24.5.2024 | Svátek má Jana


Diskuse k článku

POLITIKA: Stará levice umřela, nová přebírá moc

Sociální demokraté o víkendu sněmovali v Hradci Králové. Sešel se tam poprvé po prohraných volbách jejich Ústřední výkonný výbor a bylo to jednání neveselé.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Z. Pešek 23.11.2017 14:04

Re: genderismus snad není zlo?

Ach, můj Bože................

P. Rudolf 23.11.2017 13:43

Centrum českého žvástu IVK

nám roní slzy nad "opuštěným, zrazeným a zklamaným" levicovým voličem! No to mě podrž. Navíc ty nic nechápající povrchní pindy.

A co ten vámi "opuštěný, zrazený a zklamaný pravicový volič, jemuž jste především vy, modré straky, pravici tak skvěle rozmluvili, že teď je ho jí možné strašit jako malé děti čertem? Kdo se rozpláče nad ním? Žeby někdo z vašich kámošů v Kremlu?!

L. Němec 23.11.2017 13:33

Re: Klausismus, parazit v těle pravice

Wenn Ich dafür Geld kriege ( wie der Jaeckl ), warumdenn nicht , Herr Hahn.

V. Lunák 23.11.2017 12:42

genderismus snad není zlo?

Autorovo sdělení lze chápat tak, že pouze genderismus již nevadí; o co jde, je pouze radikální genderismus. Mám se domnívat, že klausismus se již s genderismem sžil? A co havlismus a neomarxismus? Jedná se o podmnožinu neomarxismu, či zcela ekvivalentní, společensky škodlivé, větry? Poradí si klausismus s havlismem?

I. Procházková 23.11.2017 12:21

Re: Ale fuj vyžraný a k tomu hloupý Jakle.

Souhlas s P. Malečkem, přesně a výstižně popsáno!

L. David 23.11.2017 12:17

Výstižný článek. Ještě bych k němu dodal,

že nazývat levicí všechny ty slizouny a pomatence (především z ČSSD) je urážkou pojmu "skutečné levice".

Ke skutečné a konstruktivní "levici" by měl respekt i pravicový volič, jak ostatně pan Jakl v článku píše.

Avšak to slizké, pomatené, neurčité, proradné, vlastizrádné, často i dementní bahno dosavadních tzv. "levicových" politiků nemá nárok na pojmenování "levicí".

Přesnější by byl pojem "politické bažiny", jak je nazývá také prezident USA Trump. A rovněž jeho pojem "vysoušení bažin" je velmi žádoucí pro naši politickou scénu! Kéž bychom měli alespoň na premiérském postu takového Trumpa!

F. Kusák 23.11.2017 11:31

Re: Co to, kurňa, je

S tím, co říkáte nemám problém a souhlasím. V bývalých zemích neproběhly takové studentské bouře jako třeba Pařížský květen 1968 nebo kulturní revoluce v pojetí New Left.

F. Kusák 23.11.2017 11:06

Re: Zajímavé je,

Pane Kmoníčku, chápu Vaš odpor vůči "bývalým" komunistům, ale definujte si všechny důvody, proč lidé do tehdejší KSČ vstupovali. Dovolil bych si tvrdit, že všechny ty důvody jsou dnes naprosto vyčpělé. Dnešní nebezpečí je v novém levičáctví, hlásané Jeremy Corbynem, Bernie Sandersem a dalšími. To lidi, a hlavně ty mladé, ovlivňuje daleko více než nějaký Marx-Leninizmus, v té podobě, jak ho hlásali za reálného socializmu.

B. Rameš 23.11.2017 11:05

Re: Co to, kurňa, je

Já si nejsem jistý, zda jde o moderní levičáctví. Podle mě jsou to skupiny spíše elitářských intelektuálů (někdy rádobyintelektuálů), samy sebe považující za liberálně pokrokové. A ano, jsou nebezpečné, to rozhodně. Když si ze zvědavosti čtu některé komentáře třeba na Aktuálně, je to jako číst Rudé právo neblahé paměti. Dost smutné, kam to s tou Pravdou a Láskou dopracovali. Nicméně, V. H. za to může asi stejně, jako Ježíš za náboženské války.

P. Chládek 23.11.2017 10:59

Žádný havlismus, pane Jakl, nedostal ODS a ČSSD na kolena. Ale všechny ty vaše zlodějiny, korupce a prospěchářství.....

F. Kusák 23.11.2017 10:51

Re: Co to, kurňa, je

No ano, já bych také nesváděl současné chyby levice na V.H. Ten sice řekl také mnoho nesmyslů, ale bylo to v době, kdy jsme na nově otevřený svět koukali jako telátka. Nemám mu to za zlé, ale dnes věci vnímáme jinak. A souhlasím s L. Jaklem, že tzv. moderní levičáctví je nebezpečnější než vyčpělá revolučnost komunistů nebo tradiční sociální demokraté. Stačilo by najít jen nějakého českého Jeremy Corbyna a snížit věkovou hranici pro účast ve volbách na šestnáct let a nestačili bychom se divit.

B. Rameš 23.11.2017 10:35

Co to, kurňa, je

za zvíře ten "parazit havlismu"? V encyklopediích jsem to nenašel. Žije to v pražské kavárně a živí se to pravdou a láskou, které vyžírá ze srdcí sociálních demokratů (když v srdcích ODSáků již byly vyžrány)?

A nyní bez ironie: soudím, že kdyby V. H. slyšel výroky některých osob, které se jaksi samozvaně prohlašují jeho apoštoly, obracel by se v hrobě. Pro mne to není žádné božstvo a jeho chyb jsem si vědom, ale není zrovna spravedlivé, zato, upřímně, dost odpudivé, naházet na něj všechno. Trefujte se do živých.

