24.6.2024 | Svátek má Jan


Diskuse k článku

POLITIKA: Schwarzenbergův odchod kvůli eurosmlouvě

Když šlo o církevní restituce, lpěl Karel Schwarzenberg na tom, k čemu se strany zavázaly v koaliční smlouvě. Když jde o kontrolu Bruselu nad národními rozpočty, ke koaliční smlouvě se nezná.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Šejnoha 13.1.2012 0:20

souhlas

Kníže  má  dobré  bonmoty, což je osvěžující.

Jinak se ale ukazuje, že  Klaus  měl  opět dobrý instinkt, když nad  jeho jmenováním ministrem zahraničí kroutil hlavou. 

P. Sulc 13.1.2012 0:18

Zrejme za jistych okolnosti

 je pan knize krivak jako ti ostatni politici, ani lepsi, ani horsi. Bohuzel, zasady lze menit podle pocasi a smeru vetru.

K. Kužel 13.1.2012 18:32

Re: Zrejme za jistych okolnosti

Ale s tou Becherovkou to sfoukl parádně, není-liž pravda? A jestli mu ještě vyjde Štiřín, tak: meine Hochachtung, Ihre Durchlaucht!

P. Sulc 13.1.2012 21:07

Re: Zrejme za jistych okolnosti

Nemuzete to nejak upresnit ? Nevim vubec o co jde. Becherovku tu sice sezenu, obcas je velice dobra byt trochu draha, ale co se knizete tyka, rekl bych ze pod padesat let starej konak nejde, Becherovku nechava jen slouzicim, ale tem hodne dole.A slovo Stirin vubec neznam.

Ze zacatku mi byl knize sympatickej, ale to polevilo po uznani nezavislosti Kosova. A temer zmizelo ted, po jeho podpore Eura a integrace.  //euro si asi zaslozi podporu, ale tim zpusobem , ze se utraciva zeme proste vyhodi. Recko ven, bezte k certu///

K. Kužel 13.1.2012 22:14

Re: Zrejme za jistych okolnosti

Internet je hromada hnoje, v níž se tu a tam najde diamant. Většinou jsou ovšem výsledkem hledání jen znečištěné vidle - pravil jeden moudrý člověk. Takže je třeba brát vše s rezervou.

Zkusil jsem zapátrat a myslím, že tohle docela odpovídá mým vzpomínkám z té doby:

http://www.slidil.cz/super/clanek.php?id=2349

Bůh suď,jak přesné to je.

K. Kužel 13.1.2012 22:16

Re: Zrejme za jistych okolnosti

Štiřín je zámek kousek za Prahou,dosud ve vlastnictví Ministerstva zahraničí. Odehrály se tam podivné aféry okolo správce Hrubého, zámek byl nákladně zrekonstruován - a teď to vypadá,že bude na prodej- viz

http://zpravy.idnes.cz/schwarzenberg-hleda-cestu-k-usporam-chce-prodat-zamek-stirin-p5l-/domaci.aspx?c=A100825_192919_domaci_hv

Nechme se překvapit, kdo ho koupí.

P. Sulc 14.1.2012 1:09

Re: Zrejme za jistych okolnosti

Diky za info. Zda se, ze uroda gauneru v Cesku po 89 roce se opravdu vydarila  a ze se dobre rozmnozuji. Neni nad dobrou kultivaci. Chudaci vnuci i pravnuci, budou mit ty zlaby asi hodne vysoko.. A vidite ale co mne stve a za co dostavam od vlastenecku vynadano: jakakoliv moje kritika pomeru v Cesku je pekne nadzvedne, neb Cesko je prece ideal a zdroj zavisti vsech oklonich narodu..A proto: honem k TV, a fotbalu, prece se nebudeme angazovat v nejakych protestech. A je to. A tak se stale dovidam uzasnou novinku, ze sulc je huspenina a stale se trese..Nic ale nevadi, lepe se trasti v NY nez stat pevne v Cesku. Preju vam prima weekend, doufam ze nebude mrznout ci ze nebudete muset odhazovat snih od auta.