2.6.2024 | Svátek má Jarmil


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
0takar 10.12.2009 18:24

Oranžové šílenství dosahlo vrcholu..

Slavný výrok Špidly "zdroje jsou" došel svého naplnění. Všechno prožrat to je heslo, které by si KSČSSD měla dát na prsa. Připitomělá populistická snaha Paroubka a spol. nemá se zdravým selským rozumem nic společného, jen proboha neztratit ani hlas 30 ti kč voličů a nenechat zhubnout tučné pupky "nejvíc diskriminované menšiny v EU". To si radši necháme rozbité silnice a zastavíme stavbu dalších dálnic. Bravó, volte ČSSD.

 

F.Vízek 88.100.57 10.12.2009 18:03

Za "vrtáka" Paroubka...

... naše republika plnila  už dva roky všechna maastrichtská kritéria.  To nevíte?  Stačí mrknout na ČSÚ či Eurostat.

F.Vízek 88.100.57 10.12.2009 18:01

Janota nejanota...

Rozpočet schvaluje Poslanecká sněmovna Parlamentu ČR.   A to se stalo.   Pouze komunisté a "topáci O9" byli proti.   Ministr tomu všemu MŮŽE leda přihlížet, případně MŮŽE odejít.  A to druhé se zatím nestalo.  

PS: Pan Janota úspěšně náměstkoval mnoha ministrům a sestavoval mnoho rozpočtů mnoha různým ministrům. Není to "lilie nevinná"...

xxxKubeš 10.12.2009 17:57

Autorovi

R^

čtenář 10.12.2009 17:53

Re: INU - jsou odborníci a "odborníci"...

To, že se Kalousek ukázal jako vrták neznamená, že se má dát na vrtáky, jako jsou Paroubek a jeho kamarila. Pro to není vůbec důvod.

čtenář 10.12.2009 17:50

Re: Jednoduché k pochopení...

Ale. ale, Vízku, záleží na tom, odkud se to 1% vezme a kam se, naopak, přesune. Ministr Janota řekl, že nehodlá přihlížet ani přesunům mezi jenotlivými kapitolami. Ono je totiž všechno provázané a je to velmi citlivé předivo.

Takový borec, jako je Ing. Paroubek-ekonom :-D, a klidně do toho přediva nechá šťourat ty svoje umouněnce a sám je přitom popichuje. To Vízka nerozčiluje ?!

čtenář 10.12.2009 17:45

Re: Pošli něco skutečným soudruhům...

Bývalý černoch :-D  ukazuje na černochy (někdy také bývalé. :-D  Vízku, Vízku.

F.Vízek 88.100.57 10.12.2009 17:43

INU - jsou odborníci a "odborníci"...

Rámec rozpočtu přijatý v 1. čtení se ve 2.čtenbí nemůže změnit. Jde o pouhé přeskupení peněz odněkud někam.  Příjmy a výdaje i deficit byl schválený v 1.čtení... A to platí.

PS: Jistě ale vzpomenete, jak odborník Kalousek  nechtěl měnit před rokem za nic na světě svůj prorůstový rozpočet a jak trval na růstů ....až nakonec ke kladné nule, přestože vrabci svrlikali o krizi.  Nyní chce měnit rozpočet v řádu několika dní.  Komik !

Jistě vzpomenete, jak odborník Topolánek ujišťoval, že krize se ČR ne a nedotkne. Tvrdil to do poslední chvíle, kdy i blb z Dolní Horní měl jasno... 

F.Vízek 88.100.57 10.12.2009 17:38

Jednoduché k pochopení...

1% z rozpočtu je v rámci rozpočtu vskutku jenom pakatel - pouhá setina, že?   Ale tato částka v rukách kohokoli z nás = mnohamiliardář, že?  Takže znovu: převedení do sociálních služeb = jejich záchrana atd.   

A že komunisté hlasovali jako TOP O9 a lehce "podivně"? Inu jejich volba. Svobodná volba. Oni by to měli vysvětlit svým voličům.  Já jím nejsem.

Nalim. 10.12.2009 17:36

Re: zůstali by jen komunisti a ti by volit jistě šli. Utvořit Vládu lidu by pro ně byla maličkost. Proto všichni k volbám a nevolit levičáky.

