2.5.2024 | Svátek má Zikmund


Diskuse k článku

POLITIKA: Superguru před soudem

Česká vládní strana Věci veřejné (VV), to je dílo. Podle většinového mínění jeden z největších problémů stávajícího veřejného života. Původně v ní ale mnozí občané naivně spatřovali světlé zítřky, naději pro zkorumpovanou a vůbec demoralizovanou společnost. Kladli rovnítko mezi pojmy "nový" a "čistý".

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
F. Eliáš 22.3.2012 12:40

Proti VV štve dnes kdekdo

Nevím, zda jsou podpláceni i novináři, jejich útočné výpady proti VV nepůsobí příliš přesvědčivě. Chápu, že vadí i těm více zkorumpovaným politikům

P. Fiala 22.3.2012 10:14

Výsleky práce VV a ODS a TOP09

1) VV prosadily nový styl sestavovování koaličních smluv - Programu vlád: Detailní soupis CO - KDO - DOKDY udělá za kteou politickou stranu řídící ministrestvo. S podpisy dvou nejvyšších lídrů politické strany.

2) VV prosadily, že program vládní bude korigován dodatky ke koaliční smlouvě - programu  vlády - z důvodu reflektování změn národních i mezinárodních.

3) Bylo společně přijato, že lídři politických stran vždy dojdou ke konsenzu.

Z odporu "levicového politického" i "mediálního" je patrno, že program za nápravu věcí veřejných se daří naplňovat. Proč si to myslím, jaký mám k tomuto závěru důkaz? Inu těmi příjímanými zákony a dalšími připravovanými. Tyto zákony budou muset respektovat v policii, na státním zastupitelství i soudci i ti nejvyšší. A pokud nebudou, je evidentní skrytá vláda komunistů domácích a zahraničních. Ani sebeorganizovanější mafie nemá sílu jako masa organizovaných komunistů.

A. Vyhlídka 22.3.2012 9:10

Pane Kopecký...

...podle mého názoru, právě takovéto články dělají užitečného idiota z vás.

P. Skřivan 22.3.2012 6:10

Autor zřejmě nepochopil,

nebo nechce pochopit, že strana VV byla evidentně založena pouze na jedno volební období. Kdyby tomu tak nebylo, tak by programově nemohla vstoupit do vlády.

Prostě posloužila účelu, tj. navázala hlasy nepokojených, a nic dalšího. Slova jako katarze, apod., to jsou jen nesmysly.

Možná se ale holky zase svéknou ... . :-)))

I. Malypetr 22.3.2012 0:54

Proč....

Pane Kopecký.Bláhově jsem si myslel,že parlament za podpory médií ty veverky umravnil,ukázal jim svou sílu a dal jasně najevo kde je jejich místo.Což se více méně stalo.Proto mne velice udivují všeliké disputace na téma VV mezi něž patří i ta vaše.Co vás na nich stále trápí,co vás pudí ponoukat mysl čtenářů tímto elaborátem?Můj selský rozum říká že je to strach.Ale z čeho?A asi mi začíná svítat.Oni asi nejsou tak docela u ledu,že?No asi jsou pořád nebezpeční,asi to nebudou úplní blbci,je to tak?Tedy já si to myslím, akorát nechápu tu jejich strategii.To už těsně po volbách jsem jako nevolící příznivec psal tomuto uskupení že tam nemají lézt(myslím do vlády) a v poklidu v opozičních lavic nadšeně sledovat jak se to tu hroutí a bez jakékoliv odpovědnosti jenom rejpat a potichu sbírat hlasy nasran.ch voličů.Dle mého skromného odhadu by dnes 30% nebylo od věci.No, konec teorie.Mám silně vyvinuté cítění pro spravedlnost takže jestli se dožiji voleb tak si půjdu na stará kolena zavolit a hádejte koho?

J. Chládek 22.3.2012 7:46

Re: Proč....

Pokud mohu doplnit tedy: zajímavé by mělo (a pro normálního člověka je) to, jak se nahrávky kmotrů dostaly z BIS ven, to, že je získala ABL, je věc podružná, protože na trhu informací se prostě s těmito věcmi obchoduje. Uník ze sfér bezpečnostní služby v době, kdy byl jejím nejvyšším nadřízeným a tedy adresátem těchto informací, chlap s gulama - Topolánek naznačuje, že docházelo ke zneužívání výsledků zpravodajské práce a po třech letech ležení v něčím šuplíku byly použity přesně podle schematu-  tj. v politice. To že tento stav věcí nechává všechny chladnými a vše je zmanipulovaně, za většinového souhlasu, nasměrováno proti VV, ukazuje stav společnosti a hlavně v politice.

I. Malypetr 23.3.2012 21:51

Re: Proč....

No já mám takový pocit,že když byl soud s panem Bártou odložen je moc ticho po pěšině.O tom že nahrávku získala ABL nám naservírovala naše milá MF Dnes,což hovoří za vše.Pozoruhodné je že všechny maléry které tahá MF z rukávu jako králíky z klobouku končí u jména Bárta.