3.5.2024 | Svátek má Alexej


Diskuse k článku

POLITIKA: Stop dotační rutině

Vláda většinou jednoho hlasu rozhodla dětským Klokánkům, respektive Fondu ohrožených dětí, který je provozuje, mimořádnou dotaci neudělit.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Gutvirth 25.8.2015 20:00

Podobné mě odnaučilo číst noviny.

Nedávno jsem si tohle náhodně přečetl v novinách a opět se ujistil, že číst podobné tiskoviny je neperspektivní činnost vhodná hlavně pro masochisty. Jak vůbec někoho mohou napadnout takové neplodné bl*oviny? A sepsat? Typické je, že jde o chlapa pravděpodobně narcistu, který tuší, že ve státě žijí také nějací menší lidé.

M. Stuchlik 25.8.2015 19:42

Re: Nicméně

souhlas

J. Kyselková 25.8.2015 17:16

To jste se vyznamenali !

Sbírky nepostačily ? Děti z Klokánků zažeňte do děcáků, bránit se nebudou. A tam si kultivujte nabušené muslimáky. Surovci !

Pane Jochu - Vy jste pěkný prevít.

E. Erat 25.8.2015 15:45

Re: Tak je to správné!

Nebo vy.

M. Hoblík 25.8.2015 15:39

Tak je to správné!

Klokánky si mohou vydělat na provoz například sbírkou, nebo by jim mohl dát peníze nějaký mecenáš ze svého. Třeba Babiš.

M. Mýval 25.8.2015 9:41

nějak se zapomíná

K finanční tísni Klokánky přivedly vyhlášky, které jednak omezily počet dětí a navíc povinnost držet volná místa. Dále účelového zpožďování plateb se současnou okamžitou penalizací nedoplatků způsobených touto platební neschopností. Tato Lex Klokánek má za úkol prosazení marksistického Barnevernetu podle úspěšného norského socialistického modelu ve kterém se naše rapucha zhlédla.

P. Vaňura 25.8.2015 8:44

Mimochodem, Klokánky se o výchovu

dětí  starají lépe, než Dětské domovy, jejichž provoz je mnohem nákladnější a výsledky více, než tristní!!!

P. Vaňura 25.8.2015 8:42

Vláda nemá 20 milonů pro Klokánky

Vláda má 1,2 miliardy pro ILEGÁLNÍ migranty!

A větší částku než pro Klokánky dává všelijakým spolkům pro "sociální začleňování" a všemožným spolkům, které se nám budou aktuálně snažit hodit na krk co nejvíce primitivů z třetího světa!

Pokud by měly zůstat pouze dvě dotované instituce, pak by to byla Národní rada osob s postižením a Fond ohrožených dětí. Ostatní, převážně parazitující neziskovky bych klidně zrušil!!!!

Z. Švrček 25.8.2015 8:24

Nicméně

v porovnání se samotným totálně finančně nezodpovědným státem, který dává penízaé na mnohem méně bohulibé účely, než jsou Klokánky, je to poněkud málo vhodný příklad. Kdyby si stát zároveň koukal zamést před vlastním prahem, bylo by to lepší. Kromě toho se stává rutinou i čerpání evropských dotací, které jsou samy o sobě zlo, právě proto, že se tváří jako dobrodějský institut. V podstatě ale korumpují nejen státy a lidi, ale kazí trh, deformují obvyklé společenské poměry a postupy a z té občanské solidarity, která by měla financovat nejen Klokánky, ale i mnohé další občanské iniciativy, jež dnes stát dotuje, dělá okrajového chudého příbuzného těsně před smrtí...

A. Sedláčková 25.8.2015 8:08

Pane Jochu,

ne vždy s Vašimi názory souhlasím. Dnes ovšem máte můj 100% souhlas.

T. Pansky 25.8.2015 5:47

Pane Jochu, velmi dobre napsane. Neni co dodat.

... Rad ctu Vase clanky.  S pozdravem, top0625top@live.com