18.5.2024 | Svátek má Nataša


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
F.Vízek 88.100.57 19.6.2009 19:33

Odpověď na přímý dotaz k fungování ČSSD nabízím všem ... Odpověď nežádám, jenom snad zamyšlení...

Nejstarší stranou v zemi je právě ČSSD a její historie je velice poučná: bez jejích zápasů za osmihodinový pracovní týden, za svobodné všeobecné volby,  za rovnoprávnost žen, za kvalitu pracovního prostředí a  slušné  zacházení se zaměstnanci bychom my i Evropa i svět  vypadaly úplně jinak...    Její současné hodnocení nemůže být špatné, jak fakta dokládají:  po osmi letech  přivedla zemi k úspěchům až  nevídaným - podle V. Klause takovým úspěchům, že na tom země byla nejlíp v historii a lidé žili lépe než kdykoli předtím.   Ostatně loňské 13 : 0  a poté 23:3 a letošní nárůst europoslanců ze dvou na sedm dosvědčuje, že lidé rozumí a pochopili.   Zadlužení ČR  je na minimu (i dvojnásobné by znamenalo splnění maastrichtského kritéria),  jenom ten Sobotkův úspěšný státní rozpočet 2006 a 2007 (= dílo ČSSD) s mínusem pod 3% HDP se hned tak nezopakuje...

A hloupost se šrotovným? Když velcí bratři  ve Washingtonu, v Berlíně, Londýně i Paříži atd..., tož se nedivte! 

A znárodňování, které se rozjíždí v USA?   Inu, když na post ekonomické jedničky se ve všech ukazatelích dere komunistická Čína, která je zároveň největším věřitelem USA?   Svět 21. století bude světem nových a nových divů, kterým se bude divit nejen  slavná románová Alenka...

PS: Demokratickou a zákonně fungující stranou je i KSČM a i ODS, protože kdyby tomu tak nebylo, nemohly zhruba ve stejné době vzniknout a být zaregistrovány, že?

tomfuk 19.6.2009 20:05

Re: Odpověď na přímý dotaz k fungování ČSSD nabízím všem ... Odpověď nežádám, jenom snad zamyšlení...

F.Vízek hodil všechny politické strany do jednoho antouškova pytle,prý jsou demokratické.Dělnická strana,Národní strana,KSČM,ČSSD,ODS a další  už v tom pytli nechte,tak dlouho až pochopí co je demokracie.

dhimmi 19.6.2009 20:13

Re: Odpověď na přímý dotaz k fungování ČSSD nabízím všem ... Odpověď nežádám, jenom snad zamyšlení...

Z jednoho smradlavého pytle je tak akorát koalice KSČSSD.Ten pytel je plný závisti,nenávisti a vzpomínek na komoušský režim.KSČSSD =CESTA NA HNOJIŠTĚ.

Herakleitos 19.6.2009 20:23

Re: Odpověď na přímý dotaz k fungování ČSSD nabízím všem ... Odpověď nežádám, jenom snad zamyšlení...

Nevolit!Vaše výkřiky jsou k hounu!

Tuzex 19.6.2009 22:14

Re: Odpověď na přímý dotaz k fungování ČSSD nabízím všem ... Odpověď nežádám, jenom snad zamyšlení...

Uklidni se, nebo si ukousnes hlavu, superpravicacku

H.K. 19.6.2009 20:29

Re: Odpověď na přímý dotaz k fungování ČSSD nabízím všem ... Odpověď nežádám, jenom snad zamyšlení...

Nejstarší stranou v zemi je právě ČSSD.... Sociálně demokratická strana je nepochybné součástí politického spektra v zastupitelské demokracii. Je to strana, která by měla hájit, tak jako každá jiná strana, zájmy svých voličů. Pro mne je prototypem sociálního demokrata pan Battěk nebo Rusnok. V historii vby se určitě našlo víc takových lidí, kteří odvedli kus užitečné práce. Dnešní představitelé této strany jsou loupežníci bez vize a bez názoru. Jejich jediným cílem je boj o moc. Oni bojují stále, nejenom před volbami. Oni si neuvědomují, že jsou dobře placená služba voličům. Aby se udrželi u moci, tak jsou ochotni žít na dluh a roztočit kola inflace a poškodit tak zejména nejchudší t.j. důchodce. Ti jsou bezbraní. Pokud si našetří pár korun na důchod, tak jim to inflace sežere. Už nemají možnost si přivydělat. Rozdávají plošně peníze těch nejchudších plátců daní těm, kteří jesou nepoměrně bohatší. Takovým příkladem je tzv. šrotovné. Ten nejchudobnější si žádné auto kupovat nebude. Nezaplatil by ani pojistky.

..jenom ten Sobotkův úspěšný státní rozpočet 2006 a 2007 (= dílo ČSSD) s mínusem pod 3% HDP se hned tak nezopakuje... Nebudu komentovat. Je to typická polopravda.

