4.5.2024 | Svátek má Květoslav


Diskuse k článku

POLITIKA: Silou, Milane

Koaliční krize je typické téma, na kterém se společnost neshodne. Jedni fandí Robertu Šlachtovi, jeho nekompromisnímu (pro jiné umanutému) tažení proti mafiánům a korupci.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Václavíková 20.6.2016 13:08

Výjimečně vyvážený pohled

J. Václavíková 20.6.2016 13:53

Re: Výjimečně vyvážený pohled

A ještě tady brilantní analýza Kalvody:

http://www.lidovky.cz/kalvoda-spor-o-duveru-obcanu-rozbitim-uooz-socialni-demokrate-riskuji-porazku-gcn-/nazory.aspx?c=A160620_105706_ln_nazory_ELE

P. Rudolf 20.6.2016 16:01

Re: Výjimečně vyvážený pohled

No nevím. Kazí nám tu ten pracně vybojovaný boží mír, kdy katolíci, protestanti a pravoslavní jedno jsou. Asi napíšu Wagnerovi, aby sem podobná blouznění už víc nedával.

J. Václavíková 20.6.2016 16:25

Re: Výjimečně vyvážený pohled

Ani ateisté nestojí bokem. Zdaleka! A také se divím, že si tu kazí svůj neposkvrněný obraz ,,nezávislé žurnalistiky".

J. Novotny 20.6.2016 9:25

"Tradiční" politici mají staženou p.del

poté, co Nečas vytvořil podmínky pro skutečné vyšetřování jejich bokovek. To se za vlád ČSSD, ani dřívější ODS stát nemohlo, tam to bylo pod kontrolou. A Absolutní kontrolu nad "svým" ministerstvem a s tím i "nezávislou" policií si teď buduje Chovanec. Do roka bude nejmocnějším mužem ve státě, v ČSSD si už nikdo netroufne proti němu jít, "opozice" je v tom taky až po uši.

Nebyl to Babiš, kdo se první ozval proti "reformě", byl to nejvyšší státní zástupce Pavel Zeman, který upozornil na možnou paralyzaci UOOZ. Pak se za něj postavil Pelikán a až teprve poté Babiš. Není ani překvapující, že se žádná z tradičních stran neozvala, všichni mají raději "klid na práci".

Nechápu, kolik lidí dokáže Chovancovi baštit story o tom, že je Šlachta na Babišově výplatnici. Přitom Chovanec kafral o tom, že Šlachtovi nabídl vedení spojeného útvaru apod. Způsob, jakým to ČSSD zařízla ukazuje, že jim opravdu teklo do bot. Teď jim to Chovanec vyřešil.

K. Janyška 20.6.2016 9:51

Re: "Tradiční" politici mají staženou p.del

Termín tradiční politíci může vyslovit jen politické trdlo... Dzp.

J. Novotny 20.6.2016 10:34

Re: "Tradiční" politici mají staženou p.del

Poučte mě, měl jsem použít kariérní politici?

Nejsem politik, nemám k tomu správnou páteř a kůži.

I. Schlägel 20.6.2016 9:20

Jestli to není tím,

že různé reorganizace a personální výměny neslouží spíše k zakrytí ne úplně voňavých činností souvisejících se státními zakázkami a plněním stranických pokladen. Od devadesátých let mají na hlavě máslo všechny rozhodující strany, co byly a jsou u vesla. Navíc existuje možnost pro stranu ovládající silové složky používat interní informace jako klacek na konkurenta, bez ohledu na to, zda sedí ve vládě nebo v opozičních lavicích. Takže o spolupráci mezi opozicí a koalicí nemůže být ani řeči. Možná se někomu zasteskne po opoziční smlouvě. Když se hoši, "co spolu mluví" seriozně dohodnou, hned je klid na práci a máslo na hlavách už nemá podobu horkého bramboru.

B. Graf 20.6.2016 9:13

Souboj mezi Chovancáky a Burešáky...

...sleduji se stejnými pocity jako bitvu Tatarů s Osmany. Ať už se stane vítězem kdokoli, pro lidi v této zemi to bude katastrofa.

K. Frauknecht 20.6.2016 11:10

Re: Souboj mezi Chovancáky a Burešáky...

:-))

J. Kindl 20.6.2016 8:10

Bídák nebo hrdina, hlavně že jsme rodina:

Pan Laube, tak jako každý policista musel projít lutrací. Pokud by sloužil u StB a nepracoval v úseku s kontrarozvědným zaměřením mohl by vykonávat pouze funkci vyšetřovatele. Jinou už ne. Dále na postu, který zastává je nutná prověrka NBU, protože přichází do styku s utajovanými skutečnostmi. Kdo celou věc kolem jeho osoby rozvířil byly Babišovy noviny. Tedy udělala to osoba, která pochází z prominentní komunistické rodiny, byl agentem StB a k majetku přišel podovody.

P. Maleček 20.6.2016 8:40

Re: Bídák nebo hrdina, hlavně že jsme rodina:

Račte si do vyhledávače naklepat Laube STB. Dočtete se o tom nejen v Babišovkách. To, že má prověrky a osvědčení které má, k tomu funkci a Zemanem udělenou generálskou hodnost (na kterou neměl ze služebního principu nárok) jasně říká, jak to u nás s tím prověřováním exponentů a silových obhájců komunismu je a komu Laube skutečně slouží - principy demokratického a právního státu to určitě nebudou.

