7.5.2024 | Svátek má Stanislav


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
D. Streit 2.7.2010 10:38

Není to vyloučeno

Zadáním si s ČSSD by však Nečas udělal druhou chybu:

http://streit.blog.idnes.cz/c/145361/Necas-na-vlastni-oci-Eskaloval-Topolankovu-chybu.html

V. Novák 2.7.2010 15:50

Re: Není to vyloučeno

Tou sbírkou hloupostí bych se - být vámi - nechlubil.

J. Šimek 2.7.2010 10:00

Autor se mýlí nebo lže schválně ?

Dkopak navrhl Dundáčkovou, ODS to nebyla. Zbytek jsou taky kachny hodné Blesku.

P. Čech 2.7.2010 9:40

Jedna hloupost za druhou.

Pouze nesměle je v 6. odstavci zmíněna skutečnost, která stojí za vším. Moc a vůle politických stran. Je to základ, na němž stojí celý náš systém přesto, že ústava hovoří o něčem zcela jiném. Hovoří o moci a vůli lidu (nepříliš šťastný pojem, lépe by bylo říci "občanů"). Moc a vůle politických stran je totiž tou žábou na prameni, která brání jakýmkoliv smysluplným změnám a nastolením skutečné vlády vůle občanů, o které ústava hovoří. Uplatňovaná moc a vůle jednotlivých stran je totiž vždy v rozporu s vůlí nadpoloviční většiny lidí (nikoliv "lidu"), o čemž jednoznačně vypovídají výsledky kterýchkoliv "voleb" od roku 1993. Na tom nemůže nic změnit ani existence či neexistence jakékoliv "silné" politické strany ve vládnoucí koalici a to z toho důvodu, že ona silná strana, ba dokonce ani žádná koalice nemá podporu většiny občanů. Jediným východiskem z této vlády-nevlády systémem vynucených (zcela impotentních ) koalic je zásadní změna celého systému a to komplexní revizí ústavy a hlavně volebního systému a počítání výsledků voleb. Zmiňovány jsou zde úspěchy a neúspěchy ODS. Abych byl spravedlivý, připočítám k nim i ČSSD a ostatní bývalé koaliční strany. Nepočítám-li úspěchy OF (vypoklonkování sovětských vojsk, uzákonění jistých svobod a občanských a lidských práv, odstranění moci KSČ a pod.), potom žádná z těchto stran žádného evidentního úspěchu nedosáhla. Bránil jim v tom totiž onen výše zmíněný systém. Nebo snad považujete 1,3 bilionový státní dluh, na kterém se podepsaly všechny strany, prodání našeho zlatého pokladu do ciziny v době, kdy zlato prudce stoupalo na ceně, promrhání přebytkového důchodového účtu a podobné věci za úspěch? Poslední volby sice politickým stranám poněkud znesnadnily hromadit moc a mamon ve prospěch svých představitelů a skrytých podporovatelů, nicméně na fungování špatného a hlavně pro občany nevýhodného, nedemokratického systému vliv nemají. O tom to je a ne o věcech, zmíněných v článku.

J. Šimek 2.7.2010 10:05

Re: Jedna hloupost za druhou.

Já bych do jednoho pytle všechny partaje za výši státního dluhu neházel. Ono totiž prohlášení vůdce jedné z partají o tom, že dluhy se neplatí, posílá ostatní partaje do "druhé ligy" ve zodpovědnosti za státní dluh.

P. Čech 2.7.2010 10:22

Re: Jedna hloupost za druhou.

V této souvislosti zde žádná první nebo druhá liga neexistuje. O výši státního dluhu se zasloužily všechny politické strany, jedna možná více a jiná méně. To ale není podstatné. Podstatné je, že k onomu dluhu přispěly všechny a nemají tedy žádné morální právo hovořit o nějakých úspěších. Proti tomuto astronomickému dluhu, který v dějinách ČSR, ČSFR a ČR  nemá obdoby, jsou jakékoliv malé "úspěchy" pouhým plivnutím do moře.

P. Vandas 2.7.2010 7:42

Proč zrovna s ČSSD?

 Já bych na spojení TOP09,VV a ČSSD při volbě ombudsmana příliš nespoléhal. Chápu sice, že motivace mohou být různé, pro Schwarzenberga je příklon k disentu přirozený, avšak netuším jakou motivaci by mohli mít VV ? Odpor k Dundáčkové z ODS ? Myslím, že ombudsman je ještě otevřená partie a karty se ještě míchají. ODS, v případě neprůchodnosti Dundáčkové, vynese jiný trumf a nenechá se zatlačit do defenzivy a koalové též, kvůli Šabatové do konfrontace nepůjdou. Zde je přání otcem myšlenky.