3.5.2024 | Svátek má Alexej


Diskuse k článku

POLITIKA: Šmarda je nekompetentní? To víme

Prezident Miloš Zeman odmítl jmenovat ministrem kultury nominanta ČSSD Michala Šmardu. Důvodem je podle Zemana Šmardova „nekompetentnost“. Prezident tak pokračuje ve svém boji s ČSSD.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
V. Čermák 16.8.2019 13:40

Re: Socani hrozí Zemanovi odchodem z vlády,

Když jim se zachtělo Zviditelnit se a být v centru dění, ovšem dělají to Blbě...

V. Čermák 16.8.2019 13:38

Re: Nekompetentní ministři

Jak jste přišel na to, že mu to vadí. Hraje svoji hru na vykopání ČSSD z vlády. A navíc se u toho baví...

V. Čermák 16.8.2019 13:35

Re: Bože,

Většinový názor je, že Babiš je velmi schopný premiér, který nejen, že umí řešit problémy zahrniční i domácí, ale rychle je řeší. Menšinový názor, navíc zbytečně vulgární, je pak ten váš...

J. Novotny 16.8.2019 12:35

Socani hrozí Zemanovi odchodem z vlády,

přitom jde o věc, kterou by Zeman chtěl, takže je do toho bude tlačit. To je od socanů velmi zajímavá strategie.

E. Pawlica 16.8.2019 12:34

Re: Bože,

Jsou to troubové bez invence a espritu. Hamáček je partajní úředník a Babiš ukňučený trestně stíhaný defraudant.

E. Pawlica 16.8.2019 12:32

Re: jak se pozná nekompetentnost?

Šmarda byl proti účasti ve vládě s ANO, čili proti současné koalici. Což je ale věc Šmardova názoru, nikoliv kompetentnosti.

E. Pawlica 16.8.2019 12:29

Re: Kdyby se stejnou zásadou o odbornosti

Jedinou kompetentnost, kterou kdokoliv od přírody dostane, je nadělat do plínek, na to nikdo nepotřebuje ani vzdělání, ani zkušenosti ani kompetentnost.

Takže kdyby se Zeman sám a do důsledku řídil svými názory, mohl by tak akorát sedět na porcelánovém trůně a v tom případě by byla nasnadě i pochybnost, zda je k tomu úkonu vybaven dostatečnou kompetentností.

Ostatně, kde vůbec ten starý mamlas je? Vždyť tak rád svými moudrostmi rozradostňoval na náměstích, návsích, v hospodách i v továrních halách shromážděnou část svého lidu.

Neztratil už i tu kompetentnost na procelánový trůn a nezůstala mu už jen ta jediná přirozená plínková kompetentnost? Hmmm ...

J. Kraus 16.8.2019 12:20

Bože,

proč se ten Hamáček se Zemanem nedohodnou PŘEDEM na nějaké přijatelné figuře a pak s tím teprve nejdou ven, vždyť takhle to fungovalo už od antiky. To jsou opravdu tak prvoplánoví? A jak se vlastně řekne latinsky méněcennost a ubožáctví?

M. Klas 16.8.2019 11:10

Nekompetentní ministři

Je zvláštní, kolik nekompetentních už jmenoval a najednou u kultury mu to vadí. Namátkou: Šlechtová, Malá, Krčál, Nováková, Gross (toho nejmenoval, ale navrhoval).

M. Valenta 16.8.2019 10:32

Re: Staněk ano, Šmarda ne. Ale proč?

Otázkou je zda prezidentská funkce je tou vhodnou platformou k vyřizování si osobních účtů a ke kašlání na Ústavu. Řekl bych, že stěží, tedy v případě standardní demokracie.

I. Širůček 16.8.2019 10:17

Soudruh Zeman kdysi a dnes

https://www.youtube.com/watch?v=TKtVZYGpAjw&feature=youtu.be

I. Schlägel 16.8.2019 10:11

Re: Staněk ano, Šmarda ne. Ale proč?

Je pěkné, když na kulturo-papaláše dohlížejí čestní, neúplatní a odborně a lidsky zdatní političtí podnikatelé, mnohdy vychovaní minulým "nebylozakomunistůfšeckošpatně" režimem. Úspěch zajištěn.

