3.5.2024 | Svátek má Alexej


Diskuse k článku

POLITIKA: Slušnost coby program?

Platforma LIDEM, kterou by ráda bývalá první místopředsedkyně Věcí veřejných Karolína Peake brzy proměnila v politickou stranu, vyrukovala se svými programovými prioritami.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Urban 26.6.2012 22:12

Fischer? Slušný člověk?

Ne. Jen komunista.

J. Blažek 26.6.2012 17:11

Že by Peake ... ?

Aby Peake hovořila o slušnosti - tak to už je vrchol. Vždyť to, co provedla, je hnusota a neslušnost nejhrubšího zrna. FUJ!

J. Boleslav 26.6.2012 18:46

Re: Že by Peake ... ?

Co hrozného Peake podle Vás provedla?

J. Jehlík 26.6.2012 13:12

Blábol

Když už autor článku trpí chronickým mozkovým katarem, měl by alespoň vědět, z čeho je dotyčná osoba obviněna.  

J. Boleslav 26.6.2012 13:31

Re: Blábol

Chronický mozkový katar - to je hezké a výstižné. :-)))

M. Prokop 26.6.2012 10:18

Jelínek o slušnosti, chucpe.

Na Paroubka už raději zapomněl.

R. Brzák 26.6.2012 9:38

výjimečně souhlasím

S autorem souhlasím - je opravdu těžké uvěřit někomu, kdo se ohání "slušností", ale nepřináší srozumitelnou plán, jak spravovat věřejné věci, aniž by přitom byla neslušnost výhodou, naopak se obklopí lidmi, kteří nemají tolik slušnosti, aby odešli z politiky po svém angažování v kauzách zjevně podezřelých.

P. Schuster 26.6.2012 10:08

Re: výjimečně souhlasím

Myslím si,stejně jako autor, že pro vysoké politiky by měla být slušnost samozřejmostí. Zastavme se jednoho problému, který mohla Fischerova vláda zavčas vyřešit. Byla to dotace na fotovoltaiku. Snížení dotací by podpořili poslanci jak ČSSD, tak i ODS. Nechápu nečinnost "úřednické vlády " pana Fischera, která způsobila, že současné dotace na fotovoltaiku (všichni to máme ve fakturách za elektřinu za systémové služby), se pohybují v několika stovkách měsíčně. To již nemá se slušností co společné to je diletantství.

Z. Rychlý 26.6.2012 15:19

Re: výjimečně souhlasím

Jednoduché vysvětlení - v jisté skupině by se stal neoblíbeným. Raději nic nedělat a stanete se časem oblíbeným.

V. Petrová 26.6.2012 9:33

PROČ

JE MARTIN TAK NEOBLÍBENÝ ?  ptá se kandidát na prezidenta Fischer a tato otázka jej diskvalifikuje na jakoukoliv politickou funkci. Pokud neví PROČ - tak neví, co se na naší politické scéně děje a to je u kandidáta na prezidenta nepřípustné. Tím nechci hodnotit pana Bartáka, jestli je nebo není vinen, jestli se vůbec staly věci, z nichž je obviňován apod. Jen mně jde o to, že politik, deroucí se na přední místo ve státě, musí vědět co se děje a proč se děje.

V. Mlich 26.6.2012 8:20

Bárta proti korupci zabojoval

Véčka zavedla slušnost i do korupce: Bárta neuplácel státními penězi, ale svými vlastními, proto ho ostatní vyštípali. Kde bychom došli, kdyby se do igelitek a krabic od vína nemohly dávat státní penize?

V. Petrová 26.6.2012 9:38

Re: Bárta proti korupci zabojoval

Nepletete si Bártu s Bartákem ? Jinak s Vámi souhlasím, také si myslím, že půjčovat ze svého není trestní čin  a Véčkařům skládám hold za to, jak dokázali v minulých letech vyčistit Prahu 1 od Hejmy aspol. a tuším, že se podíleli i na ozdravění Prahy 5 a 11, ale to jsem nesledovala bezprostředně jako na Praze 1, kde bydlím. Myslím, že i proto byli a jsou trnem v oku "zaběhlým  politikům".  

