3.5.2024 | Svátek má Alexej


Diskuse k článku

POLITIKA: Střet zájmů českých politiků

Evropský parlament odhlasoval výraznou většinou politickou deklaraci o střetu zájmů Andreje Babiše. Problémem je, že ve střetu zájmů jsou zejména čeští europoslanci.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
I. Pávek 22.6.2020 9:10

Nesouhlas pane Valento. To podle vás musí předseda vlády oblékat jutový pytel a vyžírat kyt z oken? To by pro vás byl ten správný předpoklad pro takovou funkci? Nebo ještě kdyby jste si sním mohl porovnat svoji a jeho prázdnou peněženku? To by byl ten váš reprezentant Česka v zahraničí? Běžte se vycpat pane Valento.

J. Svoboda 22.6.2020 9:16

Střet zájmů s jutovým pytlem nesouvisí, to se jen snažíte překroutit fakta.

Pěkný den.

M. Valenta 22.6.2020 9:21

Nedělejte se zbytečně hloupým a sundejte si ten jutový pytel z hlavy a setřete kyt z očím. A jaký by měl být? Klidně bohatý, ale hlavně slušný, což je předpoklad k nezneužívání státní funkce k vlastnímu prospěchu.

I. Pávek 22.6.2020 9:27

Že vám pane Valento šlápl na penězovod !

S. Novák 22.6.2020 10:46

I. Pávek .....o tom to je! Přišel Babiš, Klondajk skončil! Ani Čapí hnízdo plzeňského zelináře nezabralo. Lidé naštěstí nejsou hloupí a ví co tu ta sebranka 23 roků u koryta napáchala. To skončilo a není nejmenší naděje, že by se to vrátili i když bude Zdechovský s Bartošem denně lítat do Bruselu s udáním. Já udavače jako dítě za protektorátu B und M pamatuji....jak se o tom dospělí bavili! Plivanec na ně....spodina společnosti a ZDechovský se objímá s Hohlmaierovou. Že se nestydí, špinavec je to! R^

I. Štípek 22.6.2020 8:54

Já bych těm trpajzlíkům nic jiného nedoporučoval, ať se v tom plácají. Oni totiž jiné téma nemají a ani ho nejsou schopni najít i kdyby prstíčkem hrabali.

J. Nevrkla 22.6.2020 8:51

Rozdělování a čerpání dotací je jeden velký korupční chlívek. Nejde zde o odvedenou práci, ale o známosti a podlezavost, je to amoralni a upadkove. Konečně už pryč od toho.

I. Štípek 22.6.2020 9:07

Dotace je korupce, dotace je zlo. Bohužel, vláda má dnes projednat "pomoc pro podnikatele v kultuře". Ani korunu!!! Podnikatel natahuje ruku?! Tohle je podle mne chyba vlády, i když chápu, že peníze zacpávají ústa. Zaorálek zřejmě chce něco za něco a obchodník Babiš si asi zvážil, že plusy převáží.

I. Štípek 22.6.2020 9:13

Pane Čechu, nenaleťte jim a nechte je vykřikovat, jsou to jen rzsrači diskusí, nejspíš placení brigádníci.

F. Houžňák 22.6.2020 8:47

Opoziční bonzáci se chovají stejně jako američtí demokrati, olizující boty černým kriminálníkům. Čeští opoziční bonzáci si zase stěžují na Babiše u Evropského parlamentu, spolku největších vyžírků a podvodníků, jaké kdy svět viděl, plného nejrůznějších bolševiků, antisemitů a pedofilů.

V. Šťastný 22.6.2020 8:49

R^

I. Pávek 22.6.2020 8:59

Souhlas pane Houžňáku, výstižné.

J. Jurax 22.6.2020 13:23

No jo no, máte sice recht (ačkoliv s těmi pedofily ... :-) ... nevím), ale ti bomzáci to myslí dobře, arciť jen pro sebe.

F. Navrátil 22.6.2020 8:27

Opoblok se prostě snaží vyšplhat k vládě po zádech Evropské unie. Situace se ovšem nezmění do té doby, dokud opoblok nepochopí, že Babiše nelze sundat trestními oznámeními, pouličními kravály ani bonzováním do Bruselu, ale jen prostřednictvím vyhraných svobodných demokratických voleb. Zatím opoblok dělá vše, aby Babiše udržel v sedle a sebe co nejvíce znemožnil.

P. Čech 22.6.2020 8:34

To si ovšem ten opoblok v rámci své nízkosti a zabedněnosti v jejich sto let starých ideologiích asi neuvědomuje. V tom lepším případě. Jde o to, že pokud si to uvědomuje a přesto koná tak, jak to předvádí, ukazuje jen svou ubohost a naprostou neschopnost vůbec být v politice. A občané to vidí a chápou. Už aby byly nové volby!

V. Chrastina 22.6.2020 13:06

Pane Navrátile, čtete mi myšlenky, a co se týče budoucích voleb, je si přát, aby vyhrál zdravý rozum, kterým opoblok nijak zvlášť neoplývá. Tož tak!!

P. Čech 22.6.2020 7:51

"České opozici bych pak doporučoval něco jiného – změnit téma. Střet zájmů jí volby v příštím roce sotva vyhraje."