 

To by nebylo řešení.Komunisti by volit šli . Tím by volby vyhráli , a utvořit pak  " Vládu lidu" by pro ně byla maličkost!   Proto prosím  jděte všichni volit,  Lepší  klopýtat , nežř spadnout do propasti!  Zvítězí-li Paroubek, bude to národní katastrofa! Jemu nejde o nic než o vlastní prospěch. Až  stát dovede  na mizinu, bude již mít  přepychovou vilu a celoživotní zajištění někde na Floridě  vedle Grosse. Sobotka, škromach a další jakbysmet. Mají to dobře  pojištěné. Co bylo humbuku kolem  pětiset tisíc kolem Čunka, kterému se nakonec vlastně nic neprokázalo  a jaké ticho kolem  dvaceti milonů  strojvedoucího  Grosse  s rychlokvašeným plzeňským titulem JUDr. Lidé bděte, neblbněte!!!

Xury 10.12.2009 17:34

Re: Do koho a do čeho se strefovat?

Problém není v tom 1%, ale v tom, že představuje zvýšení schodku SR o více než 7% a pokud projde dofinancování fondu dopravy o 5 mld z privatizačních příjmů, tak to zvýšení deficitu bude větší než 10%. Každé takové zvýšení schodku je zbytečné.

Nalim. 10.12.2009 17:19

Re: Já také

   Bylo by to  gesto. Ale dnes asi všude jde o šosy a velké obnosy! 

Nalim. 10.12.2009 17:14

Re: Pošli něco skutečným soudruhům...

   Zajímavé, že o "Výslužné" bývalých důstojníků StB , / Je jich údajně I2OOO/,  které dle  nedávné reportáže / v noci/    Českého rozhlasu, číní až 50000 měsíčně!!! se nikdo ani nezmíní.Nebo podpory tzv "soc" slabým. Znal jsem jednu romskou rodinu, která brala při pěti členech  25000Kč měsíčně. Kromě toho   jedno  " postižené - trochu debilní/ "dítě  z té rodiny  dostalo  automobil , kterým ho jeho "invalidní" otec vozil  do  vzdálenější školy . Neopomenul ssebou vzít své dvě dcery, které  po vyložení žáka ,dovezl na hranice a ty si tam vydělávaly prostitucí. Na tuto činnost dostával  ještě 5O l benzinu od okresu: Když za ním  jednou přišel soukromý zemědělec, aby mu pomhl  se senem, byla jeho reakce  : " Polí sáda " a pomoci nešel.Tak co, kde to jsme? Asi takto budeme brzy  v... s ambulancí 

H.K. 10.12.2009 16:27

Re: Do koho a do čeho se strefovat?

1)  Změna rozpočtu v rozsahu 1% při zachování všech základních parametrů schválených v 1.čtení v..... To se snad dá pochopit i při IQ tykve, ne ?

Tak proč somrujete a chcete to 1 %, když se vlastně o nic nejedná?Zajímavé. Sebrali z peněz, které byly urené na starobní důchody.  Důchodci mohou chcípnout, to komunistůn nevadí.

2) Přes rozličné motivy poslanci KSČM .... Jedni jsou za to velebeni, druzí zatracováni.  Zajímavé!

Nechápu proč  KSČM hlasovala pro pozmněňovací návrhy a pro rozpočet komunisti nehlasovali. Zajímavé.

hegeové fondy JK 09 10.12.2009 16:24

Re: Veselo je zas v tom nasem Svejkystanu....

Ve světě, ke vše je na prodej, pobírá každý ze šéfů nejsilnějších hedgeovývh fondů plat, o který se

podělí téměř 200 000 (slovy dvě stět tisíc) českých zaměstnanců. každý z těchto finančních magnátů

si přijde za necelé tři roky na tolik peněz, kolik stála výstavba Temelína. 

Jak chcete takové kupní síle , která si může dovolit koupit cokoliv, vlastně čelit? Vůbec nijak.

F.Vízek 88.100.57 10.12.2009 16:17

Pošli něco skutečným soudruhům...

například současnému premiérovi a současnému ministru zahraničí a současnému eurokomisaři...

Ti všichni byli komunisty za Husáka i Jakeše.  A ještě 17.listopadu 1989 !

F.Vízek 88.100.57 10.12.2009 16:13

Do koho a do čeho se strefovat?

Není vina na současném srabu na těch převlečených husákovcích a jakešovcích (= normalizačních členech KSČ) , kteří  v představenstvech a dozorčích radách bank, firem a médií dodnes řídí naše životy?  Pár takových sedí i v současné vládě.  Jeden byl vyslán i do Evropské komise jako komisař ... Vadí? Nevadí ?   

Jinak ale opakuji:    1)  Změna rozpočtu v rozsahu 1% při zachování všech základních parametrů schválených v 1.čtení v Poslanecké sněmovně (včetně deficitu)  přece nemůže nic podstatného změnit na "balíčku", který si vynutila dílem ekonomická krize a dílem neuvážené ekonomické kroky Topolánko - kalouskovské garnitury. To se snad dá pochopit i při IQ tykve, ne ? 

