4.5.2024 | Svátek má Květoslav


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
LadaHaksna 12.4.2009 14:08

nižší než, víc než...

tomáš hadrava 12.4.2009 11:22

Nejen šrotovné,

ale celá politika ČsssssD jde proti smyslu halasného oblbování   zahalečů a nixmochrů,  postaveném na závisti - " bohatým vyšší daně". Při tom bohatý je ten, kdo má vyšší příjem než poslanci - 100 tis.měs.  Před časem konzervativní  nekompetentní   vláda  předložila návrh  státní garance úspor  u bank každého jedince ČR do výše asi 1 milion Kč.  Paroubkova  SSocialistická  opozice tvrdě prosadila garance vkladů  v bankách bez  jakékoliv  výše , pochybuji, že se může jednat o  úspory. Zřejmě  pochybné vklady mafie pánů kočků a různých bývalých vexláků  by ztenčily sponzorské  příspěvky . Hospodárnost   je podružná záležitost od nejvyššího kalkulanta až  po poslance zbaveného za 4 miliony  svého rozumu . Máme 2 předsedy vlády, chrám sv. Víta  obdivují  cizinci zadarmo, uklizečky, hlídače a elektřinu  v něm neplatí pán hradu ze svého platu .  Prioritou je  destrukce za každou cenu, a po nás potopa. Sliby (z cizího) se přece mají dodržovat. Má úvaha - sešrotuji Trabanta , pořídím si fáro a už  se předem zadlužuji , aby se mně 13 důchod inflací neznehodnotil.  Kalousek aby byl kouzelník, kažtý týden zaplatí 1 miliardů úroků a další dluhy narůstají. Jak jinak,  pořidit rotačku a tisknout , tisknout ...

tomfuk 9.4.2009 23:50

To,že šrotovné je....

To,že šrotovné je lumpárna,zrovna jako placení třicetikorun a mnoho jiných populismů to politiky nezajímá,je zajímá to ,aby se jejich jména objevila na předních místech stranických kandidátek při volbách a volič je zvolil.Takže pořád platí ,sliby se slibují ,hlupáci se radují.:-/

Talián 9.4.2009 22:49

Re: částka 30 000-Kč

Šrotovné je ekonomicky naprostá hloupost. Na to stačí vzít do ruky kalkulačku. Příčinou je, že mnoho zdejších "takyekonomů" absolvovalo v dobách socialistického ekonomického plánování, což je ukázkový příklad Antiekonomiky, který přivedl Ostblock na mizinu. Tito rádobyekonomové to mají zažrané pod kůži a nemohou být jiní. Tentokrát s tím sice vylezli na světlo hlupáci zahraniční, protože tím chtějí plebs ukolébat, že řeší ekonomickou krizi, která se ovšem řešit a regulovat nedá, stejně jako se nedá regulovat zemětřesení. Také nesmíme zapomenout, že toto šrotovné podporují prakticky stejné okruhy lidí, které si vycucali z palce vliv CO2 na změny klimatu, přičemž zcela zapoměli na skutečné příčiny. Kdysi, po seznámení se společností na západě jsme konstatovali, že na každého hlupáka socialistického připadá nejméně jeden stejně kvalitní nebo ještě podařenější hlupák západní. Ostatně jak k tomu přijdou holky z  Teplic, které stepují kolem silnice a díky krizi krachujou. Taky by měli něco dostat, ale jak to nazvat?

Honza 9.4.2009 22:11

Odhaduju,

že lidí, kteří vlastní auto s nižší prodejní cenou jak 30 tisíc a zároveň jsou schopni (nebo ochotni) utratit víc jak 150 tisíc za nové auto, asi nebude až tak moc ...

Hnyk 9.4.2009 22:09

České závistné

Samozřejmě v Česku musí být pro šrotovné limit na cenu nového auta, aby se závistná česká dušička trochu uklidnila. Sice lidi kteři si můžou dovolit luxusní auto asi nemají ojetinu která má menší cenu než šrotovné, ale nevadí. Zbraň proti boháčům je nalezená. A autor konstruuje, že šrotovné je vlastně pro lidi kteří mají dvě auta. A Honza Vopička, co vylezl ze sedmé třídy, to co nádeničinou vydělá hned prochlastá a do práce musí jezdit na kole a nebo autobusem, ten si nové auto dovolit nemůže. Taková do nebe volající nespravedlnost, že autore!!;-P

jezevec 9.4.2009 21:05

Re: Šrotovné je lumpárna

Jo, tak to za pár let bude. Naše vnoučata se budou mít dobře ale budou taky sešrotovány. A tak se pořád budoumít všichni mladí dobře.

Vilda 9.4.2009 20:53

Nábytkáří chtějí "třískovné" 15tis.Kč

Ač jejich dopis na ministerstvo průmyslu a obchodu je možná k pobavení, má svoji logiku.

