26.6.2024 | Svátek má Adriana


Diskuse k článku

POLITIKA: Střet zájmů jako hrom

Jestli projde, zapíše se Česká republika do dějin politiky jako učebnicový příklad střetu zájmů.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Boleslav 9.4.2015 8:57

Re: ODS alespoň vidí, jak to vypadalo za její vlády.

Který ministr ODS byl kdy v tak gigantickém střetu zájmů jako Bureš?

T. Kočí 9.4.2015 9:55

Re: ODS alespoň vidí, jak to vypadalo za její vlády.

Bureš není ve střetu! Je v dokonalé souhře.

J. Boleslav 9.4.2015 13:00

Re: ODS alespoň vidí, jak to vypadalo za její vlády.

Asi máte pravdu. Ve střetu jsme všichni my ostatní.

V. Heidlerová 9.4.2015 10:23

Re: ODS alespoň vidí, jak to vypadalo za její vlády.

Co do toho pletete ODS? Takový unikát zde ještě nikdy nebyl, Bureš se vyzná!!! Dříve byly ve hře počítáno i s ČSSD (Rát, Křišťál atd.) miliony, nyní kráčí o miliardy. V lékárně Vám poradí zadarmo, jak na opruzeniny.

P. Lenc 9.4.2015 8:37

Tady

je aspoň vidět, že rozdávat koblihy se opravdu vyplácí.

J. Hlubek 9.4.2015 8:09

Souběh zájmů

Pokud se dotace prodlouží, tak bude Babiš naprosto spokojen. Svůj osobní zájem povýší na státní a zaplatí to povinně daňoví poplatníci. Pokud Sněmovna podlehne jeho tlaku a schválí, proděláme všichni krom Babiše, jeho přisluhovačů a poslanců. Ve střetu zájmu by byl kdyby navrhl zákon, který veškeré dotace a povinné přimíchávání biopaliv ruší a prodávala by se za tržní cenu.

F. Lesniak 9.4.2015 8:02

Je zajímavé, že Brusel od biosložky

upustil, ale naši pitomci jsou stále v čele pelotonu. A Andrej zvaný Bureš chce snížit důchody, ale zvýšit svoje zisky. Tož nevolte ho, že?

J. Jurax 10.4.2015 1:28

Re: Je zajímavé, že Brusel od biosložky

Neupustil, zelení cvoci v bruseli vládnou furt - jenže pronikavá pitomost toho biosložkování už bila o mříže natolik, že EU pomaloučku a opatrně upouští od biopaliv tzv. první generace - to jsou ty ze zemědělských plodin a ty, na které jsou Babišovy firmy zařízeny. Teď je na pár let modním hitem, co nás má (opět) spasit dělat biopaliva druhé generace - třeba z mořských řas.

J. Švarda 9.4.2015 7:50

Střet zájmů a ODS

ODS není příliš kompetentní na kritiku střetu zájmú. Sama střet zájmů dopustila mnohokrát za své vlády.

J. Boleslav 9.4.2015 8:59

Re: Střet zájmů a ODS

Můžete být konkrétní, kdy byl jaký ministr ODS v tak gigantickém střetu zájmů jako Bureš?

A. Bocek 9.4.2015 6:05

Podstatné je , že na výrobu 1 litru MEŘO

se spotřebuje více než 1 litr nafty , ta se v míře nemalé (do 6%) přimíchá do nafty a tím ji sníží životnost (na 3 měsíce ) , její spálování zkracuje životnost motorů (zvláště těch s turbodmychadlem) a navíc její spálování produkuje další škálu škodlivých látek . Inu Kocourkov.

