23.5.2024 | Svátek má Vladimír


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
M. Stuchlik 5.4.2010 23:45

Re: Bolševická propaganda

Oranžoví uroní slzu a škodí dál

J. Effenberk 5.4.2010 22:47

Docela slušně žijící Láníček

Paní, nevím kolik je vám let,:

Autor: J. Láníček, Ing. Datum: 05.04.2010 16:10

 Jenom mám takovou mírnou obavu, že byste možná ještě ráda vzpomínala na ty komunisty ! Už teď na ty časy  vzpomíná hodně lidí, prý přes 50 % populace ! I já jsem rodil za bolševika (tedy ne přímo já, ale moje žena), v partaji jsem nebyl, ale žil jsem si docela slušně. Postavil jsem velký dům jen ze spoření mladých, nenávratné a k tomu z práce bezúročné půjčky - a celkem nic mi nechybělo. Dokonce po krátkém čase došlo i na onen graf - první dítě, první zahraniční dovolená, první auto atd....., však to určitě znáte !

****************************************************************************

Tak,tak, velmi mnoho podobných tichých kolaborantů si žilo docela slušně. Komunisté uměli pěkně korumpovat. Teskně na to vzpomíná každý volič KSČM a ČSSD. Stranický bafuňář uměl přidělit byt, zajistit místečko, i ten výjezd do ciziny. Ušetřené rublíky se převexlovaly na bony....Určitě to všechno dobře znáte...

J. Marešová 5.4.2010 17:34

Má obhajoba

Pane ing. Láníčku, každý má holt své priority, asi jste byl za bolševiků dobře zapsán, ale i když jsem důchodce a současný stav si nemám šanci moc užít, jsem ráda, že jsem se toho alespoň dožila. Vůbec mi nechybí ten tehdejší způsob života. Do zahraničí pouze do Lidodémo, i do NDR s pouze 100 DM, za které jsme si kupovali boty (Salamandry) a métský salám. Bídu jsem neměla také, ale vadilo mi, že když jsem chtěla jet navšívit své příbuzné a známé do západní Evropy, musela jsem čekat, jestli dostanu výjezdní doložku a jestli se za mne někdo přimluví. Cesta přes hranice byl horor, potupné i osobní prohlídky a auto rozebrané pomalu na šroubky - nyní při cestách do zahraničí poznám že jsme přejeli hranice pouze podle upravených zahrádek a pěkných silnic. Mne nestačí k spokojenému životu plný stůl a auto, ale chci možnost svobodně vyjádřit své názory. A ujišťuji Vás, že na bolševiky nevzpomínám s nostalgií, celý život jsem od nich dostávala dost zabrat, neuměla jsem být dost loajální.

R. Sedláček 5.4.2010 16:11

Re: Ponechat mateřskou na původní výši je správné

Herny a kasína, a vůbec provozovatelé hazardu mají ze zákona povinnost část svých zisků věnovat na charitu. Například exmanželce J.Paroubka Zuzaně. Navíc J.Paroubek ml. pracoval a možná ještě pracuje na černo u jednoho z největších mafiánů v tomto oboru v ČR. Je to samozřejmě přítel Kočkův i Paroubkův. Proč tedy připravovat své blízké o přilepšení z  hazardu a cpát to do matřských. Navíc ČR má současně ve výzbroji asi 35 tanků. Zaorálek jistě myslel Pandury. Ty zapoměli ministři socialistických vlád spočítat. (jejich potřebný počet)

J. Láníček 5.4.2010 16:10

Paní, nevím kolik je vám let,

ale už jsem někde četl a dokonce i viděl, že dnes mohou rodit i ženy po šedesátce. Moderní věda dokáže divy ! To já jsem zas  takový grand, že bych vám vůbec nezáviděl rodit za situace , kdy by  to tady po volbách dirigovali pravičáci a ekonomice šéfoval velmistr ekonomického umění Kalousek. Já přeji každému jen to nejlepší. Jenom mám takovou mírnou obavu, že byste možná ještě ráda vzpomínala na ty komunisty ! Už teď na ty časy  vzpomíná hodně lidí, prý přes 50 % populace ! I já jsem rodil za bolševika (tedy ne přímo já, ale moje žena), v partaji jsem nebyl, ale žil jsem si docela slušně. Postavil jsem velký dům jen ze spoření mladých, nenávratné a k tomu z práce bezúročné půjčky - a celkem nic mi nechybělo. Dokonce po krátkém čase došlo i na onen graf - první dítě, první zahraniční dovolená, první auto atd....., však to určitě znáte !

