2.5.2024 | Svátek má Zikmund


Diskuse k článku

POLITIKA: Šokující prohlášení ministerstva zahraničí

Izraelci žijí v představě, že ČR patří mezi její nejlepší přátele v Evropě, potažmo v EU. Ne že by tomu tak v mnoha ohledech nebylo, je tu ovšem jedno ale.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
R. Houška 24.10.2017 10:29

Re: Nejvíc škod

A díky takovým myslitelům jako jste vy a Abů Netzer, tady dnes máme Okamuru a jeho úderné oddíly. Kdybyste sesedli ze své větve nadřazenosti nad českými burany, a občas použili to, o čemž si myslíte, že je větší, než máme my ostatní a vytáhli to, v čem to přenášíte z Bruselské pr..le, tak by se to nestalo, a demokracie by nedostala na frak...

H. Lukešová 24.10.2017 10:42

Re: Nejvíc škod

Rudolfe, Izraeli ubližujete vy a Novak 731, tak se obejmete a jděte spolu na pivo a nerozšiřujte zde své antisemitské pindy.

Kdyby se Izrael měl řídit mezinárodními dohodami, tak by dávno neexistoval, protože OSN, HRW, AMNESTY a další jdou na ruku palestinským teroristům.

P. Rudolf 24.10.2017 20:18

Re: Nejvíc škod

Tak tak. Kdyby se rusko mělo řídit mezinárodními dohodami, tak by byl pořád Krym ukrajinský.

P. Vaňura 24.10.2017 21:02

Kdyby se Ukrajina spolehla na jaderné zbraně a kašlala

na "mírové snahy" tak by byl pořád Krym ukrajinský.

P. Janos 24.10.2017 6:47

Je mi vás líto,

budu se za vás modlit a za pana Nováka také.

J. Hrabe 24.10.2017 2:47

Izrael=Kosovo

Můžete si tady filozofovat jak chcete, ale stát Izrael vznikl nezákonně a to mi jsou nějací palestinci lhostejní.Už jen to,že nové území pro židy bylo vybíráno z pěti lokalit(tušim Kongo,Zimbabwe,balkán aj)ukazuje podivný způsob vzniku nového státu židů a ty chytré řeči že maj historické právo po 2000 let je blábol, který nemá cenu ani komentovat.A za další-zcela se opomíjí obyčejná korupce při 2.hlasování v OSN ohledně vzniku nového státu...

J. Fridrich 24.10.2017 7:23

Re: Izrael=Kosovo

Chce to znát alespoň trochu historii, pane Hrabe. Kam sahá jejich historie, tak tam nesahá historie drtivé většiny národů světa. No a kde byla jejich odedávná území se dá také snadno zjistit - třeba vygooglovat...

http://www.dejepis.com/vznik-zidovskeho-naroda/

H. Lukešová 24.10.2017 10:46

Re: Izrael=Kosovo

Eretz Jisrael, Země Izraelská patří Židům, před vznikem sionistického hnutí a novodobého znovuosídlování země Židy byla tzv. "Palestina" pustá, řídce osídlená, prokletá země, nic tam nerostlo a nebylo, to Židé ze své země udělali úžasnou zemi. A vaši "Palestinci" ať jdou vyřvávat na lesy, kdyby vám tito lidé byli lhostejní, tak byste je neobhajoval, takže jste propalestinský a neskrývejte to.

J. Hrabe 24.10.2017 1:20

Nespravedlnost

Křesťanská Evropa si udělala na svém území bordel(Hitler), a maj to odskákat Palestinci.Proč?

D. Novak 24.10.2017 1:26

Re: Nespravedlnost

Máte pravdu, budete označen za nacistu, komunistu, muslima, popírače holocaustu apod. Ten problém už ale nastal dříve, Británie slíbila Arabům, když povstanou proti Otomanům nezávislost. Zradila, území si rozparcelovaly s Francií, dosadily loutky, a část arabské Palestiny slíbili sionistům z Evropy.

H. Lukešová 24.10.2017 1:29

Re: Nespravedlnost

Slíbila Židům laskavě, mluvte přesně. Británie slíbila vytvoření židovského domova ve Svaté zemi, ale pak Židy věrolomně podtrhla a šla Arabům na ruku, ostuda a hnus. Arabové nemají na Zemi Izraelskou žádný nárok.