L. Písařík 9.4.2015 7:01

Re: Podstatné je , že na výrobu 1 litru MEŘO

A bylo by ještě dobré vypočítat tzv. uhlíkovou stopu. Česky - kolik že CO2 řepka na produkci 1 l MEŔO vlastně odebere z ovzduší a kolik zase do ovzduší vrátí to včetně výroby v továrně, to vše vztaženo k průměrnému výnosu řepky z 1 ha. Odhadem - co 1l oleje odebere, to tam zase při spálení v motoru vrátí a k tomu spotřeba nafty při pěstování a sklizni sememe a dopravě do továrny a spotřeba elektřiny při výrobě MEŔo. Jestli to někdo umíte, pověste to sem, ať víme. Sám jen odhaduji, že náklady budou vyšší než výnosy.

J. Kavalír 9.4.2015 9:27

Re: Podstatné je , že na výrobu 1 litru MEŘO

To je jednoduché. Spálením jednoho litru řepkového oleje se uvolní do ovzduší stejné množství CO2 , které řepka spotřebovala k jeho vytvoření. "Sláma" a kořeny se také dříve či pozděli rozloží a uvolní v nich vázaný CO2. Navíc se spotřebuje palivo potřebné k pěstování a zpracování. V případě nafty z ropy se uvolní CO2 v ní po miliony let vázaný plus energie potřebná na její vytěžení, transport a zpracování. 

Pokud jde o energetické náklady na pěstování řepky, nějaký zěmědělec by mohl vědět přesně, kolik paliva / ha spotřebuje. Určitě to ale nebude 10 tun, což je cca produkce řepkového oleje / ha. Řepkový olej balený v 1l láhvích koupíte v akci pod 20 Kč/l. Tato cena pokrývá veškěré náklady na jeho výrobu, balení a distribuci včetně DPH. Rozdíl do ceny bionafty je jen spotřební daň.

J. Jurax 10.4.2015 1:35

Re: Podstatné je , že na výrobu 1 litru MEŘO

No, pod dvě pětky naprosto vyjímečně, mimo akci ovšem za pětky čtyři. A to před tím bruselanským zeleným blbnutím stál ten jedlý olej dvě pětky i bez akce.

J. Jurax 10.4.2015 1:30

Re: Podstatné je , že na výrobu 1 litru MEŘO

No, je to Kocourkov, ovšem zelenými blbečky z brusele vymyšlený, propagovaný, vnucovaný a nařizovaný pod hrozbou sankcí. Takže je to v pořádku - v bruseli mají vždy pravdu.

V. Vaclavik 9.4.2015 6:01

Stret zajmu ma i CSSD

protoze i tam jsou vselijake zajmove kanaly vuci partnerovi ve vlade. Tato vlada vubec nemuze o takovychto vecech rozhodovat, jedina cesta ven by byla zruseni dotaci.

P. Dvořák 9.4.2015 1:12

Střet zájmů je existence biopaliv

v pohonných hmotách už sama o sobě. Všechno další jsou jenom tanečky okolo.

Přemýšlím, jak bych utratil miliardu. Natož několik. Nevím, na co bych měl takové peníze. Jeden z našich zbohatlíků si nechal udělat záchodovou mísu z ryzího zlata. Ten měl peníze opravdu na hovno.

V. Němec 9.4.2015 7:13

Re: Střet zájmů je existence biopaliv

O čem je tu řeč? Nerozhoduje Babiš, ale parlament, tak si jej podejte. Ale volila jej většina voličů. Co s tím, co se Zemanem, co s výběrovými řízení na odčerpávání našich peněz, co s tolika dalšími věcmi?

V. Kain 9.4.2015 7:46

Re: Střet zájmů je existence biopaliv

Je třeba to těm politickým, zkorumpovaným a nekompetentním hňupům ve volbách spočítat.Voliči by se měli zamyslet nad tím kdo je to ve skutečnosti Babiš.

J. Slanina 9.4.2015 8:54

Re: Střet zájmů je existence biopaliv

Myslíte snad tyhle "voliče"? Čím by se asi tak mohli, proboha, zamyslet???

http://i.idnes.cz/12/043/cl6/KOT42a7c5_ok_DSC5962.JPG