5.5.2024 | Svátek má Klaudie


Diskuse k článku

POLITIKA: Sekta v nesnázích

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Eibel 24.10.2010 22:11

Jen poznámka

Není až tak důležité, ze které strany kdo je, ale co ten který "straník" dělá na svém místě. Ministr má být hlavně manažer. Řídí rezort. Spoustu lidí a čiností. Umí to profi "politik"? Nevím, není to jisté. Byla by to spíše náhoda. Např. p.Bárta z těch výše špiněných VV (nejsem prosím VV volič!) se mi zdá manažerem být, vždyť musel být. Co když šlápl mnoha lidem na bolavé místečko? Na přísun snadných penízků? Je mi úplně jedno, z které strany je, hlavně když umí řídit. Tento stát by hlavně neměli řídit pitomci, což se začasté děje.

F. Kusák 24.10.2010 19:58

VV

Pane Mlejnku, možná se Vám tato strana nelíbí, to je Vaše věc, ale jako politolog byste měl být více objektivní a k ostatním stranám také tak přísný. Já ji posuzuji spíše shovívavě a z nadhledem. V politice jsou devět let a chovali se celkem dobře. Vysoká politika je něco jiného, údery jsou tvrdší a také záludněji vedené. Nechme jim čas a za rok uvidíme. Narozdíl od jiných partají nám spíše peníze šetří. Nic ve zlém, ale kolik profrcal peněz na státních maturitách pan ministr Liška a o jeho slavných zákonech ani nelmuvě. A na et vrtulníkem bych při vzpomínce na výlet předsedy vlády pana Topolánka do Alp cudně zapomněl. A panečku pan Langer, to byl ministr. Jen se trochu zapomnělo na jeho styky s podsvětím a nedotažený projekt Czech POINT, který musel zachraňovat až nový ministr vnitra. Prostě, kdo má hůl, pak si nějakého čokla vždycky najde. Ale uznávám, pro novináře a politology jsou málo čitelní. To taková KSČM, ta je panečku čitelná až, až!

G. Novotný 23.10.2010 23:48

kázat vodu a pít víno

Jedním z nejviditelnějších počinů bylo znovuzavedení firem s neprůhlednou vlastnickou strukturou ke státním zakázkám. O to měli véčkaři asi největší zájem. Proč zrovna véčkaři, když kampaň byla založena na opaku. úrpč tuto iniciativu nenechali jiné partaji.  Vole, voliči, zase jsi naletěl.

K. Lhoták 24.10.2010 10:48

Re: kázat vodu a pít víno

Ten zakon byl spatny, technicky zfusovany-hrozily zaloby. ve Snemovne ted lezi navrh na novy, jiz nenapadnutelny zakon, mam pocit, ze ho predlozily VV..

P. Jirka 24.10.2010 22:14

Re: kázat vodu a pít víno

Nový zákon tam leží, ale byť je možná méně komplikující, tak je stále mimořádně hloupý. On totiž nikomu v účasti v tendrech nebrání, ale pouze požaduje, aby firmy s akciemi na majitele sdělili údaje o všech akcionářích s podílem větším než 10%. Jestli tohle má něčemu pomoci, tak jsem čínský bůh srandy....

Mimochodem ty akcie na majitele mají vlastně všechny firmy obchodovatelné na burze. Např. ČEZ, Komerční banka, Česká spořitelna, Pražská energetika atd. Prostě všechno potenciální korupčníci :-))))

P. Jirka 24.10.2010 22:17

Re: kázat vodu a pít víno

Mimochodem když už jste u kritiky tohoto kroku. Víte, že v současné době de-facto není možné odsoutěžit úvěr, protože většina bank má zákaz účasti v tendrech o veřejné zakázky kvůli akciím na majitele? A to jen díky tomu nesmyslu, u kterého litujete zrušení.... Díky bohu, že to snad konečně zruší.

K. Lhoták 23.10.2010 11:33

no..

ja bych nebyl tak prisny.. jakkoliv je mozne toho VV dost vycist, tak si mysliem, ze je zasluzne, ze se snazi o jiste rozhybani ceske politky. Nejsem volic, ale ta strana mi svym pocinanim neni nesympaticka..

M. Bílý 23.10.2010 10:20

Také vám Markéta Reedová připomíná Jiřinu Švorcovou?

F. Doušek 23.10.2010 10:24

Re: Také vám Markéta Reedová připomíná Jiřinu Švorcovou?

Silně říznutou Bobošíkovou.

P. Jirka 23.10.2010 9:12

Trefné....

Není co dodat :-)

J. Šimek 23.10.2010 5:32

brilantni

clanek, dekuji autorovi.