28.4.2024 | Svátek má Vlastislav


Diskuse k článku

POLITIKA: Sláva EET

Pivovary avizují, že v důsledku EET se zavře několik stovek hospod, zejména těch menších na vesnicích, kde se nepodává jídlo.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
P. Dvořák 26.2.2017 8:28

Nerozumím jedné věci - znovu.

Ano, tomu rozumím. Malá hospůdka na vesnici má zcela jinou sortimentní i cenovou strukturu než restaurace ve městě, kde denně nakoupí suroviny, z nich vyrobí a přes poledne prodaní sto a víc meníček, k tomu připočtěme "mimořádné" obědy a další jídla během dne. K tomu vytočí do večerní zavíračky několik sudů piva, prodávají po celých přepravkách nealko nápoje, po litrech tvrdý alkohol.

Psal jsem o dalších nákladech, jako je energie, oblečení pro personál, prádelna za oblečení nebo ubrusy, rozbité nádobí, ukradené příbory, hygienické potřeby na toaletách, úklid restaurace. Do toho každých (maximálně) pět let nové firemní auto . . . . zkrátka statisíce v nákladech za měsíc.

A teď koupí, opakuji, usmolenou pokladnu a zvednou ceny o 10%. Kdybych se upočítal k smrti, tak zvednutí ceny je odůvodnění!!! a nikoliv skutečný důvod zvýšení cen. Tím skutečným důvodem je jen a pouze navyšování zisku, ale před lidmi je potřeba dělat "chudáčka", kterého nákup jedné pokladny málem přivedl na buben.

P. Princ 25.2.2017 13:23

Technická poznámka

Pivo a cyklistika k sobě nepatří.

Z. Lapil 25.2.2017 14:42

Re: Technická poznámka

Kšššc. To ty hospody zavřou definitivně :-).

J. Vintr 25.2.2017 12:28

To že většina sprostého lidu

tleská Babišovi a jeho buzeraci živnostníků, je dáno tim, že mezi lidem je velmi nízká finanční gramotnost a už vůbec nekvete logické myšlení. Ti hlupáci, kteří tleskají "lepšímu výběru daní" nechápou, že když stát zvedne třeba takovému pekaři daně, budou to oni, kdo budou kupovat dražší rohlíky. A to ještě v tom lepším případě, když se na to ten pekař nevykašle a pekárnu nezavře...

J. Lepka 25.2.2017 12:42

Re: To že většina sprostého lidu

Pak ale budou mít skvělou možnost remcat a nadávat na vládu. Ale jen doma, páč hospoda bude zavřená. Ale ani to je nedonutí zvednout zadek a jít volit.

A. Trick 25.2.2017 14:18

Vaše představy jsou velmi romantické

Když pekař pekárnu zavře, tak ji nikdo další neotevře. Dá rozum. Ale čí rozum?

Když pekař nebude šidit na daních, tak se zvedne cena rohlíků. Všichni pekaři šidí na daních? Nechcete si vzpomenout na neviditelnou ruku trhu?

Šizením na daních k prosperitě! Ale koho? Nobelova cena Vás nemine.

J. Vintr 25.2.2017 15:29

Re: Vaše představy jsou velmi romantické

Množství peněz v ekonomice je konečné. Výběrem daní žádné peníze nevzniknou. To, co stát vydře z lidí na daních, zákonitě musí chybět někde jinde. A stát platí především lidí, kteří nepracují nebo nevytvářejí žádné hodnoty. Vyšší výběr daní - cesta do chudoby.

A. Trick 25.2.2017 16:19

Re: Vaše představy jsou velmi romantické

Když jsem ráno uvedl, že Babiš má v plánu snížit daně, byl jsem vypeskován, že je to populismus.

Tak si v tom udělejte pořádek souzi!

J. Lepka 25.2.2017 17:11

Re: Vaše představy jsou velmi romantické

Pořádek v hlavě si udělejte sám a přestaňte do ublbání opakovat Burešovu mantru o šizení daní.

A. Trick 25.2.2017 17:15

Re: Vaše představy jsou velmi romantické

Lepko, tu pohádku jak nikdo nešidí ještě jednou.

