29.5.2024 | Svátek má Maxmilián, Maxim


Diskuse k článku

POLITIKA: Sobotkova „road to hell“

Tak neuvěřitelné se stalo skutkem, jak psával Bohumil Hrabal ve svých knihách, a volby dopadly jinak, než psaly všechny ty výzkumné agentury.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
P. Vaňura 18.10.2016 12:53

Máte pravdu jen částečně, zákon o "podpoře OZE"

totiž napsal Bursík a celé Ministerstvo životního prostředí bylo plné zelených!

Proti zákonu 180/2005Sb hlasovala kromě jednoho lidovce a jednoho komunisty pouze ODS!

http://neviditelnypes.lidovky.cz/politika-kdo-nam-zdrazil-elektrinu-due-/p_politika.aspx?c=A101003_121803_p_politika_wag

P. Vaňura 18.10.2016 12:48

Pohrdání východními národy stačilo na to, aby Hitler

prohrál válku a byl z něho arcipadouch. Pokud by uměl využít nenávist Bělorusů, Rusů a hlavně Ukrajinců ke komunismu, byl by dnes jedním z největších velikánů 20 století. Židy by pak nemusel "likvidovat," protože by je měl kam deportovat a možná by se jeho režim stal méně antisemitským.

S. Kalužík 18.10.2016 12:16

Re: Levice v Česku a nejenom tam, bude končit

Malý omyl - bohatým brát a chudým dávat, platí spíše jánošíkovské heslo - bohatým brát a chudým taky ! Ale nakonec se k tomu v druhé části blížíte :)

S. Netzer 18.10.2016 11:59

Jean Claude Juncker,

Martin Schulz "a další" (Jean Asselborn?) jsou nacisti kvůli jejich "nacistickému pohrdání všemi „východními národy“ ".

To je tak blbé, že se to zde bude líbit.

P. Götze 18.10.2016 11:54

Re: jo, jo

nejlepsi je komunista podnikatel. Tyhle lidi vazne nelze pochopit.

J. Chaloupka 18.10.2016 11:48

Dovolte mi predikovat, dříve předvídat: Pokud se nerozpadne

EU nebo nenastane nějaký jiný kolaps, třeba třetí světová, tak Babiš bude příštím předsedou vlády. Sobotka vystřídá Jourovou v Bruselu a bude brát půl mega měsíčně a stotisícový důchod po pěti letech, jako Špidla. Ostatně má ho za poradce.

No a Kalouska už doufám v parlamentu neuvidíme, ale skončí jako správce nějakého lukrativního církevního zboží, možná někde na Bechyňsku.

J. Anděl 18.10.2016 11:39

Re: jo, jo

Je to legrační vtip, ale myslíte si fakt, že čistý komunista je prost špinavých peněz? Ty souvisejí spíš s postavením a mocí.

M. Valenta 18.10.2016 11:08

Re: jo, jo

A víte co se stane, když do rybníka spadne Zeman? Nejprve vyplave pár otrávených ryb a pak něco mezi mlokem a kremrolí.

P. Götze 18.10.2016 11:08

Re: RE

A odkud myslite, ze ty volice Babis ma? Kdysi volili ODS a socany. Pak na pravici dostali alternativu v podobe TOP09, na levici zadna alternativa. Dnes je Babis truc strana púro vsechny nastvane volice, zprava doleva. Takova je realita. Cim drive si ji prizname, tim lepe pro to s tim neco udelat.

P. Lenc 18.10.2016 10:51

Re: RE

Dokonce ODS? I vy jeden šibale...

P. Lenc 18.10.2016 10:50

Re: jo, jo

Jeden by se i zasmál, ale je to vtipně tragické.Dík.

B. Hančl 18.10.2016 10:24

jo, jo

Víte, co se stane, když člen ČSSD spadne do rybníka? Nejdříve vyplavou špinavé peníze a potom úplně čistý komunista.

J. Schwarz 18.10.2016 10:09

Re: Nic než povrchní kecičky

Mám zato, že některé země si zvyšují průměrné platy díky turistice / Chorvati, Španělé, rakušané či Portugalci / když turistům účtují "západní" ceny. kdyby Evropa zchudla a lidi neměli na rozhazování za dovolené, byly by tyhle země v háji. Proč je na tom ale líp Estonsko či Slovinsko netuším. Možná tam ale mají vyšší míru nezaměstnanosti. Ta byla u nás prostřednictvím nízkých mezd stlačena na minimum. No a německo profituje z toho, že prodává finální výrobky pod svou značkou a ze zisků dotuje svůj sociální systém, takže i uklízečka dosáhne na plat českého učitele. Určitě ne proto, žeby měla nějak zázračnou produktivitu práce.