.. podle V. Klause takovým úspěchům, že na tom země byla nejlíp v historii a lidé žili lépe než kdykoli předtím. Nevím jaký je podíl vlády ČSSD. Jednalo se o období nevídané prosperity celosvětové a domácí ekonomiky. Faktem je, že i takovém období dokázala zadlužit stát. Dnes pletíma 50 miliard korun úroků z úvěrů.

.... Svět 21. století bude světem nových a nových divů,...  To, že se něco dělá v USA, neznamená, že je to dobré. O tom svědčí dnešní krze, která začala v USA.

Demokratickou a zákonně fungující stranou je i KSČM..... Komunistická strana není stranou demokratickou.  Cílem je vybudovat komunismus

Jana 21.6.2009 18:16

Re: Odpověď na přímý dotaz k fungování ČSSD nabízím všem ... Odpověď nežádám, jenom snad zamyšlení...

Jak já to vidím, tak u moci se zuby nehty drží Topolánek a jeho ODS.Po krajských volbách dostali strach a teď dělají psí kusy, aby zase zblbli nerozhodné voliče, jako v roce2006. Tenkrát zneužili kubiceho zprávu a dnes už zase mobilizují. Jsem důchodce a odcházela jsem s průměrným důchodem a dnes po Topolánkově vládě jsem daleko pod průměrem.Ještě že je ta krize. Hodí se jim to do krámu, protože se na to dá svést všechno.ODSáci umí jen nadávat a třeba prznit Paroubkovo jméno . Bylo by třeba vidět jak vypadá ten, který to píše. Třeba je ještě více tlustý než Paroubek.  A ještě: Sobotkův úspěšný rozpočet. Nebudu komentovat : To je opravdu pádný argument.

Free 19.6.2009 20:46

???

Poučná, to jo.  Poučné je její sloučení po roce 1948 s komunisty, jak  institucionální tak i ideové. A dnešní česká sociální demokracie je ideově zakotvena tam, kde jsou dnes rezidua evropských komunistických stran a sociálně demokratické ideje  / rozumějte evropského formátu/  v ČR prosazuje ODS. Pravicová strana v ČR absentuje, tedy v parlamentu jistě.

V USA, odkud jsem se právě vráil, k žádnému znárodňování, vy jeden experte,  nedochází, protože státní podíly budou po konsolidaci PRODÁNY. S držením státních podílů opravdu nikdo nepočítá. ˇ

Srotovné je ukázkou toho, jak politici zacházejí s veřejnými penezi s populistickým a ničím neřešícím opatřením / spíš nesmyslem / , které krizové období jen prodlouží, protože jak ukázal před dvěma týdny německý výzkum v Halle, 75% kupujícíchy by si auto stejně koupilo a šrotovné neřeší nadvýrobu v oblasti automobilového průmyslu. Tam, kde chybí poptávka, žádná podpora z veřejných peněz nic neřeší, a je jedno, zda v USA, Německu či Polynésii.  Populismus ovšem může přispět k tomu, že takoví politici se ještě chvíli udrží v židli, pro daňového poplatníka je to ale tragedie, protože taková řešení se míjí účinkem, naopak přinesou v budoucnu problémy / ale koho by to teď trápilo, že? / zato spotřebovávají veřejné prostředky dobré například pro budování dopravní infrastruktury, která na rozdíl od plechů vydrží desetiletí a sloužila by všem.  Podstatné je , jak by se země vyvíjela bez vlády ČSSD a bez tvorby dluhů, u kterých každoroční splátka JEN úroků  činí již 50 miliard Kč.

Není tio náhodou částka dobrá pro dobudování dálnic, nebo nechybí v letošním rozpočtu?

Zaorálka vůbec komentovat nebudu, to je úplnej mimoň, vy alespoň jste schopen zopakovat teze ze stranických schůzí.

H.K. 19.6.2009 21:05

Re: ???

R^R^

Tuzex 19.6.2009 22:19

Re: ???

Je to kapitalismus, ktery pozira verejne penize, ne socialni system. Priklad: stat nezamestnava JEDINOU UKLIZECKU. Vsechny jsou zamestnankynemi (vetšinou nacerno) ruznych S.R.O., ktere vyhrali "verejne souteze" na uklizeci sluzby. Uklizecka by stala i  s odvody 90 Kc/hod. S.R.O. dostava od uradu 300 Kc na hlavu! Cast soudruh jednatel vrati starostovi (zastupci, radnimu), to je jasne. A verejne rozpocty upi. Pak prijde nejaky pravicacky blbecek  a rve, ze nefachcenka berou moc socialnich davek, ze je treba zrucit pohrebne (to se stal), polikvidovat nemocenskou (to se stalo) a okradat stredni tridu (to se stalo).

