27.4.2024 | Svátek má Jaroslav


Diskuse k článku

POLITIKA: Strach z Babiše

Volba Babiše ukázala, navzdory jeho obviněním, že lidé nevěří starým politickým stranám, ale ani policii, ani soudům, tím méně dalším státním institucím. Volba SPD a Pirátů to ještě dotvrzuje. Strach starých struktur, že je konečně někdo „vyhmátl“, mluví ústy Babišových oponentů.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
M. Prokop 26.10.2017 10:46

Re: Pan Podracký bude těžce zklamán

Jako že pan Podracký se mýlí protiEUnijně a vy proEUnijně?

M. Valenta 26.10.2017 13:01

Re: Pan Podracký bude těžce zklamán

Je možné, že tak do dvou let bychom mohli vědět, kdo byl k pravdě ohledně evropského vývoje blíže. Výmluvný případ je pohádka o společných zájmech V4 o které tady píšu už drahnou dobu a sklidil jsem jenom kritiku. A stačilo, aby migrační krize lehce polevila a je šlus.

M. Prokop 26.10.2017 14:06

Re: Pan Podracký bude těžce zklamán

Že V4 má společných zájmů minimálně, to není už nějaké to čtvrtstoletí nic nového. Dokonce i společných zvyků moc nemá.

Ale i ty, které má, stačí k tomu, aby se občas domluvila.

Podobně, jako se domluví Frantíci s Němci na úkor ostaních států, když pocítí tu potřebu.

Prostě, dostupný společný jmenoatel států EU je mnohem nižší, než se snaží Němci, Frantíci a soudruzi z Brusele nasměrnicovat. Začíná to být vidět čím dál, tím víc, hlavně na voličských preferencích EUrorealistických stran. Bývaly marginální, teď už se Hujeři radují, když jim těsně unikne vítězství.

V. Klepetko 26.10.2017 11:23

Re: Pan Podracký bude těžce zklamán

Milane, pan Podracký možná opravdu bude zklamán. Možná že nebude. Ale ty sám jsi zklamán již dnes - a k čemu vlastně neustále ventilovat ten bezůtěšný pocit?

Promluv si s lidmi. Svatý Václav také nebyl v reálném životě až tak ideální, jak líčí legendy: měl jistě také svá Čapí hnízda, ale lid v něm viděl a vidí především něco jiného. Je to legenda, symbol... I Babiš se stává symbolem, a pan Podracký nehodnotí - on jako kronikář své doby svědčí - že symbolem "dobra".

Nebo to všechno chceš přebít vlastní legendou o "Svatém Boleslavovi"? K tomu bys ale musel hlásat - psát - vyprávět nějaký pozitivní příběh. Kdy naposledy jsi nějaký pozitivní příběh vůbec vyprávěl?

M. Prokop 26.10.2017 11:43

Re: Pan Podracký bude těžce zklamán

Nejsem zklamán, podobný vývoj jsem očekával. A nebudu dokonce zklamán ani, pokud se ODS ohne a bude se ničit s Burešem. Na nějaké takovéhle zklamání jsem příliš realista (ne Realista).

S lidmi mluvím dost často, s různými. Mají-li nějaké svaté symboly (třeba Ty), rád jim ten balonek nereálných představ napichuji.

Pozitivní příběhy vyprávím rád, je-li příležitost a téma. Jelikož zde jde řeč o Burešovi, tak k tomu nevidím příležitost.

J. Kotál 26.10.2017 10:11

Když neexistují věrohodné strany

Článek přesně vystihuje pocity občanů, kteří dali hlas Babišovi. Ti, co to pořád nechápou, tak jim to řeknu jednoduše. Lidé už mají dost špíny a zvolili méně zašpiněného. Nebo měli snad jinou možnost ?

M. Prokop 26.10.2017 10:21

Re: Když neexistují věrohodné strany

Jistěže měli. Nevolit "staré" strany ani Bureše. Je dost nových malých stran, lze si i nějakou založit.

J. Kindl 26.10.2017 9:49

Strach z Babiše

Babiš zbohatl v devadesátých letech korupcí a podvody bez koruny v kapse za pomocí záhadné společnosti Ost Finnaz un Investmen a za pomoci Grosse, Zemana a Špidli a dnes vystupuje jako jediný svatý a spravedlivý. K tomu je to agent StB s vazbou na KgB a bývalý komunista s komunistické prominentní rodiny

V. Klepetko 26.10.2017 10:01

Re: Strach z Babiše

Klid. Když na Babiše nebudete myslet, budete hned klidnější. Bude líp! Vycházejte pomalu, po jednom. Nemějte obavy! Nic se Vám nestane...

