30.4.2024 | Svátek má Blahoslav


Diskuse k článku

POLITIKA: Strach jako volební program

Opakuje se to stále a nejen u nás. Místo pozitivního programu se masám nejprve vyloží katastrofický scénář a poté nabídne spasitel s jednoduchým receptem. A stále to zabírá....

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Š. Hašek 20.10.2017 19:21

Re: Není nutné zapínat TV

Jo, ta nemocnice....... málem bych zapomněl.

Sedím, píšu a počitadlo mám hned proti knihovně.

V. Čermák 20.10.2017 12:17

Chtěl by vytahovat třísku, ale sám má v oku poleno

99% článků autora Vodvářky je postaveno na negaci a strachu z nepřítele. Myslím ale, že kromě Havloidů ho nikdo moc nebere vážně....

J. Schwarz 20.10.2017 10:27

Blábolíte, soudruhu...

proč myslíte, že se někdo něčeho "bojí"? Nikdo se nebojí, jen má jiné preference a jiné představy o spokojeném životě. Stejně můžete debatovat o přezouvání se do domácích trepek po příchodu z ulice nebo zvaní si domů různých pochybných týpků. Jeden dává přednost čistotě domácího prostředí, druhý "pohodlí" že může v botách až do obýváku a k ledničce s pivem. Vy byste o jednom napsal že se "bojí bakterií a nemocí" zatímco druhý je "otevřený světu a různým pohledům na život".

Z. Rychlý 20.10.2017 10:27

S tím citátem

„Je s podivem, kolik lidí je ochotno se dobrovolně vzdát své svobody a předat ji tyranům, kteří se nemohou prokázat jinou mocí než tou, která jim byla svěřena.“

jste bruselskou tyranii trefil přesně.

PS.: Některých katastrof je třeba se bát a být na ně připraven. To lidé se špetkou prozíravosti a předběžné opatrnosti obvykle dělají. Balancovat na hraně útesu a chovat se bezstarostně může jen vůl. Na televizi se dívám sporadicky. Máte pravdu, je tam pro mě moc negativních zpráv, ale ty jsou pečlivě vybírány. Utopený chlapeček, hladové dítě s nafouklým bříškem, to jim jde. Ale o kriminalitě přišelců ani slovo - viz kolínské novoroční radovánky. Jsem pro pečlivé vybírání, kdo sem může a kdo ne. Já tu další lékaře "gynekology" a inženýry v oboru třaskavin nechci! A nositelů spasitelských ideologií máme ve vlastních řadách dostatek.

Na televizi mi víc než preferování negativních jevů vadí nedostatek informací, abych si já sám a osobně mohl udělat názor na věc z předložených informací. Sluníčkářský zápal redaktora ČT za informace nepovažuji. Ačkoli .... není od věci domnívat se, že opak je pravdou.

Š. Hašek 20.10.2017 10:23

Pane Vodvářko,

Vy to nějak "okecáváte". Promiňte.

Že Vy máte strach a teď nám namlouváte, že "lidi" mají strach??

Souhlas ovšem s tím, že v televizi se volič mnoho nedozví. Ale vlastně dozví, jsou tam dost zváni ti, kteří dostávají pozvánku nikoliv kvůli myšlenkám, ale místo umělého dýchání. Moravec ale nemůže v urnách třídit volební lístky. Na ty "konstruktivní" a ty "vystrašující", že. Tak daleko ještě nejsme.

Přeji klidnou ruku, myslím, že dost voličů je naprosto klidných.

B. Rameš 20.10.2017 10:15

Vskutku,

kupříkladu komunisté byli vždy velmi pozitivní a nabízeli světlé zítřky, včetně zaručeného návodu, jak se k nim dopracovat.

L. Černín 20.10.2017 9:22

Mno

S článkem souhlasím, jen bych podotkl, že Okamura je míšenec česko-japonsko-korejský.

R. Langer 20.10.2017 10:13

Re: Mno

Tudíž ho nikdo nemůže označit za rasistu. Ani omylem. :-)

Š. Hašek 20.10.2017 10:26

Re: Mno

Ale může! Když se takový Kalousek nebo Stropnický ml. v TV rozohní!! Moravec stíhá jen vraštit čelíčko.

J. Václavíková 20.10.2017 13:45

Re: Mno

Podle Vaší logiky nemohl být Hitler antisemita.

V. Klepetko 20.10.2017 16:09

Re: Mno

Nicméně poznámka pana Černína mi připadá jako rasistická...

J. Pražák 20.10.2017 8:37

Autor je ignorant

Strach nemá pouze ten, kdo nezná nebezpečí. A to je hlupák. Kolik z občanů si přečetlo korán, sírat,..., kolik z nás ví že muslimská ideologie je založena na obdobných myšlenkách jako nacistická?

Spíš si myslím, že ti televizní a rozhlasoví hlasatelé a pisálci v novinách, např. Kulidakis, Palata, Mánert, Barochová, Hájek, Pehe, Halík,... buď nedostali od Pánaboha dar logické úvahy a schopnosti sledovat realitu, nebo mají nějaký pomyslný "amonál" okolo pasu. Není to skutečná výbušnina, ale Damoklův meč vyhazovu, pokud nebudou plnit jidášskou práci pro své mocipány, kteří někde v bruselském zákulisí spřádají své zrůdné plány.

F. Matousek 20.10.2017 8:50

Re: Autor je ignorant

práve jsem chtel neco napsat s nadpisem ze:

"Autor je ignorant". Ale nezlobím se, ze jste mi to vyfouk.

J. Sova 20.10.2017 9:07

Re: Autor je ignorant

Křesťan se nikdy nebojí.

Mt 10,31 "Nebojte se tedy; máte větší cenu než mnoho vrabců."