J. Lepka 25.2.2017 17:18

Re: Vaše představy jsou velmi romantické

Tricku, už víte jak Babiš zdanil své příjmy, za které si koupil své vlastní dluhopisy? A taky tu pohádku o neznámém vlastníkovi Čapího hnízda, když jste přes ty pohádky.

V. Pavelka 25.2.2017 15:56

Re: To že většina sprostého lidu

Babiš navrhl opravit zákon aby venkovští prodejci a Hostinští mohli používat paušál , žádný z těch křiklounů opozice i koalice na to nepřistoupil , tak kde jsou ti ochráci malých živnostníků .

V. Černý 25.2.2017 12:12

státní propaganda a EET

Také Vás pokaždé při státní propagandě EET zamrazí? Optimistická informace, kolik díky EET vybavíme nemocnic, mi silně připomíná některé sci-fi knihy a filmy zabývající se problematikou autokracie.

A také Vás znepokojuje, jak politik již nemusí své názory před voliči pracně obhajovat v demokratických diskusích, ale stačí mu, aby si za státní peníze zaplatit předvolební kampaň ve formě reklamy, a nikdo mu v tom nezabrání?

J. Vintr 25.2.2017 12:31

Re: státní propaganda a EET

Naco kampaň? Stát si může dovolit všechno. A když si dá pozor, aby každá další buzerace padla jen na menší část občanů, tak mu absolutně nic nehrozí.

J. Lepka 25.2.2017 12:46

Re: státní propaganda a EET

No a poněvadž už i Bureš vidí, že se tak státní kasa nezotaví, začnou FÚ neproporcinálně sankcionovat bagatelní prohřešky, to by v tom byl čert, aby se na podzim nemohl vytahovat, jak se rozpočet zvedl. Však ono se najde dost prosťáčků, co mu to uvěří, naivita mnohých voličů je setrvalá.

J. David 25.2.2017 10:38

EET, ano či ne?

Jako starej ajťák "na penzi", proti němu nic nemám. Ale je tu jedno "ale". Pokud si vrchnost přeje zavést EET, něco ve smyslu "bono pulico" pro poddané, vrchnost "na zámku" by se měla postarat o přijatelné technické podmínky provozu, a plně refundovat náklady "podzámčí" na svůj nápad (a ne nějaký daňový odpočet 5K). Nápad vznikl "na zámku", v "podzámčí" ho nebylo doposavad třeba. Má to ale i druhou stránku mince, kouzelnou možnost "na zámku" vědět, jakou v "podzámčí" kaši baští, čím se napájí a v jakém množství. Strategický sběr informací, sloužící k tomu, jak nasadit na "podzámčí" další berní udidla a kde přiostřit represivně špórny. Zatím putykářům, od března všem příštipkářům, tedy obrazně, budou vědět, kolik floků narval průměrně do jedné podrážky. O tom to je. Kdyby ale z EET vyjela na zmáčknutí čudlíku buchhalterie a berní přiznání, to ne (tedy zatím nemám povědomí). Zase se vše musí "v podzámčí vymatlat" do lejser, aby zámecký byrokrat se měl jak uživit svojí nezbytností. Fuj, jsem nemrava.

Zákaz kuřby (tedy tabákových smotků) v putykách celoplošně. Prý je to nezdravé a nemoderní. Co je to moderní/nemoderní? Někdo má rád vdolky (dle Slimákové nezdravé), jiný holky (opíchat řiť místo hrmy je prý genderově moderní). Každý má mít právo volby na svůj definiční obor, jakákoliv generalizace a paušalizace jedné podmnožiny na množinu celou, obvykle končí singularitou. Zhroucením celé množiny. Apropó, ta nekuřba v putykách, nechci předjímat, ale bude to mít ještě hafo příčinných následků ve formě legislativního tvořitelství, co s hulícími opilci před putykou. Bude to ještě docela zajímavé, tedy legislativně. Asi budu za blba, ale každá nepřirozená regulace zaběhlého systému (nekuřácké/kuřácké putyky) obvykle nadělá více škod, než přinese užitku. Ale bon, algoritmus je dokonalý tehdy, když se háže do koše, na ploše máte takovej malej "kýbl" (a HDD adresář), ale furt to tam je, dokud ho nevysypete. Pozor ale, existuje On Key Recovery...