1)  Změna rozpočtu v rozsahu 1% při zachování všech základních parametrů schválených v 1.čtení v Poslanecké sněmovně (včetně deficitu)  přece nemůže nic podstatného změnit na "balíčku", který si vynutila dílem ekonomická krize a dílem neuvážené ekonomické kroky Topolánko - kalouskovské garnitury. To se snad dá pochopit i při IQ tykve, ne ?  2) Přes rozličné motivy poslanci KSČM jednohlasně odmítli upravený rozpočet a i poslanci TOP 09 jednohlasně odmítli rozpočet. Jedni jsou za to velebeni, druzí zatracováni.  Zajímavé!    

 

Mortimer 10.12.2009 16:11

Když poučuje někdo, kdo o tom ví prd

"Další dvě miliardy však už kritické jsou. Mají se prý najít v penězích na důchody a na zdravotní pojištění."

Pan Zaoral si jako veliký ekonomický expert plete zdravotní pojištění a nemocenské dávky. Příjmy zdravotního pojištění jsou na státním rozpočtu nezávislé.  Ke snížení příjmů zdravotního pojištění by došlo pokud by byly platy ve státním sektoru sníženy. To co protlačili socialisté ve sněmovně naopak zlepšuje finanční výhled pro zdravotnictví na rok 2010.

Tahat do toho epidemii chřipky je už úplný úlet, protože nemocenská se první tři dny nevyplácí vůbec a ve většině případů aktuální chřipka netrvá déle než pět dní.

Pepa 10.12.2009 16:11

Re: Na co všechno jdou peníze ze státního rozpočtu? - část 1.

Jak  může člověk  s  jakýmkoliv  vzděláním  být  po  40  lrtrvh  vlády  komunistů  levičák? To  Vám  to  ještě  nestačilo?

Klokocka Bohumil 10.12.2009 16:03

Veselo je zas v tom nasem Svejkystanu....

"Malo kdo to vi, ale je to vim"...je motto vsech diskuteru, znalcu, poradenku, poslancu i senatoru.

Z leva z prava do stredu, ritime se dopredu. Volici maj na vybranou, rohlik, parek, ci sekanou. Rozpocet je velka dira az se lidem p*del svira, ale ty tam u kormidla nadzvednou si svy stavidla, imunitu, velky prachy, z budoucnosti zadny strachy. S komunisty v duelu zamirime k tunelu.

Volte CSSD a KSCM volte svoje jistoty...;-D

Džejpí 10.12.2009 15:55

Re: Na co všechno jdou peníze ze státního rozpočtu? - část 2.

Takže když to vezmu popořádku pak vaše návrhy jsou - veřejnoprávní média privatizovat, stejně tak privatizovat infrastrukturu (povodí, dráhy), důchodové zabezpečení postavit čistě na soukromých institucích stejně jako sociální zabezpečení. Jinak ten šlendrián o kterém píšete neodstraníte. Dokud bude mít úředník moc rozhodovat o cizích penězích bude úplatný a rozhazovačný.

To jsou zajímavé a velmi přínosné myšlenky, ač se přiznám, že i na mne dost odvážné.

Pidra 10.12.2009 15:53

Re: Na co všechno jdou peníze ze státního rozpočtu? - část 1.

Správně soudruhu, jen jim to řekni !!!(Y)

čtenářka 10.12.2009 15:49

Re: Tak jsem

Malé dítě, když se spálí o kamna tak už na ně nesahá. I když máte pravdu, oranžovorudí tu inteligenci malého děcka často nemají.

Le Monde 2009 10.12.2009 15:47

Re: sociální vyváženost - 21. století

Tváří v tvář krizi je nutné se začít dělit.

Ústřední příčinou ekonomické krize je vzestup nerovnosti, především způsob, jakým bohatí přicházejí k bohatství. Ztratili svědomí. Jak ukázal ekonom Camille Landais, ve Francii stouply mezi rokem 1998 a 2006 mzdy těch nejlépe placených, kteří tvoří 0,01 procenra firemních zaměstnanců, o celých 69 procent.

To znamená každý měsíc nárust o 2800 eur! Ti nejbohatší navíc ještě žádají úlevy od státu ve formě snížených daní, a to pod pohrůžkou, že dochází k "odlivu mozků" do zahraničí, což žádná studie nikdy nepotvrdila. Je nemožné reagovat na ekonomickou krizi bez úsilí o národní solidaritu.

PS

spotřebitelský kolaps-důsledek rozevírání nůžek mezi b. a ch.

