2.5.2024 | Svátek má Zikmund


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Blažek 4.9.2011 11:41

Kozel zahradníkem

Drábek byl dlouhá léta a stále je představitelem velkokapitálu. Myslíte si snad, že takovému člověku leží na srdci sociální otázky či životní podmínky zdravotně postižených? Ani náhodou! Tento člověk jen obyčejným lidem bere a nenápadně bohatým stále přidává. Prostě jak jsem uvedl v nadpise: Kozel zahradníkem !

V. Michl 3.9.2011 21:35

Ale soudruhu nelži.

Ty přece nikdy nechceš panu ministrovi věřit.

B. Pauk 3.9.2011 11:19

Jakby nevzbuzovala ?

Čím byl ve skutečnosti Listopad 1989 ?

Dovršením Února 1948. Tehdy se uloupil majetek za biliony, avšak "revoluční" nezákonnou cestou. Tak si to soudruzi a jejich potomci jednoduše zlegalizovali. "Lůze" rozdali kuponové knížky, několika přeživším restituentům vrátili převážně zničený majetek (s výjimkou předem ochočeného Havla, tomu ho ještě opravili a pak odkoupili). Teď rafinovaně svádí všechno svinstvo na restituenty, ekology, zdecimované a vyhubené katolíky, nebo na zbylé „užitečné“ a neschopné idioty - voliče KSČM. A v tichosti se cpou až puknou a vymlouvají se na "standardní parlamentní kleptokracii" podle vlastizrádce Pružinského, která je údajně nejlepším možným řešením. Státy se prostě udržují těmi principy, na kterých vznikly (TGM). Čtěte "Právní stát" na Seaplanet: http://www.seaplanet.eu/index.php/souvislosti/organizace-spolenosti/324-pravni-stat-je-spoluvlastnictvi-oban-nikoliv-koist-politik A dále čtěte „Demokracie jako náboženství“ Andrease Poppa  na Seaplanet: http://www.seaplanet.eu/index.php/souvislosti/vzdlavani/330-andreas-popp-o-demokracii-novem-naboenstvi

K. Janyška 3.9.2011 8:26

Ano, v hlavách socdemáckých zlodějů a nákupčích hlasů lenochů a příživník, tedy Vás sockomoušů, Jelínek... Dzp.

M. Gavlák 3.9.2011 8:57

Re: Ano, v hlavách socdemáckých zlodějů a nákupčích hlasů lenochů a příživník, tedy Vás sockomoušů, Jelínek... Dzp.

... jen chci věřit, že vy jste pracovitý... :)

T. Vodvářka 3.9.2011 7:38

Důchodce není blbec

jak je panem Jelínkem předkládáno. Totiž - časy se mění a obrázek pošťačky, kterou netrpělivě vyhlíží babička u vrátek každého 15. v měsíci, je podobný idylce pana Lady. Již poměrně velká část důchodců prostě umí přijít k bankomatu, naťukat 4 místný PIN kód a vybrat si peníze. Jistě existuje i část těch, kterým to už nepůjde či pro svůj věk k bankomatu nedojdou. Je to ale otázka volby a jistě i snížení nákladů.

Pokud pan Jelínek nachází hnidy jen na tomto velmi rozumném nápadu, bude to s reformou asi v pořádku.

K. Janyška 3.9.2011 8:27

Re: Důchodce není blbec

Není důchodce, jako důchodce... Dzp.

M. Gavlák 3.9.2011 8:56

Re: Důchodce není blbec

Ano, řada důchodců má účet a kartu. Můžete mi ale říct jediný rozumný důvod, proč to povinně nacpat všem a udělat dobrý byznys bance, kterí ten obchod století přidělí? To si vážně myslíte, že náklady na jednu složenku jsou tak závratné a vyšší než na kartu? Je to podobné jako s těmi agenturami - to bude kšeft!

T. Vodvářka 3.9.2011 9:27

Re: Důchodce není blbec

Odpovím - zatím to dělá pošta - má z toho také byznys. A dle mého asi nebude probém, aby si každý důchodce zvolil svou banku a tam si nechal poslat peníze. Jde o to, abychom se přizpůsobili moderním terndům.

Jak je tomu kupříkladu v Rakousích?

J. Blažek 4.9.2011 11:49

Re: Důchodce není blbec

A víte kdo je vlastníkem pošty? No přece stát. A tak stát chce ušetřit na své instituci! No to je ušetření jak prase, že??

J. Vozábalová 3.9.2011 9:23

Re: Důchodce není blbec

Samozřejmě, že mnoho důchodců (včetně mne) má zřízený účet, používá kartu a platby přes internet - jen by mne zajímalo, proč bych musela mít účet u banky vybrané páně Drábkem či případně si z ní převádět peníze na účet svůj. V zásadě se domnívám, byť to nemám nijak ověřeno, že valná většina těch, pro které zřízení účtu nepředstravuje komplikace, jej už má a zde se tedy pan ministr chce vloupat do otevřených dveří. A ti, pro které to vážnější komplikace představuje, si stejně ponechají dosavadní systém, byť si třeba budou muset tu službu nějak platit - ostatně bankám taky platíme "jak mourovatý".

Komplikace si opravdu nepředstavuji tak, že by si důchodce nedokázal naťukat PIN. Já jsem zdravá, nečiní mi potíže ani větší cestování a mohu se tedy bez problémů dostat k bankomatu i z té pidivesničky, kde žiji. A taky tu o pár chalup vedle žije můj syn, takže "vo co go", v případě potřeby mi peníze vyzvedne kdykoli při cestě do práce.

To se ale o všech starších občanech řídt nedá, na vesnicích jich žije mnoho a dostat se k jakémukoli bankomatu může být dost potíž i pro ty, kteří nejspou nemohoucí a nebudou mít tedy donášku důchodu zdarma - spojení je mizerné a čekat  na autobus zpět i několik hodin je pěkná otrava - a to je jen jedna běžná komplikace. Ono by neškodilo, kdyby se přemýšlelo i z hlediska těch, kteří nežijí v Praze!!!! 

J. Blažek 4.9.2011 11:46

Re: Důchodce není blbec

Víte vůbec co chtěl ten "expert" Drábek zavést? Aby všichni důchodci museli k banklomatu předem vybrané banky! Takže já s manželkou, když si necháváme bezhotovostně posílat důchody na účet u "své" banky, bychom museli naklusat k "Drábkovu" bankomatu, zde si vybrat peníze v hotovosti a pak je přenášet do "své" banky. Že by toto bylo zjednodušení??

S. Maršálek 4.9.2011 17:17

Re: Důchodce není blbec

Pane Vodvářko, starobní důchody jsou vypláceny rozloženě od 4. do 26. v měsíci a zásadně v sudé dny. Jen když budete zas omračovat důchodovými vědomostmi. Ano, ti důchodci, kteří odešli do důchodu dejme tomu v posledních 10 letech, umí přijít k bankomatu. Máme tady ale i starší, kteří k bankomatu nepůjdou a navíc mají k tomu bankomatu třeba 20 kilometrů. Byl to hloupý nápad krysáka Drábka, jak naplnit kapsu některého z bankovních domů. Hospodařit se 400 miliardami, to není k zahození. Za ten úplatek mohla Ťopka vyhrávat volby až do zakotvení vedoucí úlohy strany do Ústavy.