Tak mě napadá, jestli by nestálo za to zavést "bourákovné". Ne tedy od slova bourák, to už tu je, ale od slova bourat. Co kdyby si majitel domu nebo nájemník iniciativně zboural střechu nad hlavou? To by se teprve roztočila kola ekonomiky!! Uznávám, není to nápad nový, někteří spoluobčané to už praktikují delší dobu a humbuk kolem toho žádný:-(. Tak nic, no:-/.

Pamětník 2 9.4.2009 19:55

Re: Vůbec naše daně jsou jedna velká lumpárna!!

Také se přikláním k Vašemu příspěvku JosefeR^R^

Kolombo 9.4.2009 19:32

Re: logicky

taky se k těmto typům řadím. Proč revoluce? Proč se na nás prostě nevykašlete? Dělejte si co chcete, ale netahejte mne do toho. Chcete šrotovné? Proč ne, když vám na ně někdo dobrovolně dá. jesatli něco volá po revoluci, tak je to existence zlodějských lumpů jako jste vy, Mortimere.

Eva D. 9.4.2009 19:31

Re: Tak si říkám -

Já bych Vám to umožnila, ale stále to na přehlasování těch "bližních"  nestačí.

Když ono krást prostřednictvím státu se ani krádeží nenazývá a je to pro čím dál víc lidí tak příjemné.....

Vašek 9.4.2009 19:31

Re: Pochopil jsem to jinak

Škodovka bez šrotovného masivně zvyšuje výrobu,včetně pracovních sobot.Vůbec nechápu Paroubka a jeho boys,nač toto opatření,které není ani populistické.Jak již bylo řečeno,pro chudé není lákadlem a bohatí na 3O.OOOKč nečekají. Zbytečné zadlužení,na které budou doplácet i chudí splátkou úroků z dluhů.

Kolombo 9.4.2009 19:28

Re: Vůbec naše daně jsou jedna velká lumpárna!!

odpadlí zaměstnanci státu by jako nezaměstnaní brali tak pětinu toho, co berou dnes a navíc by nepotřebovali  erární kanceláře, auta, počítače ani internet.

Eva D. 9.4.2009 19:27

Re: Vůbec naše daně jsou jedna velká lumpárna!!

Máte pravdu, Josefe. R^

Eva D. 9.4.2009 19:23

Re: JÁ CHCI SOULOŽNÉ!!!

Žádný problém!  Prostě se nesmí dávat důraz na kvantitu, ale hlavně na kvalitu. A je to!

Kolombo 9.4.2009 19:20

Tak si říkám -

má vůbec smysl mít rád své "bližní"? Vždyť  nikdo z nich mi neumožní zůstat mimo instituce, v jejichž smysl nevěřím a většina odmítá systémy, které by umožnily jednotlivcům nezávisle používat vlastní hlavy. Naopak volí systémy, které drží všechny uvnitř, nutí je klopit na ůspolečné" dobro a umožňují masivní přerozdělování. Pak volí takové politiky, kteří jim z ode všech násilně vybraných prostředků nasypou co nejvíc. Samozřejmě se těmto systémům dostane co nejušlechtilejších názvů, zdůvodnění a vysvětlení, v podstatě však jde o organizovanou zlodějinu.  A na lidi, kteří mne programově a úmyslně okrádají a ještě se u toho tváří jako svatý Augustin já kašlu, bližní je dobrý jen když je hodně daleko.

Chris Kelvin 9.4.2009 19:17

Re: Pochopil jsem to jinak

Znám hodně rodin, které si svůj starší vůz ponechaly na nějaké městské přibližování po koupi nového rodinného vozu (typicky kombíka ve kterém se odvezou na dovolenou i se dvěma dětma a všemi potřebnými krámy).

Jinak čistý zisk mladoboleslavské škodovky za loňský rok byl pouhopouhých 27 miliard Kč. Chápu tedy, že potřebuje nutně finanční výpomoc :-D

Eva D. 9.4.2009 19:13

Re: Polkud sledujete ČINY (a nikoliv řeči) pak je ODS stranou prostých lidí.

Petře Kohoute, R^R^R^

Eva D. 9.4.2009 19:10

Re: ,

R^R^R^

Eva D. 9.4.2009 19:08

Re: A poč tedy šrotovné zavedli jinde?

R^ Tak na to sázím. :-(

Mirek F. 9.4.2009 18:31

Re: Pochopil jsem to jinak

Ozdravění ekonomiky státu skrzevá další zadlužování státu? Za účelem zachování nadměrných výrobních kapacit a stávajících cen (automobilky se díky tomu nemusí namáhat s inovacemi a úsporami, když přispěje stát)?

