26.6.2024 | Svátek má Adriana


Diskuse k článku

POLITIKA: Sobotka a obrana

Ministr obrany Martin Stropnický se přednedávnem přeřekl – pokud to skutečně přeřeknutí bylo -, že by na našem území nerad viděl jednotky jiných cizích zemí NATO. Svá slova pak velice rychle vzal zpět, že to nikoli on, nýbrž mnozí naši jiní spoluobčané u nás cizí vojska nechtějí.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
P. Čech 16.6.2014 8:46

Jde o věc terminologie.

Terminologie, jejímž naprosto volným znásilněním novináři vyrobili kauzu, naprosto stejně jako ve všech jiných případech. Na počátku toho všeho totiž byl výrok prezidenta USA Obamy o tom, že hodlá v budoucnu posílit přítomnost    a  m  e  r   i  c  k  ý  c  h    vojáků v Evropě. Nepoužil pojem  přítomnost   v o j á k ů  N A T O, ale  vojáků   a m e r i c k ý c h.  V tom je totiž nemalý rozdíl, i když vojáci američtí jsou také vojáci NATO, strejně jako vojáci naši.A navíc jde a šlo o dlohodobou přítomnost. Takovou přítomnost jemně odmítl pan Stropnický. Nešlo totiž o přítomnost vojáků NATO, ale o přítomnost (dlouhodobou) vojáků USA. A v tom je podstatný rozdíl, jak jsem již naznačil. Prostě novináři, jako obvykle, vyrábějí kauzy. Ale to jsem již také řekl.

V. Výmola 16.6.2014 9:30

Re: Jde o věc terminologie.

Nechápu, co se vám zdá divného, když americký prezident nabízí nasazeni amerických vojáků.

Bylo by ostatně velmi zábavné, kdyby se Obama vyslovil pro posílení přitomnosti evropských vojáků v Evropě.

V. Hajková 16.6.2014 10:10

Re: Jde o věc terminologie.

Prostě  každý  komunista  je  alergický   na  slovo  USA-  stále  je  to  pro  něho  ""imperilalistický  ""  NEPŘÍTEL.  To  váš  výblitek   naprosto  dokazuje!!!!

P. Čech 16.6.2014 12:47

Re: Jde o věc terminologie.

Je pro mne naprosto zábavné a směšné, nazývá-li mne někdo komunistou. Mne, který nebyl   n i k d y   členem žádné strany, natož komunistické. Mne, který komunistům úspěšně vzdoroval od roku 1963 (od svých 18 let). nejsem vůbec alergický na pojem USA. Ovšem jsem alergický na jakoukoliv trvalou či dlouhodobou přítomnost  vojáků jakékoliv cizí armády na území jiného státu. Mluvím obecně, nikoliv pouze o vojácích USA. Nebo snad chcete tvrdit, že napadení ČSSR v srpnu 1968 armádami Varšavské smlouvy a následná přítomnost sovětské armády na území ČSSR byla legální jen proto, že jsme v té době byli členy Varšavské smlouvy? Samozřejmě že nebyla legální a legitimní už vůbec. A stejné by to bylo i s vojáky americkými, pokud by je ČR oficielně nepozvala.

Z. Trunecek 16.6.2014 8:07

Už podle Vašeho "za prvé"

by tady střední skupina vojsk byla legálně, protože jsme už před jejich vstupem byli členem "obranného uskupení", ke kterému tato vojska patřila.

Pro anální horolezectví není žádná světová strana správná.

J. Schwarz 16.6.2014 8:26

Re: Už podle Vašeho "za prvé"

Ze svazku  Varšavské smlouvy nebylo možné vystoupit. Pokud bychom se ale cítili ohroženi ze strany NSR a požádali Brežněva o  posílení obrany, bylo by opravdu divné kdyby se Dubček proti příchodu vojsk ohradil že je tu nepotřebuje. Stejně divné by bylo, kdyby o posílení obrany požádali kupříkladu Bulhaři a Dubček na to opáčil, že se americkými pershingy v Turecku ohrožen necítí a tedy považuje ruskou posádku v Bulharsku za nepotřebnou. Pokud dnes považujeme /  dokonce naši vrcholní představitelé / spojenecké armády za okupanty, pak uspořádejmě referendum a z NATO vystupme. Vy si tu pak zůstaňte, já se odstěhuju  do Polska nebo Německa - tam se vám podobní  volové, pane Z.Trunečku, s takovou hustotou jako v ČR nevyskytují. Howgh.

I. Skolin 16.6.2014 12:17

Re: Už podle Vašeho "za prvé"

Na 100% souhlas !

V. Ondys 16.6.2014 8:02

:))))))))))))))) Obávám se

že demokracii si všichni zaslouží jenom ve státě, kde se vláda nebojí rozdat občanům zbraně do jejich domovů k obraně svobody, jako to je ve Švýcarsku. :)))))))))) Asi to je víc o selském rozumu navzdory představám všech intošů!

P. Scheck 16.6.2014 2:44

Oba se přepočítali

Martin Stropnický je především dobrý herec a pak herec a ještě herec. A ti mají rádi potlesk. Jsem rád, že se, chlapec, v této věci trošku přepočítal. 

No a Sobotka? V podstatě to samé. Asi si byl jist kladnou odezvou na domácí scéně v jeho prospěch. Bylo pak zábavné sledovat, jak oba hoši koktali, že to vlastně mysleli úplně jinak. Jó populismus, jak se zdá, se může někdy i vymstít...

J. Boleslav 16.6.2014 8:25

Re: Oba se přepočítali

Problém je v tom, že jejich původní prohlášení byla bezprostřední a tedy o tom, co si oba tito pitomci skutečně myslí. Následné uhlazování už bylo na základě negativního ohlasu, které svými idiotskými kecy vzbudili.

P. Zeman 16.6.2014 9:27

Re: Oba se přepočítali

Myslím, že pravdu má spíš pan Scheck a více než o vlastní názor šlo o potlesk a pochvalné mručení publika. Těžko soudit, co skutečně populista Sobotka a herec Stropnický nosí v hlavě. Trouba Sobotka se ovšem mohl ze Stropnického brebtání poučit a aspoň držet zobák.

M. Koutný 16.6.2014 9:31

Re: Oba se přepočítali

Nesouhlasím. Martin Stropnický je podprůměrný herec, stejně jako politik a vlastně cokoli.