2.5.2024 | Svátek má Zikmund


Diskuse k článku

POLITIKA: Sobotkova „road to hell“

Tak neuvěřitelné se stalo skutkem, jak psával Bohumil Hrabal ve svých knihách, a volby dopadly jinak, než psaly všechny ty výzkumné agentury.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Výpis zvoleného vlákna.
Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
M. Klas 18.10.2016 16:35

Potřeby voličů nejen ČSSD

Na Sobotkovi je pozoruhodné,jak tápe v tom,kdo jsou jeho voliči a jak je oslovit a co vlastně lidé chtějí.Je samozřejmé,že to není "nová levice",co řeší problém typu " % jiných" třeba ve vedení soukromých firem.

Člověk a volič obzvláště má potřeby( https://cs.wikipedia.org/wiki/Abraham_Maslow ) které jsou základní (fyziologické,bezpečí,láska) a nadstavbové(potřeba úcty,seberealizace atd.).No a soc.dem zcela šíleně preferuje u svých údajných voličů ty nadstavbové a spíše zcela utopické(= neexistující a umělé) a zapomíná na základní lidská přání a potřeby -zejména potřebu bezpečí,s kterou se zcela míjí"vítací" politika vůči militantním běžencům(dobrovolné přistoupení ke kvótám,diktovaným z EU například ).

Rovněž i devótní postoje Sobotky (jakoby Háchovsko-Moravcovské za protektorátu ) vůči šílené politice paní Merkel i Německa obecně jsou pro většinu normálních Čechů zcela nepřijatelné.Takže Sobotka a soc.dem neoslovují,ale odpuzují,což je a bude patrné na volebních výsledcích.

M. Prokop 18.10.2016 16:59

Re: Potřeby voličů nejen ČSSD

Blbé na tom je, že se jeho voliči jen posunou k Burešovi nebo zůstanou doma.

Š. Hašek 18.10.2016 20:14

Re: Potřeby voličů nejen ČSSD

Pokud je Sobotka nemehlo na druhou a rýsující se bruselzaprodanec, posun voličů jest normální. Socialistický volič nepůjde najednou volit někoho jiného než Řepkaře.

Radost z toho mám "jaksi smíšenou".

J. Jurax 18.10.2016 23:44

Re: Potřeby voličů nejen ČSSD

Sobotka není teprve "rýsující se bruselzaprodanec", nýbrž bruselzaprodanec existující už dávno. Akorát to tají nebo se stydí, co já vím, ale hlavně se bojí, že příliš zjevné eurovlezdoprdelisty a merkelofily by lid u nás přece jenom nevolil.

Ovšem papá Agrofert "všeci kradnú" je alternativa nevábná - nakonec z bruselských dotací taky tyje a z bruselské hovadiny biopaliv tuplem ...