M. Prokop 26.10.2017 10:24

Re: Strach z Babiše

Jo, přesně.

Ale i to bych přehlédl (ač nerad), kdyby nezmnožoval buzeraci, počty úředníků, neničil pomocí státních orgánů konkurenci. Jenže to by už nebyl on, starého psa novým kouskům nenaučíš. Jak začal, tak pokračuje.

J. Kratochvíl 26.10.2017 10:35

Re: Strach z Babiše

Stát musí v první řadě fungovat k tomu jsou zapotřebí lidé a to bohužel vám vadí. Vám a vašim oblíbencům vyhovuje bordel, abyste mohli krást.

M. Prokop 26.10.2017 10:51

Re: Strach z Babiše

To asi hádáte podle sebe, s tím bordelem a zlodějnou.

Stát musí fungovat, to ano. Zároveň ovšem nesmí být socialisticky přebujelý, což ten náš je už dlouho, to Bureš jen přikrmil, ale nezpůsobil a také musí fungovat pro všechny neutrálně. Zde ovšem je tradice, že funguje v prospěch vládnoucích stran, nejdříve ODS a lidovců (droboť nepočítám), potom mohutně pro ČSSD a zase lidovce, nyní to vyvrcholilo Burešem, kterému už nestačí jen využívat a přikrádat, ten to chce ukrást celé.

Je symptomatické, že vám to nevadí, proč asi?

V. Klepetko 26.10.2017 11:37

Re: Strach z Babiše

Milane nemáš nějaké osobní důvody k tomu všemu co píšeš? To bych celkem i chápal - třeba hajzl Kalousek mi svým zásahem málem zničil živnost, a od té doby ho velmi intenzivně nemám rád. Ale současně ani veřejně nekomentuji - právě proto že vím že jsem vlastně zaujatý.

Mám prostě pocit že jsi tím člověkem nějak osobně fascinován...

F. Hereit 26.10.2017 16:47

Re: Strach z Babiše

Váš přítel není sám ani ve fascinaci nad tím, kolika lidem Babišova minulost a přítomnost nevadí

V. Klepetko 26.10.2017 17:04

Re: Strach z Babiše

Je to součást jeho životního příběhu: a ten prostě každý čte jinak. To je snad normální, ne?

J. Sýkora 26.10.2017 9:18

Takový ten pocit, jako když se někdo snaží předstírat

źe Babiš se v tom 25 let trvajícím politickém Palermu vylíhl na podzim 2013 a do té doby neměl nic společného ani s politikou, ani s byznysem, ani s kradením, ani s ČSSD, ani s Grossem....

:ddd

V. Klepetko 26.10.2017 9:02

Svět je krásný! Lid moudrý ...

Ale proč je tolik těch frustrovanejch zlejch bab a dedků na Psu... Proč?

J. Kindl 26.10.2017 8:32

Strach z Babiše

Jsou to kecy a prdy. Akcie dolu OKD koupil Koláček a spol. Od nich to koupil Bakala. Ten po zjištění, že uhlí nevynáší tolik, prodal to firmě NWR, což je přední producent černého uhlí a koksu ve střední Evropě se sídlem v Londýně. Firma po krátké době zjistila, že černé uhlí se těží z velké hloubky a tedy je drahé a neprodejné a to byl důvod proč se důl zavřel. Prostě NWR nalítla Bakalovy. Memarondum o lithium mělo zajistit, aby stát si při případné těžbě zachoval podíl. O prodeji se nejednalo a stále není jisté, zda se bude těžit. O prodeji rozhoduje správní řízení a ne memorandum

P. Zinga 26.10.2017 9:13

Re: Strach z Babiše

Pane Kindl, Vy považujete manažery NWR za blbce, které přechcal český Honza? Vaše naivita hraničí s debilitou.

J. Kindl 26.10.2017 9:42

Re: Strach z Babiše

Nemusíte hned urážet. Stačí si jenom zjistit komu patří v současné době OKD a jak to probíhalo. . Já nenám ve zvyku si psát něco z hlavy. To jsou věci, které se dají dohledat a bez urážek. To, že používáte urážky svědčí jenom o vaší nízké inteligenci.

V. Klepetko 26.10.2017 9:56

Re: Strach z Babiše

Kecy a prdy? Také si myslím, že Vaše obavy jsou přehnané...