F. Houžňák 23.11.2017 10:01

A k tomu jste ještě ženská,

soudě (po vašem soudíc) podle použitého přechodníku. Proč se pak jmenujete Maleček, jste pokroková kosmopolitka?

V. Němec 23.11.2017 10:01

Já bych se neodvažoval

mluvit o tom co bude!

Vždy je to jinak!

F. Houžňák 23.11.2017 9:59

Já bych ještě použil Verunstaltung Tojč nebo Tajč,

Němci vyslovují psané D jako naše T. To první severoněmecky, to druhé rakousky.

F. Houžňák 23.11.2017 9:56

Jo, přesně tak. V Německu

nemlich to samý. A pak se divějí.

F. Houžňák 23.11.2017 9:55

Divná čeština,

"ČSSD se často sice naoko od komunistů ohrazovala", ohrazovat se můžu proti nebo vůči nějakému výroku nebo tak, nebo můžu ohrazovat pozemek, ale jako český ekvivalent k "distancovala", jak je to míněno tady, to nelze použít. Tahá to za uši.

R. Morava 23.11.2017 9:49

(Nejen) poslední dva odstavce jsou skvělé

Je skutečně otázka jestli ty -ismy jsou levice. Dle mne ano, ale jak se tu píše oni se se knim neradi hlásí (že Piráti s členskou základnou z AntiFy!).

Hlavně ale tyto uchylárny nejsou protlačovány demokraticky, protože jejich lídři pochopili, že je třeba hodně řvát (na což pracující nemají čas), ovládnout university a média, a už můžou svoji úchylnou agendu snadno prosazovat. Pravda je i poslední odstavec, že tradiční volič levice - především zaměstnanc s malým platem, ždímaný lobisty, má dnes trochu SPD, možná trošičku ANO ale jinak nikoho kdo by se za něj bil.

Z. Pešek 23.11.2017 9:27

U mě dobrý.

|U mě dobrý.

M. Valenta 23.11.2017 9:11

Jakl si jako obvykle nevidí do úst.

Místo ČSSD by mohl dosadit ODS nebo místo levice pravici a nemusel by přepsat ani slovo.

A kde je skutečná příčina není věru těžké uhodnout.

Opoziční smlouva vytvořila úžasné podmínky pro korupční systém shora až dolů, úplný inkubátor kmotrů a kmotříčků typu Nováka, Béma, Janouška, ale i Krejčíře, Ratha, Hrdličky a spol. a z toho všeho se vyhrabal "zachránce" Babiš jako Fénix z popela a jako z pohádky o Mrazíkovi se zjevil prezident Zeman v roli patrona části zamindrákovaného a politiky cíleně vystresovaného obyvatelstva. ČAU.

P. Maleček 23.11.2017 9:07

Re: Ale fuj vyžraný a k tomu hloupý Jakle.

Taky si to samé, hledíc do zrcadla, říkám.

P. Kmoníček 23.11.2017 9:06

Zajímavé je,

že ti,které jste všechny označil jako sociální demokraty v čele nejvyšších státních postů, jsou bývalí členové KSČ. Píšu záměrně "bývalí členové KSČ", protože jak řekl klasik "bývalý komunista" neexistuje.

I. Schlägel 23.11.2017 9:00

Obávám se,

že o odklonu tradičních voličů ČSSD a KSČM směrem k "novým", razantnějším populistům nerozhodl jakýsi parazit havlismu. Havel je to poslední, na co by tento druh voličů myslel u volební urny.

M. Moravcová 23.11.2017 8:41

Re: No jo, volič je nevyzpytatelný,

v čem máte rozdíl od pana Jakla?

M. Moravcová 23.11.2017 8:40

Re: Ale fuj vyžraný a k tomu hloupý Jakle.

četla jsem jen váš nadpis. Že vy budete štíhlý, vytáhlý, vysportovaný, šlachovitý švihák, s mozkem Einsteina. Nějak mi to k vám nesedí. Prďolo.

R. Tesařík 23.11.2017 8:36

Re: Ale fuj vyžraný a k tomu hloupý Jakle.

Nebolí vás to?

Š. Hašek 23.11.2017 8:33

Re: Babiš s Okamurou a pravice ?

Domnívám se, ač nevolič Babiše, že tu jsou ještě horší.

Osobně raději směsku Babiš, než komsomolské svazáky bukanýrské. Zkráceno.

Š. Hašek 23.11.2017 8:31

Stará levice umřela.

Logicky.

Protože přestala "chápat" dělníka (stále jsou a budou, jen nemusí rubat uhlí), chudé studenty s průměrem 1.5, vdovy válečné i neválečné, občany s problémy života - ovšem ke kterým přišli bez pití alkoholu, ........ . Ty všechny má ve druhé lajně, pokud má.

Místo toho se úsilím Dienstbiera, MarksovéMarxovéEngelsovéLeninové, Šabatové stala zastánkyní programově nepracujích, programově vydržovaných sousedy a vyžírající dávky pro rodinu pracujících od rána do večera s nižším příjmem, podivných individuí, kteří si říkají absolventi, co se štítí vzít práci a sní o neziskovce pro Afriku nebo Cikány, ......... .

Zkráceno, zjednodušeno, pouze data, smysl nikoliv.

P. Han 23.11.2017 8:27

Re: Klausismus, parazit v těle pravice

Proč se o ten "solidní rozbor" nepokusíte sám, pane Dojč?

P. Han 23.11.2017 8:25

Re: No jo, volič je nevyzpytatelný,

Když si to přečtete ještě jednou, tak možná zjistíte, že píše o tomtéž. Ale třeba vás baví vlamovat se do otevřených dveří.