26.4.2024 | Svátek má Oto


Diskuse k článku

POLITIKA: Šlachta po sonickém třesku

Hnutí Přísaha Roberta Šlachty poprvé překonalo pětiprocentní laťku. Konkrétně ve volebním modelu společnosti Kantar CZ pro Českou televizi. J

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
P. Čech 12.6.2021 10:43

K tomu, aby běžný občan porozuměl věcem obecným, nemusí být zrovna moudrý. Chce to jen jediné. Oprostit se od politických ideologií a žvástů politických stran. Posuzovat věci s nadhledem a nestranit žádnému politickému subjektu, ať se jedná o politickou stranu nebo občanské hnutí. Všechno to totiž jsou menšinové spolky občanů, které by v opravdu demokratickém státě neměly těm občanům vládnout. Žádný z nich samostatně, ani jejich koalice. Bohužel, to se u nás v rozporu s čl.2, odst.1 naší ústavy děje. Politické strany a hnutí, ať vládní nebo opoziční a jejich zástupci (nikoliv zástupci občanů - nejsou jimi přímo voleni) vládnou naprosté většině občanů. To ovšem není demokracie, ale prachsprostá diktatura - diktatura politických stran a hnutí.

J. Hajský 12.6.2021 10:29

Pan Ulč, který už bohužel do NP nepíše byl v USA profesorem politologie. Ale se sebeironií často o politologii psal jako o pavědě.

J. Jirka 12.6.2021 9:54

> Politologové jsou totiž lidé, kteří se snaží do všeho kecat a přitom téměř ničemu nerozumí. <

Ještě že zde máme moudré Čechy, kteří to vše uvedou na pravou míru. ;-D

Vy budete nejspíš jeden z těch, které Babiš hodil na krk Šlachtovi, aby mu v ANO nedělali ostudu.

Š. Hašek 12.6.2021 9:49

Faktem je, že ten název Šlachta zvolil "moderně, úderně a dobrodružně". Kdysi jsme měli chlapecký klub časopisu ABC. A taky jsme zakopali "Přísahu". Neřeknu kde!

Asi ten Šlachta bude mít několik příštích let z čeho platit hypotéku.

P. Čech 12.6.2021 8:22

Dál to ani nečtěte a také dál nic nepište. Všechny Vše tři názory jsou hlouposti. Zejména ten poslední. Korupce je totiž v politických stranách za dobu jejich existence tak zakořeněná, že jejím odstraněním nutně dochází k jejich rozpadu a odchodu ze scény. Jako příklad možno uvést SZ, VV a posléze nastupující TOP 09, ČSSD, KDUČSL, které by bez spojení do předvolebních koalic neměly žádnou naději spolu s občanským hnutím STAN ke zvolení do poslanecké sněmovny.

P. Čech 12.6.2021 8:15

Tak, pane Mlejnku, nepoučujte laskavě pana Šlachtu o věcech, kterým sám nerozumíte. Přísaha zásadně není žádnou stranou, ale občanským hnutím. O tom zda má či nemá dost lidí na obsazení kandidátek nechte také na tomto hnutí, na Vaše přitroublé rady není nikdo zvědavý. Ono už bude asi načase si zvyknout na skutečnost, že lidé již mají politických stran plné krky, jak po minulých volbách trefně poznamenal pan Schwarzenberg. Zdá se, že jakkoliv většinu času prospí, logického úsudku schopen byl. Budoucnost je totiž v občanských hnutích a ne v politických stranách. Ideální by sice bylo, aby občany v moci zákonodárné a výkonné zastupovali jejich přímo volení zástupci, ale budiž. Asi nic nejde rychle a přímočaře. Tedy i v politice.

Pod Vaším článkem je dovětek - autor je politolog. Zdá se, že to hovoří za vše. Politologové jsou totiž lidé, kteří se snaží do všeho kecat a přitom téměř ničemu nerozumí.

V. Halašta 12.6.2021 6:45

Mlejnek je pěkný matla:

- obrana nezávislosti justice byla jen jedním motivem demonstrací a obavy toho směru se dnes potvrzují;

- schizofrenní je spíše volba největšího zloděje ve jménu boje proti korupci;

- korupce u tradičních stran představovala oproti Babišovi skutečně jen chřipečku...

dál to ani nečtu.