30.4.2024 | Svátek má Blahoslav


Diskuse k článku

POLITIKA: Setrvalý propad TOP 09

Ze 17 a půl na osm a půl, to není pohyb sazby nějaké daně, ale setrvalý pokles volebních preferencí TOP 09 vyjádřený v procentech. Dochází k němu opakovaně od prosince loňského roku. Alespoň to vyplývá z výsledků zveřejněných Centrem pro výzkum veřejného mínění.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
P. Gabriel st. 24.9.2012 10:18

Procitnutí povrchních ignorantů

Jen za povrchní ignoranty a za nic jiného nelze  považovat ty, kteří volili Top09. A jaksi si zapomenuli všimnout, že Schwarzenberg, aniž přestal být senátorem za zelené, je již v páté straně za 20 let, že za sebou táhne smečku bezskrupulózních karieristů vyhnaných z KDU-ČSL po té, co se zásadně rozešli  s vůlí členstva a voličů a nepodařilo se jim KDU-ČSL zrušit a zbytek zatáhnout do ODS . Zapoměli si všimnout, že  fíkový list STAN s Gazdíkem v čele je sice neposkvrněný, nicméně vzhledem k neideologičnosti tohoto uskupení, nemá co nabídnout, kromě chvályhodné snahy zrovnoprávnit rozpočtově malé obce a města s těmi velnými a nechvályhodně nezřízené touhy po moci.  Volit takou sestavu mohl skutečně jenom člověk bez paměti a schopnosti rozvažovat svá rozhodnutí a  po (ne)výsledcích púsobení v této vládní koalici se nelze ani divit jejich postupnému střízlivění.

M. Prokop 23.9.2012 21:18

Re: Na to podstatné ovšem pan Hartman zapomněl.

Bez smajlíku by to někdo mohl brát i vážně, na to pozor!

J. Štrobl 23.9.2012 18:04

Re: Na to podstatné ovšem pan Hartman zapomněl.

Nu což, rozsoudí nás budoucnost.

P. Schuster 23.9.2012 18:02

Re: Na to podstatné ovšem pan Hartman zapomněl.

Myslím si, že Česká pirátská strana to nevytrhne. Už tu jeden pokus s VV byl a druhý by jsme už asi nepřežili.

J. Urban 23.9.2012 18:01

TOP je strana na jedno použití, ovšem kníže

to buď dosud nepochopilo, nebo mu to s ohledem na Bilderberg stačí. Je dost velká šance, že ještě dva roky u vlády vydrží, za tu dobu lze provést spoustu nevratných kroků, které povedou k omezení demokracie a občanských svobod. Zákaz prodeje chlastu je jen začátek - a takový lakmusový papírek, co si necháme líbit (a hle, 80 procent tupého stáda dokonce tleská!). Stát u nás není schopen zabezpečit občanovi ani elementární službu, jakou je ochrana před zločinci všeho druhu. Nahrazuje to zákazy a příkazy, kterými šikanuje řádného občana. Grázla nechá vysmátého na pokoji :-(

D. Procházka 23.9.2012 14:40

Re: Na to podstatné ovšem pan Hartman zapomněl.

Při vší úctě, podobná fascinace zde byla před volbami Věcmi veřejnými. Mládí samo o sobě schopnost ani charakter nezaručuje.

G. Zahradníček 23.9.2012 11:01

Re: Pořád má více obliby, než zaslouží

Přesně tak!!!

G. Zahradníček 23.9.2012 10:58

A v čem spočívá kouzlo degenerovaného feudála? V tom, že

spí ve vládě a na půdě PS nebo v tom, že neumí ani svůj rodný jazyk?

J. Švarda 23.9.2012 10:57

Re: Od druhých demokratických voleb 1992

Kalousek a TOP se starosty vyprodukovali nový druh pro funkci ministra kultury. Paní Hanáková se svými "procesy" se osvědčila. Byl to nábor pro opozici a oni v čele s panem Gazdíkem hleděli jak znechutit falešnými svědectvimi o trestné činnosti pana ředitele Černého svou partu v ND. Takovou nekulturnost spojenou s tím vyhazovem, to bych nečekal ani od strany TOP+starostové.

