat? Čína i Rusko se před Českou republikou sicher třesou strachy. A obchody vyfouknou jiní, ti s kapkou nadhledu/přehledu.

A někdo si neuvědomuje, jak hloupé a primitivní je nadávat presidentu republiky pod taktovkou novinářů a všemoudrých, kteří už desetinu sekundy po zvolení Miloše Zemana presidentem republiky "věděli s boží prozřetelností", že "vše bude bélbě". Takové mám rád. Zvláště, když "protistraně" se smí jemně vytknout jen ty krátké kalhoty na hradním nádvoří. Zjednodušeno.

Pro ty jednodušší dodávám, že poznámka nevyjadřuje přímo pohled na jednotlivá konání hlavy státu.

V. Kain 22.11.2014 11:29

Re: Negativismus

Na celé té Cabalově hovadině je nejlepší jak Zeman pošlapal odkaz prezidentů Masaryka,Beneše a vypitého Veškrny.Jinač to vůbec nemá cenu komentovat.Ona tahleta zfanatizovaná parta se ještě nevzpamatovala z prohry Hajného- Vopěnky.A dobře jim tak.Jejich ochrápaný idol si už konečně stříhá metr.

Z. Baldova 22.11.2014 13:30

Re: Negativismus

My jsme meli nejakeho prezidenta Veskrny? Vypiteho prezidenta znam to je Zeman

P. Vaňura 22.11.2014 12:37

Roku 1989 nebyl Havel vůči Zemanovi ŽÁDNOU protistranou,

Zeman dokonce zůstal v Občanském hnutí po rozpadu Občanského fóra, kdy jeho druhá polovina vytvořila ODS.

Negativa Havlovy politiky se projevily mnohem později, když podporoval, ne-li inicioval snahu o nedemokratický vnitřní převrat v ODS ("Sarajevský atentát") a později rozzuřil Zemana, když se podobně pokoušel rozštěpit i ČSSD.

P. Mach 22.11.2014 15:50

Z tebe nekape negativismus a neschopnost

posuzovat fakta nýbrž z tebe stříká stupidita a ideologie. Česká republika ani české podniky rusko ani čínu hospodářsky neignorují, naopak. Výzvrtaky vychlastaného ovara a jeho řiťolezectví směrem k rusku či číně a papouškování rusácké propagandy nezajistí České republice ani korunu zakázek z těchto zemí. Politik (a prezident není výjimkou) musí být připraven na to, že mu budou občané nadávat, je to normální a v demokratických zemích běžné, zvlášť pokud se ten politik chová a vyjadřuje tak hovadsky jako ovar.

T. Závodský 22.11.2014 20:33

Re: Negativismus

Ani ne tak negativismus, jako spíš střízlivý realismus. Rusko a Čína jsou schopné prodat nám i provaz, na kterém nás potom oběsí.

Nejspíš z bratrské lásky...

J. Václavíková 22.11.2014 9:54

Zeman v Číně.

Kolik lidí si tu ještě bude hrát na blbé a překrucovat skutečnost? Nejde o obchodování, to nikdo nenapadá, ale o podlézání a vychvalování vlastností nedemokratického režimu. Obrazně řečeno, lezl k nim po kolenou. Tím se shodil nejen před demokratickým světem, ale i v samotné Číně.

Š. Hašek 22.11.2014 11:19

Re: Zeman v Číně.

Nevšiml jsem ošoupaných kolen na presidentových nohavicích. Vy ano?

P. Mach 22.11.2014 15:52

Re: Zeman v Číně.

Na kolenou to vidět nebylo, za to ze zamaštěné palice a zbytků vlasů (aby to dovnitř líp klouzalo) to bylo jasné zcela.

P. Vaňura 22.11.2014 12:41

Opravdu nechápu, PROČ se naši současní politici

pokoušejí vlichotit Čině stanovisky, které po nich, alespoň oficiálně, NIKDO NECHCE.

I. Fencl 22.11.2014 9:02

tento

tento článek je, řekl bych, natolik neobjektivní, že může působit až kontrapruktivně. Skutečně je nutno do pres.takto kopat, když Vám všichni přizvukují a nic se Vám nemůže stát? Budete si za tím stát i za dvacet let?