R. Sedláček 5.4.2010 16:01

Re: Šťastné zítřky

Taky je mi divný, kde byla Zaorálkova spořivost, když lítal vrtulníkem se salóní úpravou z Prahy do Ostravy ovlivňovat dění v televizi.

Aféry

L. Kubeš 5.4.2010 13:57

Šťastné zítřky

Velký obdivovatel Severní Koreje, Syrie a Iránu soudruh Zaorálek je jistě ta nejdůvěryhodnější osoba, která je přímo povolaná, aby zastávala funkci ministra zahraničí. Myslím že se zaslouží o naše vystoupení z NATO a naši ochranu svěří zase Rudé armádě ......

J. Kulheim 5.4.2010 10:50

Re: Ponechat mateřskou na původní výši je správné

...peníze na toto jde získat vyšším zdaněním hazardu.

Taky zvýšeným zdaněním obezity a modrookých.

J. Marešová 5.4.2010 10:40

Zaorálek- marxista

Stále jsem nechápala myšlení tohoto pána, nyní jsem ale zjistila, že vystudoval Universitu Jana Evangelisty Purkyně v Brně - obor marismus - leninismus, tak ho nyní chápu. A to je prosím stínový ministr zahraničních věcí za ČSSD, při dotazu novinářů na jako jazykové znalosti, řekl, že částečně rusky. Proto je mu jasné, že my nepotřebujeme tanky, v CCCP jich mají hodně, když řekneme, tak nám je zase pošlou a zůstanou tu, dokud budeme muset. Moje generace, když jsme byly na mateřské, dostavala od bolševiků 500,- což nestačilo ani na kočárek a mateřská byla pouze 4 měsíce, 1 před a 3 po porodu, takže kojené dítě se muselo odstavit a dát do jeslí, nebo když byla babička, tak nechat doma. Proto také tehdy pan profesor Ševejcar tak upředňostňoval umělou výživu kojenců. Já to těm dnešním maminkám přeji, že s dětmi mohou zůstat doma, ale musí si uvědomit, že svoji životní úroveň si zvyšují za peníze, které jim vlastně půjčují ty jejich děti, na nich bude aby dluh jednou zaplatili, naše generace ten dluh 1,2 biliony už splatit nemůže, spíš ho svými nároky ještě zvýší.

R. Sedláček 5.4.2010 10:30

Re: Bolševická propaganda

Vím, kam to směřuje: Klement.Paroubek

M. Novák 5.4.2010 10:15

Re: Bolševická propaganda

Naprosto souhlasím s touto diskusí.

A. Reček 5.4.2010 9:59

Ponechat mateřskou na původní výši je správné

Pokud vím, tak to od počátku byl záměr lidovců, ale ČSSD jej masově využívá pro sebe. Srovnávat mateřskou s tanky je jistě blbost, ale peníze na toto jde získat vyšším zdaněním hazardu. Proč k projednání tohoto návrhu byli v parlamentu ostře proti poslanci ODS,TOPu a KSČM, či hazard jim nevadí?  A mateřská se dává ženám na mateřské dovolené a ne těm,které se živí ze sociální podpory.  Jinak s ostatními odstavci v článku souhlasím.

K. Berka 5.4.2010 8:56

Co chce

autor tohoto článku? Snad zrušit mateřskou a více tanků? Nebo spoléhá na natalitu islámských zemí?

T. Kočí 5.4.2010 8:48

Re: Bolševická propaganda

Kdyby to nebyli idioti,poznali by to už dnes.ČT 24 vysílá úžasný seriál- před 25 lety.To bych doporučoval sledovat.Moudrý se poučí,oranžkomunisti se dojmou a slzu uroní.

V. Kain 5.4.2010 7:56

Bolševická propaganda

Oni pánové Paroubek,Zaorálek,Škromach a další vědí moc dobře kterých voličů je nejvíc a jak je oslovit.Však ti inteligentní voliči co jediným jejich čtivem  je Blesk a Aha to brzy poznají co jsou výše jmenovaní zač.