23.6.2024 | Svátek má Zdeňka


Diskuse k článku

POLITIKA: Šokující Události, komentáře

Nejspíš ani sama Česká televize ve středu večer (19/10) netušila, jaká časovaná bomba tiká v předpokoji vysílacího studia. Bomba jménem Petr Nováček.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
P. Kmoníček 21.10.2016 9:28

Re: Je to podobné

A sakra,copak ti sudetští Němci zase dělají?

I. Mertl 21.10.2016 9:18

Re: Tak nevím,

Financování si mocipán jen málokdy zařizuje sám - má na to lidi. A jistý Tvrdík by byl právě ta správná osoba.

I. Mertl 21.10.2016 9:15

Re: Je to podobné

Skutečně je to tak hrozivé? Rozvahu, prosím, zamrzl jste v jiné době.

P. Švejnoch 21.10.2016 9:10

Já jsem tedy nejvíce šokovaný

sestupnou tendencí kvality článků pana Stejskala.

Dávat takovýhle prostor jakýmsi zcela nedoloženým spekulacím jakéhosi dalšího pisálka, to mi přijde téměř k neuvěření.

A to odhlížím od skutečnosti, že dnes tu máme dva články od stejného autora na (v podstatě) stejné téma.

K. Janyška 21.10.2016 8:55

Nechte už toho marxána dalajlámu spát. Doufám , že je už

pryč, ten pomatenec... Dzp.

T. Marný 21.10.2016 8:51

Re: nepochopení sporu Čína - Česko

Dalajláma - Herman, už bylo řečeno, že kdyby se sešli po pracovní době ministra někde v soukromí, byl by klid. Nováček - by měl také zabývat tím, kdo ze zahraničí platí ty různé neziskovky, které pracují proti vlastnímu státu/ČR.

A. Hrbek 21.10.2016 8:51

Je to podobné

jako kdyby např. nějaký ministr Francie nebo Velké Británie nesoukromě přijímal návštěvu vrcholného představitele sudetoněmeckého landsmanšaftu jakožto representanta obyvatel Sudet a vyjadřoval mu podporu. A rektoři vysokých škol by vyvěšovali vlajku landsmanšaftu.

Forum 2000 je soukromou nadací a není žádný důvod, aby se jeho účastníci producírovali na hradčanském náměstí. Kdo se chtěl s dalajlámou setkat, měl jedinečnou možnost na konferenci nebo na místě uspořádání konference. Nebo jej přijmout v soukromí, jako paní Havlová.

Jak by se někteří diskutující tvářili na to, kdyby pan Posselt rozdával na hradčanském náměstí vyznamenání za podporu landsmanšaftu?

K. Filek 21.10.2016 8:48

Dalajláma

Když je dalajláma tak bezvýznamna osobnost proč je kolem něho tolik křiku.Je divné,že si nemůžeme přijmout koho chceme a Čína nám porouči.To už jsme díky Zemanovi jen poddani činské komunistické straně.

M. Šejna 21.10.2016 8:35

nepochopení sporu Čína - Česko

Setkání s Dalajlámou jako s osobností nevadí nikomu. Problém nastane, když se s Dalajlámou setká ministr české vlády a to setkání se uskuteční přímo na ministerstvu. Čína neprotestovala proti návštěvě dalajlámy v Česku, ale proti oficiálnímu veřejně oznámenému setkání ministra české vlády s Dalajlámou. Proto musel Zeman a Sobotka hasit diplomatický průšvih.

Pokud jde o Nováčkovy pindy v televizi o financování prezidentské kampaně z čínských zdrojů, tak to považuji za neuvěřitelnou drzost. Pokud veřejnoprávní česká TV umožní novinářům prezentovat takovéto konspirační teorie, tak už mohou rovnou pustit do televize i pitomce, kteří budou tvrdit, že mají informace o židovském mezinárodním spiknutí, nebo že mají informace o příchodu iluminátů.

J. Anděl 21.10.2016 8:34

Re: Tradice Tibetu:

Co myslíte, znamená udržování křesťanské tradice znovuzavedení práva první noci? Myslím, že ne nezbytně.

S. Netzer 21.10.2016 8:32

Re: Vazalství,

Lokajství.

M. Valenta 21.10.2016 8:28

Vazalství,

jinak se konání těch čtyř ubožáků nemůže nazvat.