P. Götze 18.10.2016 10:06

RE

Babis je primarne produktem socanu a ODS. To je bohuzel realita. Socani se snazi primet lidi, aby babise nemeli radi, ale pricina toho celeho je primarne v CSSD a v jeho vedeni. Ta nadutost a namyslenost evropskych a potazmo ceskych politickych elit zda se byti jiz nesnesitelna. Jak to asi muze dopadnout.

M. Prokop 18.10.2016 10:05

Re: pan Vlk coby levicový frustrát?

Jednou sebrané už se nevrátí.

M. Prokop 18.10.2016 10:04

K těm zelenáčům (melounům),

já je hodně nerad, ale ten fotovoltaický zvlášť a OZE obecně tunel rozjeli ještě před zelenými v PS socani (ČSSD), kostelní socani (KDU-ČSL) a komouši. Aby se na ně náhodou nezapomnělo. Zelení už jen bránili i částečné nápravě.

M. Prokop 18.10.2016 10:00

Re: Levice v Česku a nejenom tam, bude končit

Hájit "lidi práce"? Kdo všechno to je a před kým je levice má bránit?

Levice chce hlavně přerozdělovat. Bohatým brát, chudým dávat a něco (dost) zůstane za nehty přerozdělovačů. Protože ale bohatým se toho moc sebrat nedá (nezbohatli by, kdyby si nedovedli uhájit své, případně se odstěhují), tak holt berou chudým a část sebraného, asi tak polovinu, jim milostivě dávkami vrátí.

Bureš je extra případ, ten chce hlavně státní dotace svého škodlivého podnikání.

J. Schwarz 18.10.2016 10:00

On ten Babiš

má taky máslo na hlavě pokud jde o Pelikána nebo třeba Zlatušku. A ani Krnáčová coby bývalá šéfka "Transparency" není pro ANO žádné terno.

J. Ráž 18.10.2016 9:37

Levice v Česku a nejenom tam, bude končit

jestliže nebude v prvé řadě hájit lidi práce..... jak vždy měla sociální demokracie "na štítu" jako svůj stabilní slogan.

Tím, jak se stala ČSSD díky Sobotkovi a spol. stranou, která hájí místo lidí práce, lidi, kteří nepracují (příživníky na státních dávkách a příživníky na Euro dotacích) bude čím dál víc méně volitelná zejmena pro tradiční volební elektorát sociálních demokratů. Zaměstnance, živnostníky a svobodná povolání.

Nezmění-li cílovou skupinu své politiky, dopadne ČSSD stejně, jak dopadla britská Labour Party Harolda Wilsona a Johna Smithe, když se stala pro voliče nedůvěryhodná.

Chtěl bych, aby ČSSD vygenerovala silného charismatického vůdce, který se zbaví týpků, jako je Dientsbier, Valachová, či Marksová a přestane podporovat bolševiky typu Šabatové nebo Stropnického jun. Byla by to totiž naděje i pro pravici, že bude přinucena vygenerovat silného lídra, který pravicí sjednotí a vrátí jí do politického popředí. Jak kdysi silný lídr pravice (Klaus) donutil levici, aby si našla silného vůdce v Zemanovi, který s pětiprocentní strany vytvořil třicetiprocentní, tak dnešní slabý lídr levice (Sobotka) nikak nenutí pravicí, aby si našla jako lídra rozhodnou, nebojácnou charismatickou osobnost, jakou měla před lety v Klausovi a proto se objevil na scéně Babiš.

P. Maleček 18.10.2016 9:34

Ano - nacismus a novosocialisté jedno jsou.

Kdyby se Vlk soustředil jen na vysvětlení, že nacismus, tj. nacionální socialismus a dnešní novo socialisté (zelení a další multikulti a lidskoprávní pomatenci) jedno jest, bylo by to na oslavné chóry nebeské.

Ale on zas do toho musí zaplést jím nenáviděné Němce a jim poklonkujícího Sobotku a tak vyrobit u něj typický kočičko-pejskovský dort, po kterém je každému, kdo ho ochutná blbě.

Škoda Vlku protože to souznění mezi nacismem a dnešními novosocialisty začíná být čím dál aktuálnější, to včetně čím dál víc zřejmého stejného konce - čili se zplundrovanou Evropou a desetimiliony mrtvol.