D. Novak 24.10.2017 1:32

Re: Nespravedlnost

Opravdu? Tak měla rozdávat ze svého, ne z arabského. Já vaši zahradu také nemohu slíbit jinému.

https://cs.wikipedia.org/wiki/Thomas_Edward_Lawrence

H. Lukešová 24.10.2017 1:47

Re: Nespravedlnost

Eretz Jisrael nebyla nikdy arabskou zemí, byla to izraelská země a tak to zůstane, můžete se stavět na hlavu, ale dějiny nezměníte. Emir Fajsal podporoval židovské sionistické hnutí, podporoval návrat Židů na Sion a židovsko-arabskou spolupráci, setkal se s Ezerem Weizmannem a uzavřeli spolu smlouvu. To až Mufti Husejní a jeho gang vrahů změnili situaci k válce.

D. Novak 24.10.2017 1:51

Re: Nespravedlnost

To Fajsal skutečně dělal, jenže nechápal podstatu sionismu. A já nic špatného na podpoře židovsko-arabské spolupráce nevidím. Jen mu nedošlo oč sionistům jde, a jaké to bude mít následky pro tamní Araby. Sionismus také nebyl jednotný, je rozdíl mezi Weizmannem a Žabotinským.

P. Vaňura 24.10.2017 19:58

Pane Novák, za WW1 bylo normální slíbit komukoliv

cokoliv. A Británie nerozdávala z arabského ale z OSMANSKÉHO!!!!! Slibovala území, které bylo třeba NEJPRVE DOBÝT a to za spojenectví v tomto dobývání!

Popravdě řečeno, naslibovala také Srbům/Jugoslávcům Italům, to zase na účet Rakousko Uherska. Italové byli po WW1 silně nespokojeni, že dostali míň, než si představovali. Ještě dnes, po stu letech, tu existuje pnutí mezi Itálií a Slovinskem. A po WW2 málem vypukla mezi Itálií a Jugosláví válka.

H. Lukešová 24.10.2017 1:27

Re: Nespravedlnost

Palestinští Arabové kolaborovali s nacisty, muslimové byli spojenci nacistů, Hitler měl titul "čestný muslim" a mufti Husejní titul "čestný Árijec". Palestinští Arabové jsou teroristé.

D. Novak 24.10.2017 1:33

Re: Nespravedlnost

Ta snaha spojit islám a nacismus je ale lichá. Islám není centralizované náboženství. Autorita mufftího je minimální, spíše stojí za zmínku že Vatikán uzavřel Konkordát s Třetí říší. A čím křesťanštější národ v Evropě, tím více měl rád Adolfa. Španělé, Portugalci, Italové, Rakušáci, Maďaři, Slováci, Chorvaté, Rumuni, Nizozemci. V pobaltí a na Ukrajině se hajluje dodnes, skandinávské země za druhé světové války netřeba zmiňovat. Poláci chtěli Dolfimu do postele také, ale dal přednost bohatší nevěstě, Stalinovi. 1/3 Francouzů kolaborovala. Největší odboj proti nacismu netvořili katolíci, ale komunisté a sociální demokraté. Ale vy nám jistě připomenete ty muslimské divze SS :-)

J. Štrobl 24.10.2017 6:59

Re: Nespravedlnost

Ale, ale. Asi zapomínáte, jak komunisté a socani bojkotovali vyhlášení války Hitlerovi a dokud nenapadl Rusko sabotovali všechny akce proti němu. No asi se vám to nehodí do krámu.

D. Novak 24.10.2017 15:36

Re: Nespravedlnost

První kdo šel ve Třetí říši do lágru byli komunisté a sociální demokraté, odboráři a homosexuálové. Což anglickým lordům a průmyslníkům celého světa vůbec nevadilo. Naopak. Adolf jim začal vadit, až když vznikla reálná hrozba pro koloniální zájmy VB, tedy spojenectví Dolfi-Benitto-Hirohita. Toto spojenectví ohrožovalo Britské zájmy v Indii, v Africe a na Středním a Blízkém východě. Ve Francii a v Itálii byli v čele protinacistického a protifašistického odboje komunisté. To se nehodí zase do krámu vám. Křesťané viděli v Dolfim bojovníka za křesťanskou Evropu, obránce před židobolševismem z východu.

D. Novak 24.10.2017 0:18

Jeruzalém

ovšem není hlavní město Izraele, tím je dle českého práva Tel Aviv. Část Jeruzaléma je od roku 1968 okupována sionistickým režimem, v rozporu s rezolucemi RB OSN. Anexi východního Jeruzaléma žádný stát na světě neuznal. Zatímco jordánskou anexi východního Jeruzaléma uznala alespoň Velká Británie. Ve východním Jeruzalémě a na Západním břehu Jordánu probíhá nelegální osadnická výstavba. V té Balfourově deklaraci se také píše něco o tom, že mají být zachována občanská a náboženská práva tamních neŽidů.