Free 19.6.2009 23:18

Re: ???

Sociální služby na rozdíl od outsoursingu neprodukují NIC, spotřebovávají vše. Takové s.r.o. platí daně, které končí zpět ve státní kase, takže ani tady stát o nic nepřichází.

Až se budete sám rozhodovat, zda najmout síly, které mají absence, nebo firmu, která nese ospovědnost, uvidíte jak volit. A věřte, že byste volil stejně.

Map 19.6.2009 21:44

Re: Odpověď na přímý dotaz k fungování ČSSD nabízím všem ... Odpověď nežádám, jenom snad zamyšlení...

To, že se navenek Paroubkova strana ještě označuje jako ČSSD, je pouhá zakrývací maska. Na to jsem nepřišel sám, pomáhal mi při tom (nejen mně) kníže Schwarzenberk. Proto exkurz do historie beru, avšak v současnosti označovat tuto stranu jako ČSSD, pokládám za Váš kardinální omyl.

Map 19.6.2009 22:05

Re: Odpověď na přímý dotaz k fungování ČSSD nabízím všem ... Odpověď nežádám, jenom snad zamyšlení...

Omlouvám se, prosím, za chybu: Správně je Schwarzenberg.

Ibalgin 19.6.2009 19:27

Materialisté...

Slušní lidé do žádné strany nikdy nevlezou. Ve všech stranách jsou lidé stejného druhu. Materialisté. Protože se stranici starají bezohledně pouze o své zisky, ostatní je jim jedno, tak proto máme tak obrovký dluh. A bude hůř. Stany patří zakázat, senát rozpustit, politiky pozavírat, podívat se na zahraniční konta a vládu složit z odborníků. Rozpočet vyrovnaný , zmrazit všem platy.Pamatuji si za Dubčeka jak byli lidé náhle svorní. Potřebujeme nějaký impuls. Třeba aby nám Parkanová zazpívala. / Náš prapor není žádnáá háádra,nese ho fousatý bolševik, my nejme žádní šklubani.../ 8-o

Hudec 19.6.2009 18:59

Něco jiného, než pomluvy a závist, by nebylo?

Skybird 19.6.2009 18:56

Pouze zopakuji dřívější svoji poznámku

Partaje jsou u nás jen  druhem agresivního, bezohledného podnikání. Za nimi stojí mocné zájmové skupiny - viz. např. ale zdaleka nejen Bakalova. Cílem jejich snažení je  maximum finančního profitu a moci. Je jim  jedno, na úkor koho  a jak je získají. Nezáleží na tom, která to je  partaj, jak se jmenuje a co navenek - na obalamutění občanů za účelem získání jejich hlasů - prohlašuje. Nějaké pevné vize, názory, ideje a jejich konzistentní, nepopulistické  prosazování v naší politice vzaly úplně za své.

TOP09 je vymyšlen  chytře. Velmi (všeho)schopný, inteligentní, odolný (vše po něm stéká jak po igelitové plachtě) a dost bezskrupulozní Kalousek. Na vývěsním štítě jím vymyšlené partaje na naše poměry noblesní, charismatický, s nadhledem a vtipem vystupující Schwarzenberg, jehož bezúhonnost by měla vyvážit pošramocenou pověst formálně druhého v tandemu. Slogan "Zisk nesmí mít přednost před právem a morálkou“ je imponující (podobně jako kdysi "Pravda musí zvítězit nad lží a nenávistí"), stejně jako jimi nyní jinak formulované a již kýmsi použité ale nenaplněné  "Bude nutno si utáhnout opasky - dluhy vyrábět nebudeme". Kdyby to bylo míněno vážně a alespoň z části naplněno, bylo by to vybočením z řady našich politických stran a stálo by za úvahu TOP09 volit. Ovšem nezapomeňme, že platí Kdyby byly ryby .....

Buďme proto ostražití a dejme pozor, abychom  nenaletěli ! Není   jasné, jak si pánové představují vážnost a reálnost  předsevzetí důvěryhodně ještě před volbami dokázat.  Kalousek by měl rychle lecos dovysvětlit. A pan Schvarzenberg nějak přesvědčit, že není pouze čímsi zajímavým a přitažlivým na obalu, uvnitř kterého jsou zabaleni Bakalové, Hávové a jiní Kalouskovo kamarádi. Zdá se mi ostatně, že  už není úplně při síle (což je pochopitelné) a že si vzal větší sousto než je schopen řádně rozkousat. Uvidíme - času mnoho nezbývá a tudíž by se pánové měli snažit aby to  odsejpalo !

Ladislav N 19.6.2009 19:15

Re: Pouze zopakuji dřívější svoji poznámku

Tak volte "JISTOTU" a máte to jistý... ;-)

Skybird 19.6.2009 19:58

Re: Pouze zopakuji dřívější svoji poznámku

Ladislave N  NE !