J. Štrobl 23.9.2012 10:08

Na to podstatné ovšem pan Hartman zapomněl.

V minulých volbách volila většina mladých TOP09, ale nyní bude volit Piráty o kterých se evidentně nesmí psát, protože z nich má vládnoucí parta korupčníků přímo děsivý strach. Příkladem je jim Německo, kde pomalu sbírají jeden bod za druhým. Jejich program obsahující požadavky na otevřený stát, služební zákon, transparentní organizace, svobodu projevu a informací, dělbu moci a svobodnou soutěž politických stran jsou noční můrou všech darebáků od ODS po ČSSD. Ale nejen to. Ti mladí lidé jsou schopní, na rozdíl od většiny poslanců v parlamentu, jejichž projevy vzbuzují pouze útrpnost. A nejenom to. Chtějí slušný stát, ve kterém se dá dobře žít a ne nějaký banánistán o který se většina tzv. tradičních stran snaží.

P. Skřivan 23.9.2012 5:35

Jak už z názvu vyplývá,

jedná se o stranu, která měla být na vrcholu v roce 2009. :-)))

Samozřejmě ti co doufali, že tohle letadlo poletí dále a výše tohle así přehlédli ... . :-)

J. Švarda 23.9.2012 5:06

Re: Když byl kdysi Karel Schvarzenberg zvolen senátorem proti favorizovanému reprezentantu

Souhlasím s vašim hodnocením a dobře jim tak.

J. Švarda 23.9.2012 5:03

TOP velká ostuda Kalouska

Ukazuje se, že TOP platí za svůj přístup ke skutečnosti. Pán Kalousek. Kníže pán, Severa, Parkanová, Laudát a další jsou přeběhlíci od jiných stran a chtějí počítat letopočet od založení TOP.V jejich vystupování je vidět ztráta paměti a snaha uškodit voličům a občanům všude kde to jde i nejde.Nesolidnost na každém kroku je náležitě voliči oceněna. Prostě jízda na tobogánu. Bohudík i ODS neni tak dobré jak si autor vyměnil.

J. Kanioková 23.9.2012 2:31

Tak to já si o pravicovosti TOPky nedělala ani ty nejmenší iluze..

Lidovci + P&L... věřící jsou vždycky kolektivisti dost šmrncnutí sociálnem a P&L... eurohujeři a teoretici, vizionářští intelektuálové, za nimiž nikdy nebývalo nic praktického..

J. Stejskal 23.9.2012 0:40

Souhlasím s tím, co je tady o TOP09 řečeno.

Na druhou stranu stoupající obliba ODS je autorovo přání otcem myšlenky. On tam skutečně není důvod.

A. Reček 22.9.2012 17:54

Vypadá to tak

Za měsíc budeme zas chytřejší, budeme znát výsledky krajských voleb a i senátních a ty nám pravdivě řeknou, jak s kterou stranou to na politickém kolbišti vypadá skutečně.  To už nebude průzkum, to budou nezpochybnitelná fakta. 

J. Krásenský 22.9.2012 14:57

Re: Od druhých demokratických voleb 1992

Vcelku s Vám souhlasím, jen prosím nepodléhejte mediální nalévárně kdo je či není korupčník.

L. Severa 22.9.2012 14:39

Re: TOP09 zklamala své voliče.

Pane Chaloupko, "každá strana ve vládě zlevicovatí", což je celkem logické, protože prosazovat pravicovou politiku není populární a tak přichází strach ze ztráty voličů.

Z. Rychlý 22.9.2012 14:09

Volte jen zavedené strany !

Ty už přece tolikrát za 20 let dokázaly, že to dokážou ! Tedy hledat cecíky plné veřejných peněz a cucat.