V. Váňa 21.10.2016 8:22

Tak nevím,

nejsem úplně Zemanovým příznivcem, ale financování jeho event. (!!)nové prezidentské kampaně provizemi z čínských investic v ČR se mi fakt nezdá.

Takhle prvoplánovitě MZ zpravidla nejedná.

Nevím, ale moc tomu nevěřím.

V. Němec 21.10.2016 8:09

Tradice Tibetu:

jeho požadavcích - dalajlámy -(aby ve svazku s Čínou byla dodržována lidská práva Tibeťanů a aby byla zachována buddhistická tradice Tibetu),

to také představuje 1/3 otroků, 1/3 nevolníků a 1/3 panujících nedotknutelných?

V. Heidlerová 21.10.2016 8:04

Strategické partnerství?

Co je to strategické partnerství? Může mi to někdo vysvětlit a definovat? A je vůbec vhodné a možné, aby stát, který je členem jistého uskupení jak politického, hospodářského, tak vojenského - tedy opravdu strategického - uzavíral další tak významné smlouvy s Čínou??? Jsme tak malý stát, že ve vztahu k Číně jsme na tom podobně jako kdysi Albánie, nad níž ochrannou ruku držela právě Čína. Už teď je vidět, jak obrovská Čína bere rovnost mezi partnery. Bože, zbav nás této politické representace a nám dej rozum, abychom neupadli do ještě horšího "strategického partnerství" vně i uvnitř státu - tím myslím vztah volič - zástupce lidu!!!

A. Alda 21.10.2016 7:56

Proč by měl s dalaj lamou hovořit někdo,

koho budhismus neoslovuje a pobíhání ve fialové říze mezi normálně oblečenými evropany je mu směšným?

F. Lesniak 21.10.2016 7:43

Re: Dalajláma je symbolem lidské SVOBODY - a Čína

Jasně, ještě v padesátých letech lámové usekávali svým nevolníkům končetiny a to docela svobodně.

B. Tyrnerová 21.10.2016 7:28

???????

Článek má několik linií. Předně doufám, že OČvTŘ již konají a prověřují páně Nováčkovo tvrzení.Za další, nechápu, proč autor pléduje pro rozhovory dalajlámy, jakožto představitele Tibetu, s Čínou. Dalajláma žije mnoho desetiletí v exilu a předpokládám, že v Tibetu mají, i když okupační, ale vládu.

Kromě toho, a to považuju za nejdůležitější, dalajláma už v roce 2008 spekuloval o svém nástupci v Čínou okupovaném Tibetu, v roce 2011 rovnou vyzval ke zvolení svého nástupce.

Což pro mě je jisté zklamání. Čekala jsem, že budu svědkem dalšího převtělení svatého muže.Zdroj archív novinky.cz

Prohlášení čtyř ústavních činitelů bylo připo**ané. Divím se Sobotkovi, že na to Zemanovi opět ČSSD skočila, ale socani jsou přeborníci ve skoku na špek Zemanovi. Hrdost nehrdost.

Takže co, jistá skupina politiků se očistila setkáním se svatým mužem, jenž se stal věrozvěstem a bojovníkem za lidská práva jaksi profesionálně, prasklo, podle Nováčka, že jakási skupina má údajně financovat předvolební kampaň jak Zemanovu, tak ČSSD, že kvůli tomu je hysterická reakce na dalajlámu, a novináři mají zase o čem psát.

J. Fridrich 21.10.2016 7:14

Re: Historie se opakuje po spirále

Souhlas.......

B. Martinák 21.10.2016 7:14

Zírám

Bože to je blábol...

E. Vašátko 21.10.2016 7:09

Historie se opakuje po spirále

tak nějak nám to u Silničního vojska vysvětlovali v PŠM. A já si tak chtě nechtě vzpomínám na zvací dopis soudruhů z Pragovky a soudruhů Kapka a Biláka a dalších soudruhů v r. 1968. Nemá smysl, abychom se zlobili nad soudruhy, ale sami nad sebou - co jsme si to zvolili ? Pokud je už dneska skoro polovina voličů natolik přesvědčených, že jsme v r.1989 neměli zvonit klíči, ale chválit moudrý ÚV, tak si podobné typy ve vládě prostě zasloužíme.

