23.5.2024 | Svátek má Vladimír


Diskuse k článku

POLITIKA: Rychle, zběsile a bez zábran

Patrně znáte kouzelné vyprávění Josefa Čapka o tom, Jak si pejsek s kočičkou dělali k svátku dort. Vrazili do něj samé dobroty – smetanu, škvarky, syreček, oříšky, okurku, čokoládu, myš… A když to všechno „smíchali a rozmíchali, byl z toho dort tak veliký jako kolo u vozu“.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
F. Kusák 27.11.2020 10:39

To bych hned byl pro, jen si nedovedu představit, která politická síla a s jakou podporou by to byla schopna udělat. Jediné přivřít kyslík, pak to možná půjde snáze.

F. Kusák 27.11.2020 10:35

Má to vše jeden háček, totiž, že ten výběr daní je závislý na příjmech firem, potažmo zaměstnanců. Je vysoce pravděpodobné, a předpoklady ekonomiky tomu napovídají, že prostě příjmy, tím pádem i zisky výrazně poklesnou. Můžu peníze "natisknout" nebo si je dost draho půjčit (poptávka po půjčkách poroste) nebo motivovat lidi a firmy k podnikatelským aktivitám, a tím k vyšší zaměstnanosti a samozřejmě také k růstu ekonomiky. Myslím, že je to ta nejsprávnější cesta. Výsledky se dostaví možná za dva, tři roky, až ekonomika bude mít to nejhorší za sebou. Díky těmto aktivitám se konečně významně změní struktura našeho hospodářství. Pokud bychom to neudělali, budeme na to jen doplácet.

M. Valenta 27.11.2020 10:16

Raději až po honech.

Ž. Říje 27.11.2020 8:14

Tak tedy nastala vhodná doba ke změnám. Zrušme kraje, senát, ombudsmany, vládní zmocněnce, tiskové mluvčí, špiclovské a parazitické organizace...Těch ušetřených prachů by bylo dost.

J. Nevrkla 27.11.2020 8:06

Hezký příklad finanční negramotnosti, snižovat příjmy, zvyšovat výdaje a zadlužení. U imbecila se to stává, u vlády nechápu. Nezodpovědny populismus, na který doplatíme.

D. Zítko 27.11.2020 6:56

Škoda komentovat tuto vládu a její rozpočet...

J. Strakoš 27.11.2020 5:48

A musím uznat, že se jim taktika daří - ANO má dobré PR - nikdo neřeší, proč hlasovali oni, ale řeší se, proč je podpořila ODS.

I novináři se chovají, jako by opozice vždy musela hlasovat opačně a teď jsou překvapeni, že tomu tak není.

J. Strakoš 27.11.2020 5:45

Když se dělal schodek 500 miliard, Schillerová na to kývla, teď dělá cavyky, i když jde o 130 miliard. Zajímavé.

Ubírat daně v době krize je samozřejmě hloupost, ale stejná hloupost je přidávat důchodcům, učitelům, lékařům, úředníkům apod. ve stejné době. Ale zaměstnancům ubrat nemůžeme, byť jsou to právě hlavně oni, co tento cirkus financují a kterým se zboží v obchodě zdražuje stejně jako výše jmenovaným.

P. Sura 27.11.2020 1:37

Problém je, že i když to Senát zařízne, nic nezabrání Parlamentu, aby to nechválil znova.

K těm úvahám, jak to ODS pomohla Babišovi odhlasovat bych podotkl, že celá tahle akce zapadá do obvyklých estébáckých schémat, kdy ANO vykrade část volebního programu opoziční strany (zde ODS), čímž jí donutí pro to zvednout ruku a potom pěkně po Babišovsku ukázat, kdo to tak nezodpovědně způsobil. Je to prosté, jak Kolumbova vejce.