4.5.2024 | Svátek má Květoslav


Diskuse k článku

POLITIKA: Rozhašená země

Nelítostný politický boj je tradiční součástí moderní společnosti. Ani jeho zostřování nemůže nikoho překvapit. Starosti by nám ale měla dělat houstnoucí, stále dusnější atmosféra ve společnosti, jejíž součástí je ztráta elementární důvěry voličů k politikům i mezi politickými aktéry navzájem.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Urban 17.9.2012 22:25

Češi jsou už od dob husitů 100pro

levičáci. Čím větší zloděj, tím větší hrdina. Platilo za protektorátu, platilo za bolševika - platí i teď. Akorát teď už nemůže čech okrádat Němce, Rusa, či bolševika, tak holt okrádá jiné čechy. Řešení existuje - přičlenit tuto 10milionovou enklávu k nějakému jinému státu (jehož příslušníci se buď nenechají čechy okrádat, nebo je budou umět přinutit krást v míře aspoň marginální).

P. Skřivan 17.9.2012 20:44

Řekl bych, že celý problém je nevyhnutelný konec,

nadstandardních zdrojů typu privatizací. Politická repre si zvykla na přílišný luxus a hle, docházejí money, protože se přibližujeme západu cenami i platy a náhle začíná být vidět, že naše repre tak nějak s okolní konkurencí není schopna držet krok.

Je to logické. Všichni byli vyhozeni z práce a museli mnohokrát změnit co dělají a naučit se spoustu věcí. Dokonce i jedinci ve státní správě, přestože žijí v hodně velkém socialismu museli změnit styl práce.

Politici ovšem ne. Stále jde pouze o rozdělování peněz a vymýšlení předpisů od stolu. Jak se ale zdá, tak rozkrádat státní zakázky nestačí, alespoň tedy ne na to, aby tento stát byl schopen konkurovat okolí ... .

L. Severa 17.9.2012 17:52

Když to ti pravičáci zorali, tak si, holt, budeme si muset vypůjčit

Ten nářek nad rozkladem státu, potíže s výběrem daní, scházejí peníze apod. je velmi podobné  slovům pana Sobotky, který  se minulý týden vyjádřil v tom smyslu, že  bude mít příští vláda velmi těžkou situaci, protože, no, téměř viz článek pana Jelínka. Rád bych se mýlil, ale připadá mi to jako předem hlásané alibi pro vyšší zadlužování státu, protože stát v rozkladu nelze jinak zachránit.

L. Severa 17.9.2012 17:53

Re: Když to ti pravičáci zorali, tak si, holt, budeme si muset vypůjčit

bohužel jen jedno si

M. Bílý 17.9.2012 15:18

Jak je to s tou rozhašenou zemí?

Včera pozdě odpoledne jsem, jako obvykle, přecházel v Praze, s nákupem v pojízdné tašce, přes poměrně frekventovanou čtyřproudou komunikaci bez vyznačeného přechodu, mezi dvěma vzdálenými semafory, kde je ale delší prodleva, než se přiřítí nová várka vozidel. Tentokrát jsem si všiml až v polovině, že další dvojpruh je plný, kam až oko dohlédne, pomalu jedoucích aut. Co tu děláte? zeptal se mne mladší ze dvou tam stojících policistů. Chtěl bych přejít na druhou stranu, a hned jsem dodal, co se mnou uděláte.? Tak pojďte, převedu vás na druhou stranu, přeci vás nenechám jít tou dlouhou oklikou!

Nepadl jsem do mdlob. Jsem totiž, po celý svůj dlouhý život (87 let)  dítě štěstěny. A vy, mnozí ostatní, kteří to štěstí nemáte, s panem Jelínkem v čele, se musíte ukájet v člancích jako je ten horní. Je z toho ale cesta ven:

Učte se radovat z maličkostí!!!    Svět je krásný!

PS A což teprv děvčata!

R. Tichý 17.9.2012 14:57

Jelínku, stále zaměňuješ příčinu a následek

Nejčastější argument zní: stát to neumí, je nejhorší možný hospodář, privátní sektor pracuje efektivněji. Zapomíná se ale na sociální, lidskoprávní a ekonomické souvislosti. Správným řešením by naopak mělo být obnovení funkčnosti státu a zkvalitnění jeho politického a manažerského řízení. Jenže: zákon o státní službě dodnes nebyl zaveden, podněty nevládních organizací připomínají hrách házený na zeď, vůle k rozumné regulaci schází a doporučení z Bruselu házíme do koše. Namísto Evropské unie, s vysokým standardem veřejné správy, lidských a sociálních práv,....

Jelínku, na co stát sáhne, tam se krade a korupční. Vysoký standard veřejné správy spočívá v tom, že ho vykonává superdrahý úředník, který vymýšlí ptákoviny? Evropa jde ekonomicky i sociálně ke dnu, protože jsou socialisti a komunisti rozlezlí jako švábi. V soukromém sektoru by se neuživili, tak se dostali ke státním penězům a sají. Žádná soukromá firma nemůže být tak neefektivní, jako stát. Kde je chyba?

P. Schuh 17.9.2012 9:09

Úvaha

S tou pirátskou stranou, to není tak špatný nápad. Asi se už zase chvěje prdka mafinánům ?

P. Pavlovský 17.9.2012 1:35

Všechno nemůže privatizovat ani ten nejliberálnější stát

Patří sem tvorba zákonů a  vynucování jejich dodržování (podíl občanů na tom, především v oblasti sebeobrany, je ovšem ze zákona omezován příliš!).

Tedy ani kontrolu bezpečnosti dopravy, veškerého zboží na trhu (potravin, nápojů, průmyslových výrobků,  léků, přístrojů, hraček, oděvů atd.) z hlediska neškodnosti (ať už jde o výrobky domácí nebo dovezené.

Spotřebitelé jsou v těchto záležitostech většinou zcela bezbraní, a proto si stát vydržují!