Ty zóny o kterých píšete ovšem stanoví kdo a jak je bude spravovat. Źonu C spravuje skutečně Izrael, tam je plnohodnotná okupace. A dle Ženevských konvencí nesmí okupační moc přesouvat svoje občany na toto území. Opět sionistický pohled, plný polopravd.

A Arab si pozemek v Izraeli také koupit nemůže, maximálně pronajmout.

D. Novak 24.10.2017 0:18

Re: Jeruzalém

A plete si pan autor pojem přítel a vazal.

V. Klepetko 24.10.2017 0:55

Re: Jeruzalém

Považuji se za přítele. Vy budete asi ten vazal. Jenže - čí? :-)

D. Novak 24.10.2017 1:03

Re: Jeruzalém

Já jsem přítel palestinského lidu, který je ve své domovině utiskován sionisty na BV migrujícími ze střední a východní Evropy. Nebudeme papežštější než papež, ani USA neuznávají sionistickou anexi východního Jeruzaléma. Pokud je něco sporné, tak by se strany sporu měly vyvarovat jednostranných a obtížně vratitelných kroků. Protože výstavba na okupovaných/sporných územích přilévá olej do ohně a je překážkou míru. Proto také sionisté netouží po míru, nemohli by dále na sporných/okupovaných územích provádět kolonizaci.

H. Lukešová 24.10.2017 1:24

Re: Jeruzalém

No to se máte čím chlubit, být přítelem islámských arabských teroristů a islámských nácků. Já se považuji za přítele Židů a podporuji jejich boj proti arabskému terorismu. Jenom muslim a nacibolševik může podporovat arabské teroristy. Židé se mají právo bránit proti arabskému terorismu.

D. Novak 24.10.2017 1:36

Re: Jeruzalém

Tak měli zůstat doma, na Ukrajině, v Polsku, Rusku. Tam Arabové nejsou :-) Nebude-li sionistická okupace, systematické ponižování, bezpráví, nebude ani terorismus. Arabové mají právo bránit svoji zemi před okupanty ze střední a východní Evropy.

H. Lukešová 24.10.2017 1:50

Re: Jeruzalém

Arabové nemají v Zemi Izraelské co dělat, na BV mají místa dost, nepotřebují izraelskou zemi. Žádné "bezpráví" a "systematické ponižování" neexistuje, leda tak ve vaši vymyté hlavě palestinskou propagandou a jinak Izraelci mají právo jakýmkoliv způsobem bránit svou zemi.

D. Novak 24.10.2017 1:54

Re: Jeruzalém

Vždyť mají izraelské občanství. Vy chce sionistickou versi Norimberských rasových zákonů? A pomocí nich definovat kdo má a kdo nemá právo být v Izraeli? Arabové na život v Palestině právo mají, protože se tam narodili oni, i jejich předci. Sionista, jehož rodiče se narodili na Ukrajině tam nemají co dělat. Arabové mají právo bránit svoji zemi před migranty ze střední a východní Evropy.

P. Vaňura 24.10.2017 15:48

Vy jste vool až to tříská dveřma

Ještě, že jste nenapsal "zůstat doma v Auschwitzu..."

Jak se může někdo cítit doma tam, kde je pravidelně masakrován???

J. Fridrich 24.10.2017 7:42

Re: Jeruzalém

Hádanka pro 721ku - vraždí v těch oblastech Středního Východu civilisty, ženy a děti Palestinci Židům, nebo Židé Palestincům ? Až se vrátíte z dlouhé mezihvězdné výpravy pane Novák, tak nám sdělte svůj názor.

Chce to znát alespoň trochu historii, pane Novák. Kam sahá jejich historie, tak tam nesahá historie drtivé většiny národů světa. No a kde byla jejich odedávná území se dá také snadno zjistit - třeba vygooglovat...

http://www.dejepis.com/vznik-zidovskeho-naroda/

I. Schlägel 24.10.2017 8:36

Re: Jeruzalém

Pan Novák historii zná. Vykládá si ji ovšem po svém. Nakonec, má na to právo. Stále žijeme ve svobodné zemi, což pro každého mimo jiné přináší příležitost ze sebe veřejně učinit hlupáka.