8.6.2024 | Svátek má Medard


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
B. Rybák 13.4.2011 18:36

Výborný článek

Z. Rychlý 12.4.2011 14:10

Kroužkování

Možná to kroužkování není ideální bezchybná metoda. Ale alespoň v jedné věci se to v dobré obrátilo. Vykroužkovali Vás !

F. Eliáš 12.4.2011 13:59

Nikdo snad nepochybuje

o tom, že novináři jsou dílem hloupí a dílem zkorumpovaní snad nikdo nepochybuje. Kupuje si ještě někdo nějaký, neodborný, tisk? Dotkli byste se novin třeba klacíkem?

T. Vodvářka 12.4.2011 13:00

jen malou poznámku

Pan Štěpánek píše o samočistícím mechanismu uvnitř našich politických stran. Chtěl bych se jej zeptat, které politiky má konkrétně na mysli.

To, že je násilím vytlačen vzpírající se gauner, který je posléze odstransportován nikoli na Mírov, ale kupříkladu jako velvyslanec do Gabunu, to není samočistící mechanismus. Obě velké strany mají ve svých řadách lumpy / jsou jistě i v těch malých/, kteří zcela nepokrytě kradou a kradli, byli někteří i usvědčeni a nic se nestalo / ten člověk z ODS co místo uloupených 40 M vrací jen 5 M a dostává podmínku...., v ČSSD třeba upřímnej Standa, který s tím systémem vyhrál úplně, ačkoli transakci Gross- Chrenek -Sýkora-Gross pochopí i nepříliš chytrý vachmajster na okrsku/.

Samočistící mechanimus je to, že se ten dotyčný poroučí při prvním podezření a teprve po očistě se vrací zpět. Znáte u nás aspoň jednoho takového od roku 1989????

K. Janyška 12.4.2011 10:25

Demokracii považuji za špatný nástroj správy věci veřejné, Petře Štěpánku ! Dzp.

J. Friedlaender 12.4.2011 10:12

Ústavní soud

Napadání rozhodnutí ÚS samozvanými experty je typické pro oblasti politické nekultury. Soud se přísně držel ústavy a nemohl vědět (a kdyby i věděl, stejně nemohl rozhodnout jinak), že se skupina stran, jež bude volbami přivedena k moci, nedokáže dohodnout.

V. Běhal 12.4.2011 9:42

Re: Soudcokracie?

Ano  soudcokracie. Nežijeme v právním státě, vymahatelnost práva je minimální, zákony vykládají soudcové nezávisle jak se jim hodí. Státní zástupci porušují beztresně zákony. Útavní soud udělal z předsedkyně NS Brožové neodvolatelnou samovládkyni, která si může dělat co chce. Základem prosperity státu je právní stav a ten nemáme. To je příčina marasmu.

P. Čulík 12.4.2011 9:04

Jenže kroužkování byla poslední zoufalá možnost,

jak tady s tím marasmem pohnout. Já s vámi souhlasím, že to možná někde napáchalo víc škody než užitku, ale alespoň to jasně ukázalo touhu po změně. Až sem jste nás vy politici dohnali. Pak už zbývá poslední možnost, republikán Sládek: nahnat je všechny do Vltavy.. Ještě pár let, a on se nějaký nový Sládek najde, charismatický, ne blbý, s finančním zázemím....

K. Janyška 12.4.2011 8:54

No, je také ovšem pravda, že naši politici jsou sráči, kromě V.Klause a P.Nečase... Dzp.

M. Sedláček 12.4.2011 8:08

Soudcokracie?

Nechť se autor nezlobí, ale nálepka soudcokracie je ta nejhloupější a nejnešikovnější, kterou mohl zvolit. Ano, nesouhlasí s konkrétním rozhodnutím Ústavního soudu a opírá se přitom o názor konkrétního právníka. Já se v oboru pohybuji a mohu s jistotou prohlásit, že se dá dohledat spousta opačných erudovaných názorů. Takové prostě právo je. Stačí jen upřednostnit pozitivněprávní nebo přirozenoprávní přístup a už máte jiný výsledek. Na rozpory  už v  římském právu poukazoval například Quintilianus, a to těch zákonů měli sakra méně. To však není doklad soudcokracie. Soudnictví je u nás jednoznačně nejslabší mocí ve státě, odříznutou od rozpočtu, od mocenwských prostředků. Proč asi nezvou do Toskánska naši podnikatelé soudce nýbrž politiky? Protože prostě soudce nepotřebují........ A závěrem - žádné rozhodnutí jakéhokoli soudu nenutí naše politiky, aby se chovali tak, jak se chovají, že? Aby nás zadlužovali, byli vulgární, nespolehliví, neplnili předvolební sliby, že? Za to snad mohou soudy a MfDnes???

P. Schuh 12.4.2011 7:29

Kroužkování

Někomu vadí kroužkování.

Nedivím se, je to jedna z mála možností občana demokraticky ovlivnit volby.

B. Volarik 12.4.2011 6:10

Nadstandardní licoměrnost projevil předseda Ústavního soudu Pavel Rychetský.

Omyl, pro starého komouše licoměrnost naprosto standardní.

E. Seibert 12.4.2011 2:08

Demokracie znamená právo a jeho vymahatelnost

také rovné právo. Ani jedno zde není - právo je zneužíváno, pošlapáváno a není vymahatelné. nemluvím o tom, že je i bezzubé, Tedy znovu - ani jedno zde není - ani demokracie. Jen návrat do 19 století, hra na šlechtu a poddané, hra na úřad a patent na rozum, ale taky obrovský podvod na občany státu - boj o koryta není službou občanům.. ne jedno dvě koryta, ale tisíce !Proto byly ty nápady s kroužkováním (není to jistě ono), jako neohrabaná sebeobrana proti mafiánskému počínání pol. stran. Možná bychom si po 21 letech od schůzek v KC OF v HK popovídali. Ale význam by to nemělo. Naplnění naše snaha tenkrát neměla, ale neměla by vůbec dnes. Jediná cesta je ponížit moc pol. stran - toho se šikovně chytily veverky, ale samozřejmě nemají moc, ale ani záměr to prosadit. Švýcarsko nedoženeme politicky ani náhodou a tím ani ekonomicky...Zdravím.

T. Pansky 12.4.2011 1:24

Pozor, pisete hlouposti. Zopakujme si par faktu ...

"Cestu do dnešního marasmu odstartoval Ústavní soud. Skandálním – protiústavním – rozhodnutím zrušil předčasné volby ..."   Prave proto tu mame ustavni soud, aby rozhodl sporne body.  Muzeme s tim souhlasit nebo ne, ale prohlasovat, ze to je protiustavni je silne kafe. ... Apropo, pokud politici v cele s prezidentem nerespektuji ustavu, jak se to stalo pri priprave zminovanych voleb, potom clovek nemusi byt ustavnim soudcem, aby mu to doslo.  Je tu jine nebezpeci, ktere je nutne pripomenout: ve zminovane dobe se nekteri politici v cele s Klausem zminovali o zruseni US (velmi nebezpecne !!!).  Pani Nemcova, vysoce to postavena politicka figura, se v te dobe vyslovila za zruseni Senatu.  To jsou veci, pane Stepanku, ze?  top0625top@hotmail.com