I. Schlägel 16.8.2019 10:06

Re: Pročpak?

Tak soudružka Malá z ANO byla rovněž "kompetentní", že? Dle stejných měřítek co třeba ministr zdravotnictví? Z dřívějška třeba Šlechtová? Zeman to odklepnul bez keců a dnes se ohání kompetentností? I Vy naivo.

I. Schlägel 16.8.2019 10:03

Kdyby se stejnou zásadou o odbornosti

Zeman řídil i v době svého premiérování, zůstal by ve vládě sám jako ten kůl v plotě. Nakonec jako premiér hlasitě péroval prezidenta ve smyslu "nekecat, schvalovat". Je to pašák, ten náš tlučhuba.

V. Povolný 16.8.2019 9:44

jak se pozná nekompetentnost?

Šmarda je středoškolák a v kultuře nedělal, tak je nekompetentní. To je zajímavé. Staněk v kultuře taky nedělal, ale aspoň je docent. Takový Bohuslav Sobotka s financemi taky neměl nic společného, ale absolvoval aspoň práva, takže jako ministr financí byl OK. I jako premiér, tam už zřejmě žádná kompetence není potřeba, o prezidentovi ani nemluvě. Pokud bych se snažil najít nějaký obecný návod na kompetentnost, tak je to zřejmě vysokoškolský diplom. Bez ohledu na obor. Ale spíš mě napadá, že se kriteria mění podle momentální potřeby a bez ohledu na předchozí případy.

A ještě jenu poznámku. To, že Šmarda říká, že je jeho důvěra v koaliční project otřesena bych nepokládal za projev nekompetentnosti. Za nekompetentnost by spíš pokládal, že Hamáček nominoval člověka, který měl od začátku o účasti ČSSD v koalici pochybnosti. Žeby došli lidi?

R. Dubravský 16.8.2019 9:22

Re: Staněk ano, Šmarda ne. Ale proč?

Ono začíná pomalu vybublávat, že u Staňka nešlo jenom o Fajta. On těch nenažraných kulturo-papalášů vyhazel víc. A ti začínají kvičet, že si někdo dovolil jim narušit léta obvyklý postup "navzájem se pochválíme a podělíme se o ceny".

K. Janyška 16.8.2019 9:15

Vláda je a má být orgánem politickým, ne odborným.

To, že lidský svět lze řídit odborníky si myslí jen racionalisticko-konstruktivističtí cvoci typu Zeman, vyznávající tzv. demokratický socialismus, tedy poloitický zločin na lidstvu na druhou... Dzp.

D. Polanský 16.8.2019 9:01

Přesně tak,

Staňka měla naopak podržet, jenomže lekla se umělců a ho obětovala.

D. Polanský 16.8.2019 9:00

Pročpak?

Těch nekompetentních politiků zde bylo! Stačí si vzpomenout např. na ministry zdravotnictví za vlád V. Klause. To byli kabrňáci. Dodnes nás to stojí miliardy, např. kauza Diag Human. A taková Nagyová ta za ODS řídila vše. I celou armádu a zpravodajské služby.

R. Meišner 16.8.2019 8:35

Re: Staněk ano, Šmarda ne. Ale proč?

ta nekompetentnost je jen zástupný důvod..Zeman jde prostě socanům po krku za minulé domnělé křivdy , a to je celé. ČSSD si ovšem naběhla na vidle sama,- právě odvoláním Staňka. a to už vůbec nemluvím o rozkrádačkách Fajta, které to všechno spustily.

D. Mach 16.8.2019 7:24

Staněk ano, Šmarda ne. Ale proč?

Pan Bartoň pokračuje ve své "politice nenávisti". Pokud je však pan Šmarda jako lokální politik nevhodný na funkci ministra kultury, jak kompetentní je bývalý lokální politik Staněk? To pan Bartoň takticky nezmiňuje. Zamotal by se do své nelogiky, která jde na ruku hradní politice. Někdy mi přijde, jako bych četl Ovčáčka a ne Bartoně.

P.S. Lokální politici přicházejí jak s kulturou tak s problematikou památek do kontaktu poměrně často.