J. Fridrich 21.10.2016 6:58

Dalajláma je symbolem lidské SVOBODY - a Čína

Dalajláma je symbolem lidské SVOBODY - a Čína ( také Rusko-SSSR a ostatní komunistický odpad ) je symbolem NESVOBODY..Něco o tom víme u nás, v Mad'arsku, Polsku, NDR, na Kubě, v KLDR, Venezuele, na Krymu atd. kde tyto " demokracie " řádili a řádí i nyní.... Jak je ta rudá Čína ve skutečnosti silná ukazuje její až panický strach z neozbrojeného 80ti letého filozofa - Dalajlámy.

Náš Bohoušek a spol. - to je panečku hrdina - ale než Put'ka v Kremlu, Makrela v Berlíně, nebo v Bruselu a Pekingu zadupou nespokojeně nožkama o zem...

A. Bocek 21.10.2016 6:40

Znáte tenhle vtip ?

Znovu oživení politici Merklová a Zeman v roce 2100 čtou noviny. Nejdříve se začne smát Zeman : Hele zrovna dneska boří poslední kiřesťanskou katedrálu v Řezně .... Hned nato se rozveselí i Merklová nad článkem "Další nepokoje na Německo -Čínské hranici" .

B. Rudolf 21.10.2016 6:31

Pro Číňany jsem měl dlouho slabost

Způsob, jakým jim geniální stařík Teng otevřel dveře do budoucnosti, jsem považoval za poloviční zázrak.

Díky patolízalství našich politiků jsem si uvědomil, jak strašně mi vadí mučení a vraždění členů hnutí Falun Gong, odebírání orgánů (ještě zaživa) na kšeft a podobné věci. A taky to, že takoví lidé mluví našim politikům do toho, s kým se sejdou.

Pravděpodobná korupce mne vlastně moc nepřekvapila a ve skrytu duše jsem něco podobného očekával. Ale díky tomu, že tato možnost byla vyslovena nahlas, jsem si uvědomil, jak je to nebezpečné. To, co naznačil pan Nováček, považuji za věrohodné a strašné.

J. Mrázek 21.10.2016 6:21

Tedy tolik fabulací....

Neslíbila Čína ještě náhodou prvního českého kosmonauta na měsíci?

P. Sulc 21.10.2016 5:58

Umi nekdo cinsky?

Vi jak bude na mincich i bankovkach napsano ''Protektorat Cechy a Morava", mozna jen ''Protectorat Bohemia and Moravia".A na hrade bude misto trenyrek cinska vlajka, za zneucteni bu ovsem verejna poprava a tak ''umelci'' se budou drzet hodne daleko.

M. Zikmund 21.10.2016 5:56

A v čem je to šokující?

Aby něco bylo šokující, musí jít o překvapení. Ale tato praxe ekonomického nátlaku a ekonomických pobídek tady přece funguje už 25 let, tak o co jde. Pro někoho snad může být šokujícím překvapením snad jen to, že už to nedělají jen němci, francouzi či američané, ale i rusové a číňané, kteří za těch pětadvacet let zesílili, za to náš západní svět zeslábl. Bránit se této praxi je záležitostí určitých zásad, ale ty nemáme a nikdy jsme se je nenaučili. Dnes se nad ní často pohoršují i ti, co před ní před tím zavírali oči (často lidé, kteří sami byli touto pobídkovou praxí motivovaní).

K. Dvořák 21.10.2016 1:00

Re: POLITIKA: Šokující Události, komentáře

Nebyt cinske hysterie, byl by dalajlama soukroma osoba se kterou by se schazeli mozna lide zajimajici se o Tibet a tibetsky budhismus. Fenomen dalajlama vytvorili v prvni rade cinsti propagandiste, jisteze za prispeni medii. At tak ci tak, servilita nasich nejvyssich statnich predstavitelu je nechutna. Meli by se stydet, kdyby to umeli.

V. Plocek 21.10.2016 0:39

POLITIKA: Šokující Události, komentáře

Tento článek a vůbec vše okolo dalajlamy je ukázka naší malosti a hlavně vlivu medií, které umožňují podobné excesy. Kdyby totiž nebylo jich, tak by slovutný pán přijel, setkal by se s kým by chtěl a zase odjel. Jako člověk bez zázemí státu, politických stran může maximálně filosofovat. Proč e, může se občas nějaká zajímavá myšlenka vyskytnout, a to je vše. Kdyby ovšem nebylo lidí, kteří mají zájem se zviditelnit, nebo okomentovat, získat nějaký profit z celé akce. Ale že by to přinesl nějaký konkrétní výstup, to ani náhodou.