Paranoid 10.12.2009 15:43

Re: ODS se chystá na vstup do velké koalice

Všichni jsou komunisti, většina bývalých, něco současných a všichni ostatní budoucí. Tím to je že jsou problémy.

                                                   Zdraví vás Milouš Jakeš

Karel 10.12.2009 15:41

Na co všechno jdou peníze ze státního rozpočtu? - část 2.

Jenže, co všechno se platí ze sociálního a důchodového pojuštění? Když se tak rozhlédnu kolem sebe, dvě třetiny invalidních důchodců by v invalidním důchodu být nemuseli, zvláště ti typičtí mladí simulanti. Své důchody nějak "ukecali" s lékaři. Astma, alergie a deprese - takové rady pro simulovaný důchod pochytí po hospodách. A lékaři jim to odsouhlasí, pokud by to neudělali, mohli by mít problémy. Proč by si je vytvářeli? Obzvláště lidovci se před volbami zasluhují o další vylepšení úbytku financí, jde jim přece o křesla v parlamentu. Takže ten, kdo bere důchod - starobní nebo i částečný invalidní, může nyní navíc pobírat v zaměstnání plný příjem za celou pracovní dobu. Je to logické? Opět dva ze tří takto aktivních důchodců to používají pouze jako příležitost vyššího osobního příjmu. Využívají toho převážně úředníci, lékaři a učitelé - tedy lidé málo fyzicky opotřebovaní. Na druhé straně spousta mladých a zdravých je bez zaměstnání. Neodhadnu to zcela přesně, ale kdyby se v tomto zavedl pořádek, ušetřily by se desítky miliard měsíčně.  K zavedení pořádku a k obrovským všetranně dohodnutým úsporám je nutné jediné -  účast na vládě a spolupráce všech politických stran od komunistů k pravici. Převzali by tak společnou odpovědnost za kroky, pro mnohé lidi nepopulární. A starobní důchody by se klidně po  těchto úsporách mohly zvyšovat. Navíc by pan Štětina mohl být jmenován velvyslancem v Patagonii, senát a vláda by pak nemusely projednávat jeho potrhlé nápady a mohly by se více věnovat finančním záležitostem státu.

Džejpí 10.12.2009 15:41

Re: Citelnost stran, cerne na bilem ...

a jakou nabízíte alternativu?

:-) 10.12.2009 15:41

pro s.Vízka

http://www.ct24.cz/vysilani/2009/12/06/1126672097-209411030511206-01:05-otazky-vaclava-moravce/

Tady si, parde, pusťte OVM od cca 40té minuty, ať se Vám zprůhlední záhady rozpočtu.

Karel 10.12.2009 15:40

Na co všechno jdou peníze ze státního rozpočtu? - část 1.

Ta miniaturní úprava rozpočtu prosazená sociálními demokraty a komunisty je nic proti tomu, jakým způsobem se u nás peníze vyhazují doslova oknem. Vždyť nakonec poťouchlý a populististický návrh senátora ODS hodlá prakticky o podobnou výši zvýšit mandatorní výdaje o kterých autor tvrdí, že jsou naprosto nutné. Tím, že by poplatky za koncesionáře rozhlasu a televize hradil stát. Na pravicových stranách již dnes závislé sdělovací prostředky by byly ještě závislejší. Připomenu listopadové souběžné vysílání politických "agitek" na třech programech ČT či více než desetiletou nepřítomnost informací o levicovém tisku v přehledech tisku vysílaných Českým rozhlasem. Senátoři ODS chtějí tento stav dále optimalizovat podle svého. Rozhazují se prostředky nejen ze státního rozpočtu ale i z peněz Evropské unie. Jsou realizovány megalomanské projekty. Uvedu příklad Českých Budějovic. Splavnění Vltavy za miliardy pro několik rakouských a německých turistů, obrovské letiště pro zcela zanedbatelný počet cestujích, předvánoční ledová plocha na náměstí. K tomu bych ještě přidal železniční rychlodráhu z Lince do Prahy, na níž budou vlaky u Budějovic taženy pozpátku a pomalu, vzhledem k charakteru zdejší trati. Na jiných místech je to podobné. Jako prostředek nátlaku na privatizaci důchodových fondů prosadila pravice v parlamentu snížení odvodů od zaměstnavatelů. Má se tím dokázat, že peněz na důchody je málo.

Džejpí 10.12.2009 15:39

Re: TOP a Poslední Moravan

To netvrdím, ale po zlevicovění ODS tu nějak nevidím jinou volitelnou alternativu schopnou dostat se do PS.