17.5.2024 | Svátek má Aneta


Diskuse k článku

POLITIKA: Sláva vítězům, čest poraženým

Kdo je vlastně vítězem a kdo poraženým v uplynulých volbách? Při zjištění, že téměř 70 % občanů volby zcela ignoruje, prostě vůbec k volbám nejde, jsou takové volby bez vítězů a poražených, je poražena politika, která se u nás vede.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
V. Vaclavik 11.10.2016 20:06

Re: Povinná účast u voleb je pitomost

"málokdy z toho vzejde užitek." Rekl bych, ze z toho nikdy nic dobreho nevzejde, objektivne a dlouhodobe nahlizeno. Nasili, prinuceni, i podplaceni a vselijake jine obchazeni svobodne vule cloveka jit volit, je spatna vec. Pokud chceme aby lidi sli volit, je treba jim nabidnout takovou politiku, ktere by mohli verit.

V. Vaclavik 11.10.2016 20:01

Re: Povinná účast u voleb je pitomost

'a kdyz Pepik skoci z veze, tak taky skocis?'

V. Vaclavik 11.10.2016 19:56

Re: Nu, mně se zdá,

Muzete se podivat na me, ze nejsem liny sem psat, byt aktivni, ale na volby vam zvysoka prdim, legitimitu nynejsim politikum davat neminim, tecka, vymalovano.

V. Vaclavik 11.10.2016 19:55

Re: Dost unáhlené názory.

Spis by nevedeli co a jak zmenit, ne ze by aktivne nic menit nechteli. Ze je nejaka zmena podstatneho razu potrebna, to vsichni dobre citi.

Kdyby v tech volbach pro lidi 'neco bylo', to byste koukal, jak by se hrnuli volit. A tim necim nemyslim parek, gulas, nebo 'tricet korun', ale nadeji na zmenu k lepsimu. Zatim cim vice politikove slibuji zmeny, tim vice je to to same, a to uz drahneho ctvrt stoleti.

P. Rudolf 11.10.2016 19:50

Re: A ještě něco, paní Evo

Jelikož pane Rybáku evidentně nejste právně vzdělán, tak vás touto problematikou zatěžovat nebudu. Jen pro lepší orientaci vás odkážu na problematiku akciovek, či eseróček. Zjistěte si, jak to u nich je s ručením majitelů svým soukromým majetkem za činnost firmy. Možná budete překvapen.

V. Vaclavik 11.10.2016 19:48

Re: Nu, mně se zdá,

Mylite se. Neni to vec nejake lenosti, nechteni 'obetovat se'. Je to prosta rezignace na moznost nejake, jakekoli podstatne zmeny kursu, kterym se lod spolecnosti ubira.

V. Vaclavik 11.10.2016 19:43

Taky se nedivim

ale z jineho hlediska - neni divu, ze lhar a podpasnik a hulvat z minulych prezidentskych voleb ted bude hlasat nasili na obcanech (aby je primel jit volit)...

Osobni, tedy kontaktni kampan je sice pro bezne, radove obcany popularni, ale je to neefektivni forma ziskavani volicu a hlavne neideologicka forma - na osobu politika, jak je sympaticka, nebo jak je vymluvna, na to kaslu. Jedine co je dulezite jsou ideje ktere kandidat ma, jak to ma v hlave srovnane a az pak mozna neni od veci videt, jak je na tom s vystupovanim na verejnosti, na coz ovsem staci televize, nebo velky mytink, nejake obchazeni ulic a potrasani rukou je nejen naprosto zbycne, ale i populisticke ve spatnem smyslu. Nikdy bych nevolil nekoho, kdo chodi mezi lidi, hladi deti po hlavach, ci je dokonce chova, lidu rukou potrasa.

Ale v te diagnoze, ze na politiku lide ze sedmdesati procent zvysoka prdi, mate svatou pravdu. Je to rezignace na moznost zmeny veci, jake jsou. Lide, i ti prostsi mezi nami, moc dobre vycitili, ze ta polistopadova politika neni pro ne, ze je to politika 'panska', vysadnicka (v historicke minulosti to byla politika aristokraticka, feudalni, pozdeji a dodnes velkopodnikatelska, sibrovska), a ze neni nadeje na zmenu, nevidi vychodisko, a tak se uchyli do osobniho zivota, uplne stejne, jako se do neho vetsina uchylila za minule tvrde totality. Dnesni rezim je totiz take totalita, jen mekkeho druhu, kdy lid byl po listopadu obalamucen, aby si sam navlekl opratku otroka, tedy abychom vsichni byli otroky vsem navzajem.