I. Fencl 22.11.2014 9:02

Re: tento

kontraproduktivně

Z. Baldova 22.11.2014 9:40

Re: tento

Za 20 let:) Dovolte abych se zasmala Ten sprostej alkoholik do dvou let se uchlasta..

V. Vaclavik 22.11.2014 8:17

My obcane a ta kreatura

me pripomina Bratry Karamazovy a jejich otce, ktery si nemohl pomoci a vzdy je pri kazde prilezitosti ztrapnil.

Š. Hašek 22.11.2014 11:31

Re: My obcane a ta kreatura

Tady někdo nemá doma ani slovníček, aby se podíval na pojem -kreatura-.

A budete si muset zvykat (než si pomalu na těch náměstích zrušíte možnost voleb obecně), že v příštích volbách Váš soused zas zvolí někoho jiného, než jste chtěl Vy. Třeba. Několik miliónů "demokratů" to, jak je vidět, doběla vytáčí. Potřebovali by zřejmě pofoukat bolístku.

Z. Baldova 22.11.2014 8:12

Clanek na A-1

Dekuji panu autorovi za vynikajici clanek ktery musi otevrit oci  i tem nejvetsim pucflekum Zemana

E. Heusinger 22.11.2014 5:23

Ano tak je to správné!

"Američané premiéru Sobotkovi i předsedovi Poslanecké sněmovny Parlamentu ČR Hamáčkovi při jejich návštěvě USA náležitě „vyčistili žaludek“

Sklapnout kufry, hluboce se předklonit, vyslechnout instrukce a požádat o dovolení odejít.

To je jediné co se požaduje od mouřenína.

Z. Baldova 22.11.2014 8:17

Re: Ano tak je to správné!

Vam nemuze prelezt pres ten Vas komunisticky zludek ze USA nalezite vycisti zaludek Sobotkovi a ostatnim Pan Autor  to myslel docela spravne Vy ty svoje kufry byste nejradeji sklapoval pred Putinem a podle Vasich prispevku jste jeden z tech pucfleku co sklapuji kufry pred opilcem a sprostakem Zemanem  Mourenin jste Vy

V. Halašta 22.11.2014 15:53

Nn

Se vším v článku se dá souhlasit ale s tímhle ne. USA nemají co čistit žaludek našemu premierovi, to můžeme my, voliči, nejlépe u voleb. USA můžou nanejvýš říct, že jak se do lesa volá, tak z něj kamenem.

J. Brunner 22.11.2014 3:40

Že se nestydíte

Takové pamflety pamatuji z mládí, ovšem na západní imperialisty.

Austrálie uzavřela s Čínou velkou obchodní dohodu, myslíte že Číňanům napřed udělila kázání o lidských právech a jimi podmínila uzavřenou dohodu?

Pokrytectví kam se člověk podívá.

Z. Baldova 22.11.2014 8:19

Re: Že se nestydíte

Stydet by se meli kazdy radny Cech za takoveho prezidenta  jako byl Klaus a hlavne ted opilec a vysinutej Zeman

B. Hamáček 22.11.2014 9:30

Re: Že se nestydíte

Za prezidenta se já stydím ( nechci začínat větu zájmenem já ), ale obávám se , že se ještě najde dost , kterým imponuje.

J. Brunner 22.11.2014 14:06

Re: Že se nestydíte

Mně nijak zvlášť neimponuje, jen nesnáším zjevně soustředěné kampaně.

Š. Hašek 22.11.2014 11:25

Re: Že se nestydíte

Vidím to podobně jako pan Brunner.

Pro někoho jest těžké pochopit, že mezinárodní politika není krasohledské poklepávání po ramenou někde v klubu. A stát není dodavatel pastelek ke každému školákovi. Stát je nástroj moci. Včetně USA, stejně jako Čína.

Ti co nejvíc kříčí, topí totiž ruským plynem a mají elektroniku z Číny. Ale mávat na náměstí .....

Poněkud zjednodušeno.

Z. Baldova 22.11.2014 13:34

Re: Že se nestydíte

Tak ze topi a tu elektroniku maji ti lide zadarmo?  asi podle Vas ano,proto zde stale neco chvastate o demokracii,ale oni nic nevite