26.4.2024 | Svátek má Oto


Diskuse k článku

POLITIKA: Senát výhrady lidí ze Šumavy neignoroval

O novele zákona, která redefinuje postavení současných i budoucích národních parků v naší zemi, se zdálo být rozhodnuto. Mnohdy kritizovaný Senát však ukázal svůj smysl v podobě pojistky demokracie, a zatímco ve sněmovně nenašly šumavské obce sluchu, Senát se výhradami místních obyvatel skutečně zabýval a novelu zákona dodatečně upravil.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Výpis zvoleného vlákna.
Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
P. Maleček 2.2.2017 7:15

A bude na tom sloupu hloupých i vaše jméno?

Ptám se proto, že vše špatné co se na Šumavu valí je spojeno s institucí Národního parku, kterou i vy mocně podporujete. Ten vznikl NE pro ochranu přírody, ale původně pro ohlupování turistů, kteří omámení značkou NP jsou místními podnikateli snadněji a více oškubatelní.

Místním vykukům však značku vyfoukl pražský lobista Bursík a přes značku NP a tím ochranu kůrovce nechal centrální Šumavu zplundrovat dřevařskou lobby. Pak nastoupili všemožní dojiči eko grantů a dotací, pro něž čím větší prý divočina tím víc peněz v kapse.

Teď se na NP Šumava pase Babiš, který přes svého fámuluse ekoministra Brabce chce dát Šumavu, přes NP, v plen všemožným ekopošukům. To jako úplatek za to, že dají pokoj jeho smradlavým fabrikám a velkoničení půdy a krajiny zemědělskou velkovýrobou.

To vše ničí Šumavu a prostředkem je právě i vámi podporovaný NP. Zůstat tam CHKO s rezervacemi jen v místech skutečně původní přírody, nic z toho by se nedělo.

Tudíž na onen vámi chystaný sloup hloupých patří i vaše jméno herr Schubert. A to jako místního starosty na to nejviditelnější místo!

P. Han 2.2.2017 9:10

Re: A bude na tom sloupu hloupých i vaše jméno?

Kecáte. Důvodem vzniku NP Šumava byla právě ochrana přírody. Iniciovali ho tehdejší pracovníci CHKO, např. Pavel Hubený, současný ředitel NP. Vznik velmi podporoval Bedřich Moldan, první československý ministr životního prostředí a světově známý vědec - ekolog. Nikoliv ekologista. Bursík přišel až o léta později. Ano, za Bursíka a Kužvarta získaly velký vliv na řízení NP různé nátlakové organizace, ale v tom starosta Schubert opravdu nejede. Běžte se na ten sloup připsat sám.

A. Alda 2.2.2017 14:09

v pozadí jsou ekoteroristé a ekošílenci, a nešumavské obce

Když vojáci vyklidili pohraniční pásmo, začali ekoteroristé povykovat, že je třeba zachovat tam zákaz vstupu, aby tam pitomí túristi nezničili to, co nezničila pohraniční stráž. Šumavské obce ve zřízení "parku" prsty rozhodně nemají.

P. Han 2.2.2017 15:10

Re: v pozadí jsou ekoteroristé a ekošílenci, a nešumavské obce

Ona ta koncepce parku byla zpočátku celkem lidská. Vím to docela dobře. 25 let jsem žil s krajinnou ekoložkou. S Moldanem jsem se znal osobně.

Je fakt, že unikátní nedotčené ekotopy byly právě ve vojenských prostorech. Brdy, Doupov atd.

J. Kalina 2.2.2017 17:19

Re: A bude na tom sloupu hloupých i vaše jméno?

hlavně je dobré si uvědomit, že dřevařská loby na Šumavě hospodařila cca 300 let (kácela, sázela, bojovala proti kůrovci) a dovedla to k takovému stavu, že Šumava vyla jedním z nejlepších lesů v ČR i když monokultura smrků. to až ochranáři ji zprasili. Chápal bych, kdyby na Šumavu z nebe přistál původní prales z roku L.P. 0 a tudíž by se zakázal jakýkoliv zásah. To se nestalo. Místo toho se nechala monokultura smrků zničit kůrovcev aniž by dosáhlo jiné druhové skladby. Normálně by jeden vykácel menší kus lesa, aby omezil kůrovce a na vzniklou paseku by zásahově vysadil žádoucí listnáče, za rok znova jnde a cca za 15-20let by už existovaly enkklávy listnatých stromů a pomalu by se mohlo přestat zasahovat. Takto tam kde byl smrk je zase smrk neb z okolí tam nalétají zase jeho semínka neb nic jiného v dosahu není. Když to před 2 lety vypadalo se správci Šumavy na kriminál za to co tam předvedli, tak v televizi nějaký duhák na otázku kolik je nyní na Šumavě těch chráněných tetřevů(kvůli nimž tam nesmí lidé) odpověděl vyděšeně, že sice méně, alezase více doupných práku (to jsou ti co si dlabou díry v kládách na stojato). Takto to vypadá, když ministry životního prostřední jsou zelení aktivisté a zrovna tak je to v zemědělství a zdravotnictví = samé dotace, neefektivita neb ministři jsou lobisté anahrají za celý stát (občany) ale za prachy pro svůj zájmový výsek z celku.