Dekuji, nechci.

M. Prokop 11.10.2016 18:03

Re: Povinná účast u voleb je pitomost

Ale on může. Jenže nechce.

M. Prokop 11.10.2016 18:01

Re: Připomeňme si

Vás zelené teroristy vždy poněkud iritovala, tak těžko odlišit realitu od pomluvy.

B. Rybák 11.10.2016 18:01

Re: A ještě něco, paní Evo

Nešlo by o vyvlastnění, ale o soudní rozhodnutí se opírající vrácení ukradeného majetku!

B. Rybák 11.10.2016 17:56

Re: Připomeňme si

Máte nějaký důkaz její spolupráce s STB? Skuteční spolupracovníci STB/KGB byli totiž (Sachrem) skartováni hned na počátku, pro vlastizrádné darebáky tak sametové "revoluce"!

Agentka Alena, s krycím jménem Eva, jmenovaná Nečasovou vládou jako předsedkyně ERÚ, protože zastávala sovětskou cestu v energetice, díky čemuž ji pochopitelně V. Klaus jmenoval předsedkyní dozorčí rady své nadace,... je blábol tak uboze podpásový, že není nutno se Vašimi ostatními bláboly zabývat!!!

Skutečnost, že na ERU byly protiprávně zabaveny všechny dostupné dokumenty (k nimž obhajoba nemá přístup) a teprve pak z nich bylo slepováno obvinění, které je trestem i za právní služby poskytnuté bývalou, např. stále nepotrestaným pučistou Ištvánem nenáviděnou nejvyšší státní zástupkyní Veseckou, je dostatečně výmluvná!

Z. Lapil 11.10.2016 16:15

Re: Povinná účast u voleb je pitomost

Buď nebude účast vymáhána, a máme tu další zákon pro srandu králíkům, nebo vymáhána bude, a přesně vidím ty titulky: "Chudý obecní blb v exekuci!!! Nemá na pokutu za neúčast ve volbách, protože o tom, že jsou povinné, nevěděl".

Obávám se, že nejinteligentnější verzí je fikce účasti: u koho se volební komise na obchůzce nedozvoní, na toho bude pohlíženo, jako by vhodil neplatný hlas. To, že se jedná o verzi nejinteligentnější, poznáte podle toho, že mě větší nesmysl nenapadl.

Z. Lapil 11.10.2016 16:04

Re: Povinné volby?

Můžete volit prázdnou obálku; jsou i tací. Osobně bych dal přednost nějaké oficiálnější verzi, aby se ve výsledcích objevil chlíveček "volič u voleb byl, zdržel se hlasování". Takhle člověk spadne mezi neplatné hlasy, což je, počítám, všeobecně čteno jako "volič je neschopný blb".

J. Tolman 11.10.2016 15:35

Připomeňme si

Ředitelkou Energetického regulačního úřadu byla vládou Petra Nečase utajeně jmenována Alena Vitásková. Je uvedena jako důvěrnice i jako agentka StB s krycím jménem Eva. Tato zastánkyně sovětské cesty v energetice byla také předsedkyní dozorčí rady Nadace manželů Klausových. Zajímavé, že její záznam byl skartován až 10.2.1994, tak pozdě je dost neobvyklé.

Alena Vitásková měla před nástupem do čela ERÚ dvě firmy, které projektují, montují a opravují plynovody (SMP - Služby a Gazoprojekt Czech). Před jejím jmenování předsedkyní ERÚ obě firmy prodala. První z nich svému bývalému manželovi Vilému Vitáskovi, druhou své současné snaše Monice Vitáskové. Ze zákona totiž předsedkynině ERÚ nesmí v oboru podnikat, vlastnit licenci nebo se podílet na řízení firmy podnikající v energetice. Policie však zajistila emaily, které mají dokazovat, že i v době, kdy už byla Alena Vitásková v čele ERÚ, dostávala pravidelně k odsouhlasení platby společnosti SMP - Služby a společnosti Gazoprojekt Czech. Současně jí byly zasílány i přehledy peněžních toků společností. Přitom obě tyto společnosti podnikají v energetice.