J. Boleslav 26.6.2012 12:07

Re: Bárta proti korupci zabojoval

Jak se Vám líbil Bártův plán na změnu státu na filiálku ABL a morální kodex, který pravil, že si VV z veřejných zakázek nemají brát víc než 10%?

J. Gutvirth 26.6.2012 14:14

Re: Bárta proti korupci zabojoval

kolik si berou z veřejných zakázek ostatní strany víte? A je skutečně tak hrozné když někdo podplatí někoho ze svých peněz? Když ti druzí nejraději z Evropských (tedy Vašich?)A kdo se zasloužil o to, že VV mají horší medialní obraz než ČSSD (a jejich bývalý předseda G?).

J. Boleslav 26.6.2012 18:52

Re: Bárta proti korupci zabojoval

Kolik si berou ostatní strany nevím, ale žádná z nich to zatím nedala na papír a nenazvala to morálním kodexem. Přitom na boji proti korupci postavily veverky svůj program do voleb. Tento spolek grázlů, špatných komiků a amatérských rádobypolitiků zatím představuje vrchol úpadku politické kultury u nás.

P. Pavlovský 26.6.2012 3:06

Slušnost není v naší společnosti samozřejmostí!

Toho, že slušnost není v naší společnosti samozřejmostí, jste si mohl všimnout nejpozději od chvíle, kdy V. Klaus pravil, že není sto rozeznat špinavé peníze, a že gól rukou, pokud to rozhodčí nevidí, ve fotbale platí. Obojí je legální, ale ne legitimní a tudíž neslušné.

   I kauza Parkanová je střetem legality a legitimity. Kalousek se advokátsky točí na pozitivním právu, ačkoli již v době uzavírání oné smlouvy o nákupu letadel psaly všechny noviny, že je to zmalverzované, a že je armáda nepotřebuje.

  Pokud jde o knížete, ten, bohužel, v té vládě také seděl a také hlasoval pro.

S. Donát 26.6.2012 8:09

Re: Slušnost není v naší společnosti samozřejmostí!

Co není legitimní, pane Pavlovský ? Neschopnost rozeznat špinavé peníze od čistých ? Já bych řekl, že je to spíš nemožné, než nelegitimní. Když před Vás někdo položí dvě stejné bankovky a sdělí Vám, že jedna byla získána obchodem s drogami a druhá prací, jak poznáte která je která ? S druhým odstavcem souhlasím.

P. Kolář 26.6.2012 9:39

Re: Slušnost není v naší společnosti samozřejmostí!

On si pan president dovolil zavtipkovat a o té doby má ty špinavé peníze přilepené jako lejno na košili.Je to stejné,jako s tím chilským perem.Je to marné,je to marné,je to marné.Vždycky to někdo,kdo si neví rady s osobou Václava Klause,použije jako argument proti němu.Za všechno může Václav Klaus,ti ostatní politici,kteří lžou,kradou,zneužívají funkce,ti jsou svatí.

V. Mlich 26.6.2012 8:25

Jenže Klaus měl, jako vždy, pravdu

To, že se nějaké bábě zazdálo, že viděla ruku, nemůže být důvod neuznat gól. Pravidla fotbalu říkají, že platí to, čo řekne rozhodčí. Tak zkuste přesadit, ať se pravidla fotbalu upraví ve smyslu, že hlediště bude demokraticky hlasovat, jestli tam byla ruka. Anebo nejlépe, ať se ještě před zápasem demokraticky odhlasuje, jaký je výsledek, ať kluci zbytečně nelítají za mičudou.

M. Prokop 26.6.2012 10:19

Re: Slušnost není v naší společnosti samozřejmostí!

Test inteligence: Klaus a "špinavé peníze".

Neuspěl jste.