18.5.2024 | Svátek má Nataša


Diskuse k článku

POLITIKA: Škoda Pospíšila (sic!)

Od odvolání Jiřího Pospíšila z funkce ministra spravedlnosti ve středu 27. června 2012 se z médií řinou potoky rozčilujících zpráv a také nesmyslů, zavádějících veřejnost k mylnému pohledu na dění v resortu spravedlnosti.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Štrobl 4.8.2012 12:31

Pan Jemelík evidentně ztratil soudnost.

I když na Pospíšila s ním mám v podstatě stejný názor, jeho adorace Pavla Blažka mne přinejmenším překvapuje. Mluvit v souvislosti s Blažkem o nějaké inteligenci je trapné. Chytrost trhovce to ano, ale inteligence? Ostatně kdo má oči, tak vidí. Není to třeba snad dál komentovat.

J. Rojšl 4.8.2012 11:52

Jemelíku, Jemelíku,...

Jemelíku, Jemelíku, tak si se snažil, tolik písmenek si napsal a já jsem za prvé ztratil zbytečně čas a za druhé mi z toho zůstalo akorát u rici kvásno ...

Jó ale myslím si, že když teď uvidím podpis "Jemelík", tak už čas určitě ušetřím !

P. Maleček 4.8.2012 7:17

Jemínek si zchladil žáhu a i mafii posloužil

Pane Jemelíku, ten Pospíšil je mi na rozdíl od vás úplně buřt. Vy ho budete mezi svými zuby drtit do konce svých pozemských dnů a za toho Čunka si to asi zaslouží. Ale na druhou stranu. Pospíšil prošel v ODS ojedinělým procesem sebeosvobození z direktiv těch, kteří tuhle korupcí prožranou partaj ve skutečnosti řídí. Sám víte, že to její předseda a premiér a ani ta slavná "výkonná rada", Blažka nevyjímaje, nejsou.

A tenhle Pospíšil se z direktiv téhle mafie (ovládající nejen ODS) jaksi začal sebeosvobozovat. Jeho rozhodnutí přímo do zad (do Prahy)této mafie posadit z pohledu ODS "tu zdivočelou Bradáčovou", je jen jeden z důkazů Pospíšilova sebeosvobození. Jeho rozhodnutí však kromě jiného otřáslo i benevolencí mafie k statování Nečase v čele ODS a tím i vlády. Stačila nenápadné povzdechnutí " Péťulko - víš co děláš?" a po přikývnutí zasloužilého dona z hradu byl s Pospíšilem jako ministrem konec. Nějaký druhořadý podmafián z Plzně tomu nemohl zabránit.

No a blábolící balvan ze Špilasu Blažek byl prostě po ruce. Na žádné dlouhé vybírání nebyl čas. Nečasovi hořela mafiánská koudel pod zadkem a jižní Moravu opíjet pražským vínem nejde. Trapné pokusy o vyšachování Bradáčové razantně utnul zákonem k tomu pověřený Zeman. A tak aspoň ta směšná komedie o jejím podivném jmenování.

No sám uznejte, může být zájmem mafie sebevědomý, samostatný a nešaškující chlap v čele ministerstva spravedlnosti? A s náramky pro domácí vězně ať si dělá co chce, to se čelných mafiánů - kmotrů netýká. Jo kdyby byly z platiny a místo GPS osazené diamanty, to by pak byla jiná.

P. Pavlovský 4.8.2012 6:50

Dílčí námitka

 "...nesmysl jako podezření, že Petr Nečas odvolal Jiřího Pospíšila, aby nemohl jmenovat Lenku Bradáčovou: kdyby ji skutečně nechtěl, Pavel Blažek by ji nejmenoval".

To je, s dovolením, vadná implikace, vycházející z nesprávného předpokladu, že P. Blažek JUDr. Bradáčovou opravdu mohl bez problémů nejmenovat. Tak ale tomu, jak je celkem cšeobecně známo, nebylo.

P. Blažek nesporně dělal "psí kusy", aby jí jmenovat nemusel; vymýšlel si mimozákonné výběrové řízení, zdržoval, snažil se, bohudík marně, přimět nejvyššího Zemana, aby mu navrhl někoho jiného.

Teprve když nic, ale vůbec nic nevyšlo, uvědomil si zřejmě, že kdyby L. B.jmenovat odmítl, musel by to ze zákona veřejně odůvodnit.

Tlak médií den za dnem stopupal a podezření, že výměna ministrů byla motivována tím, aby bylo zabráněno tomuto jmenování, stoupalo též. Neplatí tedy "kdyby ji skutečně nechtěl, Pavel Blažek by ji nejmenoval". Naopak platí "ačkoli ji skutečně nechtěl, Pavel Blažek ji jmenoval". Jmenoval ji, protože mu nic jiného už nezývalo, protože si s Nečasem spočítali, že politcké škody, spojené s případným odmítnutím Bradáčové, by byly ještě horší než ty, které jejím jmenováním teď hrozí.

J. Kadeřábek 4.8.2012 13:57

Každý to vidí

jen pan Jemelík to vidět nechce.

J. Kilian 4.8.2012 6:49

OK,OK,

a proč tedy byl ministr odvolán ?

P. Kolář 4.8.2012 11:51

Re: OK,OK,

skutečné důvody nám sdělí pan Nečas až ve svých memoárech,pokud je napíše.Zatím je jeho hlavním problémem jak nenaštvat koaliční partnery a nějak to dovládnout.