P. Khail 11.10.2016 14:52

Re: Milá paní Evo

Já nejsem pane Langere zdejší kádrovák, p. Rudolfa neznám a pokud diskutuji, tak k příspěvku. Co jsem vyhledal na netu potvrzuje to, co p. Rudolf napsal. Toť vše.

P. Khail 11.10.2016 14:49

Re: Milá paní Evo

Podle toho co se dá vyhledat na netu nemáte tentokrát pravdu. Možná by bylo lépe uvést fakta místo dojmů.

P. Rudolf 11.10.2016 13:58

A ještě něco, paní Evo

Opravdu by mne zajímalo, jak jste to chtěla u pana Bakaly zařídit s tím vyvlastněním jeho majetku, když jinak praktiky minulého režimu, jenž to jako jediný v Evropě tak skvěle uměl, ostře kritizujete?

L. Severa 11.10.2016 13:47

I při malé účasti jsou volby platné,

nedovedu si představit jak by u nás dopadla referenda (50% ?).

P. Rudolf 11.10.2016 13:45

Re: Milá paní Evo

Pane Javoro, to, zda remcám, nebo ne, ponechám jenom na vás. Zkuste si ale něco o této paní přečíst. Nejen že funguje v oněch nepěkných seznamech, ale podařilo se i dokázat, že spolupracovala vědomě a aktivně. Já jí to nevyčítám, nikdo nejsme dokonalý, ale když se začne řadit mezi ty, kteří to v minulém režimu skutečně neměli moc pěkné, tak mne to trošku irituje.

Můžete mít ale radost, že vás její bývalí kolegové Prokop a Langer (krycí jména neznám - možná vy byste mohl?) tak hezky podpořili.

J. Tachovský 11.10.2016 13:18

Re: Nu, mně se zdá,

Ale prosim vas. Volby jsou prece kazdy rok minimalne jedny. Lidi musi delat neco smysluplneho, aby se uzivili nez chodit nekam davit nejake listecky.

V. Němec 11.10.2016 11:50

Pokud

by se uplatnila na volby klauzule jako u referenda: 50%, tak volby by byly neplatné?

P. Dvořák 11.10.2016 11:23

Re: Povinná účast u voleb je pitomost

Já jsem nepsal k lepšímu. Dežo by rozhodl podle svého a zvrátil by skvělou budoucnost, kterou nám dnešní moudří politici nepochybně chystají.

P. Dvořák 11.10.2016 11:20

Re: Povinná účast u voleb je pitomost

Kterým směrem? To je právě to, co nikdo neví. Proto je lepší, když moudří politici rozhodnou za hloupý lid a ve svých prohlášeních tvrdí, že právě ti co nepřišli, dali jim (politikům) mandát.

Má to háček, spíš hák jako prase. "Moudrost politiků" vzniká okamžikem, kdy se chopí moci. Do toho okamžiku to jsou voliči, tedy stejný "hloupý lid" jako všichni ostatní.

Když skončí s politikou, prakticky nikdo se již nikdy nevrátí zpět tam odkud přišel, protože nějakým zázrakem se jeho mandátem časově omezená moudrost přetaví v majetek.

R. Langer 11.10.2016 11:15

Re: Povinná účast u voleb je pitomost

No, ono já si to nakonec vlastně myslím taky.

R. Langer 11.10.2016 11:14

Re: Dost unáhlené názory.

Já se obávám, že oni ani nic měnit NECHTĚJÍ.

M. Prokop 11.10.2016 10:59

Re: Povinná účast u voleb je pitomost

Už vidím "Dežo", jak něco zvrací k lepšímu .... :-P

Leda tak za pár stovek, ale tam zase nevidím to k lepšímu.

M. Prokop 11.10.2016 10:57

Re: Povinná účast u voleb je pitomost

On by to nebyl moc problém, výsledky kromě účasti by se nějak významně nezměnily, jen je to IMHO zbytečná buzerace.

M. Prokop 11.10.2016 10:56

Re: Povinná účast u voleb je pitomost

Jejich věc, já jim do toho nekecám (oni jsou Australané taky trochu jiní než Češi), já si jen umím představit, jak by taková věc v praxi dopadla zde.

M. Prokop 11.10.2016 10:54

Re: Nu, mně se zdá,

Souhlas.

M. Prokop 11.10.2016 10:54

Re: Dost unáhlené názory.

IMHO hlavně nedostatek zájmu a přesvědčení, že svým hlasem mohou lidé něco změnit. On se jim taky kdekdo snaží vnutit, že nemohou.