30.4.2024 | Svátek má Blahoslav


Diskuse k článku

POLITIKA: Rozkládání státu

Ani v socialistické, ani v kapitalistické zemi nerozhodují děti o tom, kdy má odejít vláda. Tak nějak se před lety nechal slyšet komunistický funkcionář Miroslav Štěpán, jenž čelil nechuti obyvatel vůči dožívající vládě Národní fronty.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
B. Rybák 30.6.2012 14:26

...nebo je za to placenej?

Kde byl autor tohoto pamfletu, když pan Špidla tvrdil, že "zdroje jsou" a reforma důchodů je zbytečná, (protože demografický vývoj nemůže ovlivnit poměr reálných mezd a důchodů!!!) a Zemanem započatý nárůst zadlužení změnil na "raketový" v čemž našel zdatné pokračovatele (Gross, Paroubek) a to přesto, že v té době nebyla ve světě krize ani recese. Náš HDP za jejich vlády sice rostl, ale z cca 50% na dluh (za Špidly dokonce z 85% na dluh).

Kde byl, když tihle pánové, neuvěřitelně nákladně sem "lákali" banky, montovny, řetězce za bezpříkladně pro naše výrobce a zemědělce likvidačních podmínek (že by to dělali zadarmo?)?

Kde byl, když přijímali(na rozdíl např. od okolních států) podmínky nevýhodné podmínky od EU (za co asi nenapravitelný nepolitik a katastrofální neekonom a neprávník Špidla dostal komisařskou "trafiku"?)? Proč jsou např. pánové Gross, Palas, Tvrdík, Kalousek...nedotknutelní?

http://www.fragmenty.cz/iz000058.html

R. Tichý 29.6.2012 7:50

Nech zije KSS

Tou rikam agitka hodna rudeho prava.

Nikdy v minulosti se neresilo tolik korupcnich afer jako nyni. Socialni situace se nezhorsuje, ale dostava k normalu-nevidim jediny duvod k tak masivnimu prerozdelovani penez mezi pracujicimi-i kdyz tomu nechcete verit, tak pracuji i ti lepe honorovani. I kdyz jim k tomu staci treba propiska a papir.

Je na case zmenit volebni system zalozeny na vzdelani, veku a danove aktivite.

P. Kozelský 28.6.2012 17:12

Rozkládání státu

Rozkládání státu jde ruku v ruce s jeho rozkrádáním zprava i zleva a to již 23 let. Déle to již žádný stát nevydrží.

Co bude dál ? Asi zmar a chaos lítých domácích  otevřený bojů jako v Německu do roku 1933. Pak se však neodvažuji dále hádat nicméně nic hezkého nás nečeká.

B. Rybák 30.6.2012 11:35

Re: Rozkládání státu

Dokud to byl stát, kdo nejen oloupil a trvale okrádal, ale i vraždil, zavíral a vyháněl své občany, tak bylo asi podle Vás dobře. Nebojte se. Dostali jsme se do chamtivých pazourů chápavých učedníků "říše zla". Třeba se dočkáte své "basy".

J. Skála 28.6.2012 16:20

Autore, vy trváte

na této větě: "Veřejné dluhy rostou rychleji než dříve, prokazatelně se zhoršuje

sociální situace a ekonomika jako taková upadá, ač hospodářství okolních

celků více či méně rostou."? V té větě jsou minimálně tři věcné chyby.

R. Langer 28.6.2012 13:08

Jaký zase potlesk pravice?

Pravice bude tleskat tehdy, až tu levičáckou vládu a parlament pozavírají kompletně celou... :-P

P. Pavlovský 28.6.2012 0:43

Vzhleddem k tomu, že v podstatném máte pravdu,

je vaše levičácká dikce trapná; vaši argumentaci zbytečně oslabují sociální výlevy.

Teď jde v první řadě  o právní stát, pak dlouho nic, pak o principy demokracie a teprve potom o sociální politiku té, které, vlády!

J. Urban 28.6.2012 7:32

Re: Vzhleddem k tomu, že v podstatném máte pravdu,

No, víte, lidé, pracující třeba za minimální či podprůměrnou mzdu to pořadí chápou asi trochu jinak. A když jsou v první řadě vládnoucí garniturou daňově a jinak odírání a pak se ještě mají dívat na jejich šméčka, na§erou se - pochopitelně.

P. Lenc 28.6.2012 7:48

Re: Vzhleddem k tomu, že v podstatném máte pravdu,

A pátral jste pane Urbane proč ti pracující mají průměrnou či podprůměrnou mzdu?Ne všichni,ale nadpoloviční většina je bez kvalifikace a bez snahy s tím něco dělat.A o závisti v našem národě se mohou psát romány.

E. Došlík 28.6.2012 10:45

Re: Vzhleddem k tomu, že v podstatném máte pravdu,

Pane Lenci, váš názor je nechutný, všichni nemůžou být tak chytří jako třeba vy. Jsou i vzdělaní a chytří, a bohužel o práci nezakopnou, a to nemluvím o lidech starších 40 let. Je pravdou, že naši kakaoví spoluobčané nemají vůbec zájem, a taky proč by? Je pár světlých vyjímek, a ti se s nimi jaksi nekamarádi! A závist? Tá má různé rozměry, ale většinou to není závist, ale zlost a bezbrannost nad tím, jak většina rychlozbohatlíků přišla k majetku na úkor poctivých, a to se nedá oddiskutovat . . .

J. Boleslav 28.6.2012 11:48

Re: Vzhleddem k tomu, že v podstatném máte pravdu,

Závist je (nejenom) v Česku jeden z nejmocnějších hybatelů dějin už od pradávna.

R. Langer 28.6.2012 13:14

Re: Vzhleddem k tomu, že v podstatném máte pravdu,

"zlost a bezbrannost nad tím, jak většina rychlozbohatlíků přišla k majetku na úkor poctivých, a to se nedá oddiskutovat . . ."

Ano, přesně tomuto stavu se říká zkráceně "ZÁVIST".

E. Došlík 28.6.2012 15:12

Re: Vzhleddem k tomu, že v podstatném máte pravdu,

Pane Langer, pokud schvalujete tento stav mafiánů a rychlozbohatlíku, tak se tímto hlásíte k této pakáži a jste jedním z nich, to se na mě nezlobte . . .

J. Boleslav 28.6.2012 20:40

Re: Vzhleddem k tomu, že v podstatném máte pravdu,

V takových dobách, kdy dochází k velkým transferům majetku, jako bylo u nás období po r. 89, nutně někteří šikovnější i "šikovnější" lidé nadělají hodně velký majetek a stávají se objektem závisti svým spoluobčanů. Pokud svůj majetek nabyli v souladu s legislativou, je to v pořádku. Pokud ne a víte o tom, podejte trestní oznámení.

E. Došlík 29.6.2012 8:09

Re: Vzhleddem k tomu, že v podstatném máte pravdu,

Pane Boleslave, kde žijete? Co může udělat nejenom důchodce proti mafii? Vy jste slepý, nevidíte co se děje nejenom v justici! Zbohatlíci se svými penězi mají vše ve svých rukou . . .

B. Rybák 30.6.2012 11:37

Re: Vzhleddem k tomu, že v podstatném máte pravdu,

Přesně tak.

L. Matura 28.6.2012 11:52

Re: Vzhleddem k tomu, že v podstatném máte pravdu,

Ať děláte co děláte, vždycky budou ti, co budou mít průměrnou a podprůměrnou mzdu. A to dokonce i tehdy, když budou mít všichni VŠ a budou s ní pak dělat třeba hajlzbábu. S tím nehnete, statistiku neočůráte.