4.5.2024 | Svátek má Květoslav


Diskuse k článku

POLITIKA: Štěstí za všechny peníze

Konečně víme, co vězí za politickými zvraty uplynulých týdnů. Když se při jednání Poslanecké sněmovny o obnovené důvěře Nečasově vládě vicepremiérka Karolina Peake loučila s Věcmi veřejnými, řekla: "Je mi líto, že jsme se v poslední době na tom, co je štěstí a jakými metodami se získává, neshodli."

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Krejčí 4.5.2012 13:26

Soudruh Jelínek musí vždy něco napsat

byť by to byl sebevětší blábol.

A. Krejčová 4.5.2012 12:32

Od pana Jelínka,

bývalého mluvčího think-thanku lihového domu bych očekávala něco lepšího než právě psaní o přeběhlících. Pokud si dobře vzpomínám, tak sociální demokraté s přeběhlictvím mají zajisté také velké zkušenosti. A nejen při případných volbách prezidenta republiky.

P. Pavlovský 4.5.2012 5:06

Šlapete si na jazyk!

Přeběhlík je někdo, kdo přeběhne odněkud někam; v politice od jednoho jsoucího subjektu ke druhému existujícímu subjektu. Zpravidla od opozice k vládní koalici nebo naopak. Takovým je v dnešní sněmovně poslanec Huml, který přeběhl z VV k ČSSD.

Přeběhlík ale není poslanec, který uteče sám k sobě (Doktor) a není to ani poslanec,  který seznavše, že jeho strana přestala plnit program, se kterým kandidovala ve volbách, ze strany odejde a se stejně smýšlejícími a jednajícími založí stranu jinou. Tak tomu bylo v minulosti s Unií svobody, které NIKDO NENADÁVAL DO PŘEBĚHLÍKŮ a tak je tomu i s LIDEM. Nevidím nejmenší důvod, proč to, co bylo v případě politiků Rumla a Pilipa všeobecně uznáváno jako zásadové a správné (neuznávala to přirozeně zbytková ODS s V. Klausem v čele), by mělo být dnes a priori podezřelé nebo dokonce nemravné. Ano, K. Peake byla funkcionářkou VV. Ale J. Ruml byl také funkcionářem ODS a Pilip dokonce i KDS! Byli kvůli tomu špatní a nemravní?

K. Drobková 4.5.2012 7:14

Re: Šlapete si na jazyk!

Šlapete si na jazyk. Žádnej přeběhlík. Uprchlík !

A. Richter 4.5.2012 7:16

Re: Šlapete si na jazyk!

Ruml a  Pilip? Byli kvůli tomu špatní a nemravní?

Ne. Oni byli a jsou takoví od narození.

.... *8-((

P. Lenc 4.5.2012 8:23

Re: Šlapete si na jazyk!

Myslím si,že jste to vystihl,pane Pavlovský.

J. Malá 7.5.2012 18:00

Re: Šlapete si na jazyk!

Přeběhlíci nebo uprchlíci- není jedno, jak se jim říká? Jsou a vždy to byli lidé, měnící vládu či parlament v politické smetiště. P.Huml, Kočí a Škárka opdešli ze strany, za kterou byli zvoleni.Měli se vfzdát mandátu a VV měly ma jejich místa delegovat náhradníky.Jak to, že p.Doktor,seznavše, že jeho strana neplní propgram, se kterým kandidovala, ze stran y  vystoupil, ale ten špatný program bude podporovat dál.?P.Paroubek odešel z ČSSD, založil si novou stranu a dál se drží svého korfýtka.Totéž v minulém období udělal Kalousek. A paní Peak je kapitola sama pro sebe!Zvolena za VV  je dokonce členkou vlády za stranu, jejíž název se teprve vymýšlí. Proč potom ve volbách volíme politické strany? Když povolební realita nám ukáže jen skupiny všehoschopných individuí, držící se svých koryt za každou cenu?! Není divu, že tito lidé se nechtějí vzdát své životní příležitosti.Ale co strany? Nevyhovuje to i jim? Proč už za 20let těchto zkušeností  neučinily žádná rozhodnutí o ztrátě mandátu?  Proč je potom máme znovu volit, když naše hlasy ve výsledku znamenají  pro mnohé bezcharakterní jen výtah k moci?