D. Streit 22.9.2012 12:51

Pořád má více obliby, než zaslouží

Schwarzenberg + Kalousek = momentálně největší škůdci ČR!

http://streit.blog.idnes.cz/c/288392/Kalousku-nepijte-tolik.html

http://streit.blog.idnes.cz/c/280227/Muze-jeste-nekdo-trpet-diagnozou-TOP09.html

M. Kosejk 22.9.2012 10:39

----

Nechci mluvit za ostatní voliče TOP09, jak to činí autor, ale budu mluvit za sebe. Na TOP09 mě zklamala ta základní podstata. TOP09 šla do voleb jako konzervativní strana, která měla stát na pravé straně od středové ODS. Jenže teď  vidím, že TOP09 je levicová strana se vším všudy - a právě ODS ji krotí v jejich levicových nápadech (sice ne moc úspěšně, ale i tak). A Kníže? Toho už dnes beru jen jako salónního levičáckého žvanila, kterému záleží zejména na tom, aby byl spojován s každou módní lidskoprávní akcí - a na zájmy ČR kašle (a někdy dokonce i proti nim jde).

P. Pavlovský 22.9.2012 9:50

Od druhých demokratických voleb 1992

je u nás stále se zvětšující volná nika od středu do prava - vedle ODS.Postupně ji vyplňovaly ODA, US, DEU, ED, občas i KDU. Naposledy trochu VV a především TOP 09. Volili jsme ji potom i na Praze. Dnes už je nevolitelná ze stejných etických důvodů jako ODS.

Její čelní představitelé hlasovali v Topolánkově vládě v demisi pro nákup letadel CASA (K. Schw., Kalousek, Parkanová);  Kalousek Parkanovou šílenecky hájil ve sněmovně a pak dokonce s Nečasem napadli nestrannost POLICIE SVÉHO REŽIMU. K. Schw. SE OD NIČEHO Z TOHO NEDISTANCOVAL.

V Praze TOP 09 v čele s Laudátem zradili Svobodu a Tůmu v kauze Lich. Tůma proto odchází.

STAN se znemožnili obsazováním svého jediného ministerstva, nejdřív korupčník Besser, pak zcela diletantská, ze zadu manipulovaná Hanáková. Příště je už nelze volit.

BEZNADĚJ!!!

J. Chaloupka 22.9.2012 9:21

TOP09 zklamala své voliče.

Schwarzenberg bohužel už je jen pán v důchodu, který si užívá toho, že mu daňoví poplatníci platí cesty za kamarády do Evropy. Naše národní zájmy už nehájí vůbec, dokonce někdy je i proti nim. Kalousek zklamal, protože zkrocení rozpočtu není schodek 100 mld. Kdyby ten rozpočet opravdu ořezal na vyrovnaný, tak by protesty byly stejné. Takhle to vlastně nestojí za to. Takže nula od nuly pojde. Bohužel ukázalo se, že TOP 09 není stranou pravicovou, co klade důraz na svobodu a odpovědnost jedince a snižuje nároky státu. Opak je pravdou.

Problém je, kde najít skutečně pravicovou stranu? Ona každá ve vládě zlevicovatí a začne mít sociální cítění a rozdávat peníze dańových poplatníků, zejména tím, že nesnižuje počet státem placených úředníků a dalších osob.

P. Brodský 22.9.2012 1:16

Když byl kdysi Karel Schvarzenberg zvolen senátorem proti favorizovanému reprezentantu

ODS, komentoval to slovy:Oni(zřejmě voliči) mě mají rádi. Ale já vůbec nevím proč. V posledních dvou letech K.Schw. tuto záhadu vyřešil tak, že ji prostě zrušil.Přitom vlastně své sliby plnil. Sliboval, že bude húř, neboť dobře již bylo, a své sliby spolu se svým Kalouskem plnil.

Fanatik Nečas dnes vypadá jenom jako nevinná, naivní oběť Topky.