J. Pražák 20.10.2017 9:18

Re: Autor je ignorant

Miluj bližního svého JAKO SEBE SAMÉHO.

„Jediná věc je nezbytná pro triumf zla, aby dobří lidé nedělali nic.“ (E. Burke)

F. Navrátil 20.10.2017 8:32

Drsná slova

Po slovech, že česko-japonský míšenec bojuje proti migraci a chce budovat rasově unifikovaný stát, vím, čeho se autor bojí. Bojí se ztráty pozic multikulti sluníčkářů, a proto je ochoten upravovat skutečnost.

R. Langer 20.10.2017 7:51

A z čehopak

máte strach vy, pane autore? Mohl byste to nějak konkretizovat? Doufám že snad ne ze svobodných voleb?

P. Zinga 20.10.2017 7:34

Kdo mi nabízí pozitivní směr?

A kdo určuje, který směr to je? Pravděpodobně strana blízká autorovi. Ale-je to jeho právo, tak mu ho nechme. Já se budu držet svého směru a volit ty, kteří hlásají, že pohromám se musí předcházet, pokud to jde.

A mimochodem- není strach jako strach. I autor psal ze strachu, že nebudeme pochodovat směrem, kterým jde on.Jsem přesvědčen, že on má neochvějné přesvědčení, že jeho strach či obava jsou oprávněné. Asi jako my o našem.

P. Švejnoch 20.10.2017 7:01

To je zase přehlídka už 25x vymlácené slámy

navíc leitmotiv vyjádřený větou "k lepší společnosti a prosperitě nevede cesta přes negaci čehokoliv" je, dle mého soudu, nepravdivý, nebo přinejmenším velmi diskutabilní.

Ale nechce se mi s článkem polemizovat, protože při čtení páně Vodvářkových textů jsem dospěl k následujícímu názoru: Autorovým cílem není čtenářům sdělit nějaký názor, myšlenku nebo informaci, autorovým cílem je samotné psaní. Mám za to, že takové puzení hromadit slova bez nějakého hlubšího významu odborníci označují jako grafománii.

R. Gramblička 20.10.2017 7:19

Re: To je zase přehlídka už 25x vymlácené slámy

mám stejný dojem. Krom toho se nám autor snaží podsunout, že hloupé voliče chytají jen protiimigrační strany, ale byla to ČSSD, kdo tady tradičně opájí voliče rohlíkem (30kč poplatky) a přidalo se k ní ANO, které ani žádný ideologický směr nemá a nabízí jen koblihy, vágní hesla a korupční aférky.

A. Trick 20.10.2017 1:40

Pane autore

nepatříte k těm, kteří šíří strach již čtvrtstoletí?

V. Klepetko 20.10.2017 1:24

Jak si autor predstavuje ten "pozitivní směr"?

Žádnou pozitivní vizi nenastínil. Pokud ji nemá být občan, zcela odříznuty od reality selekcí vsech zneklidňujicích informací, nebo odstraněním "zdrojů nežádoucí mikroagrese" z televize, nebo... třeba frontální lobotomii? Bylo by po strachu...

Samotný článek je "negativní definicí reality", což ale podle autora nikam nevede...

Protože je autor velmi chytrý, nemůže být skutečným smyslem jeho článku ten podezřelý shluk slov, která nedávají na první pohled ve své sumě vůbec žádný smysl. Nějaký skrytý smysl v tom být musí, jinak by to autor vůbec nepsal! Chvíli jsem o tom přemýšlel. Myslím že o jedné možnosti bych věděl...

Možná je ten divný text jen jakýmsi podprahovým sdělením, kterým má být upoutána pozornost k několika bezvýznamným, naprosto obskurním stranám s nulovou šancí dostat se do Sněmovny. Aby pod vlivem tohoto - v podstatě reklamního a agitačního - textu co nejvíce hlasů, které by jinak dostal někdo relevantní a autorovi nepříjemný - propadlo...

Autor zřejmě považuje čtenáře za idioty.

P. Zinga 20.10.2017 13:47

Re: Jak si autor predstavuje ten "pozitivní směr"?

Ale to by chytrý člověk nedělal!

V. Klepetko 20.10.2017 16:04

Re: Jak si autor predstavuje ten "pozitivní směr"?

To by nedělal moudrý člověk :-)

Chytrý může své okolí i dost podceňovat...

O. Zuckerová 20.10.2017 0:30

Iracionální strach a racionální obava

podložená spolehlivými informacemi jsou dvě různé věci. Nevím, proč to tolik publicistů nerozlišuje. Ostatně doporučuji přečíst si následující článek. Pan Robejšek je poslední, kdo by se řídil heslem "postraš a profituj".

R. Gramblička 20.10.2017 7:21

Re: Iracionální strach a racionální obava

Igen!

Š. Hašek 20.10.2017 10:32

Re: Iracionální strach a racionální obava

Přesné!!

Hodně redaktor-publicistů má vůbec obecně problémy s terminologií (s tou slovníkovou). A když se k tomu připojí ještě ranní probuzení v potu, po debatě večer v kavárensko televizní bublině - které potom "matematicky vztáhnou na všechen lid", je vymalováno.

J. Vintr 20.10.2017 0:18

Řekl bych, že se autor hodně plete

v tom, že za čtyři roky už téma migrace nebude nikoho zajímat. Bude zajímat i ty ignoranty, kteří si dnes myslí, že se nás to vůbec netýká. A že před tímto tématem všechna ostatní "důležitá" témata vyblednou. A pokud se to náhodou nestane za čtyři roky, pak naprosto jistě za osm let.

R. Langer 20.10.2017 7:49

Re: Řekl bych, že se autor hodně plete

To bude ještě dřív jak za ty 4 roky.