Snad z mého příspěvku jest k pochopení, že bohužel žádnou z našich parlamentních stran nepovažuji za korektní a věrohodnou. A jest pod moji úroveň, abych volil z několika zel to o něco menší.

drak 2 19.6.2009 21:02

Re: Pouze zopakuji dřívější svoji poznámku

:-DSkybirde, velmi pěkně popsáno, Četl jsem vzestup Kalouska  na netu před dvěma dny uveřejněném v Přerovských novinách. Z toho jde mráz po zádech, co má na svědomí. I když Zaorálka nesnáším, tohleto napsal pěkně

     A Vy jste to perfektně potuploval. Lidé mají bohužel krátkou paměť a všehoschopní politici toho maximálně zneužívají!;-O.

Map 19.6.2009 21:59

Re: Pouze zopakuji dřívější svoji poznámku

Počkejme si jakými celebritami bude v druhé vlně obohacena tato strana. Pokud budou do této strany recyklováni např. adoptované Havlovo dítě Mlynář, turista Bursík, Šiklová, recyklovaný ministr Kocáb a jim podobní, je další divadelní fraška "pravdy a lásky" na světě. Takovému kousku pak hlas nikdy nedám.

Jana 21.6.2009 18:33

Re: Pouze zopakuji dřívější svoji poznámku

Jak může někdo uvažovat, že ta strana stojí za zvolení,když každý , kdo se trochu  zajímá a sleduje politiku zná Kalouska co už ,,dokázal". Je to jako když nějaký podnikatel vytuneluje firmu a založí novou čistou jako slovo boží. A ti další jsou taky známé firmy. Kdysi jsem si naivně myslela, že člověk jako kníže pán bude ten pravý, který bude v politice poctivý. Když předvedl jak si představuje čistou politiku v kauze Čunek, zklamal mě a už mu nevěřím.A tak by jsme mohli pokračovat u každého z těch potencionálních členů TOP09.

xxxxKubeš 19.6.2009 18:34

Bláboly

zasloužilého marxisty Zaorálka nastojí za čtení.

Herakleitos 19.6.2009 19:02

Re: Bláboly

Škoda, že jste si to nepřečetl. Velmi zajímavá pravda!:-)

F.Vízek 88.100.57 19.6.2009 18:26

Pravicoví psavci...

Nedošlo vám, že Kalouskova TOP 09 způsobí jedno jediné:  ubere voliče občanským demokratům a tím "posichruje" vítězství ČSSD?  Média se mohou ztrhat, aby  TOP 09 demonstrovala podporu, ale občan už  ani v ČR není hlupák, aby skočil právě tomuto uskupení "na lep"...

A že by se ke Kalouskovi hrnuli voliči KSČM či chroničtí nevoliči, kterých jen obvykle kolem 30 až 35%, o tom se dá úspěšně pochybovat, že?

Ladislav N 19.6.2009 18:29

Re: Komunistický "Goebbels" Vízek: Tisíckrát opakovaná lež...

Vízku, co je tobě po tom, kdo bude volit Kalouskovu stranu? Ty budeš volit rudé až do smrti, tak se drž, ševče, svého kopyta a nežvaň nesmysly o tom, o čem nemáš aní páru!!

Herakleitos 19.6.2009 19:03

Re: Komunistický "Goebbels" Vízek: Tisíckrát opakovaná lež...

Ládíku, ať tě ta nenávist nejebne!;-P

H.K. 19.6.2009 18:34

Re: Pravicoví psavci...

Chtěl bych Vás požádat o vysvětlení názvu ČSSD. Česká strana sociálně demokratická.

Nevím jestli se jedná o stranu demokratickou. Vzhledem k tomu, že hodlá sestavit po vítězných volbách vládu s komunisty, tak o tom pochybuji. Demokratická strana by si nic nezačínala se stranou, která chce budovat komunistickou společnost.

Není to ani strana sociální. Má snahu přerozdělovat čím dál víc peněz. Peníze od těch nejchudších, které vybere na daních rozdává bohatým ve formě pobídek, dotací, grantů a p. Peníze nejdou k lidem, kteří se dostanou do zdravotních a jiných problémů, ale rozdává je plošně bez ohledu na příjmy rodin. Chce cizí peníze , vybrané od daňových poplatníků, dávat některým lidem na nové auto. Lidem z peněženky tahá čím dál víc peněz a kupuje si za ně voliče.

Gaston 19.6.2009 18:51

Re: Pravicoví psavci...

R^R^

Gaston 19.6.2009 18:53

Re: Pravicoví psavci...

To je velmi, velmi přesné! Kdy to voličům ČSSD konečně dojde??

Herakleitos 19.6.2009 19:04

Re: Pravicoví psavci...

Zřejmě vycházíte z informací od Topolánka!