I. Schlägel 20.6.2016 9:24

Re: Bídák nebo hrdina, hlavně že jsme rodina:

Také mám ten dojem, že Laube je velmi slabým článkem řetězu. Je vydíratelný kvůli své minulosti a velmi zavázaný řadě politiků v současnosti. To je vynikající vklad do "systematického" procesu reorganizace policie, která má určitě za cíl výkonnost a efektivitu v duchu hesla "padni, komu padni". :-)

P. Maleček 20.6.2016 7:20

Bídák nebo hrdina, hlavně že jsme rodina

Pro nezasvěceného těžko říct kdo bídák, kdo hrdina. Když však STBák Laube v čele policie honem vyrábí tzv.reformu, která "náhodou" zařízne jediný útvar policie nebojící se sáhnout mezi vrcholné politiky (a je krátce před tím povýšen do funkce generála Zemanem, tj. jedním z otců opoziční smlouvy legalizující politickou korupci), mělo by se každému myslícímu v hlavě rozsvítit varovné světlo.

Zvlášť když se tomu útvaru vyčítá, že nahoru (tedy do politiky ovládaného centra) nehlásil co chystá. To už to pak tuplem páchne tím, že ta slavná reforma měla zastavit něco co ohrožuje ty politické elity, co tu prý reformu obhajují.

A ten kvůli tomu politický tyátr? Moc mu nevěřte, zvlášť mezi vrcholnými politiky platí - bídák nebo hrdina (Babiš nebo Chovanec), hlavně že jsme rodina. Pro méně chápavé rodina coby název pro mafiánskou, stát dojící instituci.

E. Vašátko 20.6.2016 5:37

Já myslím, že základní chybou

policejního prezidenta i pana Chovance bylo, že pro odvolání pana Šlachty potřebovali jakousi reformu. Kdyby se mě můj zaměstnanec utrhl ze řetězu, začal si vybírat, kterou práci dělat bude a kterou ne, lezl ostatním partám do zelí, řadu informací přede mnou tajil a donášel konkurenci, tak bych ho vyrazil pro ztrátu důvěry a to na hodinu. Tady se naopak opěvují jeho mimořádné schopnosti a všichni ho litují, teď mu ještě budou chystat nové koryto - mimochodem, když vzniklo podezření, že ti tři poslanci ODS (viz výše Štěpánek) dostali nějaké funkce za to, že se vzdali mandátu, tak je pan Ištván kriminalizoval. Tak hurá do toho, pane prokurátore, teď byste měl dávat pozor, jaké koryto dostane pan Šlachta a konat.

J. Kopeček 20.6.2016 6:53

Re: Já myslím, že základní chybou

Je opravdu na pováženou, kdo se za Šlachtu bije jako lev. Je to Bureš, ODS a TOP09. A to i přes to, že nemám rád socany, tak musím s Chovancem nakonec souhlasit. Je jasné, že Bureš dostával tajné informace-viz. Škoda Transportation. Kdo Bureše viděl včera v televizi, musí uznat, že ten člověk není duševně v pořádku. Jak hystericky vyřvával, že Chovanec je kmotr kmotrů. Tak od Bureše, který má toho másla na hlavě dost, to opravdu sedí. Mimochodem, žádný zaměstnanec si nesmí dělat v práci, co ho napadne a obcházet nadřízené. Co by s takovým člověkem udělal Bureš, kdyby se tak choval někdo v jeho firmě? A nejen tam, ale i v hnutí ANO. Tam nikdo ani nešpitne, jinak letí. Asi byl Šlachta dobrý policajt, ale to neznamená, že nebude poslouchat rozkazy. A pokud se mu to nelíbilo, udělal to, co udělal. Tečka. A na jednom či dvěma lidem přece nestojí celá práce kriminalistů, jak se nám snaží ti hysterici podsouvat.

P. Lenc 20.6.2016 7:59

Re: Já myslím, že základní chybou

Vcelku bych souhlasil, až na jednu maličkost.Můžete mně popsat jak se ODS "bije" za Šlachtu?

R. Tesařík 20.6.2016 9:26

Re: Já myslím, že základní chybou

Nemůže.

S. Sedlák 20.6.2016 3:38

Blábol

ÚOOZ, vedená bývalým traktoristou se opravdu utrhla ze řetězu a bylo třeba s tím něco dělat. Bylo to třeba již před mnoha lety, kdy se svévole začala vydávat za jakousi emancipaci. Vést veřejnou diskuzi o reorganizaci Policie?? To už abychom začali soudit podle názoru ulice.

M. Červeňák 20.6.2016 3:50

Traktorista?

Ano, traktorista! Zvoral to pěkně, není-liž pravda...??

K. Frauknecht 20.6.2016 10:30

Re: Blábol

a obrovskej, ale zase je tu psina, "pravicová politika Merklové" mě fakt dostala :-)))!

A. Jaroš 20.6.2016 13:09

Re: Blábol

Taky jsem se musel smát, když se píše o tom že bylo třeba získat nejprve konsenzus s koncepcí reformy policie, anebo ji snad i jaksi společně připravit. To jako měl Tuhý svolat zainteresované v počtu cca min. 50 a začít se bavit o koncepci? To by byla mela! Vždyť i zákony vznikají na 1 místě a potom s připomínkují.