17.5.2024 | Svátek má Aneta


Diskuse k článku

POLITIKA: StB nebyla zločinecká organizace

Tak aspoň soudí předseda Komunistické strany Čech a Moravy soudruh Vojtěch Filip. Poněkud překvapivé, když máme samostatný Ústav, který zkoumá zločiny komunismu.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Výpis zvoleného vlákna.
Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
A. Alda 3.9.2018 15:12

Pan Vodvářka by si nejprve měl

zjistit něco o struktuře a kompetenci Státní bezpečnosti a pak by si měl přečíst nějaký spis vedený StB. Nějaký z let nástupu komunistické moci, nějaký z let kolísání komunistické moci a nějaký z let normalisace komunistické moci. Naštěstí Ústavní soud rozhodl, že tyto spisy musí zůstat veřejnosti přístupné a nemohou být utajovány z důvodu ochrany osobních údajů Evropskou unií. Proto si je může směle přečíst.

Dokud o tom nic neví, píše jen takové hospodské výkřiky. Nemá to žádnou váhu, žádnou relevanci. Což samozřejmě neznamená, že by většina estébáků nebyly svině přeodporné.

J. Jelínek 3.9.2018 15:53

Re: Pan Vodvářka by si nejprve měl

Hlavně by si měl pan soudruh Filip ujasnit rozdíl mezi tajnou zpravodajskou službou a politickou policií.

P. Harabaska 6.9.2018 17:01

Re: Pan Vodvářka by si nejprve měl

Ty spisy, které byly - jak se hezky říká - citlivé, také sensitivní, ty už byly dávno zlikvidovány, případně je ještě někdo uchovává v soukromém trezoru. Dokonce jsem někde slyšel, že ty obzvlášť citlivé a mající ještě určitý potenciál využitelnosti jsou přechováváni v některých trezorech v zahraničí.