Tomas 9.4.2009 17:58

Re: Autor kritizuje něco, co existuje jen v jeho hlavě

Ano, presvedcit lidi aby v dobe nejistoty vic utraceli je skutecne velmi nesnadne. Je to totiz velmi rozumne, nekteri jeste totiz stale mysli hlavou. Penize si nesysli do slamniku, ale maji je povetsinou ulozeny v bance, kde se uspory meni na investice.

Stimulujte si prosim spotrebu za vlastni penize a me do tehle blbosti netahejte. Absolutne netusim, proc bych mel podporovat zrovna automobilky. Navic zvyhodnenim jedne skupiny podnikatelu prichazeji o penize jini, coz je krajne nemoralni.

děteněkam 9.4.2009 17:57

Re: Autor kritizuje něco, co existuje jen v jeho hlavě

K prvnímu odstavci: Zjevně nerozumíte psanému textu.

K druhému odstavci: Tomu opravdu věříte?

K třetímu odstavci: Je hezké, že nejste závistivý, ale každý přispívat (právem) nechce.

Anonym 9.4.2009 17:51

Pochopil jsem to jinak

Jsem toho názoru, že šrotovné není prioritně určeno proto, aby se pomohlo chudým rodinám k novému vozu, nýbrž aby se pomohlo automobilovému průmyslu, tedy k rozhýbání trhu s automobily. V daném případě je tedy jedno, kdo si nové vozy pořídí. A na ozdravění ekonomiky státu mají zájem všechny politické strany.

Ostatně se domnívám, že ten, kdo má na koupi nového vozu za 1,5 mil Kč, má málokdy zároveň ve vlastnictví ojetinu, kterou by se mu vyplatilo sešrotovat za 25 tis Kč. V tom se mi zdá článek dost pomýlený.

Ale nemusím mít samozřejmě pravdu.

kritik 9.4.2009 17:17

částka 30 000-Kč

Návrhované šrotovné 30000,- Kč je v naprostém nepoměru k současným cenám ojetin. Za 15-18000,- lze koupit např. Škodu FeliciI 1,3 MPI  vyhovující emisním normě Euro2. Pak je to tedy zřejmé rozhazování peněz ze státního rozpočtu.

 

Pak je to tedy

   

josef krouman 9.4.2009 16:53

Re: Vůbec naše daně jsou jedna velká lumpárna!!

formálně jsou zaměstnaní, ale neprodukují žádné hodnoty a z vybraných daní žijí. Jako nezaměstnaní by zatěžovali stát méně.

pra 9.4.2009 16:36

Šrotovné=Zdražovné

Tak jsem se těšil, že když je ta krize, že se budou zlevňovat auta. A ono ne, výrobci a prodejci si samozřejmě navýší cenu auta o šrotovné+provizi. Proto přijdu o peníze, za které bych starší auto prodal a ještě  budu kupovat dražší auto. Nazývejme proto šrotovné i dalším sovisejícím názvem ZDRAŽOVNÉ.

Teď mě napadá, nešlo by prosadit žehličkovné. Nám se jedna rozbila  a kupujeme si novou.

Mgr.Milda 9.4.2009 15:17

Re: Autor navrhuje ještě horší alternativu-cigaretné a pivné

je to stejně důležitá investice třeba pro taxikáře nebo řemeslníka, jako třeba řetězová pila pro dřevorubce nebo svářečka pro klempíře. Většině majitelů slouží auto k cestě do práce a zpět. Takže investice? nebo ne?

Roy Boehm 9.4.2009 15:12

Re: Autor kritizuje něco, co existuje jen v jeho hlavě

Možná Vám uniklo, že tato krize vznikla díky tomu, že občané, zejména USA, nesyslili peníze vůbec, ale kupovali si skoro vše na dluh. A ve finále si dokonce půjčovali na splácení dluhů (zatím jen doutnající krize firem vydávajících kreditní karty). Opravdu nechápu, jak jakékoliv státní dotace, podporující spotřebu, mohou celý systém ozdravit. O tom, že za sebou politici zanechají dluhy, které budou v podstatě nesplatitelné ani nemluvě. Plýtvání v dobrých časech a šetření v časech zlých je vzorec chování, který se v průběhu evoluce všem druhům osvědčil. A neexistuje žádný živočich, který by získal evoluční výhodu postupem opačným!

Josef 9.4.2009 15:02

Re: Vůbec naše daně jsou jedna velká lumpárna!!

Špatně. Ti odpadlí zaměstnanci státu by se konečně museli zapojit do efektivní výroby a ne do spotřeby byrokracie. Nezaměstnaná by zůstala ta nezaměstnatelná část, ale většina by musela přemýšlet jak se sebou konečně něco dělat a nemít jen teplé státní místečko. (Ať prominou Ti co ve státních službách skutečně dělají poctivou a skutečně nezbytnou práci.)