K některým polehčujícím okolnostem se jistě přihlédne! :-))

P. Gábriš 26.10.2017 8:17

No, konečně někdo, kdo jenom nedští síru na Babiše

a "na plnou hubu" vysloví to, co si převážná většina populace myslí. A musím se smát na diskusních příspěvcích, které jsou tady a které jdou někdy hnusně a bez relevantních argumentů přes čáru.

J. Chaloupka 26.10.2017 8:03

Asi má Babiš šťastnou ruku na ředitele svých podniků.

Ani jeden příspěvek není od ředitele nějakého podniku z holdingu Agrofert. Není to divné? Tihle lidé prý slouží "ďáblovi" a nikoho to nezajímá?

J. Schwarz 26.10.2017 7:32

S tím OKD

je to dobrý postřeh - stát prodal OKD za 4 miliardy firmě, která už měla zájemce za trojnásobek. A stát prostřednictvím svých úředníků tohoto zájemce najít nedokázal, politikům k prodeji stačil jeden posudek, nad kterým se ani nezamysleli čeho se týká a co znamená! Co to je za diletanty nebo darebáky co rozhodovali jménem státu?

M. Těhanová 26.10.2017 6:37

Tak plamenná obhajoba Babiše,

může pramenit jen z naprosté neznalosti psychologie lidu (lidu píši úmyslně). To je totiž stádo, které nepřemýšlí, o politiku se nezajímá a samo připouští, že jí nerozumí. Ale skočí na každý špek, který mu někdo slíbí.

Jediné pravdivé v článku je, že většina a velkých zlodějen nastala po tvrzení Zemana o spálené zemi. Ale stále se tyto věci přisuzují ODS. Proč proti tomu nebojoval Babiš dřív? No protože právě v té době se na jejich řádění přiživoval a díky nim bohatl.

Nikdy žádnou firmu nezaložil, dá se říct, že v podstatě jen kšeftoval a ještě navíc nepoctivě.

Vy opravdu věříte, že takto bezcharakterní člověk to s naším státem myslí poctivě? Jsem stará, něco jsem v životě prožila a nebylo to díky socialismu lehké, ale právě proto mu nevěřím.

P. Zinga 26.10.2017 9:11

Re: Tak plamenná obhajoba Babiše,

Paní Těhanová, teď jste překročila Rubikon a pro Vás už není návratu mezi lidi. Zařadila jste se mezi elitářské vepře..

I. Schlägel 26.10.2017 9:15

Re: Tak plamenná obhajoba Babiše,

Stačí být průměrně informován a mezi elitářskými vepři jste natotata. Že se většina lidí o politiku zajímá povrchně nebo vůbec je fakt. Pokud se tito lidé rozhodují ve volbách, nezbývá jim, než se orientovat na základě první signální soustavy, což zhusta činí.

J. Vlček 26.10.2017 9:18

Re: Tak plamenná obhajoba Babiše,

Paní Těhanová, těm lidem, které vy nazýváte stádem, začalo lézt krkem to věčné handrkování a plané řeči ve vládě a v parlamentu. Proto to dali najevo ve volbách, kde vyjádřili svou vůli po změně. To je pořád strachu o demokracii a když voliči dají najevo co chtějí, že chtějí změnu, tak najednou jsou nazýváni stádem.

Kdyby se ODS do voleb chovala tak jednoznačně a zásadově, jak jí napovídaly některé hlasy uvnitř strany (p. Klaus ml., p.Černochová a j.), byla by možná dopadla ještě mnohem lépe, než jak dopadla. Protože však kdyby jsou chyby, třeba tomu tak bude příště. Hlavně nenazývejte lidi nemyslícím stádem.

J. Karlík 26.10.2017 9:19

Re: Tak plamenná obhajoba Babiše,

Tak lid je nepřemýšlejíci stádo, Babis je bezcharakterní, Vy jste lecos prožila. Asi taky moc nepremyslite, když věřite, že jeden člověk může v demokratickem zrizeni ovlivnit stát (stádo?) tak, jak si podle Vas přeje? Komu jste skočila na spek?

J. Vlček 26.10.2017 6:05

Pane Machu,...

...kontrolujte se alespoň trochu. Ta pěna od huby vam lítá na všechny strany. Pan Babiš něco šlohnul? Nebylo to náhodou tak, že využil pouze podmínek nastavených úplně někým jiným? Nebyli to nakonec ti, co teď společně, a podobně jako vy, Babišovi nasazují psí hlavu?