Tak, tak! Jedna z českých opozic (ODS, TOP 09, KDUČSL Piráti a STAN) kolem sebe kope jako ta chcípající kobyla. V rámci volné soutěže politických stran se chytá každé maličkosti, která by jí pomohla se vrátit na výsluní politiky. Marně! Ona totiž nemá co nabídnout. To, co nabízí jsou jen známé kecy a žvásty v oné politické soutěži za posledních více než 100 let neustále omílané. Lidé už toho mají dost a od klasických politických stran se houfně odklánějí. Stejně je tomu i s EU. Cca 80% lidí si nepřeje členství ČR v této megalomanské, nedemokratické a diktátorské,zelenosocanské společnosti. Společnosti, která žije z rozdělování dotací a za to žádá absolutní loajalitu. Babiš však loajální není, hájí České zájmy a ne zájmy EU. Tak tedy přece je a musí být ve střetu zájmů. Avšak střetu zájmů koho? No přece ve střetu zájmů EU a ČR. EU by si měla uvědomit, že není federálním státem a že zájmy jednotlivých států ji tvořících jsou zde prioritní. Prioritním zde není zájem EU a už vůbec ne nějakého jejího parlamentu a nebo dokonce Komise. Neustále se více a více ukazuje, že ten kdo z této megalomanské a socanské společnosti vystoupí, udělá nejlépe. Velká británie jde příkladem.

J. Svoboda 22.6.2020 8:02

Stbácký fízl a oligarcha v čele vlády je pro Čecha maličkost :-/:-/:-/

Pěkný den.

P. Čech 22.6.2020 8:16

Oligarchie je vláda několika (osob). Toť definice podle slovníku cizích slov. Babiš je jeden český občan a tudíž nemůže být vládou několika osob. Babiš je předsedou občanského hnutí, které s přehledem a velmi výrazně vyhrálo volby, přičemž obdržel nejvíce preferenčních hlasů ze všech. Jeho Kainovým znamením je jen jeho členství v předlistopadové KSČ. Takovým členstvím se ovšem honosí i Pithart, Šiklová, a většina současných i ostatních polistopadových našich politiků. Jeho vědomé členství v Stb nebylo soudně prokázáno stejně jako třeba Jiřině Bohdalové, Jiřímu Suchému či Janu Kanyzovi.|To byste si měl především uvědomit, pane Svobodo, dříve, než začnete někoho ostouzet.

J. Svoboda 22.6.2020 8:24

Babiš je oligarcha a nemůže předložit čisté lustrační osvědčení. Račte si sundat růžové brýle a nepřekrucujte fakta, nešťastníku.

Pěkný den.

P. Čech 22.6.2020 8:30

Předložil jsem argumenty (viz výše) a očekávám, že mi protivníci vysvětlí kde a v čem se ev. mýlím. To, co zde předvádíte Vy není diskuse, ale klasické napadání. Nejen mne.

J. Svoboda 22.6.2020 8:48

Babiš je oligarcha a nemá čisté lustrační osvědčení. Co s tím naděláte? Nic.

Pěkný den.

I. Schlägel 22.6.2020 8:57

Což mu dle jeho fanoušků nebrání být autentickým morálním gigantem, do roztrhání těla hájícím zájmy "lidu této země". Pro to své morální poslání ani nemá čas vydělávat peníze, protože když spí, sní o blahu pro své spoluobčany, když bdí, činí reálné kroky, jak pomoci jiným. Sám by to ovšem nezvládl. Naštěstí má k ruce další nezpochybnitelné morální giganty, Hamáčka (s Haškem v záloze), Falmera (s kominternou v záloze) a Japonce (zatím bez zálohy, zato s extrémně pružnou páteří). Mirkové Dušínové české politiky. Bureš na hrad!!!;-D

J. Jurax 22.6.2020 13:33

Inu, všichni politici již od dob Říma když spí, sní o blahu pro své spoluobčany, když bdí, činí reálné kroky, jak pomoci jiným. Vesměs ovšem hubou. Neopomenou ovšem nikdy pomoci sobě, rodné straně a po sametu taky kmotrům, co je sponzorují a vodí, pokud nejsou sami kmotry.

U nás tomu tak bylo co pamatuju (jsem ročník 1949), je tomu tak i dnes a bude i nadále.

V. Šťastný 22.6.2020 8:54

Zrovna tak mu ale soud není schopen dokázat, že s STB aktivně spolupracoval.

Ve slušné, demokratické společnosti platí presumpce neviny, tam kde neplatí, věší za potlesku obyvatelstva Milady Horákové, Heliodory Píky a další a další....

P. Staronový 22.6.2020 9:00

Presumpce neviny je TRESTNÍ záležitost. V POLITICE se na ni, v rozumných společenstvích, nehraje.

V. Šťastný 22.6.2020 9:05

;-D;-D;-D Presumpci neviny buď ctíme, nebo ne. Politika je nedílná součást našeho života, takže se na ní hraje vždycky, pokud o sobě tvrdíme, že jsme demokraté.

P. Čech 22.6.2020 9:22

Presumpce neviny je věcí obecnou, nejen trestní. Je to jednoduché. Není-li komukoliv prokázána vina soudem, je nevinen .Vše ostatní je "soudce lynch".

I. Pávek 22.6.2020 8:57

Já a možná až 5 miliónů lidí pane Svobodo kašle na to jestli je pan Babiš oligarcha, kašle na nějaké lustrační osvědčení. PODSTATNÉ je jeho konání v politice. Nicméně máte svůj názor který tady podporou neoplývá. Koho by napadlo z normálních lidí sjíždět na raftu rozvodněnou Ostravici s dvěma malými dětmi. No a vidíte, někdo se našel. No a tak se najdou i jedinci kteří tady ...

P. Staronový 22.6.2020 9:04

No a tak se najdou i jedinci kteří nenaletí na slibotechnu Budelípa Bureše. Že jich není moc, svědčí o tom, že obecně v Česku, nebo jen zde na NP je větší než únosná koncentrace hlupáků.