A tak pane Vlku prosím, odložte svou z Němců frustraci a soustřeďte se na téma socialistické hrozby a do té bušte. To vám na rozdíl od kopání do Němců zajistí nesmazatelný historický otisk, po kterém (a není na tom nic špatného) tak evidentně toužíte.

M. Valenta 18.10.2016 8:59

Nic než povrchní kecičky

Sobotku sice nemusím, ale že by on mohl za nízké platy v Čechách? To snad ne. Pan Vlk už asi zapomněl, že před Sobotkou jsme tu měl asi deset vlád a že to "navyšování" platů začalo už dnes značně vousatým slibem jistého Klause. Spíše by si měl všimnou, že na Hradě a v čapím hnízdě se chystá hodně nebezpečná splácanina z koblih a utečenců.

K. Frauknecht 18.10.2016 8:17

Re: Výborné!

Ano.

J. Pražák 18.10.2016 7:51

Výborné!

Konečně správné pojmenování podstaty věcí.

M. Šejna 18.10.2016 7:41

Pane Šulci

chcete toho po panu Vlkovi moc. Pro něho je jednodušší sedět doma na zadku a jaké správný český frustrát nadávat na německé kapitalisty, jak nás vykořisťují. Dnes to ještě Vlk vylepšil tvrzením, že za to vykořisťování a nízké platy může spoelčně se západními kapitalisty Sobotka.

M. Šejna 18.10.2016 7:37

pane Kalužíku

Vaše definice je možná přesnější, ale nic to nemění na skutečnosti, že jedinou partají v Česku, která byla ochotná se zkompromitovat spoluprací s těmito ekologickými aktivististy, byla ODS. A stejně tak je pravda, že Bursíkovi nacisté vždy tvrdili, že je jim ODS ideově nejblíž, zatímco ze socanů měli zelení vždy kopřivku.

M. Šejna 18.10.2016 7:25

pan Vlk coby levicový frustrát?

Pan Vlk může být v klidu. Ten majetek českých střadatelů, který jim prý ČNB ukradla a předala hlavně německým investorům (tzv. devalvace koruny), se má příští rok zas těm českým střadatelům vrátit. To bude radosti, že pane Vlku?

Také mě potěšil Vlkův objev hodný Nobelovy ceny, že za nízké platy českého obyvatelstva může Sobotka. To bude jistě velký předvolební trhák, až Vlk zveřejní mimořádně vysoké platy "pracujícího lidu" za vlád Klause, Topolánka a Nečase, které pan nechal Sobotka úmyslně snížit na hluboký evropský podprůměr.

T. Marný 18.10.2016 6:44

Re: Kvalitní článek, vystihující

Bez těch zlých Němců, nelze ukázat na ty naše novodobé svazáky, kolaboranty, kterým začíná životopis 18listopadem 1989. A jejich snahu, být bohatý za dvě odpoledne, ať to stojí co to stojí/stálo.

J. Chodur 18.10.2016 4:13

Tak nebo onak...

Vyborny clanek, ctu originalni formulaci a tu opravenou panem Kaluznikem a klidne beru obe formy.

P. Skřivan 18.10.2016 4:01

Sobotka už neví coby,

asi by měl jít do OBI. ... sice by mu to nepomohlo, ale třeba by s nářadím páchal méně škod. :-)

P. Sulc 18.10.2016 3:09

A proboha, pane Vlku,

prot ti Nemci tu Skodovku koupili? Ne proto, aby delnikum zvedli platy a oni se meli dobre, jak pred 25 lety zadali, ale proto, aby vice vydelavali, VW prece neni nejaka charita. Pri rovnosti platu by proste zamestnavali doma vice Nemcu a Cechacky by logicky nechali plavat. A co ostatni firmy, ktere koupili neco v CR, ty take jiste ''malo ''plati. Pochopitelne, Cesko je neco jako lepsi zeme tretiho sveta. Proc Cesi vse rozprodali, kde jsou vsechny ty fabriky ve Vysocanech, Karline atd? Ted placete a narikate, ze vam zahranicni kapitaliste malo plati a zisk ze jde do ciziny..No, bylo to ceske, ne? A reseni: naucte se nemecky, jako nasi predkove a jdete pracovat do Nemecka a do Rakouska, ale ne jako koci a sluzky pred sto lety, ale jako kvalifikovani delnici, inzenyri a doktori.