Uff, IT dědek se ztopořil...

A. Trick 25.2.2017 11:05

Re: EET, ano či ne?

Když v megahypersuper udělám týdenní nákup, tak "na zámku" budou vědět jakou mám týdenní spotřebu rohlíků?

J. David 25.2.2017 11:34

Re: EET, ano či ne?

Přes platbu kartu ano (ověřování - schváleno), položky jsou pod kódem, cash je zatím anonymní. Proto ta snaha potlačit bankocetle, mince a cash, vše elektronicky. Poňátno?

A. Trick 25.2.2017 11:58

Za pár let

bude vše elektronicky. Ponjátno? Určitě Vám nemusím vysvětlovat proč.

EET bude také za pár let všude, Babiš, neBabiš. Současné informační technologie tu umožňují. Takže když ne Babiš, tak někdo jiný.

J. Lepka 25.2.2017 12:25

Re: Za pár let

A když nějaký bagrista překopne kabel, tak si nejen nenakoupíte, ale ani doma nedobijete auto, kterým jste si jel nakoupit a až omdlíte hlady, ani si nezavoláte záchranku. Ponjatno!

P.S. Za pár let bude Babiš za mřížemi za daňový únik a EET bude v učebnicích uváděno jako nesmyslný restriktivní nástroj totalitní společnosti.

J. Vintr 25.2.2017 12:33

Re: Za pár let

Nesdílím váš optimismus, ale bylo by moc hezké, kdyby tomu tak bylo ...

J. Lepka 25.2.2017 12:48

Re: Za pár let

No, schválně jsem to zařadil pod tu část, která je prakticky jistá. Spoléhám na to, že většina voličů v tomto státě není úplně 6l6á. /nenapravitelný optimista, že ?/

A. Trick 25.2.2017 14:00

Re: Za pár let

Vaše představy jsou velmi romantické.

A. Trick 25.2.2017 14:03

Re: Za pár let

Bagrista překopne kabel?

Záložní zdroje již byly vynalezeny, chytrouši.

Z. Lapil 25.2.2017 14:38

Re: Za pár let

K čemu je mi zdroj, když nemám kabel?

A. Trick 25.2.2017 14:46

Re: Za pár let

Bezdrátový přenos informací již byl vynalezen.

Proč zavádět elektronické bankovnictví, když bagrista může překopnout kabel, že?

Z. Lapil 25.2.2017 15:24

Re: Za pár let

Bezdrátový přenos silové elektřiny nejspíš taky, ale obávám se, že to je levnější a rychlejší ten překopnutý kabel spravit.

Ono i nahrazení kabelového přenosu informací bezdrátem není úplně sranda. Možná to víte, ale mobilní telefony a internety všeho druhu se bez kabelů neobejdou. Jednak jde o dálkové přenosy kabely optickými a jednak o lokální propjení "počítačů" a antén - to je určitě dobře vidět na www.gsmweb.cz. Tam je vyhledávací políčko, zadejte město, které vás zajímá, a vyjede vám dlouhatánský seznam mj. s odkazem na fotky. Fungují i obecnější dotazy: hydroglobus; věž (pozor na zámecké a kostelní věže, tam jsou obvykle schované i antény, o kabelech nemluvě); stožár; příhradová.

A. Trick 25.2.2017 16:47

To mne nemusíte učit,

ale vraťte se k problému. EET nelze zavádět, protože bagrista může překopnout kabel.Úsměvné, že?

P. Eugel 25.2.2017 14:48

Vyndej si hlavu ze zadele. Když se trefí do páteřního tak si se záložním zdrojem můžeš vytřít 6rdel. Stačí vichřice. Ježíš Vy jste hloupej.

A. Trick 25.2.2017 15:13

Re:

Proč zavádět elektronické bankovnictví, když bagrista může překopnout páteřní kabel, že chytrouši?

Jak často bagrista překopne páteřní kabel, chytrouši?

Vymyslete si něco lepšího. Snad to dáte.